• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Šta sam lepo gledo, a da horor nije

Started by Ghoul, 23-01-2005, 04:21:02

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

eddie coyle

Pogledao sam par filmova:

Black Souls(Anime Nere)- iako je italijanski i bavi se organizovanim kriminalom, vise lici na Bullhead nego na Gomoru po tome sto je mesto radnje ruralna Kalabrija. Bavi se trojicom brace koji su vec ko zna koja generacija te familije koja se bavi organizovanim kriminalom, s tim sto jedan od nih odbacuje porodicnu tradiciju da bi bio pastir. Medjutim, kao sto to obicno biva, njegov sin nece da cuva ovce vec da broji pare i pravi jednu sitnu glupost koja ce imati veoma ozbiljne posledice po celu familiju. Pristojno ali je moglo da bude i malo krvavije.

The Big Easy (1986)- Denis Kvejd je mutni ali i simpaticni pandur/jebivetar a Elen Barkin opasna istraziteljka/plavusa koja je poslata da istrazi potencijalnu korupciju u Kvejdovom odeljenju. Tu krece battle of the sexes, gde se oni naizmenicno mrze i vole dok oko njih  padaju lesevi za koje su mozda odgovorni neki od Kvejdovih bliskih kolega a sve se to odvija u vibrantnom i zivopisnom Nju Orleansu. Jako zabavan film.

The Man from U.N.C.L.E.- odlican pocetak i kraj a sredina se malo vuce ali i takav je jedan od boljih spijunskih ove godine, sigurno bolji od Rogue Nation.

No Escape - jezivo retardiran film ali posto je u pitanju klasicna eksploatacija/b-film a ne ekspoze o geopolitickim zbivanjima u jugoistocnoj Aziji donekle mu prastam te grehove a i recimo da je dovoljno efektan. Imamo Ovena Vilsona, nekakvog inzenjera koji se sa zenom i dve cerke seli u neimenovanu azijsku zemlju jer je tamo dobio posao u americkoj firmi koja snabdeva lokalce vodom. Medjutim, uoci njegovog dolaska, (bukvalno) preko noci se zbiva drzavni udar a revolucionari potom i krecu u lov na sve zive belce koji su se zadesili u zemlji, ukljucujuci i Vilsona pa on mora da se transformise u super-tatu da bi spasao familiju od braonkastih divljaka. Ti revolucionari su potpuno dehumanizovani (kao i vecina lokalaca), svedeni su na bezrazlozno sadisticki nastrojenu hordu koja siluje, kasapi, pali i izivljava se na svemu sto nema kose oci a krece se na dve noge i film kapira da tome svemu treba dati neki kontekst. Tu na scenu stupa olinjali Pirs Brosnan ali njegovo objasnjenje je poprilicno lenjo i traljavo sklepano da samo dodaje insult to injury. Naravno da sam navijao za lokalce i naravno da sam se razocarao na kraju.

Albedo 0

The Man from U.N.C.L.E.

zabavan film, predvidljiv, mada nije ni poenta u tvistu. Imajući u vidu da meni Riči nit smrdi nit miriše ovo je bilo ok. Ali naravno da RED HEAT ostaje pojam za rusko-američku zaebanciju, štaviše, ovdje je čak bilo i prvoloptaških jeftinih poena za zapadnu stranu, što Volter Hil, bar prema mom sjećanju, nije sebi dozvolio.

Truman

Odgledao juče dva italijanska klasika u kinoteci. Prvi, Sciuscià ( Čistač cipela recimo ) je teška drama o dva siromašna brata koji završe u zatvoru za maloletnike. Vredi ko se ne plaši teških priča
Drugi je Padri e figli, komedija o dva zavađena oca usred toga što im se deca zabavljaju. Marčelo Mastrojani tu ima sporednu i simpatičnu ulogu.
Ja da valjam ne bih bio ovde.

NGboo

Senn - simpatični niskobudžetni SF.

NGboo

Szabadesés - intrigantan (i ćoškast?) film, mada ne ostavlja tako snažan utisak kao Taxidermia.

Truman

Odgledah originalni Star Wars iz '77. Koliko su samo bolji dijalozi ( cinizam, vrcavi komentari ) nego u nova tri filma koja su pisana u sasvim ozbiljnom tonu...

Agota

veceras su pre projekcije  u srcu mora  pustili treler za novi SW, i nije nesto spektakularan ...nego, nije mi to utisak. ladno je par na projekciju koja traje preko dva sata doveo bebu, po mojoj proceni ima 3-4 meseca i reko ovi ludi...nije se cula ...inace, prehladno je u sali, dobro se utoplite ili neko malo cebence u ranac pa u  bioskop
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Truman

taman odgledam još dve epizode i da mi se stalože utisci. Blagodarim. Neka je Sila s tobom!

Albedo 0

INCOMPRESA

šta sam očekivao od D-astog naslova, dobro sam prošo

ima dobrih momenata, ali je više ispraznih klišea

sve u svemu, mož' se pogleda, kao i svaki prosječan film ove familije

al ti ne bi snimili remek da im život visi o koncu!

Albedo 0

SCHNEIDER vs BAX

Reditelj legendarnog BORGMANA još jednom izdominirao.

Agota

Quote from: Pizzobatto on 10-12-2015, 20:24:33
SCHNEIDER vs BAX

Reditelj legendarnog BORGMANA još jednom izdominirao.
odlično, odlično... a ima i titlova xcheers

trt-mrt

SCHNEIDER vs BAX

a da je baxa lepo, jos na pocetku poslao na schneidera? :)

Albedo 0

Ghoul

Quote from: trt-mrt on 12-12-2015, 10:03:02
SCHNEIDER vs BAX

budalaština, još dosadnija/praznija/nezanimljivija od ionako precenjenog BORGMANA.
2+
https://ljudska_splacina.com/

Truman

Nakon odgledane Epizode 6: Povratak Džedaja postavlja se pitanje koja je uopšte poenta u snimanju daljih epizoda serijala. Sve je rešeno kako treba.

tomat

sačekaj još koji dan, pa će ti se možda kasti 8)
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics: even if you win, you're still retarded.

Filaret

Quote from: trt-mrt on 12-12-2015, 10:03:02
SCHNEIDER vs BAX

a da je baxa lepo, jos na pocetku poslao na schneidera? :)

Вала, трт, надмашио си мрта. Јеси ти стварно гледао јефтин кримић?

trt-mrt

umesto sto posla schneidera na baxa, pa se cela stvar iskomplikuje sa jos dvoje niotkud nastalih likova u schneiderovoj blizini od kojih mu jedan postane i prijatelj, umesto komplikacija vezanih za izbor brkova, umesto naknadne potrebe promene i tako promenjenjog identiteta te tako izbora nekih drugih brkova, umesto javljanja baxu da schneider stize po njega, umesto besomucnog trosenja kredita na mobilnom, umesto poruke koja je namenjena baxu, a stize schneideru, umesto sto onaj koji pogresno posla poruku zbog toga plati i glavom, dakle , umesto svega toga mogao se bax jos na samom pocetku poslati na schneidera. podrazumeva se, bez javljanja schneideru da bax dolazi :)

Albedo 0

ako ćemo baš da spojlujemo, mada ovaj sloj priče je najmanje važan, bar meni, ovo što trt govori imalo bi smisla ako klijent zna ko je Schneider, što uopšte ne mora da zna. Ne bih reko da ta profesija funkcioniše tako što profesionalac da klijentu svoj JMBG, adresu i zubarski karton

al meni je ovaj film alegorija kapitalizma na primjeru dvije porodice i par privatnih preduzetnika i kurvi, a ne tek krimić

mislim, nije ovo površni Lavkraft

trt-mrt

koliko je to alegorija kapitalizma, toliko bi mogla biti i alegorija feudalizma, jer je i tamo bilo valjda placenih ubica. mozda i alegorija robovlasnickog, jer bi se i tamo mogle naci neke dve porodice
ali alegorija tu nema nikakve veze sa nelogicnoscu da nekog koga zelite da ubijete posaljete na nekog drugog, jer, kao sto rekoh, postoji daleko jednostavnije resenje

Albedo 0

Quote from: Pizzobatto on 13-12-2015, 16:25:18
ako ćemo baš da spojlujemo, mada ovaj sloj priče je najmanje važan, bar meni, ovo što trt govori imalo bi smisla ako klijent zna ko je Schneider, što uopšte ne mora da zna. Ne bih reko da ta profesija funkcioniše tako što profesionalac da klijentu svoj JMBG, adresu i zubarski karton

trt, ne pišem kineski

trt-mrt

s tim sto klijent zna ko je schneider, pa zbog neceg zeli da ga ubije. ili ga mozda ne zna :)

Dybuk

trt-mrt

Albedo 0

Klijent ne zna ni da li je Šnajderu pravo ime Šnajder. Da bi poslao Baksa morao bi da zna i na koju adresu da ga pošalje. Mene ništa ne navodi na pomisao da klijent ima te informacije. Šnajder je mogao nešto da mu skrivi u sopstvenoj profesiji, ubio mu sestru npr, ali kako doći do njega ako ne koristi pravo ime i ne zna se gdje živi?

Meni je to ok pojašnjenje tog sloja filma, mada je meni alegorija sama najznačajnija.

Truman

Odgledao juče na Pink 2 ( koji inače pušta dosta dobre filmove...barem u odnosu na druge kanale ) Wonderland. Ovo je film o mračnoj strani ličnosti Džona Holmsa ( ah, kao da ima svetle ), tj. njegovom pregalaštvu u svetu kriminala. Ne znam koliko je film autobiografski, u svakom slučaju nije nešto posebno urađen. Vredi ga gledati jedino ako ste zagoreli fanovi Vala Kilmera.

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 13-12-2015, 17:05:18
SPOJLERI!!!!

inače, da ipak napomenem, ako već neko planira da gleda, ovo je minimum minimuma spojlera, da realno to i nisu spojleri.

ništa vam neće reći ni kako film teče ni kako je završio

trt-mrt

14
00:02:20,215 --> 00:02:23,651
Sretan ti roðendan.
- Da, hvala.

15
00:02:23,775 --> 00:02:26,733
Jesu li ti devojèice pevale?
- Jesu.

16
00:02:27,455 --> 00:02:29,810
Slušaj, imamo problem ovde.

Albedo 0

Quote from: Pizzobatto on 13-12-2015, 17:45:27
Klijent ne zna ni da li je Šnajderu pravo ime Šnajder. Da bi poslao Baksa morao bi da zna i na koju adresu da ga pošalje. Mene ništa ne navodi na pomisao da klijent ima te informacije.

https://www.youtube.com/watch?v=kWE6M-rhh2U

trt-mrt

klijent dakle zna kad mu je rodjendan, da ima cerke, da ima zenu lucy, da nakon obavljenog posla moze da se vrati kuci pre podneva ... ovo poslednje bi inace bila potpuna besmislica da klijent ne zna gde stanuje schneider

Albedo 0

pošto nikome npr nije palo na pamet da se kriminalci obraćaju jedni drugima sa Mr Brown, Mr White i Mr Black, pričaju o familiji i koječemu a i dalje ne znaju prava imena svojih saradnika, ili prebivalište. Kada bi neko snimio takav krimić možda bi se stvari fundamentalno promijenile u istoriji filma.

trt-mrt

schneider se pred porodicom na telefonski poziv javi sa 'schneider govori'

lazem, nije pred porodicom, ali se tako javlja svakome na telefon. javio bi se i pred porodicom, sto da ne :)

na kraju krajeva bax je isto placenik, opstepoznate adrese letnjikovca

Albedo 0

Albedo 0

MARSOVAC je bože sačuvaj... jel Skot prolupo?

ridiculus

Quote from: Pizzobatto on 14-12-2015, 03:26:13

Mislim da je prekasno za takve izjave... bar 5 godina, ako ne i 10. Marsovac ne može biti gori (nisam ga gledao, zato "može") od Robina Huda pa da se Zemlja počne okretati na suprotnu stranu.
Dok ima smrti, ima i nade.

дејан

Quote from: ridiculus on 14-12-2015, 11:56:40
Quote from: Pizzobatto on 14-12-2015, 03:26:13

Mislim da je prekasno za takve izjave... bar 5 godina, ako ne i 10. Marsovac ne može biti gori (nisam ga gledao, zato "može") od Robina Huda pa da se Zemlja počne okretati na suprotnu stranu.
није гори
...barcode never lies
FLA

Dybuk

E, ja sam pogledala pola Kronenbergovog Crash-a (uncut) i sad sledi dibomba. Dosadan je i ima previse seksa. Dogledacu veceras ili kad uzmognem.

C Q

Steta sto takav masterpis i dalje nije dostupan na Blu-ray.

Dybuk

C Q

Kompletan TAG 2015, Sion Sono:

! No longer available

Postavljeno prije dve sedmice ili tak...

Albedo 0

U prvoj polovini Crasha suvise seksa, dybomb it is! :)

Dybuk

Hoces reci da je to tek uvod?! Dodjavola :(

Albedo 0

Quote from: Dybuk on 14-12-2015, 16:12:31
Hoces reci da je to tek uvod?! Dodjavola :(

Spajder je jos stidljiv!

Dybuk

Elias Koteas mi je bas nesto gadan ovde, svi su. Klinicki, mehanicki, prazni ljudi opsednuti seksom, bez dimenzija, bez osecanja, samo naskacu jedni na druge izmedju sudara. Nikako nisam mogla da se uzivim; taj manjak ljudskosti i sadrzaja me je sve vreme izbacivao iz price.

Albedo 0

UNE NOUVELLE AMIE

Solidno, mada klasa niže u odnosu na prethodne filmove. Nekako izgleda da je Ozon htio da se posveti svojoj lgbt populaciji, pa su ga lični motivi odveli ka dosta klišea i patetike. Mada, to što je ovo kreativni pad ne znači ništa u kontekstu očajne 2015. Mislim, bolji je od Ex Machine, jelte... A ima zanimljivih, opšteljudskih momenata koje priča dobro izoštrava.

Truman

Odgledao Io sono l'amore ( http://www.imdb.com/title/tt1226236/?ref_=rvi_tt ). Ovaj film do poslednjih deset minuta ide utabanom stazom drame o porodičnoj izdaji nakon čega zalazi u misteriozne vode koje navode na pitanje - šta se ovde dođavola desilo. Vredi pogledati.

p.s. da se pohvalim da sam ga odgledao bez prevoda i većinu razumeo.

NGboo

Qingtian jie yi hao (The Laundryman) - jako simpatičan debi tajvanskog reditelja Čanga Lija. :)