• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Petronije

Arm the Homeless

Milosh

Klinku?

Odloži taj prut, Trumane, nema potrebe da se kažnjavaš...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Truman

Da. Onu malu što ima 12 godina. Nema potrebe da se kažnjavam, meni se digao na pedesetogodišnju Đinu. xyxy
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Truman

Ne zanima me koliko ima u stvarnosti, u filmu ima 12...

mirkiekishka

evo hipotetički, ložim se na glumicu od 23 godine, i gledam sve filmove u kojima glumi. U jednom filmu ona glumi dvanaestogodišnjakinju, i zbog toga će odjednom da mi bude bljak, fuj.
Drugo bi bilo da stvarno ima 12 godina.

Truman

Dobro ajde, pobedio si...ali samo ako se zaista ložiš na tu glumicu i ako si zaistao gledao sve njene filmove. xwink2

Petronije

Mala ni u filmu ne izgleda kao da ima 12. Tek kasnije se spominju njene godine, ali tad je vec kasno.
Arm the Homeless

Truman

Pa meni je baš izgledala kao da ima 12-13.

Petronije

Arm the Homeless

Milosh

Ma, bolje i da tako maši u filmovima, nego da u obrnutom smeru maši u stvarnom životu!
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Dzimi Gitara

Pogledo i ja Killer Joe. Jako dobar film. Fridkin je stara kuka, a Holivud voli da se seti svojih nekadašnjih miljenika. Čudo da nije i on za nešto nominovan. Možda im je bilo previše bolno da pogledaju u svoj rednekovski odraz u ogledalu.

Ps. Prema Miloševom kriterijum upisao bih se u filmofile.
Kamenje iz džepova http://kamenje.blogspot.com/

Josephine

Quote from: NGboo on 20-11-2012, 13:20:28
The Ghost Writer - lepo, ali nekako ravno i povremeno dosadnjikavo, mada je meni sama tema bila nezanimljiva. Da je film radio neki početnik, rekao bih da je solidan triler, ali pošto znam da ga potpisuje Polanski, očekivao sam mnogo više. Razlozi zbog kojih sam izdržao do kraja jesu sjajno hladna fotografija i sterilni, ali fenomenalni enterijer utočišta Adama Langa.

Jedva sam ga odgledala do kraja. Slažem se za fotografiju, zaplet je tupav, odugovlači kao španska serija, a kraj je potpuno bezvezan. Lik koji preživljava potere i ceo film, na kraju sebi dozvoljava onako glupu smrt. A još se i glupavo odao, naravno, ne rekavši nikome za svoje otkriće . Razočaravajuće.

A Killer Joe-a nisam odgledala do kraja. No, u prvih pola sata nije me privukao, mada Metju ima šarma.

Tex Murphy

Одличан је крај, а ти немаш појма.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Ovog puta moram da se slozim s Harvesterom ( za prvi deo recenice  :mrgreen:). Film je u celini majstorski, a to sto je spor mi ne smeta vec me samo asocira na stare klasike...

mirkiekishka

Jes, svi se slažemo!  :!: Skoro svi. A ako je malo spor pa to je da bi najstrpljiviji bili nagrađeni sa poslednjih petnaestak minuta. Opet, meni nije bio spor, možda par scena, ali u celini sve je to bilo baš kako treba.

Argo - nije loš. Držao mi pažnju, a unosi i malo napetosti i ako znaš šta će da se desi. Kraj nije baš najbolji.

Tex Murphy

Гхост Њритер уопште није спор, таман је какав треба да буде.
Genetski četnik

Mark

Sa višedecenijskim zakašnjenjem sam pogledao BLOW OUT, krimi-triler Brajana De Palme.

Fantastičan film, a i slučajno se poklopio  sa nedavno pogledanim BERBERIAN SOUND STUDIO.

Dakle mladi Džon Travolta je tehničar koji radi zvučne efekte na horor filmovima i u jednom momentu se nadje na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i postaje svedok ubistva ...

Kuriozitet je i to što hladnokrvnog egzekutora sjajno glumi Džon Lajtgou koji je nedavno imao sličnu ulogu psiho-ubice u seriji Dexter. Check it out!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Tex Murphy

С друге стране, ја сам тај филм гледао прије више деценија, крајње је вријеме за репризу.
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Harvester on 26-01-2013, 02:10:22
С друге стране, ја сам тај филм гледао прије више деценија, крајње је вријеме за репризу.

zašto si ga uopšte gledo s druge strane?  :?
https://ljudska_splacina.com/

Lord Kufer

Argo je obična sapunica. Ništa tamo nije rečeno. Ni reči o sabotiranom Karterovom pokušaju da oslobodi taoce helikopterskim upadom.
Priča je totalno cenzurisana i sve važne stvari iz tog vremena su prećutane.

mirkiekishka

Quote from: Harvester on 26-01-2013, 00:36:35
Гхост Њритер уопште није спор, таман је какав треба да буде.

E jebga, pobrkala sam filmove. Sjebala me Džuno totalno.    :x xrotaeye

Quote from: Lord Kufer on 26-01-2013, 02:39:20
Argo je obična sapunica. Ništa tamo nije rečeno. Ni reči o sabotiranom Karterovom pokušaju da oslobodi taoce helikopterskim upadom.
Priča je totalno cenzurisana i sve važne stvari iz tog vremena su prećutane.

mhm... 8-)

Lord Kufer

Odgledao sam i Beasts of the Southern Wild.
Veliki potencijal skoro potpuno upropašten.
Kao poređenje, kako treba praviti film o ljudima u sličnom okruženju, treba pogledati Kurosavin Dodeskaden.

Ghoul

Quote from: Lord Kufer on 26-01-2013, 03:18:43
Odgledao sam i Beasts of the Southern Wild.
Veliki potencijal skoro potpuno upropašten.
Kao poređenje, kako treba praviti film o ljudima u sličnom okruženju, treba pogledati Kurosavin Dodeskaden.

to je jedini njegov film koji sam ugasio na pola (inače ga obožavam).
BEASTS je okej, ali precenjen.

Josephine

Quote from: Harvester on 25-01-2013, 18:34:14
Одличан је крај, а ти немаш појма.

ti nemaš pojma!

Franz Xaver von Baader

Quote from: Dzimi Gitara on 24-01-2013, 02:31:54
Pogledo i ja Killer Joe. Jako dobar film. Fridkin je stara kuka, a Holivud voli da se seti svojih nekadašnjih miljenika. Čudo da nije i on za nešto nominovan. Možda im je bilo previše bolno da pogledaju u svoj rednekovski odraz u ogledalu.

na žalost, Friedkin nije uspio
Killer Joe bi mogao proći kao dobra zajebancija (zaboga, riječ je o jednoj farsi) da Friedkin nije porušio film brkanjem komedije i drame (pa smo na kraju dobili nešto što nije ni komedija ni drama, a ovog trenutka nisam sasvim siguran radi li se o smeću). krenuo je dobro uradivši komičan lik Mcconaugheya i onda sam sebe potopio inzistirajući na sceni "s picekom". prišivanje takve osobnosti komičnom liku i način razrade je težak promašaj, debakl. scena umjesto komike prelazi u ozbiljnost , a time dolazi u prvi plan sadržaj scene što posljeduje da čitava stvar bude još samo odvratnost.
manje zahtjevne individue (gul) mogu preći preko "jedne scene", ali pingvini ne daju značke za nepotpunost.
Od danas ću biti Kao Sunce Jasan.

Dzimi Gitara

Ima Killer Joe itekako mana, ali one nisu velike i kao takav spada među najbolje filmove godine. Nije mi dobacio do Piete (znam da ti ne gledaš Azijate, ovo je još jedan dokaz da grešiš) ili Hercogovog dokumentarca, koji su jedini iz 2012 koji su po meni vredni dublje kontemplacije (posebno Kim Ki-duk), ali je vrlo solidan film u svim segmentima.

Scena "sa picekom" je objašnjenje Mekonahijevog karaktera. On ju pita koliko ima godina, ona kaže 12, a on kaže i ja isto. I Kiler Džo se tako i ponaša, kao infantilan na većini polja. A tamo gde je odgovoran ili traži od drugih da ispoštuju red, tu pokušava da ispravi ono što je u njegovom detinjstvu bilo pogrešno (kao na primer da porodica treba da jede zajedno).

Truman

Ne vidim po čemu je to Metjuov lik komičan...

Franz Xaver von Baader

joj džimi, taman ti počnem pisati krasan odgovor, kad odjednom sve crkne. nestalo struje.
budem valjda kasnije.
možda pomogne Trumanu da razumije zašto je Joe komičan lik, makar malo znači razumjeti naknadno naspram jasno vidjeti.

Dzimi Gitara

Quote from: PingvinPatuljak on 26-01-2013, 16:46:41
joj džimi, taman ti počnem pisati krasan odgovor, kad odjednom sve crkne. nestalo struje.
budem valjda kasnije.
možda pomogne Trumanu da razumije zašto je Joe komičan lik, makar malo znači razumjeti naknadno naspram jasno vidjeti.

Napiši ponovo, kad dođe struja.  xrotaeye

Franz Xaver von Baader

dakle, nasuprot tebi držim da je u pitanju velika greška, štoviše presudna. pokušat ću obrazložiti.
Friedkin nije imao velike ambicije, uradivši ovakav tip filma. da jest, ne bi baratao tim i takvim likovima. likovi u flmu nisu osobe, nego tipovi. nema u njima ništa jedinstveno, neponovljivo, duboko, ma kako Trumanu izgledalo originalno da neki tamo Joe ima autorski pečat jer se pali na piceka. ne, ti su likovi čisto površinski, sklepani od nekih općih crta i predstavljaju tip, varijacija na temu white trash. mama, tata, sin i dakako Joe, praktički sve jedan te isti lik.
baš kao što ti reče "I Kiler Džo se tako i ponaša, kao infantilan na većini polja". svi su oni infantilni.

znači, Friedkin se predaje, ne može reći nešto veliko o životu. ide na (uglavnom) nisku komediju. Joe je "mehaničko nakalemljeno na živo" (Bergson). i tu dolazi do kobne greške. umjesto da odradi onda posao kako Bog zapovijeda, plošni lik bez pretenzija, i pusti nas da budemo ravnodušni i smijuljimo se, Fridkač se pokoleba, poželi stvoriti nešto više i podaruje Joeu tobože određenu dubinu. "povijest", eto ti pričaš "tu pokušava da ispravi ono što je u njegovom detinjstvu bilo pogrešno ". Killer Joevi nemaju djetinjstva!! to je skroz promašeno, lutanje od komedije do drame. a nepoklapanje je veliko. neoprostivo.
nije potrebno objašnjavati mcconaugheyev karakter sa picekom, kada je isti taj karakter već objašnjem sa samom njegovom pojavom i gestama. ne da nije potrebno, nego je kontraproduktivno. neoprostivi gaf.
i tu scenu sa picekom Friedkin radi tako da sa lika skreće pažnju na djelo - paf. gotovo. komedija gotova, prelazimo u dramu. a sadržaj skroz neozbiljan. ne možemo se više smijati, a ne možemo ni kontemplirati o smislu života. temeljna zbunjenost autora postaje temeljna zbunjenost gledatelja, a film rapidno tone ravno do dna.

Truman

Quote from: PingvinPatuljak on 26-01-2013, 18:27:57
dakle, nasuprot tebi držim da je u pitanju velika greška, štoviše presudna. pokušat ću obrazložiti.
Friedkin nije imao velike ambicije, uradivši ovakav tip filma. da jest, ne bi baratao tim i takvim likovima. likovi u flmu nisu osobe, nego tipovi. nema u njima ništa jedinstveno, neponovljivo, duboko, ma kako Trumanu izgledalo originalno da neki tamo Joe ima autorski pečat jer se pali na piceka. ne, ti su likovi čisto površinski, sklepani od nekih općih crta i predstavljaju tip, varijacija na temu white trash. mama, tata, sin i dakako Joe, praktički sve jedan te isti lik.
baš kao što ti reče "I Kiler Džo se tako i ponaša, kao infantilan na većini polja". svi su oni infantilni.

Svašta.
Što se tiče Joa on je tragična personifikacija ljudske devijantnosti, ali i pored toga - potrebe za bliskošću.

Alex

100 godina Fridkin nije napravio vredan film, baš bi me čudilo da je sada.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Truman

Odgledao večeras u bioskopu DJANGO UNCHAINED. Ovo je odličan film, dugo vremena gledao film koji tako dobro funkcioniše kao celina, tj. koji ima sve - scenario, režiju, svetlo, glumu. Tarantino još jednom potvrđuje kakav je genijalac ( da podsetim da je i scenarista i reditelj ). Ovo je devetka.

Albedo 0

što se tiče Djanga, nisam ni u jednom trenutku razmišljao da batalim, iako film nije neka revolucija, biće zaboravljen u februaru, dok je Killer Joe smaračina o crvenovratima koju nisam mogao da odgledam do kraja. Možda je šteta, ali češće bude da nije.

Django je u neku ruku nastavak pišanja po Njemcima, budući da je omiljeni Hitlerov pisac Karl Maj upravo pisao vesterne. Dakle, šta bi rekao kada bi njemački revolveraš učinio sve da pomogne crnačkom paru da nađe svoju sreću, hm... mada je vrlo zanimljivo da je i Rifenštalova u poznim godinama postala veliki fan čiste crne rase.

Truman

Hm, pa ne vidim kako je pišanje po Nemcima izvršeno preko lika koji je briljantno odglumeo Kristof Volc...baš naprotiv. Recimo da su Prokletnici i Đango filmovi usmereni protiv pokreta zla - nacističkog i robovlasničkog.

Albedo 0

Truman

Odgledao 7 samuraja od Kurosave. Nemam šta pametno da kažem, samo hoću da se pohvalim. :mrgreen: :|

tomat

bre, Trumane, ako si to tek sada pogledao nije za hvaljenje.  :cry:
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Truman

Što volim ove ''elitiste'' - ako do 20 nisi odgledao sve klasike to je kao da si nepismen. xyxy

Albedo 0

do dvadesete ko je gledao klasike duboko ga žalim  8-)

Samo Van Dam, Žan Klod Van Dam 8-)

Može i Švarci, Vilis i Gibson  8-)

tomat

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Ghoul

jesu, za prostake i mediokritete.  8-)

Albedo 0

ŽKVD je jedn od najvećih filozofa poslije Bate Živojinovića, tako da onaj ko nije upoznat sa njegovim djelom duboko je osakaćen!

Eto, mladi ljudi, tinejdžeri, imate izbor pred sobom. Da gledate klasike prije dvadesete i postanete kao Ghoul, ili da iskoristite šansu da budete kao sasvim, potpuno sasvim, najbolji Bata!

Bata je, s druge strane, ponosan na svoju vandamovsku prošlost i vječan sistem vrijednosti kojem ga je belgijski baletan naučio!
Uostalom, naš Ghoul je već nakamario čet'ri banke a da nije pročitao ama baš ništa što se smatra relevantnim djelima koje svaki intelktualac, a kamoli phd mora da pročita. Platon, Aristotel, Lajbnic, Hegel, to su španska sela za našeg Gulu. Od poststrukturalista je možda čitao Todorova, a i to samo zato što mu se uklapa u hobi iz djetinjstva, koji je infantilno pretočio i u doktorsku tezu, valjda zato što o ničemu drugom ništa ne zna! 8-)

Truman

Ja se slažem s Batom, mada nisam neki fan JCVD.

mirkiekishka

JCVD je dobar u onom spotu, ali, there can be only one, CL.  8)

Albedo 0

zavisi u kom ključu ga gledaš, valja imati u vidu da je Van Dam prije svega kralj komedije pa tek onda borilačkih vještina  8)
osim toga, mora se gledati na vrijeme, dakle 1-3 osnovne, nakon toga gubi filozofsku oštricu

zamislite da kao osnovac gledate klasike kao Ghoul, pa ko zna kako je on to shvatio i da li je uopšte shvatio,a ovo drugo je vjerovatnije!  8)

Quote from: mirkiekishka on 30-01-2013, 02:04:37
JCVD je dobar u onom spotu, ali, there can be only one, CL.  8)

Lamber mu nije ni do koljena! 8)

Agota

Quote from: Бата Животиња on 30-01-2013, 00:07:06
Da gledate klasike prije dvadesete i postanete kao Ghoul, ili da iskoristite šansu da budete kao sasvim, potpuno sasvim, najbolji Bata!
:lol:   xremyb

Ко је најсасвим потпуно сасвим најбољи даса?
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Ghoul

pridružite se KRDU (životinja), ili budite jedan od odabranih (Ghoul)!

izbor nije na vama - ako ste do 20-te gledali samo filmove za stoku, to vam je što vam je: nema vam spasa.