• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo od horora gledo:

Started by Ghoul, 16-01-2005, 21:02:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Dybuk

I tu bih se slozila, ali Baba me je makar potaknuo na kakvo-takvo razmisljanje, i to cenim, lepe uloge, lepa tenzija dok sa It Follows nemam osecaj ni da sam pogledala, paucina, vec bledi iz secanja. Uopste nije los, atmosfera i muzika bas ok, ali nekako neupecatljiv, osim te ideje vodilje i par scena. Isto sa Okulusom, mada je vizuelno jaci.
Ja zapravo imam problem sa tom slasher formulom koja ukljucuje grupu tinejdzera, mada je ovo naravno supernatural u biti. I nisu mi se dopali glumci.
E, inace genitalije (dosta golaca, malo me to podsetilo na Kronenbergove motive) su bile blurovane, mora da su ovi Azijati i tu umesali prste kad su metali hard subs. Samo kazem, ne verujem da bi to drasticno popravilo utisak  :idea:

Truba

nek sam ja sasvim slučajno negdje pročitao spojler za it folows
inače ih zaboravim ali ovo se ne može zaboraviti
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Dybuk

What's there to spoil? Nemam pojma, a pogledala sinoc.  :x

Ghoul

Quote from: Dybuk on 06-05-2015, 16:48:15
What's there to spoil? Nemam pojma, a pogledala sinoc.  :x

ma to truba nešto trubi - nema nikakvog twista niti spojlera, osim ako mu twist nije osnovni koncept, koji je jasan u svakom trejleru i rivjuu, i očigledan u prvoj trećini filma.
https://ljudska_splacina.com/

Truba

nisam ni gledo trejler niti išta znam o filmu samo da se zove kako se zove
jašta ću još i vrijeme gubiti na takve stvari   :-x

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: Black swan on 06-05-2015, 17:07:07

pitam se zašto li ga gubiš i na komentarisanje stvari o kojima ništa ne znaš? :-x :-x :-x

Dybuk

Quote from: Ghoul on 06-05-2015, 17:13:59
Quote from: Black swan on 06-05-2015, 17:07:07

pitam se zašto li ga gubiš i na komentarisanje stvari o kojima ništa ne znaš? :-x :-x :-x

A kako to inace ide?
D veri definisn of internet (forums) my dear Watson.

Truba

sad da pričamo oči u oči ja bih rekao

odron

ili

sakralna ratrifikacija

možda bih i prdnuo :D

eddie coyle

Bogami baš tanak It Follows, tanji nego što sam mislio, lepo snimljen, dobar saundtrek, klinci protagonisti poprilično simpatični, nije to ona klasično iritantna žgadija iz tinejdž horora gde svim srcem navijaš za manijaka ali je horor aspekt filma, što bi rek'o J. Vučićević, "šlampav". Teško je osećati neki strah kad je glavna pretnja nedefinisana, taj It Koji Prati na nekom simboličkom nivou se može različito tumačiti ali na ovom osnovnom ostaje nedorečen, ne zna mu se ni poreklo ni priroda ( dal je duh, demon ili sta već ) ni šta okvirno čeka ove koje stigne. Ne mora baš sve da se crta ali ovo je ipak konvencionalan film po pitanju izlaganja ( nije neka kurcobolja tipa Under The Skin ) morao je malo bolje da razradi te elemente. Na kraju Babaduk, iako ima slične probleme kao i It Follows, ispade bolji, bar meni...

Albedo 0

Babaduk je fenomenalan, ovaj It Follows stvarno je underskinasto površan. Uostalom, u oba filma neka adolescentkinja širi noge.

Dybuk

Ah, dobro je, konacno da cujem negativno misljenje o Under the Skin.  8-)

Babadook cu pogledati jos jednom, natenane, mnogo je razvucen i 'spor' na momente, mislim da me je to malo smorilo, ali jeste dosta jaci od It Follows.

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 07-05-2015, 14:25:20
Babaduk je fenomenalan, ovaj It Follows stvarno je underskinasto površan. Uostalom, u oba filma neka adolescentkinja širi noge.

:-?

Šta je površno u tome?
Dok ima smrti, ima i nade.

Albedo 0

vidi pod Sharon Stone i Linda Fiorentino, i kašće ti se samo 8-)

eddie coyle

znaci u adolescentkinji je problem, ne u sirenju nogu...

Albedo 0

uvijek je u adolescentkinjama problem, pitajte Kevina Spejsija!

Ugly MF

Quote from: Pizzobatto on 07-05-2015, 21:28:23
vidi pod Sharon Stone i Linda Fiorentino, i kašće ti se samo 8)

dje to ima njih dvije zajedno,povrsinske....?
ja bi to da vidim ....

Albedo 0

i Bata bi sine, al nema zajedno, samo pojedinačni primjeri

Ugly MF

odgledo ovaj novi Lazarus Effect sa Oliviom Wilde....
misliiiim,koga ona moze da uplasi? ja bi nju odma kuci vodio ;)
a i film je tipa da treba neka nepoznata a spuki dobra vamp riba da glumi ovu ulogu,,,,da nas iznenadi a sebe vine u glumacke visine....
nekad je kasting brate pola filma....

Karl Rosman

Quote from: Ugly MF on 07-05-2015, 21:50:02
Quote from: Pizzobatto on 07-05-2015, 21:28:23
vidi pod Sharon Stone i Linda Fiorentino, i kašće ti se samo 8)

dje to ima njih dvije zajedno,povrsinske....?
ja bi to da vidim ....

Ni ja ne mogu da se setim, ali zimus sam gledao Fading Gigolo. Ima interesantna scena gde vec pomenuta Sharon Stone i Sofia Vergara dele postelju sa Torturom(!) (Johnom...(nisam mogao da odolim posalici)). Toplo preporucujem tih nekoliko nezboravnih stotina sekundi.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Ugly MF

hmmmm...Apparition sa Katrinom Law...
iako je ona takodje persona koju bi vodio kuci ,ali oooodma'....i samim tim ne moze da me uplasi pa ni na strecanje,
da li mi je utisak varljiv ili ona uopste ne zna da glumi?!?
prvih par minuta filma ko da gledam tinejdzerku u rijaliti show....

ona mi nekako dogje ko Svarci za terminatora,,,,da uozbilji facu , uzme oruzje u ruke i da se mlati, ne da se smeska i glumata....
samo mi upropasti strecanje....

Dybuk

Quotehmmmm...Apparition sa Katrinom Law...
:cry:

To ne moze da bude dobro, vidis ime, vidis poster, procitas sinopsis i na kraju.. 4.2/10 govori vise od hiljadu reci  :lol:
Rookie mistake, pal. ;)
Ali, ako gledas zbog glumice, onda ok.

Ugly MF

,,,khm...zanimali su me glumacki kvaliteti bez oruzja doticne,,,ono u Spartacus i Arrow fajterka,itd....da vidimo malko ono drugacije....
...kad ono trt....

Albedo 0

nastavlja se Fridomova kletva sa MAGGIE. Švarci under the muscle je u stvari Skarlet Johanović.

btw, jel ovo samo Megi fora da zombijima ljudi mirišu kao pečenje ili je bilo u još nekom filmu?

Ghoul

Quote from: Ghoul on 04-05-2015, 08:27:56
GRIZLI GRIZE!

GRIZZLY (aka RED MACHINE, 2014)

http://ljudska_splacina.com/2015/05/medvedi-2-deo-grizzly-aka-red-machine.html

ha ha!
prvo je bio RED MACHINE
pa onda GRIZZLY
a sad su ga izdali i pod trećim naslovom:

Father Jape

Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

ne znam koj vam je taj fridom, ali očigledno ne bi prepozno dobar film ni da ga mlatne toljagom po glavi.
MEGI je užasna na najpogrešnije načine i u najgorem smislu reči - odnosno, 1+ po ghoul tarifi.
to znači - gora čak i od ZONE MRTVIH.

Father Jape

Očekujemo prikaz na Kultu. :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Dybuk

Pretera ga ovaj bloger sa 9+

6/10 is more like it  8-)

Megi jase na novom talasu 'vise metaforicna drama nego horor'. To se sad mnogima svidza.

Ghoul

Quote from: Father Jape on 12-05-2015, 23:46:11
Očekujemo prikaz na Kultu. :lol:

nisam siguran da će ga biti: ovo je od one najgore vrste lošosti, koja čak i ne inspiriše za pljuvanje jer je naprosto jadna, prazna, glupa, dosadna, nikakva.

aca rad. ga je opisao kao 'ptice koje ne polete' sa 'zombijima' - ali čak i to zvuči zanimljivije nego što film jeste: ja sam malo prelistao te 'ptice' na jutjubu, i ta domaća otužna patetika mi deluje znatno zanimljivije (u svojoj trešoidnosti) od megi.

ako se nateram da pogledam tu našu smejuriju, možda uradim uporednu analizu.
ovako, sama za sebe, megi ne zaslužuje ni da na nju pljunem.

Ugly MF

...mene oni koji kazu da je Megi dobar podsecaju na komuniste koji nam uvaljuju SFRJ,,,i posle Tita-Tito,,,,i slicna ispiranja mozga...

Albedo 0

ša sam reko

Quote from: Pizzobatto on 10-05-2015, 11:47:56
nastavlja se Fridomova kletva sa MAGGIE

mada, to o čemu on priča u filmu se daje na kašičicu

tako realno mož' se dokaže i egzistencijalistička kriza Van Dam Žan Kloda u KIK BOKSERU

Dybuk

Deliver Us From Evil 2014

Potpuno slucajno naletela na ovaj film, verovatno nisam ni razmatrala verujuci da ce biti jos jedan iz gomile possession filmova koji se danas masovno izbacuju.
Prvo, nije faund futidz, drugo glumci su solidni i manje anonimni nego obicno, trece konacno akcioni horor posle silnih sporih, zapitanih metaforicnih filmova koji su se pojavili u poslednje vreme.
Ispade da sam eksn dzanki, ali vreme je bilo da se pogleda nesto zabavno a opet ambiciozno napravljeno. Fin humor, lepi ljudi  :lol: dobri efekti, gory egzorcizam, organi reda u centru paznje, te ima kvalitet trilera: potraga za 'serijskim' ubicom, sektom, resavanje misterije i eskalacije cudnih i natprirodnih zlocina u Bronksu.
Erik Bana je razbio NY akcenat (covek Australijanac hrvatskog porekla), prelepa Olivija Mun u ulozi njegove zene, super kul partner, 'buddy cop' odnos i pregrst okultnog sasvim dovoljno za povoljnu ocenu i prijatno provedenih (skoro) 2 sata. U sustini, vrlo jednostavan koncept 'drevnog zla' ali ko ne sitnicari, nego trazi laganu, dobro odradjenu horor akciju, preporucujem.  7+

Dybuk

Shrew's Nest 2014

Dosta porodicne drame i ludila koje ce polako eskalirati, dobri psiholoski portreti i opis disfunkcionalne katolicke porodice. Makarena Gomez u ulozi tragicne, neuroticne Montse izaziva simpatiju, uprkos svemu. Odlicno, Spanci su zaista majstori filma. 8/10

Truba

nije disfunkcionalna nego totalno poremecena
prva polovica ubitacno dosadna
druga spasava
sasvim prekasno sam skonto caku pa sam mogao uzivati

Dybuk

Tja, ziveli eufemizmi  :lol:

SPOJLER

Pitam se hoce li mladja sestra da zavrsi isto kao Montse? Prolly, kraj nekako upucuje na to.

Truba

spojler

vjerovatno hoce...ako nista sakrit ce sve dokaze i rehabilitirati seku
ne znam hoce li totalka puknuti mada deda joj je otac istovremeno...dobra odskocna daska za ludilo

Dybuk

Da, tako nesto i ja mislim. Luis Tosar - otac, glumcina, ali uvek je igrao bolesnike i agresivce. Mozda je do obrva?  :idea:

Dybuk

2 reprize i 2 premijere:

We Are Still Here (2015) http://www.imdb.com/title/tt3520418/?ref_=nv_sr_1 Okej filmic, posednuta kuca ovo ono, sredovecni par koji se useljava posle gubitka sina jedinca u ruznu staru kucu sa 'tajnom' i tragicnom prosloscu; nista specijalno, iskreno receno. Posebno sto se pred kraj pretvara u cheesy splatter komediju, sto je u potpunom kontrastu sa ostatkom filma gde psiholoski pristup a la Babadook smenjuju glasni dzamp skerovi. Istorija kuce ostaje nedorecena. Vec vidjeno. 6/10

Zombeavers (2014)  http://www.imdb.com/title/tt2784512/?ref_=nv_sr_1 E, ovo hocu da preporucim - verovali ili ne! Dobra zabava, ako zanemarimo lejm humor tu i tamo, 100% parodija na piranu i sl filmove, sa cudno izgledajucim CGI dabrovima i dobrano gory prakticnim efektima. Ja inace ne volim horor komedije, ali iskreno, ovo mi je bas onako leglo. 7/10 Ostavlja se mesta za nastavak, Zombees!!!!!  :|

Reprizirala Aliens i Sesto Culo, vrhunski filmovi, svaki na svoj nacin.  xjap

Ugly MF

Dybuk

Dyatlov Pass Incident aka Devil's Pass 2013  http://www.imdb.com/title/tt1905040/

Opet Rusi, i horor/sf smesten negde bogu iza nogu gde ce mladi americki entuzijasti krociti iz radoznalosti i .... entuzijazma.
Ovo sam izbegavala, ali desperate times...Elem, kako su krenule vrucine film smesten na sneznoj planini u sred cice zime nije uopste los izbor, u to sam se prvi put uverila gledajuci Deadliest Catch na natgeo ili tako negde pre nekoliko leta.
Dakle, imamo mlade Amerikance koji krecu stazama nestale ruske ekspedicije s kraja 50tih proslog veka ne bi li dokumentovali i zabelezili kakav novi dokaz koji bi pomogao da se rasvetli misteriozna smrt pomenutih naucnika.
Nista novo, ako ste gledali Cherobyl Diaries, Evidence, Entity (svi od pre neku godinu), to je otprilike presek stanja u ovom filmu sa nesto jacim sf motivom. Nije lose za pogledati, i rashladiti se, kad vec nema sta bolje na programu.

Ghoul

NGboo

Der Samurai - definitivno jedan od najupečatljivijih filmova koje sam odgledao u poslednje vreme, ne samo u okvirima horora.

Ghoul

Quote from: NGboo on 14-06-2015, 20:18:03
Der Samurai - definitivno jedan od najupečatljivijih filmova koje sam odgledao u poslednje vreme, ne samo u okvirima horora.

lepo si to opisao.

inače, u junskom broju magazina RUE MORGUE je moj članak o ovom filmu, na pune dve strane (vidi odlomak dole), a pošto je ovo sad najzad dostupno na netu (zahvaljujući USA dvd izdanju) - da se podsetimo i mog rivjua sa prošlogodišnjeg grosmana:
http://ljudska_splacina.com/2014/08/der-samurai-2014.html

NGboo

Quote from: Ghoul on 14-06-2015, 20:26:24
lepo si to opisao.
Hvala. :)

Quote from: Ghoul on 14-06-2015, 20:26:24
inače, u junskom broju magazina RUE MORGUE je moj članak o ovom filmu, na pune dve strane (vidi odlomak dole), a pošto je ovo sad najzad dostupno na netu (zahvaljujući USA dvd izdanju) - da se podsetimo i mog rivjua sa prošlogodišnjeg grosmana:
http://ljudska_splacina.com/2014/08/der-samurai-2014.html

Pretpostavljam da tekst članka neće skoro postati dostupan izvan samog časopisa, pošto se radi o junskom broju.

Ghoul

neće, barem ne na engleskom.
ako ima dobrovoljac koji bi ga preveo na srpski, to bih onda mogo da okačim na blog.
ali nemam kad da još i to prevodim...

Ghoul

eddie coyle

Pogledao sam novi Poltergeist na sveze procurelom i sasvim dobrom skrineru.
Kada bih zanemario glavne nedostatke (koji se i onako podrazumevaju), konkretno to da je slabiji od originala i da nema nikakvog razloga da postoji, rekao bih da je sasvim pristojan film  :).
Ako nista drugo bar je iskren u svom nastupu, od originala preuzima zaplet i taj spilbergovski/amblinovski smek u prikazivanju porodice u nevolji i sve to smesta u 21.vek, tu su gedzeti, ajpodi, ajfoni, nema foliranja kao u It Follows sa nakalemljenim saundtrecima iz 80-ih ili bezveznog bekstva u 70e kao u The Conjuring.
Film je pg-13 pa nema mesnatog horora ali ima par efektnih scena i reziran je sa stilom i ubedjenjem medjutim neke stvari su mogle da se odrade i bez cgi-ja.
Ispljuvan je najstrasnije i kod kritike i kod publike ali uopste nije toliko los ( svakako ima gorih rimejkova ), meni je pruzio solidnu zabavu za 90-ak minuta koliko traje pa ko voli nek izvoli.