• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

mirkiekishka

Quote from: Слободан Павле on 22-02-2013, 10:20:39
Quote from: mirkiekishka on 19-02-2013, 16:36:20
Da!

Јесте, изашо је! Тренутно се налази на мом диску, али ту се неће дуго задржати.

Izašo!  :?

Znam, trenutno mi na hardu, jedva čekam da ga izbrišem. Zauzima mi dragocene megazalogaje.

Biki

Gledala juce Argo. Odlican je.

Alexdelarge

slab je THE MASTER, izuzev phoenixove uloge koji igra nekog izmršavelog i presamićenog ratnog veterana sa pojačanim libidom, sklonog alkoholu i nasilju, koji nikako da se skrasi nakon povratka iz rata...
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

Ghoul

https://ljudska_splacina.com/

Truman

Odgledao LES MISERABLES sad na FEST-u. Odličan utisak.
takođe, juče odgledao BLUE VALENTINE. Ko voli drame o međuljudskim odnosima moja preporuka.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Ghoul

Quote from: Truman on 24-02-2013, 15:40:29
Ko voli drame o međuljudskim odnosima moja preporuka.

šta?
sad počeli da prave i drame koje se bave međuljudskim odnosima?!  :o :?

Alexdelarge

Tex Murphy

QuoteKo voli drame o međuljudskim odnosima

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truman

Odgledao In a lonely place sa mojim nadimakom Bogijem. Film za istinske ljubitelje film-noara, ali ne treba ocekivati remek-delo. Od mene sedmica.

NGboo

Pet filmova litvanskog reditelja Šarunasa Bartasa - moćni i depresivni, sa obiljem prelepo sumornih kadrova koji ostavljaju dubok trag u sećanju...

Truman

Odgledao sinoć nakon sto godina NAKED GUN. Ovoliku koncentraciju humora po sceni mislim da nijedan film nema...divim se autorima.

Tex Murphy

Quote from: Truman on 03-03-2013, 17:55:44
Odgledao sinoć nakon sto godina NAKED GUN. Ovoliku koncentraciju humora po sceni mislim da nijedan film nema...divim se autorima.

Има - Аирплане, Њхат'с Уп, Доц, Накед Гун 22 1/2, Натионал Лампоон'с Лоадед Њеапон итд.
Genetski četnik

Truman

Odgledao Third Wheel. Lik koga tumaci Luk Vilson neverovatno me podseca na samoga sebe. :x

Tex Murphy

Quote from: Truman on 18-03-2013, 00:51:36
Odgledao Third Wheel. Lik koga tumaci Luk Vilson neverovatno me podseca na samoga sebe. :x

Размисли још једном шта си написао  :evil:
Genetski četnik

Truman

Ne znam da l je reč o nekoj sintaksičko-gramatičkoj zajebanciji, ako jeste - zaobiđider me.

Odgledao večeras FIREPOWER sa Sofijom Loren. Ovo je veoma skroman krimić koji gotovo da nije vredan pomena. I je l ima još neko kome je Sofija lepa sve dok se ne nasmeje?

Mme Chauchat

Trumane... ti se baš... baš... baš ne razumeš u žene...

Truman

Tex Murphy

QuoteNe znam da l je reč o nekoj sintaksičko-gramatičkoj zajebanciji, ako jeste - zaobiđider me.

Нига, плиз! Покажи мало смисла за хумор!
Genetski četnik

Truman

Odgledao The Good Girl. Imam odredjene predrasude prema Dzenifer Aniston, ali priznajem da se ovde dobro pokazala. Valjda zato sto film nije los...

Tex Murphy

Добра је Џенифер. Препоручујем (ако већ ниси гледао) одлични ОФФИЦЕ СПАЦЕ.
Genetski četnik

Truman

Odgledao Paranormal Acrivity 1. Ovaj film nije nista spec ( a pogotovu nije strasan ), ali mu zbog odredjene originalnosti dajem sedmicu.
Ok, hvala za preporuku.

Tex Murphy

Сад имаш још двојку, тројку, четворку и некакав токијски спин-оф или тако нешто  :)
Да, генерално није страшан, мада има неколико солидних сцена.
Genetski četnik

Truman

Trojku sam gledao u bioskopu i bolja mi je od keca.

Tex Murphy

Ја сам погледао прва два, остале нисам стигао. Планирам некад да их сакупим, па све у цугу. Можда напишем и трактат о томе!  :!:
Genetski četnik

Milosh

Quote from: Душан Гаврић on 21-03-2013, 23:18:58
Ја сам погледао прва два, остале нисам стигао. Планирам некад да их сакупим, па све у цугу. Можда напишем и трактат о томе!  :!:

Za naredni Emitor. Dogovoreno! Plus tekst o Arđentovom Drakuli, naravno. Još nešto?
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Agota

One Day - Official Trailer [HD]

PREDIVAN !!  xflowy

Zaista,ne sećam se kad sam pogledala ovako lep ljubavni film.
Uprkos tome sto govori o protraćenim godinama ,nećete protraćiti tih stotinak minuta koliko traje.

...sad videh,  Lagunino izdanje  Jedan dan  Dejvid Nikols !!!  xukliam xukliam xukliam xukliam xukliam
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Tex Murphy

Quote from: Milosh on 22-03-2013, 03:51:20
Quote from: Душан Гаврић on 21-03-2013, 23:18:58

Za naredni Emitor. Dogovoreno! Plus tekst o Arđentovom Drakuli, naravno. Još nešto?

Авај! Дракула ме је помало разочарао  :( Сасвим сигурно нећу моћи о њему да пишем са онаквим ентузијазмом као нпр. о Сеасон оф тхе Њитцх или о Пирани  :(
Genetski četnik

Tex Murphy

Quote from: Agota on 22-03-2013, 14:44:16
One Day - Official Trailer [HD]

PREDIVAN !!  xflowy

Zaista,ne sećam se kad sam pogledala ovako lep ljubavni film.
Uprkos tome sto govori o protraćenim godinama ,nećete protraćiti tih stotinak minuta koliko traje.

...sad videh,  Lagunino izdanje  Jedan dan  Dejvid Nikols !!!  xukliam xukliam xukliam xukliam xukliam

Звучи врло... занимљиво. Да...  :roll:
Genetski četnik

Albedo 0

mirkiekishka

Paaa... nije nešto sjajan. Jesu glumci okej, i jesam ja proplakala pola filma, ali ja plačem za svaki film, a dobro se sećam da me u par momenata film smorio ili iznervirao, ili oboje. Uglavnom, nije mi ostao baš u lepom sećanju.

Ali zato An Education... super.  :lol:

mirkiekishka

Nisam puno očekivala od Oza, niti sam ljubitelj Čarobnjaka sa Džudi, tako da sam se fino zabavila gledajući film, čak ni Frankova blentava faca nije pokvarila doživljaj.

Naravno, našla sam evil dead hintić, i prepoznala sam Brusa!  :!:

Truman

Odgledao sinoc u bioskopu FLIGHT. Ovo je jedan od boljih holivudskih filmova koje sam gledao u poslednje vreme. Nema sta posebno da se prigovori, a prica je onako straightforward. Denzel Vosington je sjajan, odlicno uspeva da prenese teskobu glavnog lika. Od mene jaka osmica.

mirkiekishka

The Giant Mechanical Man je dobar. Ne znam kad bih ga odgledala da mi se nije pokvario internet.

mirkiekishka

Damsels in Distress je uvrnuto sarmantan film. Dva puta sam se cak glasno nasmejala. Na prvi pogled deluje kao smaracki chickflick, ali je pametniji od toga. Samo je savrseno upakovan.

Torrente

Mnogo dobar triler I Witness (2003), defintivno underrated. Ljudi se žale ne mogu da prate zaplet, svašta. Od istog režisera preporučujem i The Stickup (2002).

Truman

Odgledao Zombieland, simpaticno poigravanje sa zanrom.

Truman

Odgledao Cries & Whispers od Bergmana. Vrhunska, intenzivna drama o odnosima u porodici.

Tex Murphy

Мени је тај филм био прилично досадан.
С друге стране, Призори из брачног живота ми је био супер  :lol:
Genetski četnik

Truman

Meni uopste nije bio dosadan - ima dosta erotskih scena i emotivnog naboja, a i glumice su lepe...

Ghoul

Quote from: Harvester on 09-04-2013, 10:48:53
Призори из брачног живота ми је био супер  :lol:

meni je već sam naslov JEZIV - lost me at HELLO!

Tex Murphy

Quote from: Truman on 09-04-2013, 11:29:21
Meni uopste nije bio dosadan - ima dosta erotskih scena i emotivnog naboja, a i glumice su lepe...

Не бих баш рекао да има доста еротских сцена. Има нешто мало голотиње, ал ништа специјално - Антониони је много бољи што се тога тиче. А емотивни набој - плиз. Више волим експлозије.
Genetski četnik

Truman

Gledao sam neke filmove od Antonionija, al sam izgleda preskočio te sa erotikom ili se ne sećam. Aj baci par naslova. xyxy

Odgledao danas STOKER. Ovaj film karakteriše vrhunska režija i ok priča. Ono što mi se ne dopada je događaj na kraju filma, ne vidim motiv glavne glumice da uradi to što je uradila šerifu...

Alexdelarge

šta po tebi znači da je režija vrhunska?

Truman

ne razumem se u režiju, dajem subjektivnu ocene. Navešću samo par kadrova, ali ne bi da spojlujem - kada osoba X davi osobu Y ispred govornice pa kad skida kaiš jako mi se svidelo kako je to ispraćeno, pojačava utisak. Pa onda recimo kad osoba Z puca u osobu X prikaz prolaska metka kroz staklo kao i krv na zidu. Ili kad osoba Z nakon što je zabola olovku u ruku osobi W tako krvavu olovku reže rezačem. Sve su to sitni detalji koji daju upečatljivost. I uopšte kako se kamera kreće ili kako je postavljena kad prati položaj ljudi u prostoru. Da napomenem opet da me pojedini zlobnici sa foruma ne bi napali - ovo je isključivo subjektivno, ne razumem se u teoriju ( mada bi voleo da znam barem osnovno ).

NGboo

Мамай - vizuelno raskošna etno drama, ukrajinsko-tatarska verzija Romea i Julije. :)

NGboo

Nu (Simon Staho, 2003) - sjajna (polučasovna) eksperimentalna drama, nastala u dansko-švedskoj koprodukciji, sa Madsom Mikkelsenom u jednoj od glavnih uloga. :)

Albedo 0

Kome nije do gledanja kako istraumirani Frodo kasapi neke ribe neka preskoči MANIAC (2012)

Ispraznih sat i po vremena sa gomilom bezveznih neiskorišćenih omaža od Psiha, Jaganjaca, čak donekle i Taksiste, tako da umjesto kvalitetno psihološki obrađenog lika dobijete sklepanu emo svaštaru. Sveprisutna dosada i neoriginalnost od početka do kraja, nikakvog obrta nema, mislim da nikad gluplje otkrivanje ubice nisam u životu vidio, a kraj filma nema veze s mozgom.

Nisam gledao original, pa mogu samo da se nadam da je Aža možda bar nešto uglavio u scenario što bi ovaj film malo podiglo s dna.

EDIT: vidim da sam post uglavio na pogrešnu temu, ali šta da se radi...

Truman

Odgledao Hemingway & Gellhorn. Ovaj film vredi gledati samo zbog prelepe i talentovane Nikol Kidman. Klajv Oven mi je bio izrazito neubedljiv kao Hemingvej.