• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ghoul

Quote from: Mark on 06-01-2013, 15:11:28
A pred spavanje sam pogledao HITCHCOCK i zaista mi se svideo!

bilo bi iznenađujuće da se tebi nije svideo, budući da se radi o gomili ĐUBRETA koja će možda već sutra biti spaljena na mom blogu.
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Odgledao juce u kinoteci Hang 'em High. Ovo je sasvim solidan vestern s Klitnom Istvudom koji dominira sa onim svojim pogledom ( jao sto bi voleo da i ja imam takav, sve bi padale xrotaeye). Rec je o klasicnom vesternu bez specificnosti Serdja Leonea, ali vredi pogledati ako volite ovaj zanr. Prica je bas dobra...
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Mark

FRANKENWEENIE je zaista trijumfalan veliki povratak u formu Tima Bartona!!! Obavezno pogledati!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Agota

Quote from: Mark on 07-01-2013, 00:29:57
FRANKENWEENIE je zaista trijumfalan veliki povratak u formu Tima Bartona!!! Obavezno pogledati!
ok.

...ovo sam iskopala na nekoj listi 15  najboljih filmo0va 2012  http://www.imdb.com/title/tt1862079/
jel gledao neko ??
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Kunac

Safety Not Guaranteed je veoma simpatičan indie o putovanju kroz vreme. Glume indie perjanice Aubrey Plaza i Mark Duplass. Slobodno pogledaj, ali samo ako voliš indie filmove.

Overi trejler i odluči:

Safety Not Guaranteed Official Trailer #1 - Aubrey Plaza, Mark Duplass Movie (2012) HD
"zombi je mali žuti cvet"

Agota

sta ynam yrejler onako,ali tu Nick Miller !! :!:

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

mirkiekishka

Pa za razliku od svega što je radio poslednjih nekoliko godina, ovo je sigurno poboljšanje. Ipak ne bih preterivala. Ono što je hteo da prikaže, prikazao je solidno. Reference su dobre, oduševili me gremlini, a godzilu nisam očekivala.  :) :)
Quote from: Agota on 07-01-2013, 12:05:27
sta ynam yrejler onako,ali tu Nick Miller !! :!:
Razumemo se.  xrofl

Tex Murphy

Ко вам је тај Ник Милер? Да ли је нешто у роду легендарном Дику Милеру?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Quote from: mirkiekishka on 07-01-2013, 14:28:14
Pa za razliku od svega što je radio poslednjih nekoliko godina, ovo je sigurno poboljšanje. Ipak ne bih preterivala. Ono što je hteo da prikaže, prikazao je solidno. Reference su dobre, oduševili me gremlini, a godzilu nisam očekivala.  :) :)
U redu je film, bolji od prethodnih nekoliko, ali je ujedno i prežvakavanje već poznatog + Bartona su očigledno stigle godine. No, dobro... Neka nastavi da snima filmove na nivou Frankenvinija, još jedne Mrače senke ne bih mogao da podnesem.
"zombi je mali žuti cvet"

Ghoul

Quote from: Ghoul on 06-01-2013, 16:43:24
Quote from: Mark on 06-01-2013, 15:11:28
A pred spavanje sam pogledao HITCHCOCK i zaista mi se svideo!

bilo bi iznenađujuće da se tebi nije svideo, budući da se radi o gomili ĐUBRETA koja će možda već sutra biti spaljena na mom blogu.

evo ga!
HITCHCOCK (2012)

http://ljudska_splacina.com/2013/01/hitchcock-2012.html

Agota

Quote from: Harvester on 07-01-2013, 15:52:27
Ко вам је тај Ник Милер? Да ли је нешто у роду легендарном Дику Милеру?

Tex Murphy

Зои!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Genetski četnik

M.M

Film The Impossible je verovatno najstrašniji i najbolji film koji sam pogledao u prethodnih godinu-dve.
Pre nego što sam se upustio u gledanje ovog filma bio sam pun predrasuda. Nisam ljubitelj filmova po istitim pričama i sam naziv filma mi je isuviše pompezan. S druge strane u ovom filmu ponovo su spojili dva moja omiljena glumca, Naomi Vots i Juana Mekregora, tako da sam znao da ću ga pogledati kad-tad. Pogledao sam ga dva dana pošto sam ga skinuo.
Utisak: jezivo uverljiv film, na žalost, sa hepiendom. Eh, preživeo sam ga, kažu, istinita priča.
Sve u svemu, po meni, jako, jako dobar film, da ne kažem sjajan.
Nijedan poraz nije konačan.

Lord Kufer

Gledam ovoga Đanga...
Već prve sekunde postaje jasno zbog čega su Ameri izmislili Western. Da ne bi...

Kad dovršim gledanje, verovatno ću doneti i zaključak tipa...

Al im ga je Tantarino zavukao  8)

Dzimi Gitara

Đango mi je legao. Dobar vestern posle dugo vremena. Ako oprostiš Tarantinu standardne paljevinske fazone, kao npr. da iz svakog čoveka šikne bar 5 litara krvi i prepustiš se uživanju u svakoj vrsti spaghetti western klišea, uživanjcija je zagarantovana. Lep omaž Korbučiju sa doslovnim precrtavanjem fonta za naslov i uvodne teme i još koječega...
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Lord Kufer

Za razliku od Basterdsa, Gjango je PRAVI antifašistički film, slično Rambu 4.

Dzimi Gitara

Pogledao sam Sedam psihopata. Posle Briža, očekivao sam puno od ovog Martina Mekdonaha. Ali videvši najave za Seven Psychopats pomalo sam strepeo da se ne pretvori u samo još jednog Gaja Ričija. Nažalost crne slutnje su se obistinile. Nije ovo loš film, čak je i zanimljiv jer je neka solidno uspela vrsta metafilma. A vadi ga i obilje sarkazma i sprdnja sa svakovrsnom političkom korektnošću (od nasilja u filmu, preko pedera i životinja, pa sve do američke zastave). Puno zanimljivih njuški je ovde potrpano na gomilu, većina njih se već okušavala u ulogama psihopata, ali niko nema neki dublji karakter, svi su u dve dimenzije. Ako neko sad kaže da su psihopate i inače u dve dimenzije, onda ću preformulisati, niko nema neki ubedljiv bekgraund. Ima sedam ili više psihopata na gomili, a meni nijedan nije prirastao srcu. Možda je najviše obećavao lik koji igra Kristofer Voken, ali i on je više skica nego portret.

Da rezimiram, preporučio bih gledanje i bio bih daleko raspoloženiji da je ovo prvi Mekdonahov film, ali posle In Bruges, žao mi je, nećete dobiti ni polovinu toga.

Mme Chauchat

NGboo

Mark

DJANGO UNCHAINED, fantastičan film!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Skalar

Quote from: Mark on 13-01-2013, 18:26:06
DJANGO UNCHAINED, fantastičan film!

Не улазећи у оцене уметничке снаге овог филма, јер нисам компетентан, а и то ће сигурно неко други већ урадити, само бих рекао да је претерано много крви - изгледа да зрна не погађају људе него вреће са кечапом. Тарантино је консултовао погрешног ратног ветерана за те сцене тј. неког ко нема правог ратног искуства. И не свиђа ми се однос Немца пре Ђангу, није природан, чак бих рекао да ту има и дозе гејовштине.
Пиво и ћевапи спајају људе.

Torrente

More (1998) short 6 min 
http://www.cultcinema.net/2010/03/more-1998.html

Agota

Za razliku od Dzimija Gitare ,ja bih vam savetovala da ovo zaobidjete.
Ne znam sta bih rekla za  Martina Mekdonaha , ocigledno je  da on i dalje muze istu kravu.

Nije mi jasno sta se desilo ,obzirom da je ovakva glumacka ekipa bila na okupu ,cak i ti likovi pojedinacno su interesantni,ali prica... usvari prica u prici , pa humor ne znam ...dve tri  dobre fore jednom sam se iskreno glasno nasmejala na repliku da u filmovima nikako ne smete ubiti psa -samo zenu .
...eh ,da skinuh i ove  Les Misérables  i ovako na preskoh zakljucih da nema trika da ovo gledam.
Sve neki pogresni izbori. xrotaeye

Dzimi Gitara

Ali on ima samo jednu kravu i ta je bila opasno dobra.
A šta se desilo? Desilo se, kao što sam rekao da je on sada postao Gaj Riči br.2. Brit pop.
Nisam hteo da budem brutalan, ali sada kad je preležalo jednu noć, složio bih se sa Agotom. Ne trošite vreme. Gore je podbacio i od Refna.

Ghoul

Quote from: Dzimi Gitara on 14-01-2013, 04:49:59
Gore je podbacio i od Refna.

koješta.
refn je bre dokazani tata na filmmejkeri (čak i sa tim polupromašenim zadnjim filmom), a ovaj drugi tek treba da pokaže, posle ovog ćorka, dal je bio 1-trick-pony & 1-hit-wonder pa će nadalje da niže ovakve usiljene i isprazne nesuvislosti kao što su 7 PSIHOA, ili mu se ova budalaština 'slučajno' omakla...

Ghoul

Agota

RUBY SPARKS Trailer 2012 Movie - Official [HD]

Lars and the Real Girl  meets  500 Days Of Summer

Pohvala za mladjanu  Zoe Kazan koja je ujedno i scenaristiknja ovog ostvarenja.Neverovatan scenario te je upitno i to koliko je zaista njen ,obzirom da potice iz umetnicke porodice ,  recimo ...njena majka  je napisala scenario za The Curious Case of Benjamin Button .
Jedan od najzanimljivijih filmova koji se bave vezama .
Direkno ulazi u top 5 indie filmova koja sam  pogledala.

Agota

Quote from: Ghoul on 14-01-2013, 11:28:54
jedan manje izvikan, a simpatičan filmić:
HIDEAWAYS (2012)

http://ljudska_splacina.com/2013/01/hideaways-2012.html

Zabavan rivju. :)

Obozavam ovakve Gulove momente !!  :)

Ali – šta sve to znači? Koje je naravoučenije ove bajke? Da su muškarci nosioci uništiteljskih sila, a žene – životodavnih? Da je u ljubavi spas – ali i (moguće) prokletstvo? Da će prijatelj koga ne ubiješ na vreme postati tvoj neprijatelj? Da je bolje živeti sam u šumi nego pustiti da ti se žena meša u život (jer tog časa reci "Zbogom, miru; zbogom, harmonijo i tišino")? Da je bolje rađati ćerke nego sinove?

....dal je bolje izabrati ludu kurvu ili skupu kurvu ?...

No, nema veze – ionako se većina neće ni zamarati tim pitanjima, i uživaće u simpatičnim protagonistima, lepim slikama i ženskasto-ljupkom gorko-slatkom mračno-romantičnom zapletu...

xcheers

Truman

Odgledao upravo dramu ZAJEDNO. Film je prosečan, ali mi je prijao ako uzmemo u obzir da odudara od tipičnih domaćih tema. Nisam ranije ni čuo za njega...

Ghoul

Quote from: Truman on 14-01-2013, 23:39:03
Film je prosečan, ali mi je prijao

kakvo iznenađenje!!!  :?

Mark

ZERO DARK THIRTY je neka vrsta guilty pleasure-a. Propagandni film, ali zaista odličan propagandni film!
E NES NI TI U BECEJ!

Tex Murphy

Quotenjena majka  je napisala scenario za The Curious Case of Benjamin Button

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Genetski četnik

Truman

Sad u 21h imate KOLATERAl na B92. Bejase to dobar film koliko se secam...obnovicu gradivo.

Karl Rosman

Quote from: Truman on 17-01-2013, 21:56:48
Bejase

Da, da. Imamo jos dvije solucije: krkacina, taslacina, tarabljenje.

Sest bezobraznih poena za Trumana!  :)
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Karl Rosman

Tja. Moglo je ovo i na onaj Lonijev topik...  :(
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Agota

Quote from: Бата Животиња on 06-01-2013, 12:33:54
dobro bre, evo, dao sam šansu Cloud Atlasu, nakon 10 min bućkuriša sam odustao. Jesam li nešto time propustio ili sam spasio 3 sata svog života?

imam isti problem, s tim sto sam ja pogledala prvih 45min i dalje stvarno ne ide ...
glupa li sam sta li sam ...gledam ,ne znam sta gledam ...mislim, znam, sto kaze Bata buckuris ...

Agota

sad cu zvucati kao kompletni idiot,ali moram priznati da mi se Cloud Atlas na kraju dopao. :lol:
da ,pogledala do kraja. jeste naporan te koncentracija mora biti na nivou,i vrlo moguce da cu ga opet gledati.
ovde je zapravo  rec o ljudskoj prirodi, ljubavi ,prijateljstvu,  umetnosti,civilizaciji...i  nije samo putovanje kroy vreme  vec i sta bi bilo da su drugaciji postupci ,jako inspirativan  ,pritom  romantican u  apokalipticnoj atmosferi.
a za dlaku da odustanem od istog.

Usul

@agota Atlas je snimljen po zalosnom uradku Ayn Rand gde je glavni moto "greed is good". Zato je americki i ini neoliberali obozavaju.
God created Arrakis to train the faithful.

ginger toxiqo 2 gafotas

Quote from: Usul on 20-01-2013, 12:08:35
@agota Atlas je snimljen po zalosnom uradku Ayn Rand gde je glavni moto "greed is good". Zato je americki i ini neoliberali obozavaju.

...mora neko i da cepidlači - Agota očito iznosi utiske o filmu CLOUD ATLAS Toma Tykwera i brata i sestre Wachovski... to je ekranizacija izvrsnog romana Davida Mitchella, a ta Ayn Rand je autorka proze ATLAS SHRUGGED, po kojoj je nastao ovaj filmski diptih:

http://www.imdb.com/title/tt0480239/

...ta dva romana, pa i te dve filmske ekranizacije slabo šta imaju zajedničko...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

crippled_avenger

Ne znam tačno koji neoliberali obožavaju Davida Mitchella i CLOUD ATLAS, ali samo da dodam, taj David Mitchell nije komičar David Mitchell iz serije PEEP SHOW kako se ne bi pravili neki ishitreni zaključci.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Usul

Eh tako mi i treba kad sam slep kod ociju. Izvinjenje Agoti :) Kad vidim rec atlas i film odmah se setim "atlas shrugged" i jeze...
God created Arrakis to train the faithful.

mirkiekishka

Quote from: crippled_avenger on 20-01-2013, 12:41:14
Ne znam tačno koji neoliberali obožavaju Davida Mitchella i CLOUD ATLAS, ali samo da dodam, taj David Mitchell nije komičar David Mitchell iz serije PEEP SHOW kako se ne bi pravili neki ishitreni zaključci.

Koga zanima, taj i zna. Al' kad si već kod toga, ima i MP Dejvid Mičel, koji nije ni pisac ni glumac.  8-)

Agota

Quote from: Usul on 20-01-2013, 12:46:27
Eh tako mi i treba kad sam slep kod ociju. Izvinjenje Agoti :) Kad vidim rec atlas i film odmah se setim "atlas shrugged" i jeze...
sve ok.nesporazum. xcheers
ne znam za atlas shrugged,ali cloud atlas je bas  film za idealiste!! ja sam idealista.  :lol:
sreca te sam imala strpljenja da ga pogledam do kraja ,obzirom da sam imala pogresne smernice i to mi je napravilo karambol na pocetku a poenta je da dogadjaji (price)uticu na price a ne likovi a naravno sve price su povezane.

oni sta hoce da ti pokazu  da se ponavlja vidi se .

Ghoul

Quote from: Agota on 20-01-2013, 22:58:59
cloud atlas je bas  film za idealiste!!

da, za one spremne da mu daju svoja 3 sata života, tokom kojih će se sve vreme idealistički nadati da će na kraju sve to da dobije madrfaking payoff, katarzu, vezivanje mašnice za antologiju - a onda dobiju limp dick umesto toga.

Agota

katarza je u trazenju katarze !!  :mrgreen:

mirkiekishka

Quote from: Agota on 20-01-2013, 23:09:24
katarza je u trazenju katarze !!  :mrgreen:
Misliš nerviranje.  :lol:

Celeste and Jesse - Hari i Sali se razvode, ima tu još štošta, katarze, idealističko realističkog pomirenja  xrotaeye
Mislim da će se svideti Agoti.  :D

Agota

davno skinula i pogledacu sigurno ... e, sad, takve uradke cuvam za 'zensko vece'... :-D

Barbarin

Hičkok 8/10
Hobit 8/10
Đango 8/10
Jeremy Clarkson:
"After an overnight flight back to London, I find myself wondering once again if babies should travel with the baggage"

Truman

Odgledao Killer Joe. Još jedan film o white trash klasi i njihovoj ( duhovnoj ) bedi. Priča dosta dobra, kao i gluma. Ne mogu da verujem da je Đina Geršon i dalje tako dobra, na nju sam se ložio pre jedno 10-11 godina. A kome se digao na onu klinku treba da ga je sramota... xtwak