• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

novine i SF knjiga u sloveniji

Started by sigismundus, 12-02-2005, 10:37:22

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

evo došlo i do toga

u biblioteci Dela pojavili su se
Burgess: Paklena pomarandža
Vonnegut: Slaughterhouse 5
Bradbury Fahrenheit 451

slovenske novice če izdati
Silverberg:Knjiga lubanja
Shelley: Frankenstein

a Dnevnik seriju:
Verne: Potovanje v sredino zemlje
Stevenson:Doktor Jekyll in gospod Hyde
Adams: Štoparski vodnik po galaksiji
Wells: Velikani prihajajo
Bradbury: Marsovske kronike
Verne: V osemdesetih dneh okoli sveta
Wells: zgodba o nevidnem človeku
Hubbard: K zvezdam

jedino je Hubbard nova knjiga, sve su ostalo reprinti
onaj, koji sniva tudje snove

sigismundus

a došao ja i na genijalnu ideju:

zašto da ne ponudim svoje prevode, doslo bi tako oko 10+ knjiga nekoj firmi, pa da jih izdaje pored novina. evo, moj životni rad na jednoj polici, u jednobraznoj opremi
več zamišljam:
dve avtorski kolekciji Roberta Sheckleya
dve kolekciji miniatura
kolekcija priča Georgea Martina
kolekcija priča PK Dicka
tematska kolekcija o kraju sveta
tematska kolekcija o časovnim putnicima
kolekcija priča novijih, nepoznatih autora
kolekcija priča klasičnih autora, za koje nemam dovoljno priča za samostalnu kolekciju

aj, aj, kako je lepo sanjariti
sad treba još nekog ubediti, da to izda
počeču o ponedeljak kod redakcije Tehniške založbe. Taman bih mogao izdavat po jednu kolekciju mesečno, to je jednu godinu, a za ono što mi fali, jedna knjiga naime, uredio bih kolekciju priča domačih autora
baš me zanima, kako če prihvatiti predlog
ako ne, tražim drugog izdavača

sigismundus

a ugovorio ja več nešto

posebnu specializovanu brojku magazina Življenje in tehnika, samo za SF
nalik na onu Vizije prihodnosti, koja je izašla pre mnogo godina

morala bi izači juna 2006

več imam prevedeno:

Sheckley :Leech
Cunningham: Fire
Egan: Blood Sisters

radim na:

Varley:Bagatelle
Dick Autofac
Sturgeon: Microcosmic God
Ballard: Chronopolis

planiram

Martin: Portraits of his Children

i još puno, puno toga

pozvaču par domačih autora, recimo: Remeca, Pečjaka, Resnika, Kuščera i možda koga od novijih
i spremiti potpourri miniatura za osveženje

sigismundus

uh, uh

a za sve to vreme moram voditi redovnu rubriku u reviji Življenje in tehnika, po jedna priča mesečno

skoro da sam malo preterao

Boban

Izgleda da je steta i za tebe i za nas i za sveukupnu fantastiku u ex-Yu sto se nisi rodio na srpskohrvatskom govornom području.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

sigismundus

pa da postanem srbin? ej, da li postoji neki schnellkurs?

Rommel

Quote from: "Boban"Izgleda da je steta i za tebe i za nas i za sveukupnu fantastiku u ex-Yu sto se nisi rodio na srpskohrvatskom govornom području.
ili da si mi ostali damo malo truda nauchiti slovenski....

Boban

Quote from: "sigismundus"pa da postanem srbin? ej, da li postoji neki schnellkurs?

Ne, stvarno, Žiga, što se lepo ne pokupiš sa svojim knjigama i stripovima i preseliš u Beograd. Angaževaćemo neko mlado devojče da ti se nađe pri ruci i lektorski/korektorski odrađuje tvoje tekstove, zaposliti te kao urednika u časopisu i ediciji, da se konačno tvoje ogromno znanje prezentira na najbolji moguci nacin. Imaces konacno priliku da realizujes sve svoje zamisli i snove oko izdavastva, cak i ne moras postajati Srbin. Slobodno mozes ostati Slovenac ili cak Hrvat, to u Beogradu nema nikakve veze, mozes da se deklarises kako god oces.
Mnogo vise od SF-a mogao bi doprineti strip izdavastvu jer se pojavio covek koji je kupio preko 100 autorskih prava za stripove i zeli da sve to izgleda vanserijski dobro, sa propratnim tekstovima za koje nema kvalifikovanije osobe u ex-Yu od tebe.
Ovo uopste nije zajbavanje, ovo je ozbiljna ponuda bez obzira sto izgleda malo zvijukasto.

sigismundus

uh, mamice... ti to ozbiljno

i kažeš, mlado devojče...
hmmm

uopšte ne zvuči loše. i zbilja, krajne je vreme, da opet navratim u beligrad.
za par meseci, obečavam. ima več nekolicina pivopivaca tamo u srbiji, s kojima bi morao popiti par krigli.
da li ove godine iko dolazi na istarcon? ja bih se pokušao dogovorit sa Rommelom. Nekako mi je baš simpatična ta istra.
uzgred, da li si pomislio, da bi mogao velik dio knjižnog programa znaka sagite na sličan način poturiti nekoj firmi, nekoj novinskoj kuči, i na onako jeftin način doči do ponovljenih izdanja bar najtraženijih knjiga. Kod tebe to ne bi bilo desetak, kako kod mene, nego bar stotina. pa cijelu bi generaciju zeznuo sajns fikšnom.

Boban

Ja sam uvek ozbiljan, ali me ljudi retko kada shvataju tako.
Svojevremeno sam (krajem 1983.godine) sedeo s Bobom u nekoj kafani i razmisljao sta da uradim sa 4$ koliko sam ukupno imao... da li da kupimo pljeskavice ili da se bacim na izdavastvo i uradim Monolit. Doslovno je tako bilo.

Elem, racunaj da ces tokom proleca imati jednu neobicnu posetu u svom brlogu i onda se mozda dogovorimo oko svega ostalog. Mislim da je tvoj ambijent pravo mesto za ono sto cu pokusati da sprovedem.

sigismundus

Mica Milovanovic

Žiga,
laže za devojče...
Mica

Truba

svi smo mi Srbi samo neki nisu svjesni toga

ps. stvarno ste komični  :lol:  :lol:  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Tex Murphy

Ja mislim da si ti najkomičniji  :evil:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

sigismundus

eh, mica

celi život me lažu

pa može i za jedno devojče