• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Tex Murphy

Српрајз, српрајз! ВИСОКИ ЧОВЈЕК је лош филм! Ко би се томе надао?!

(свако нормалан)
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Odgledao The Curios Case of Benjamin Button. Lepo snimljeno, mada dosadnjikavo. Kraj impotentan. Od mene sedmica.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Lord Kufer

Dosadan film. Ja sam ga do pola odgledao uz veliki napor. Nema šta da kažu...

Juče sam gledo Tarantinove Basterdse, do pola. On je upao u lošu naviku da nepotrebno razvlači scene. Death Proof nisam ni pored najbolje volje mogao da preguram do glavnog dela...

Truman

Prokletnici su za mene njegov najbolji film, inače nisam Tarantinov fan i filmovi poput Kill Bill su me smorili.

Ghoul

Quote from: Truman on 14-08-2012, 19:46:37
Prokletnici su za mene njegov najbolji film, inače nisam Tarantinov fan i filmovi poput Kill Bill su me smorili.

naravno, THAT'LL BE THE DAY kad se tebi i harvesteru, dvojici paragona neukusa, dopadne nešto što je zaista dobro.
https://ljudska_splacina.com/

Albedo 0

Harvi je već rekao da je Predator dobar, dakle, čovjek ima ukusa.

S druge strane, Beyond the Black Rainbow je sranje.

Josephine

Zabavan je Tarantino. Ja volim da repriziram Kill Bill.

Tex Murphy

Quote from: Truman on 14-08-2012, 19:36:30
Odgledao The Curios Case of Benjamin Button. Lepo snimljeno, mada dosadnjikavo. Kraj impotentan. Od mene sedmica.

Смеће од филма.
Genetski četnik

Josephine

Ha, i ja sam počela da ga gledam, silom prilika ga prekinula, ali me dosad nije privukao da mu se vratim.

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 14-08-2012, 22:11:59
Quote from: Truman on 14-08-2012, 19:46:37

naravno, THAT'LL BE THE DAY kad se tebi i harvesteru, dvojici paragona neukusa, dopadne nešto što je zaista dobro.

Причај у своје име, љубитељу филмских аналфабета као што су Лаугиер и Њаткинс. Мени су Килбилови одлични филмови.
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: D. on 14-08-2012, 22:39:50
Ha, i ja sam počela da ga gledam, silom prilika ga prekinula, ali me dosad nije privukao da mu se vratim.

Одлично! Имала си среће и немој случајно сад то да упропастиш!
Genetski četnik

Josephine

Evo, sad sam naletela na onaj film Breaking Up, sa Selmom Hajek i Raselom Krouom. Uvek me zarobi da ga gledam. Lep. :)

http://www.imdb.com/title/tt0118772/

Tex Murphy

Нисам чак ни чуо за то, а звучи као нека тупава романтична комедија.
Genetski četnik

Josephine

Ako misliš da gledam tupave romantične komedije, onda jeste.

Ghoul

Quote from: Harvester on 14-08-2012, 23:44:45
Нисам чак ни чуо за то, а звучи као нека тупава романтична комедија.

i mene čudi kako si to uspeo da preskočiš!  :shock:

Josephine

Manje predrasuda. Simpatičan je to filmić za one koji imaju (luda) ljubavna iskustva...

Tex Murphy

Quote from: D. on 15-08-2012, 00:00:02
za one koji imaju (luda) ljubavna iskustva...

That explains it!
Genetski četnik

Josephine

Pa pogledaj, ja garantujem kvalitet.  :lol:

Ugly MF

Harvi, batali te jajare kao sto je Rasel Krouv, oces lep a dobar film, a ljubavan? hmmm, ljubavan...manje, vise...
nema veze...

Obavezno , pogledaj ako vec nisi:

WHAT DREAMS MAY COME
http://www.imdb.com/title/tt0120889/

Jes Robin Vilijams, ali gledljivo, veruj mi.

Tex Murphy

То сам, по несрећи, погледо некад давно, у вријеме кад сам некритички у видео клубу узимао скоро све нове филмове.
Осим тога, мрзим љубавне филмове, не могу да се сјетим ниједног да ваља (осим Блејд Ранера).
Genetski četnik

Father Jape

Znači ne voliš Brief Encounter?  :lol:
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Ghoul

Quote from: Father Jape on 15-08-2012, 10:57:26
Znači ne voliš Brief Encounter?  :lol:

xrofl

inače, ja repriziro KAZABLANKU preneki dan, i moram reći da mi je na ovo gledanje to zapravo izvanredan film.

Truman

Odgledao The Machinist. Vrlo dobar film iz fantastičnu glumu Kristijana Bejla. Osmica od mene.

Ghoul

Quote from: Truman on 15-08-2012, 23:08:04
Odgledao The Machinist. Vrlo dobar film iz fantastičnu glumu Kristijana Bejla. Osmica od mene.

2+ od mene.  ;)

Tex Murphy

Quote from: Ghoul on 16-08-2012, 00:14:24

2+ od mene.  ;)

Ти си канда у неком рату с филмовима чији плот твистови заправо ИМАЈУ СМИСЛА?
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 16-08-2012, 00:59:19
Quote from: Ghoul on 16-08-2012, 00:14:24

2+ od mene.  ;)

Ти си канда у неком рату с филмовима чији плот твистови заправо ИМАЈУ СМИСЛА?

džaba mu 'smislenost' kad je tako napadno PREDVIDIV i kad se nalazi u filmu tako mučno jebeno DOSADNOM, predugačkom jednodimenzionalnom pešačkom putešestviju od tačke A do preeeedaleke (i na samom početku vidljive) tačke B.

singerica

Mašinista nije film od kojeg se pada na dupe. Priča je OK, a iznad prosjeka ga izdiže fenomelani Kristijan Bejl. Solidna trojka (3/5) bi mogla da stoji bez problema. Ko voli Bejla, preporučujem Harsh Times (2005) - http://www.imdb.com/title/tt0433387/

Lord Kufer

Jason je prijemčiva faca, a Transporter serija je bila dobro urađena. Sad samo eksploatišu staru slavu. Nemaju novih ideja. Čista reciklaža.

pokojni Steva

Da, ali to nije taj Mehaničar.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Tex Murphy

Погледао сам прије неколико дана BARELY LEGAL, Asylumов покушај комедије (није "обрада" ниједног конкретног филма, али највише сличности има са Америчком питом, с тим да су цуре у главним улогама). Наравно, тај покушај је једнако "успјешан" као и њихови покушаји хорора или научнофантастичног филма, међутим садржи толику количину голотиње да то покрива апсолутно све недостатке (а пошто је ово Азилумов филм, јасно вам је колики су то недостаци). Имате три главне јунакиње, све три се скидају (уз један фул фронтал под тушем и једну лезбо сцену), а поред њих ту је још неких 7-8 различитих парова груди, од којих су за дивно чудо скоро све природне (и фантастичне!). Дакле апсолутна препорука упркос томе што је филм грозно лош!
Genetski četnik

Truman

Quote from: m512pg on 16-08-2012, 17:01:41
Mašinista nije film od kojeg se pada na dupe. Priča je OK, a iznad prosjeka ga izdiže fenomelani Kristijan Bejl. Solidna trojka (3/5) bi mogla da stoji bez problema. Ko voli Bejla, preporučujem Harsh Times (2005) - http://www.imdb.com/title/tt0433387/

Ovo ću obavezno pogledati. Inače, za mene je Machinist dosta ozbiljan film, a i mučan. Zaslužuje osmicu, a o Kristijanu Bejlu ne treba ni trošiti reči.
Inače, zanimljivo da su dvojica od recimo petorice najboljih aktuelnih američkih glumaca ( on i Fasbinder ) zapravo Britanci iako ih mnogi računaju u Amere ( s tim što F. ima i nemačke krvi ).

Father Jape

Prvo, nije Fasbinder nego Fasbender. Drugo, nije Britanac nego Irac.

Ako je istina da mu je Majkl Kolins pra-pra-deda-ujak, onda se svakako prevrće u grobu na tvoje tvrdnje.  :lol:

Truman

Osim ako nije iz Severne Irske jeste i Irac i Britanac. xcheers Sad ću da proverim.
Aha, za to si u pravu - iz Severne Irske mu je keva. :evil: A što se tiče izgovora ako se piše Fassbender kako se onda izgovara?

Father Jape

Misliš osim ako je iz Severne Irske, ali pošto nije, no je odrastao na jugu Republike, onda nije Britanac. Mada jeste proveo, prema Vikipediji, zadnjih 15 godina života u Britaniji, tako da...  :lol:

Čita se 'fæsbendər. Naravno, nemački reditelj Fassbinder je Fasbinder ('fasbɪndɐ na nemačkom).

Josephine

Father Jape

Naravno, zaboravih da dodam, uz naše jednačenje po zvučnosti ispadaju Fazbender i Fazbinder.

Milosh

Quote from: Truman on 16-08-2012, 18:51:34Inače, zanimljivo da su dvojica od recimo petorice najboljih aktuelnih američkih glumaca ( on i Fasbinder ) zapravo Britanci iako ih mnogi računaju u Amere ( s tim što F. ima i nemačke krvi ).

I Tom Hardy je Britanac...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Genetski četnik

D.S.B.

Odgledah danas rimejk ,,TOTAL RECALL,, u bioskopu. Nisam oduševljen pričom koja je nešto izmenjena u odnosu na orginal, ali sam zaista uživao u izvanrednom prikazu urbanog haosa budućnosti. Kada se svemu doda i odlična gluma, rekao bih da film vredi pogledati.

Barbarin

Američki psiho - nisam se nešto oduševio, slika i priča su dobri, al fali mi nešto...

The Raven - zanimljiv film, topla preporuka, ne znam dal ste skontali al film je sniman kod nas u NS i Bg, kao i u Budimpešti.

Battleship - opet američka baljezgarija, zanimljiva priča, al opet jedan čovek spasava svet i to sve sa gomilom matoraca.

The Day the Earth Stood Still - ovako bi nešto i voleo da se desi, a možda se i desi. Film je super.

Pineapple Express - naziv ovog filma sam pobrkao sa nekim drugim al sam ga ipak odgledao, ništa posebno, par naduvanih likova i njihove dogodovštine u par dana.

The Expendables - slatko sam se smejao, mešavina svih akcionih filmova ikad, dvojka će vrv da bude još veći miks.
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Albedo 0

Quote from: Barbarin on 20-08-2012, 13:26:11
Američki psiho - nisam se nešto oduševio, slika i priča su dobri, al fali mi nešto...

AP je komendija 8-)

Tex Murphy

QuoteThe Day the Earth Stood Still - ovako bi nešto i voleo da se desi, a možda se i desi. Film je super.

Искрено се надам да овде мислиш на оригинал (који нисам гледао) а не на онај УЖАС од римејка с Кијану Ривсом?!
Genetski četnik

Barbarin

Jbg rimejk, nisam znao da ima original. :(
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Karl Rosman

Quote from: Harvester on 20-08-2012, 15:00:39
QuoteThe Day the Earth Stood Still - ovako bi nešto i voleo da se desi, a možda se i desi. Film je super.

Искрено се надам да овде мислиш на оригинал (који нисам гледао) а не на онај УЖАС од римејка с Кијану Ривсом?!
Quote from: Barbarin on 20-08-2012, 15:21:36

Original je vr'!!! Verovatno najbolji IKAD snimljen SF.  :-| :-| :-|
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Tex Murphy

Quote from: Karl Rosman on 20-08-2012, 16:27:40
Quote from: Harvester on 20-08-2012, 15:00:39

Quote from: Barbarin on 20-08-2012, 15:21:36

Оћеш да кажеш да је бољи чак и од римејка са Кијану Ривсом?!?!  :?
Genetski četnik

Karl Rosman

Оћеш да кажеш да је бољи чак и од римејка са Кијану Ривсом?!?!  :-?

Vrlo verovatno.
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Josephine

Quote from: Karl Rosman on 20-08-2012, 16:27:40

Skida se. Imala sam ga negde, zaturila, jovo nanovo.  8-)

Albedo 0