• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Truman

Ja i posle ovih tvojih postova uopšte ne shvatam koji problem ti imaš s ovim filmom. xjap Autor je odlično pogodio i klasu jer pokazuje kako se patologija manifestuje i kod onih koji bi trebalo da su intelektualci. No, nudi i nadu - kada mu se se sestra samopovredi glavni junak ipak pokazuje da je zadržao ljudskost u sebi. Da zaključim - filmu ništa ne fali. 8-)
Ja da valjam ne bih bio ovde.

Agota

konacno, nesto po mom ukusu :!:
hvala ,NGboo  xcheers
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Josephine

Quote from: Truman on 12-06-2012, 21:17:41
Ja i posle ovih tvojih postova uopšte ne shvatam koji problem ti imaš s ovim filmom. xjap Autor je odlično pogodio i klasu jer pokazuje kako se patologija manifestuje i kod onih koji bi trebalo da su intelektualci. No, nudi i nadu - kada mu se se sestra samopovredi glavni junak ipak pokazuje da je zadržao ljudskost u sebi. Da zaključim - filmu ništa ne fali. 8-)

Pa jednostavno, ne gledamo ga na isti način. Ja uopšte ne mislim da je "ljudskost" deo problema koje ima glavni junak. Nije seksualna ovisnost o nedostatku ljudskosti, već o neostojanju/strahu od bliskosti. I mislim da je imanentnija "višoj" klasi nego "nižoj", a zavisi od životnih navika. :)

NGboo

Truman

Quote from: D. on 15-06-2012, 11:53:50

Pa jednostavno, ne gledamo ga na isti način. Ja uopšte ne mislim da je "ljudskost" deo problema koje ima glavni junak. Nije seksualna ovisnost o nedostatku ljudskosti, već o neostojanju/strahu od bliskosti. I mislim da je imanentnija "višoj" klasi nego "nižoj", a zavisi od životnih navika. :)

Pa ok, slažem se s ovim. Zato mi i nije jasno koji je tvoj problem s ovim filmom. :lol:
Inače, odgledao l'Avventura od Antonionia. Iako volim ovog reditelja nisam se preterano oduševio ovom dramom. Smorila me.

Tex Murphy

Quote from: Truman on 15-06-2012, 23:19:10
Quote from: D. on 15-06-2012, 11:53:50

Pa ok, slažem se s ovim. Zato mi i nije jasno koji je tvoj problem s ovim filmom. :lol:
Inače, odgledao l'Avventura od Antonionia. Iako volim ovog reditelja nisam se preterano oduševio ovom dramom. Smorila me.

Потписујем! И ја сам га недавно погледао и утисак ми је потпуно исти. ТХЕ ПАССЕНГЕР, с друге стране...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

odgledao Through a Glass Darkly od Begmana. Odlična drama o ženi sa mentalnim problemima i kako se to odražava na njeno okruženje...

Albedo 0

POgledao GET THE GRINGO i ovo je osrednje, realno... El Pueblito kao jedina novost, kao nešto što bi trebalo da izdvoji ovaj film, uopšte nije iskorišćen, i sve je svedeno na klišee, nažalost...

Usul

Pajaros volando (Argentina 2010)

http://www.youtube.com/watch?v=7mIn-5qhCzQ

Veoma simpaticna komedija :-)  cak je i ceo film dostupan na youtube-tu
God created Arrakis to train the faithful.

NGboo

Chugyeogja - briljantan satirični triler, za koji mi je teško da poverujem da ga je režirao debitant.

Torrente

Quote from: ginger toxiqo 2 gafotas on 05-04-2010, 00:04:49
..komedija THE SLAMMIN SALMON, pak, nudi dovoljno argumenata kao podršku uverenju da na Broken Lizzard ekipu još vredi računati. Problemi sa uhodovanjem u prvoj četvrtini i blaga šizofrenost po pitanju okvirnog koncepta kojim krenuti (slapstick, gross out, oponašanje TV postavki, komedija naravi...), na sreću, ipak padnu u senku nekoliko zbilja smešnih segmenata, nekolicine verbalnih bravura i suštinske dobronamernosti i šarmantnosti. Stoga, TSS zalužuje preporuku...
Scene sa Michael Clarke Duncan-om su odlične.

Truman

Odgledao A history of violence. Ništa spec, 6/10.

NGboo

Мне двадцать лет + Konopielka - oba se odlikuju vrhunskom režijom i raspamećujućom fotografijom. :)

D.S.B.

The Man from Earth - fantastičan film, ja bi rekao o ljudskoj psihi, pogledu na svet, i uverenjima.

Truman

Forumaške kolege,
bio bi Vam veoma zahvalan ako biste mi našli torent za They Came from Within od Kronenberga. Na ovim sajtovima sa kojih ja skidam nema...Na pp, naravno...

shrike

They Came from Within = Shivers
"This is the worst kind of discrimination. The kind against me!"

Truman

Karl Rosman

Quote from: D.S.B. on 02-07-2012, 20:32:08
The Man from Earth - fantastičan film, ja bi rekao o ljudskoj psihi, pogledu na svet, i uverenjima.

Oh...

Trenutak me je delio od slanja poruke sa sledecim sadrzajem: "NGboo! Sta ti bi???  :shock: Do sad si..." i onda slucajno provalim...

Nisam morao ovo da postujem, ali eto.  Postenije je od edita. xyxy
"On really romantic evenings of self, I go salsa dancing with my confusion."
"Well, I've wrestled with reality for 35 years, Doctor, and I'm happy to state I finally won over it"

Truman

Quote from: shrike on 02-07-2012, 21:20:45
They Came from Within = Shivers

Odgledao. Zlo je pobedilo. I like it! :evil:
Ipak, ovde mi deluje da se Kroni zagrevao. U narednim filmovima je bio još bolji...

Tex Murphy

Одличан је Шиверс, баш мој тип филма. Има скроз јаку атмосферу, још онај увод најављује неку жешћу катастрофу. Ја сам иначе непоправљиво слаб на филмове са заразом.
Genetski četnik

NGboo

After the Apocalypse (2004) - odlična postapokaliptično-artistična drama. :)

Ugly MF

Mene malo sramota, tek sad sam skinuo Hardware....

http://www.imdb.com/title/tt0099740/

.. jos nisam odgledo....

Truman

Odgledao The skin I live in. Pristojna boleština, a Banderas mi i nije ostavio neki utisak. Pogotovu scena kad sahranjuje ćerku, tu mi je delovao skroz neuverljivo.

Tex Murphy

RISE OF THE PLANET OF THE APES

Боље икад него никад! Одличан филм! Жао ми је што га нисам погледао у биоскопу.
Genetski četnik

Truman

Odgledao Man in black 3. Pristojna razbibriga, od mene 7.

Tex Murphy

Супер је Мен ин блек 3, након катастрофалног другог дијела ово је велики напредак. Само је крај мало бљак.
Genetski četnik

Truman

Odgledao Body Double ( http://www.imdb.com/title/tt0086984/ ). Iz postovanja prema de Palmi nisam hteo da ga svrstam u onu drugu temu, ali zaista ne shvatam poentu...

Tex Murphy

Одличан Бади Дабл! Де Палма је неприкосновени цар!
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: Truman on 14-07-2012, 01:11:05
Odgledao Body Double ( http://www.imdb.com/title/tt0086984/ ). Iz postovanja prema de Palmi nisam hteo da ga svrstam u onu drugu temu, ali zaista ne shvatam poentu...

poenta je objašnjena ovde:
http://ljudska_splacina.com/2011/09/body-double-1984.html
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Meni i dalje ništa nije jasno, tj. i dalje mislim isto o tom filmu. :mrgreen:
Harvester, objasnider mi zašto je ovo odličan film?

Tex Murphy

Овај филм одлично описује једна реченица коју је мој друг Ygg употријебио за неки филм Жана Ролена:

"Има одличну причу и нема празног хода"  :D
Genetski četnik

Ghoul

koješta!
film od dva sata kome treba skoro sat i po da se pojavi melanija grifit sasvim sigurno ima i previše praznog hoda!  xyxy

lilit

meni muž juče pokušao da OBJASNI zašto je melanholija ODLIČAN film. podsetio je na harvija!!! :cry: :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Ghoul

Quote from: lilit_depp on 14-07-2012, 14:17:01
meni muž juče pokušao da OBJASNI zašto je melanholija ODLIČAN film. podsetio je na harvija!!! :cry: :cry:

ali to je ŽENSKI film!  :shock:
trebalo je da objašnjavanje ide u obrnutom smeru!

Albedo 0

pa valjda je ovaj dio najzanimljiviji?  8-)

podsetio je na harvija!!! :cry: :cry:

Alex

Body Double je zaista briljantan film.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

NGboo

Silvestre - malo je falilo da ostanem bez teksta. :)

Васа С. Тајчић

Планирао сам да видим Passport to Pimlico али сам одустао због непремостивих техничких проблема (за сад). Rififi је дошао као замјена.
Моја колекција дискова
"Coraggio contro acciaio"
"Тако је чича Милоје заменио свога Стојана."

Tex Murphy

Еррр, аналогија ми промиче?! За ту будалаштину никад нисам рекао да је одлична, само да је боља од Антихриста (што практично ништа не значи).
Genetski četnik

Biki

Milosh

Odličnost tog filma je odavno OBJAŠNJENA: http://milosh.mojblog.rs/p-melancholia-2011/183209.html
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Alex

Quote from: Milosh on 15-07-2012, 02:52:38

Odličnost tog filma je odavno OBJAŠNJENA: http://milosh.mojblog.rs/p-melancholia-2011/183209.html

Tekst pun prepričavanja i objašnjavanja (likova i nj. delovanja - svi opširniji prikazi su takvi) ali jednostran, subjektivan i neubedljiv po pitanju kvaliteta "odličnosti". Nije lako valjano argumentovati da je Melanholija više od samo dobrog filma.
A to što je "drugačiji" nije dovoljno.
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

QuoteNije lako valjano argumentovati da je Melanholija više od samo dobrog filma.

Па, врло је тешко аргументовати нешто што је нетачно.

QuoteTekst pun prepričavanja i objašnjavanja (likova i nj. delovanja - svi opširniji prikazi su takvi) ali jednostran, subjektivan i neubedljiv po pitanju kvaliteta "odličnosti".

А зашто сад одједном прозиваш Гхоулово ОБЈАШЊАВАЊЕ Српског филма?  :!:
Genetski četnik

lilit

Quote from: Harvester on 15-07-2012, 01:51:12

Еррр, аналогија ми промиче?! За ту будалаштину никад нисам рекао да је одлична, само да је боља од Антихриста (што практично ништа не значи).

analogija ide u smeru: muž - melanholija, harvi - prometej. bilo je podjednako bolno! :cry:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.