• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

SITCOM

Started by Mark, 18-02-2005, 08:38:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mark

:)

Sta je to sitcom?

Za obicne ljude kao ja oni obelezavaju zivote:

Prvo je bio Sajnfild (najbolji sitkom EVER!)
Pa Mucke
Pa Cheers
Pa Dr. Beker
Pa nezaobilazni Frasier
Ha, ha, ha - pa Alf!
...Svasta!
Pa Man Behaving Badly
Pa se pojavio Vil i Grejs
Pa Alo Alo
Onda sam se vratio M.A.S.H. - u koji je nesto kao arhetip sitkoma
Onda su tu Simpsoni i Futurama kao crtani sitkomi
Pa South Park kao animirani sitkom

...

I svi oni su prazni, suplji, bez sadrzaja  (See: Dzorz, Costanza).
Neke zaboravim 5 minuta nakon gledanja! (See: Cosby, Bill)

Ali svi zajedno nekako olaksavaju sumorne dane ispred TV-a kod nas ljudi kojima se nista ne desava...

:wink:

Ovih dana ih bas nesto i nema, ali ...
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Ghoul

najbolji SITCOM je onaj u režiji fransoa ozona.

sve ovo ostalo (izuzev pomenutih animiranih) je sranje.
https://ljudska_splacina.com/

Mark

Quote from: "Ghoul"najbolji SITCOM je onaj u režiji fransoa ozona.

sve ovo ostalo (izuzev pomenutih animiranih) je sranje.

Ali, to je film sto ti pominjes...

Film...   :(
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

Bilja

Posto nemam vremena niti mogu da postignem da kao nesto redovno pratim, povremeno odgledam samo one sitkome koji su zaista smesni (meni), ali vecina mi ide na zivce. Neki su opustajuci a neki su toliko smesni da volim da ih "ulovim" na programu. Sve sto moze da me zasmeje, cenim.
Simpsoni su nekad bili sjajni, ali poslednjih godina epizode su tesko sranje.
Vil i Grejs-videla jednu epizodu, u prvih deset munuta pozelela da isamaram sve likove. Odustala od gledanja.
Man behaving badly-slicno kao Simpsoni. Bili odlicni, dok se nisu potrosili. Onda su epizode postale prakticno negledljive. Glumci postali prestari za svoje uloge.
Mucke-prilicno dobra serija. Dobro su se drzali dok glumci nisu postali prestari da bi se uklapali u svoje likove.
Seinfeld-nikad odgledala nijednu epizodu.
Southpark-takodje. Niti imam zelju.
Mash-takodje.
Married with Children-sada ide na RTL. S obzirom na raspored serije (oko 4) kad sam u 99% slucajeva kod kuce, skoro uvek odgledam i mislim da je odlicna. Bar zasad dok pustaju prvu sezonu. Nesto kao Simpsoni uzivo, ali bez "zvezda" i povremenog uvlacenja gledaocima. Ovi ne stede nikog i nista.
Dzordz, Constanza-nikad cula.
Cosby-bio mi smesan kad sam bila klince, posle prerasla.
Alo-alo-odlicno uradjeno. prekinuli skoro pa na vreme (mogli su i ranije).
Crna Guja-nije bas bas sitkom ali recimo da spada u komedije. Odlican, odlican, odlican u svakom pogledu. Nenadjebiv. Mr Bean u odnosu na CG sranje.
The nanny-gledljivo, cak i smesno povremeno, ali pomalo preslatkasto. Ovo tesko da ce muski gledaoci moci da izdrze da gledaju, osim mozda zbog glumice.
Prijatelji-gledljivo, cak i smesno, ali pomalo bljutkasto. Likovi malo iritantni. Situacije ne bas realisticne. Poslednje epizode bile tesko sranje-odustala od gledanja.
Sex i grad-dobar udarac na puritansku ameriku. Mislim da je to pozitivan pomak za ovu naciju.  Jedino lik Keri prilicno iritantan, i onaj njen glupi prijatelj gay, ostali likovi dobri.
To je otprilike ono sto sam gledala dosad.
Bilja
----------------------------------------@

Mark

Mislim da bi nesto bilo sitkom mora biti komicno...

Sex I Grad mozda jeste sitkom, ali mi se poprilicno gade to cetiri zenske...
Nije to moj senzibilitet (cock and fart jokes)!

The Nanny ?!?!
Nije li to ona serija sto sad ide na B92 u 18:00 ?! I dont like it!

Black Adder! Kako sam to zaboravio?! Genijalno. narocito Dzordz!

Da li se Monty Python kvalifikuje u sitkome?!

A je li gledao neko Fawty Towers?!?!

PS

Biljo, Dzordz Kostanza (Jason Alexander) je lik iz Sajnfilda i on je moj duhovni brat!

E NES NI TI U BECEJ!

Bilja

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"Sex I Grad mozda jeste sitkom, ali mi se poprilicno gade to cetiri zenske...
Nije to moj senzibilitet (cock and fart jokes)!

Mislim da je u toj seriji sve namerno preterano i na prvu loptu. Iako vise volim malo diskreniji humor i malo vise postovanja za inteligenciju gledaoca, ako posmatras sve u maniru simbolike, to jest, ne trazis u likovima da budu realni, oni jesu samo simboli, onda je solidno, cak originalno. Medjutim, neki likovi su izricito iritantni, npr Keri, sa svojim foliranjem male devojcice i onaj njen gay prijatelj, koji je glup i ruzan i uz to povrsan. Ostali likovi, pogotovo Samanta su ciste krajnosti, ali tako je valjda i sam koncept zamisljen.

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"The Nanny ?!?!
Nije li to ona serija sto sad ide na B92 u 18:00 ?! I dont like it!

Pa napisala sam da nije za muske.  :lol:

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"Black Adder! Kako sam to zaboravio?! Genijalno. narocito Dzordz!

The best of the best. GEorge je sjajan, skoro je zasenio Crnu Guju, koliko je dobar, iako Atkinson briljira u svojoj ulozi. Mislim da je ova serija prakticno neponovljiva. Nijedan od 4 dela nije bolji ni losiji od drugih.
Poredjenja koja povremeno u svojim izjavama pravi Black Adder na dvoru princa Dzordza su nenadmasna. Takodje i ona u IV delu na frontu.
Bilja

Mark

A tek Boldrik!!!
Ali ne slazem se oko SEX AND THE CITY zato sto kada pomislim na te cetiri zenske, na pamet mi padaju samo seksualno prenosive bolesti. Nakon toga pomislim na apsolutnu neprivlacnost tih zena. Te zene nisu ruzne, ali su jednostavno NEPRIVLACNE. Ko normalan zeli dvolicnu, samoopsednutu, nepostenu, prevrtljivu,... zenu za devojku?!?! Mozda je to deo njihove uloge, mozda su svi njujorcani uslovljeni (u smislu "conditioned") time da moraju biti djubrad jedni prema drugima da bi preziveli u metropoli ... Ali sve u svemu - Seks i Grad ne prikazuje nista od onoga sto ja zelim da vidim i u tome uzivam zato sto je istinito (Sto kaze Steve Hofsteter u kolumno Observational Humor - "Its funny becouse its true"). Serija je nesumnjivo uticajna i gledana, ali I dont buy it! (Damn, I'm retarded)

E NES NI TI U BECEJ!

iNCUBUs

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"Biljo, Dzordz Kostanza (Jason Alexander) je lik iz Sajnfilda i on je moj duhovni brat!

"Nije laž ukoliko stvarno veruješ u to"

ili kada raskida sa ribom, neponovljivo "nije problem u meni, već je u tebi" :D
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

zakk

da l' se neko seća australijske serije Let The blood Run Free
bio sam klinac, i ostajao sam odvratno kasno ne bi li gledao ovo u noćnom programu, vrlo često bezuspešno :(
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

Quote from: "zakk"da l' se neko seća australijske serije Let The blood Run Free
bio sam klinac, i ostajao sam odvratno kasno ne bi li gledao ovo u noćnom programu, vrlo često bezuspešno :(

zaboravio sam kako se zvala ta australijska sapunica iz noćnog programa, ali ako je išla u sarajevskom I NOĆ I DAN, onda je to – to!
da, bila je težak trash, ali je bilo neverovatno mnogo krvi i nasilja za tu vrstu tvorevina, i veoma mi je prijala.
čini mi se da su i po pitanju golotinje bili nešto liberalniji nego oni u dinastiji i sl. sranjima.
https://ljudska_splacina.com/

S.

Ah, kad se vec prica o temi, humor na TV u kratkoj formi, imam pitanje za malo ozbiljnije generacije - isla je u nekom nocnom programu, ne znam kome BBC serija No job for a lady i zanima me koliko je epizoda bilo?  Jedna od onih koje bih htela da imam na DVD-ju, a BBC je jos ne pominje u izdanjima.  Vrlo podnosljivo :-) meni je i Fowlty Towers.

Mark

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "zakk"da l' se neko seća australijske serije Let The blood Run Free

zaboravio sam kako se zvala ta australijska sapunica iz noćnog programa, ali ako je išla u sarajevskom I NOĆ I DAN, onda je to – to!
da, bila je težak trash, ali je bilo neverovatno mnogo krvi i nasilja za tu vrstu tvorevina, i veoma mi je prijala.
čini mi se da su i po pitanju golotinje bili nešto liberalniji nego oni u dinastiji i sl. sranjima.

Taj nocni program je zaista bio odlican, pamtim da je gomila sitkoma krenula odatle...

Bas su mi je na pamet pao neki sitkom gde je igrao Rodni iz MUCKI koji je tada isao...

THE PIGLET FILES  http://www.imdb.com/title/tt0098895/

Nije bio los ali nije ni potrajao...
E NES NI TI U BECEJ!

morbius

Ja ne volim prenaglašenu glumu i forsirani humor, tako da automatski u vodu padaju Vil i Grejs, Frejžer, pa i  Alo Alo koji je imao neki svoj šmek u početku... Sajnfeld mi isto tako ne leži, ne znam zašto, valjda me glumci svojom pojavom nerviraju.
Treći kamen od sunca je bio vrhunac humorističke serije.
Man behaving badly takođe odličan, bar dok Toni nije otišao.
Mućke su legenda.
Married with Children može da prođe.
Naravno Crna Guja... tu čak ne treba ni komentar. Doduše, Etkinson je podbacio kasnije u Plavoj Liniji, ali i to je moglo da se gleda.
Prijatelji mogu da prođu zbog jake glumačke ekipe inače :(
Why me?

Mark

Quote from: "morbius"Ja ne volim prenaglašenu glumu i forsirani humor, tako da automatski u vodu padaju Vil i Grejs, Frejžer, pa i  Alo Alo koji je imao neki svoj šmek u početku... Sajnfeld mi isto tako ne leži, ne znam zašto, valjda me glumci svojom pojavom nerviraju.
Treći kamen od sunca je bio vrhunac humorističke serije.
Man behaving badly takođe odličan, bar dok Toni nije otišao.
Mućke su legenda.
Married with Children može da prođe.
Naravno Crna Guja... tu čak ne treba ni komentar. Doduše, Etkinson je podbacio kasnije u Plavoj Liniji, ali i to je moglo da se gleda.
Prijatelji mogu da prođu zbog jake glumačke ekipe inače :(

Treci Kamen Od Sunca se zaista brzo istrosio, poslednja sezona je bila skoro negledljiva... Ali prvih 100 epizoda su bile genijalne, posebno Dzon Lajtgou (DIK SOLOMON)  koji je glumac i po za taj fah...

A u vezi PRIJATELJA sam zaista u dilemi, u glavnom su bili CHEESY ali je na momente vredelo gledati tj. mislim da sam odgledao sve epizode prikazane kod nas...

Just In: ˝Old Boy from Serbia Has No Life˝.  Back to You Nick...

E NES NI TI U BECEJ!

Milosh

Vidim da niko nije pomenuo "Coupling", a odlicna je serija. Elem: http://www.imdb.com/title/tt0237123/
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Mark

Quote from: "Milosh"Vidim da niko nije pomenuo "Coupling", a odlicna je serija. Elem: http://www.imdb.com/title/tt0237123/

Nisu me prevarili!
Gledao sam jednu ili dve epizode jos onomad na TV KOSAVA i nije mi se svidelo... Britanska kopija Prijatelja i nekih drugih stvari... Kao kada su ameri odradili svoju verziju MAN BEHAVING BADLY...

:lol:
E NES NI TI U BECEJ!

iNCUBUs

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"
Quote from: "Milosh"Vidim da niko nije pomenuo "Coupling", a odlicna je serija. Elem: http://www.imdb.com/title/tt0237123/

Nisu me prevarili!
Gledao sam jednu ili dve epizode jos onomad na TV KOSAVA i nije mi se svidelo... Britanska kopija Prijatelja i nekih drugih stvari... Kao kada su ameri odradili svoju verziju MAN BEHAVING BADLY...

:lol:

hmm znaš kako kažu, "Friendsi" bi izgledali kao "Coupling" da ih nije pisao kompletni idiot :)
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Tex Murphy

Ovim se osvrćem na prvi post. Naime, Allo Allo (jedna od najboljih humorističkih serija ikad) se pojavio još početkom osamdesetih, dakle kad je Seinfeld (inače tipično loša američka serija) još bio u pelenama. Sve američke serije (osim Sledgea Hammera) su nepodnošljivo loše, jer ili je humor debilno-tinejdžerski ili pate od pretjeranog patriotizma.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Dzojsi

Pozdrav svima, po prvi put :)

@bilja:
steta sto do sada nisam upoznao vise devojaka/zena (offline ;)) koje imaju slican ukus za filmove/serije/stripove kao ja :( , nego nikad dalje nisam odmakao od rasprave tipa: omiljeni film sa Meg Rajan :( - naravno nije bas tako, ali verujem da shvatate sta zelim da kazem ;)

Sa muskarcima sam dovoljno raspravljao o svim ovim smesnim (sa crnim humorom ;)), strasnim (horor :)), zanimljivim (SF) serijama/filmovima/knjigama/stripovima, ali sa devojkama skoro nimalo.

:D

Inace, po meni je Crna Guja vrh svega, najsmesnija stvar ikad snimljena. Ekstrat zabave u najcistijem obliku. :D Jedina snimljena stvar koja posle svakog sledeceg gledanja postaje jos bolja i bolja...

Prosto je neverovatno koliko je svaka epizoda genijalna (rezija, scenario). A tek koliko su glumci dobro uradili svoj posao: Crna Guja, Dzordz, Lord/general Melcet, Boldrik...Dok sam bio klinac gledao sam sve epizode (na pinku :() , ali na pc-u sada imam samo po 3 od treceg i cetvrtog dela, i mislim da bih menjao sve filmove na disku za ostale epizode. Inace ovaj prevod sto imam za DivX je genijalan takodje :) Evo jednog odlomka (kojeg sam izvadio iz sub-titlea), iz one epizode gde je Boldrik spalio recnik:

Guja: Zato što ako ostanem ovde, Dr Džonsonovi drugovi bi me brutalno ubili, gospodine.

Dzordz: Dobri Bože, Crna Gujo, to je užasno! Da li znaš nekog drugog batlera?

Guja: I, naravno, kad ljudi otkriju da si spalio reènik Dr Džonsona, mogli bi ici okolo i govoriti, "Pogledajte! Eno Džordža. On ima mozak velicine lasicinog svadbenog užeta."

Dzordz: U tom slucaju, nešto se mora uraditi!

Boldrik: Imam lukav plan, gospodine.

Dzordz: Ura! Onda, to je to.

Guja: Nebih se toliko radovao, gospodine. Imam strašnu sumnju da je Boldrikov plan nešto najgluplje što smo ikada èuli otkako je Admiral Nelson poslao poruku|tokom bitke na Nilu: "Engleska zna da je Ledi Hamilton devica. Iskopajte mi oko i odsecite mi ruku ako grešim."
(Stvarno nije imao jedno oko i jednu ruku)

Dzordz: Odlično! Onda da ga čujemo.

Boldrik: Briljantan je. Uzmite žicu koja nije potpuno izgorela - ogrebete pepeo i povežete ponovo stranice.

Guja: Koje stranice?

Boldrik: Pa, ne iste, naravno

Guja: Mislim da sam trenutno primetio rupu u planu, ali molim te nastavi. Koje su to stranice?

Boldrik: Pa, sad ide briljantan deo. Vi napišite nekoliko novih.

Guja: Nekoliko novih? Misliš da prepišem reènik? Sešæu veèeras i prepisati reènik za koji je trebalo Dr Džonsonu deset godina.

Bldrik: Upravo.

Guja: Boldrièe, to je nadaleko i naširoko, bez ikakve senke sumnje, najgori i najbesmisleniji plan u istoriji sveta. Sa druge strane, veæ èujem svuk oštrenja orijentalne sablje, a to je jedini plan koji imamo, zato me izvinite, gospodo.

Oko ostalih serija, potpuno se slazem sa Biljom i ostalima. Evo up-to-date liste:

1. Crna Guja (1 Up)
2. Mucke (1 Down)
3. Mr. Bean (-)
4. Simpsonovi (-)
5. Nepristojni Ljudi (1 Up)
6. Prijatelji (1 Down)

Mucke, sve isto kao i za Crna Guja. Problem je kod njih sto ima dosta epizoda, pa se kvalitet malo rastegne na nekim mestima, ali i dalje je genijalna.

Skoro su glasali u Britaniji za naj serije i prva je bila Mucke, a zatim Crna Guja.

pozdrav od mene

Bilja

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"Ali ne slazem se oko SEX AND THE CITY zato sto kada pomislim na te cetiri zenske, na pamet mi padaju samo seksualno prenosive bolesti. Nakon toga pomislim na apsolutnu neprivlacnost tih zena. Te zene nisu ruzne, ali su jednostavno NEPRIVLACNE. Ko normalan zeli dvolicnu, samoopsednutu, nepostenu, prevrtljivu,... zenu za devojku?!?! Mozda je to deo njihove uloge, mozda su svi njujorcani uslovljeni (u smislu "conditioned") time da moraju biti djubrad jedni prema drugima da bi preziveli u metropoli ... Ali sve u svemu - Seks i Grad ne prikazuje nista od onoga sto ja zelim da vidim i u tome uzivam zato sto je istinito (Sto kaze Steve Hofsteter u kolumno Observational Humor - "Its funny becouse its true"). Serija je nesumnjivo uticajna i gledana, ali I dont buy it! (Damn, I'm retarded)

Pretpostavljam da su ti likovi jednostavno karikature. Ni ja ne verujem da su takve krajnosti bas moguce, recimo Samanta ili Keri koje su zaista veoma karikaturalni likovi. Ona scena kad Keri kao pada u nesvest jer joj je bilo "previse romantike" bila mi je zaista  qpuke
Pa sva ta opsednutnost glupim cipelama i glupom modom i naravno novcem. Ljudi moji, to su samo obicne krpe, zaista nemaju nikakve vrednosti osim estetske. Da meni neko toliko tupi o cipelama, sto mi se  srecom nije desilo, sutnula bih tu osobu u glavu. I jos moram da priznam da mi je smetalo toliko pljuvanje po braku, bracnim odnosima i narocito majcinstvu. Nacin na koji se govori o majcinstvu, u najmanju ruku je uvredljiv.
Evidentno nisi "retarded" nego si makar podsvesno primetio da je serija na neki nacin uvredljiva i za muskarce.

Quote from: "Boldrik"
steta sto do sada nisam upoznao vise devojaka/zena (offline ) koje imaju slican ukus za filmove/serije/stripove kao ja  , nego nikad dalje nisam odmakao od rasprave tipa: omiljeni film sa Meg Rajan  - naravno nije bas tako, ali verujem da shvatate sta zelim da kazem  

Sa muskarcima sam dovoljno raspravljao o svim ovim smesnim (sa crnim humorom ), strasnim (horor ), zanimljivim (SF) serijama/filmovima/knjigama/stripovima, ali sa devojkama skoro nimalo.

Eto, nasao si se na pravom forumu.  :wink:
Mene sve interesuje i svasta sam gledala, ipak fakat, da mogu da biram izmedju kompleta serija Prijatelji, Sex & City i Black Adder, uvek i uvek bih uzela Black Adder bez razmisljanja. Englezi bolje prave humoristicke serije.
Kad ce i nasi da naprave nesto sto vredi gledanja... :(
Bilja

Lurd

Crnu guju sam prvi put gledao krajem osamdesetih i tada sam potpuno usvojio neke fraze, izraze i kletve. Obožavam tu seriju, a sve serijale sam snimao na VHS i gledao posle do iznemoglosti.

Samo mi je žao što me ljudi ne razumeju kada kažem "dovidjenja i nadam se da će vam porodica poginuti u bizarnoj saobraćajnoj nesreći".
My trees...They have withered and died just like me.

Mark

Quote from: "Harvester"Ovim se osvrćem na prvi post. Naime, Allo Allo (jedna od najboljih humorističkih serija ikad) se pojavio još početkom osamdesetih, dakle kad je Seinfeld (inače tipično loša američka serija) još bio u pelenama. Sve američke serije (osim Sledgea Hammera) su nepodnošljivo loše, jer ili je humor debilno-tinejdžerski ili pate od pretjeranog patriotizma.

WTF?!

SAJNFILD je kvintesencijalni SIT-COM!

Sajnfild bre, ima epizodu u kojoj Dzeri I Dzordz planiraju i rade na pisanju sitkoma ( :) SHOW ABOUT NOTHING!!!! :)  :lol:  :cry:  :cry:  :)  :lol: )

Sajfild je mozda prvi sitkom "kao sitkom".

Jel' Ti mozda znas neki drugi sitkom koji zalazi u metasitkom?!

I jel' znas neki sitkom u kome cela ekipa "zavrsi u zatvoru" na kraju serijala?!?!

A ALO ALO je takodje jako dobar sitkom ali je zadnjih par sezona postao zaista isprazan, predvidljiv, repetitivan pa pomalo dosadan.
E NES NI TI U BECEJ!

Morticia

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"A ALO ALO je takodje jako dobar sitkom ali je zadnjih par sezona postao zaista isprazan, predvidljiv, repetitivan pa pomalo dosadan.
Ja bih ovo mogla reci za Seinfelda. Meni su to bile stupidnosti te su me jako nervirali. Posle svake epizode sam mislila kako su mi odrastranili povecu kolicinu sivih celija laserskom hirurgijom (ne vidim tragove uklanjanja ali osecam da nesto nije u redu).
You're dead, son. Get yourself buried.

Mark

Quote from: "Morticia"
Quote from: "sgt. Mark E. Smith"A ALO ALO je takodje jako dobar sitkom ali je zadnjih par sezona postao zaista isprazan, predvidljiv, repetitivan pa pomalo dosadan.
Ja bih ovo mogla reci za Seinfelda. Meni su to bile stupidnosti te su me jako nervirali. Posle svake epizode sam mislila kako su mi odrastranili povecu kolicinu sivih celija laserskom hirurgijom (ne vidim tragove uklanjanja ali osecam da nesto nije u redu).

Ja se sa ovim ne slazem.
Vi gospodjice Morticia verovatno niste u tom fazonu (gledanja sitkoma tipa Sajnfild) pa Vam se, naravno - doticni ne svidja.
Sajnfild JESTE posebna vrsta humora i ja licno znam mnogo vise ljudi koji NISU voleli ovaj sitkom, nego ovih drugih.
Ali, isto vazi i za MONTY PYTHON.
SAJNFILD je imao konstantni kvalitet - NIJE bilo onih slabih epizoda koje se lepo smeste u sred sezone.
Sajnfild je dan-danas najgledaniji sitkom (navodno ce ga Frasier i Simpsonovi uskoro svrgnuti).

Dakle:
Vi imate pravo da pominjete mozdane celije. Ali, Sajnfild je GENIJALAN SITKOM!!!
Sajnfild je imao NAJGLEDANIJU FINALNU EPIZODU U ISTORIJI SITKOMA!
E NES NI TI U BECEJ!

Morticia

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"Vi gospodjice Morticia verovatno niste u tom fazonu (gledanja sitkoma tipa Sajnfild) pa Vam se, naravno - doticni ne svidja.
Sajnfild JESTE posebna vrsta humora i ja licno znam mnogo vise ljudi koji NISU voleli ovaj sitkom, nego ovih drugih.
Ali, isto vazi i za MONTY PYTHON.
.
.
.

Dakle:
Vi imate pravo da pominjete mozdane celije. Ali, Sajnfild je GENIJALAN SITKOM!!!
Sajnfild je imao NAJGLEDANIJU FINALNU EPIZODU U ISTORIJI SITKOMA!
Mark, ja jesam gledala Seinfelda. Znala sam cak da spojim po nekoliko epizoda i da gledanje traje u kontinuitetu po nedelju-dve. Sve tako do prve sledece prilike kada propustim neku epizodu pa razmislim, shvatim i kazem sebi  "u stvari ja nisam nista ni propustila".
Smatram da njihov humor ne moze da se uporedjuje sa Monty Pythonom. Ne bi ni smeo. Zasto? Zato sto je MP-humor maximalno uvrnut ali u uvrnutim situacijama, nadrealnim cak. I to je bitna stavka koja ih razdvaja.
Ne verujem da ce se u bliskoj buducnosti desiti neka situacija i da ce neko stvarno organizovati bezuspesno preskakanje sibica, da ce neko sa vezanom maramom na glavi prodavati albatrose, izboriti se za Ministry of silly walk itd.
Cak da neko i osmisli, to nece imati ozbiljan karakter. To ce biti sala.
Seinfeld je, pak, svakodnevica sa "uvrnutim" humorom, sto se u njihovom slucaju izjednacava sa cinizmom, sarkazmom i odbacivanjem ljudi koji rade i razmisljaju drugacije od njih. Nema potrebe da pisem kako su "odbaceni" u stvari ti koji su normalni.
Oni koji se nalaze u Svetom krugu glavnih junaka su daleko od normalnih i funkcionalnih osoba ali, oni se drze ekstremno zajedno i ne primecuju koliko su otisli u krajnost uvrnutog, nekulturnog i bizarnog ponasanja.
Sala na sopstveni racun, kada su hteli da naprave sitkom ni o cemu, je kao neka vrsta autoironije. Istu takvu sam videla u delicu filma Mi nismo srandjeli 2, kada Djavo aka Zika izgovara kako je ovo ogavan film, kako nista ne vredi, pita publiku kako uopste ovo moze da gleda, jedino sto vredi su ponovljene fore iz prvog dela i slicno.
Sada.
Da li ja trebam da se osecam prosvetljeno zato sto oni rade na trenutke autoironiju pa trebam da im skinem kapu i kazem wow, sto ste vi pametni, jer su pokazali koliko je sve to besmisleno, ili da na vreme shvatim da je to vrsta humora koja me odbija na sve moguce nacine?
Ja sam izabrala ovo drugo.

Seinfeld mi nije zanimljiv ni sa kao stand-up comedian.

Jedan je bio odlican u tome. Njemu je sutra godisnjica. Mark, ti/Vi se zapitaj/zapitajte ko je to.

Sto se tice poslednje epizode, sta to treba da mi kaze? Da je gledana? Ok, gledana je.
Sta sa tim?
Kod nas su najgledanije emisije Grand show i Sav taj pink.
Toliko o tome.

Morticia

Quote from: "Bilja"Man behaving badly-slicno kao Simpsoni. Bili odlicni, dok se nisu potrosili. Onda su epizode postale prakticno negledljive. Glumci postali prestari za svoje uloge.
Mucke-prilicno dobra serija. Dobro su se drzali dok glumci nisu postali prestari da bi se uklapali u svoje likove.
U cemu je slicnost serije MBB sa Simpsonovima ako ti nije problem da ponovis? Simpsonovi uvek imaju iste godine. Ma, ok, nisi se dobro izrazila. Sto nas dovodi do mog stvarnog pitanja.
Kako moze da bude cudno ako glumci stare u seriji dok stare i junaci ili likovi u seriji?
To je, Biljo, apsurdno samo ako imas slucaj Del Boya koji treba da ostane na npr. 36godina dok ga igra glumac u svih svojih 50godina. To je smesno. Ako i Del Boy i Rodney i njihov deda i stric i prijatelji stare u seriji, u cemu je tu problem? Stvarno mi nije jasno sta si time htela da kazes?
Poenta serija je da prati njihove dogodovstine godinama, decenijama cak.
I na kraju, kako si ti rekla, Mucke su samo prilicno dobra serija.
Oh, well. :roll:

Ista stvar je bila i sa Tonijem i Gerijem. Njihovi likovi u seriji su dobijali godine.
Aaaa!  :idea:
Mozda si mislila na trenutke kao kada Toni i Geri npr. donose kuci pisoar dok im se lokalni pub renovira? Mislis nesto, kao, vidi matore glumce koji igraju nezrele muskarce?
Biljo, u tome je fora Nepristojnih ljudi.

QuoteThe nanny-gledljivo, cak i smesno povremeno, ali pomalo preslatkasto. Ovo tesko da ce muski gledaoci moci da izdrze da gledaju, osim mozda zbog glumice.
The Nanny je sve samo ne gledljivo i uzasno se unesrecim kada je uhvatim na TVu. Posto nije za muskarce, kako ti kazes, onda se verovatno preporucuje zenama. Ja sam zensko pa mi je neizdrzivo. Glumica? Da? Sta sa njom?
Nije valjda zgodna nekome?
Sa onim glasom?
Bolje zvuce macke u teranju.

QuotePrijatelji-gledljivo, cak i smesno, ali pomalo bljutkasto. Likovi malo iritantni. Situacije ne bas realisticne. Poslednje epizode bile tesko sranje-odustala od gledanja.
Prijatelji? I to je gledljivo? Super...
Dobro je sto si na poslednjim epizodama odustala od gledanja.

Ali, zato...

QuoteSeinfeld-nikad odgledala nijednu epizodu.
Southpark-takodje. Niti imam zelju.
Mash-takodje.
Seinfeld je tu samo da uhvatite poentu citata sta se desilo sa genijalnim serijama koje su lupile samar americkom drustvu - Southpark i M.A.S.H.

Plissken

M.A.S.H. je jedna od najboljih televizijskih tvorevina svih vremenma. Nijedna druga serija, komičnog profila, ne množe da joj prismrdi.

Naravno, takođe dobre serije su Cheers i Frasier!
Can't argue with a confident man.

S.

Podela na Britance i Amere :)

Ja bih ponovo i rado pogledala sve epizode samo dve USofA serije, a masu Britanskih: Sledge Hammer i The family ties vs. No job for a lady, Only fools and horses, The two of us, donekel i The piglet files, Mr Bean, Black Addler, MP i od novijih Coupling.

Gledam progam i sve mislim da moram uskoro u kupovinu na amazon... Na Sony kanalu ide: Mad about you, Seinfeld, Will and Grace, That's 70's show, Everybody loves Raymond, The Nanny, Veronica's closet, Friends, The prince of rap (ili tako nekako)... tuga, bre! :(

Dodatak, tu je Yes, minister, Fawlty Towers.. ma sigurno ima jos. Steta sto vecina nema jos DVD izdanja. Postoji nesto sto se zove The BBC Ultimate Comedy Megapack (Absolutely Fabulous/Black Adder/Father Ted/Fawlty Towers/Red Dwarf/The Young Ones/Coupling/Keeping Up Appearances/Yes, Minister/French & Saunders)  - ali to je vise kao uvod :)

Tex Murphy

Hehe, kad se samo sjetim... Prije nekoliko godina sam skinuo scenarije Crne Guje. I čitam i valjam se od smijeha. Na sam tekst, bez zvuka, bez glume, naravno i bez konzerviranog smijeha. Ona epizoda iz prvog serijala, Witchsmeller Pursuivant (kad Edmunda strpaju u zatvor i sude mu zbog vještičarenja) je nešto najsmješnije što sam gledao, to je epizoda opasna po život jer čovjek jednostavno nema vremena da uhvati dah od smijanja.
"Do you have a cat?"
"Yes."
"What's his name?"
"Bubbles."
"You mean BEELZEbubbles?"

"What does he eat?"
"Milk."
"Milk?"
"Yes, bloody MILK!"
"Ahhhha, a cat that drinks blood!"
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Dzojsi

Joj secam se te epizode  :lol:  Crko sam od smejanja kad sam je gledao :!:

Secate li se one epizode gde Guju postave da bude odgovoran za pogubljenja, i gde on resi da onog sto je odredjen da bude pogubljen u petak prebaci u ponedeljak, da bi brze zavrsio sa poslom :lol:

Mark

Quote from: "Morticia"
Smatram da njihov humor ne moze da se uporedjuje sa Monty Pythonom. Ne bi ni smeo. Zasto? Zato sto je MP-humor maximalno uvrnut ali u uvrnutim situacijama, nadrealnim cak. I to je bitna stavka koja ih razdvaja.
Ne verujem da ce se u bliskoj buducnosti desiti neka situacija i da ce neko stvarno organizovati bezuspesno preskakanje sibica, da ce neko sa vezanom maramom na glavi prodavati albatrose, izboriti se za Ministry of silly walk itd.
Cak da neko i osmisli, to nece imati ozbiljan karakter. To ce biti sala.
Seinfeld je, pak, svakodnevica sa "uvrnutim" humorom, sto se u njihovom slucaju izjednacava sa cinizmom, sarkazmom i odbacivanjem ljudi koji rade i razmisljaju drugacije od njih. Nema potrebe da pisem kako su "odbaceni" u stvari ti koji su normalni.

Da li ja trebam da se osecam prosvetljeno zato sto oni rade na trenutke autoironiju pa trebam da im skinem kapu i kazem wow, sto ste vi pametni, jer su pokazali koliko je sve to besmisleno, ili da na vreme shvatim da je to vrsta humora koja me odbija na sve moguce nacine?

OK

Nismo se razumeli oko MP
Ja sam rekao da ZNAM ISTO PUNO LJUDI KOJI NE VOLE Sajnfild KOLIKO ZNAM ONIH KOJI NE VOLE Monty Python - DAKLE MISLJENJA SU PODELJENA I VI NISTE NIKAKAV IZUZETAK - Neko ne shvata, ne voli, nema vremena... za tu vrstu humora i tacka. Ja to ne sporim.
Ja nisam rekao da je Sajfild bolji od MP-a jer to naprosto nisu iste vrste stvari. Neuporedive su.

A ono sto ti nazivas autoironijom i potcenjivanjem gledaoca ja nazivam DOBROM ZABAVOM.
A nije li to glavna stvar oko sitkoma?!

E NES NI TI U BECEJ!

Bilja

Quote from: "Morticia"U cemu je slicnost serije MBB sa Simpsonovima ako ti nije problem da ponovis? Simpsonovi uvek imaju iste godine. Ma, ok, nisi se dobro izrazila. Sto nas dovodi do mog stvarnog pitanja.
Kako moze da bude cudno ako glumci stare u seriji dok stare i junaci ili likovi u seriji?
To je, Biljo, apsurdno samo ako imas slucaj Del Boya koji treba da ostane na npr. 36godina dok ga igra glumac u svih svojih 50godina. To je smesno. Ako i Del Boy i Rodney i njihov deda i stric i prijatelji stare u seriji, u cemu je tu problem? Stvarno mi nije jasno sta si time htela da kazes?
Poenta serija je da prati njihove dogodovstine godinama, decenijama cak.
I na kraju, kako si ti rekla, Mucke su samo prilicno dobra serija.
Oh, well. :roll:

Jedina slicnost izmedju Simpsona i MBB je sto su se vremenom potrosili, i fakat da su epizode presle iz veoma duhovitih i lucidnih u kretenske. I to ima itekakve veze sa novcem, kao i obicno. Mozda ti imas drugacije misljenje ali meni su Simpsoni vremenom postali negledljivi i iritantni.
Isto tako i MBB jer se vremenom pocela da oseca isforsiranost scenarija i ponavljanje. To sto glumci stare normalno je, pod uslovom da scenario "stari" zajedno sa njima, ali ako kao u slucaju MBB, sale ostanu iste, dakle na nivou prvih epizoda snimljenih pre 10-15 godina, onda to nije dobro. AKo nesto traje tako dugo, mora da postoji neko sazrevanje likova i scenarija. Mozda sam bila nepravedna prema Muckama jer je to ipak serija u kojoj scenario jeste prilagodjen godinama likova, cak su se poceli ponasati zrelije, osnovali porodice, ali humor je ipak ostao na nivou. Autori MBB medjutim, drze svoje likove na nivou kretena, e da ne bi slucajno izgubili prvobitnu ideju humora, a to, kako glumci zalaze u 40-te, izgleda samo pateticno. Da su patentirali ideju kao autori Mucki, tj lagano menjali ponasanje i razmisljanje likova sa godinama, sto je normalni proces starenja i sazrevanja, dobili bi vise.
I da ako se Toni i Geri ponasaju kao da im je 20 a imaju 40 to jeste pateticno i oni jesu matori glumci koji glume nezrele kretene. To moze da bude fora serije, ali sa njihovim godinama, fore moraju da budu drugacije.

Jos jedna serija koja je u pocetku imala sjajnu ideju i dobre sale, a vremenom presla u cist kretenizam jeste Treci kamen od sunca. U njihovim slucaju, nisu cak ni godine glumaca u pitanju. Prosto, scenaristi su se istrosili, ali nisu hteli da odustanu od zlatne koke koja im je nosila dobre pare.

QuoteThe Nanny je sve samo ne gledljivo i uzasno se unesrecim kada je uhvatim na TVu. Posto nije za muskarce, kako ti kazes, onda se verovatno preporucuje zenama. Ja sam zensko pa mi je neizdrzivo. Glumica? Da? Sta sa njom?
Nije valjda zgodna nekome?
Sa onim glasom?
Bolje zvuce macke u teranju.

Meni je OK. Ne vidim problem. To sto ti i ja, nekim cudom prirode, nismo identicne osobe istog razmisljanja, mene ne iznenadjuje kao tebe. OK, serija nije ludilo od humora i ne vrca od lucidnosti, ali da je negledljiva-nije.
Glumica? Da, sasvim je zgodna, a glas je namesten radi zezanja.

QuotePrijatelji? I to je gledljivo? Super...

Gledljivo je. Ili si ti najpametnija od svih tih miliona gledaoca koji misle da jeste. Serija nije bas inteligentna, likovi bi, da postoje, svi do jednog, bili gotovo nepodnosljivi, ali ima nekih simpaticnih, duhovitih delova. so, why not? Ne da bih je pratila kao Crnu Guju, ali ako uhvatim koju epizodu, i nemam sta drugo da radim-pa pogledacu je. mozda.
S druge strane, pre jedno godinu dana sam uhvatila na HRT-u jednu epizodu iz najnovije sezone i tada mi je bila negledljiva, cak i onako, da se gleda iz dokonosti.

A sta je sa domacim serijama. Seca li se neko serije Vruc vetar? Ili nasa mala redakcija (ako se tako zvalo)? Ili Top liste nadrealista (da li je to uopste sitkom?)? Novije necu uopste da spominjem posto mi se ne svidjaju i ne pratim ih.
Bilja

Pajke

Quote from: "Bilja"
Seca li se neko serije Vruc vetar?

Svojevremeno(imao sam oko 10 god. ako je prikazivana 80e) sam prekinuo sa dziu-dzicom jer se repriza(gledanje nedeljom uvece se podrazumeva) davala subotom predvece, bas kada mi je bio termin za trening. Trener mi rece da biram izmedju Vruceg vetra i dziu-dzice. Steta, a taman sam trebao polagati za zuti pojas.  8)

S.

Imas na DVD-u sada :)

Lurd

Pajke, izdajniče!

Što se tiče Prijatelja, parafraziraću ingenioznu opasku lika sa mog avatara:

You are watching Friends? Is it the one where Phoebe really gets on your nerves or one where you realise they are all 35 and kind of creepy?

Lurd

A i, Biljo, kakav ti je to argument o milionima gledalaca? Pa isto može da se kaže da su "španske serije" gledljive jer ih gledaju milioni.

A da. Ja jako volim da gledam Prijatelje.

Pajke

Jebi ga ljudi, imao sam samo 10god.  :evil:

Prijatelje nisam nikada gledao, do skoro nisam imao PINK.

Pajke

Lurde, smiri se malo sa tim avatarima. :wink:

Lurd

Što? Malo dinamika ovo-ono? A kaćeš ti da staviš avatara jednom već?

Oto

Je l' to Midnighter?

Lurd

Jeste. Ali, molim te, nemoj nikom da pričaš da mi je na avataru gej.

Tačan citat je: Is it "the one where phoebe really gets on your nerves" or "the one where you realized they're all thirty five and actually kind of creepy"?

Oto

Quote from: "Lurd"Jeste. Ali, molim te, nemoj nikom da pričaš da mi je na avataru gej.

Preduhitrio si me. Baš sam razmišljao da napišem nešto tipa: "Onaj što se ljubaviše sa Apollom, a?"

Dobar si šahista.

Pajke

Quote from: "Lurd"Što? Malo dinamika ovo-ono? A kaćeš ti da staviš avatara jednom već?

Mrzi me.

Mark

Quote from: "Lurd"A i, Biljo, kakav ti je to argument o milionima gledalaca? Pa isto može da se kaže da su "španske serije" gledljive jer ih gledaju milioni.

A da. Ja jako volim da gledam Prijatelje.

Prijatelji su bili OK samo da ih ne upropaste novim serijama...
A to je moguce jer cujem da ih malo po malo nagovaraju...
A ovim slabijim glumcima ce kad-tad nestati love...

PS

A jel' zna neko sta znaci kada se sitkom pusta  ˝In syndication˝ ?
E NES NI TI U BECEJ!

Morticia

Quote from: "Bilja"
Quote from: "Morticia"Prijatelji? I to je gledljivo? Super...

Gledljivo je. Ili si ti najpametnija od svih tih miliona gledaoca koji misle da jeste. Serija nije bas inteligentna, likovi bi, da postoje, svi do jednog, bili gotovo nepodnosljivi, ali ima nekih simpaticnih, duhovitih delova. so, why not?
Sada te stvarno ne razumem.
Kvalitet meris kvantitetom gledalaca?
Zatim, kazes, serija nije bas inteligentna, likovi bi bili nepodnosljivi da su stvarni ali ima finih delova (o? e, pa, blago nama na tome) pa se gleda. I to ima milion gledalaca i oni su pametni.

Da, u tom slucaju ja jesam pametnija od njih.

Morticia

Quote from: "sgt. Mark E. Smith"
Prijatelji su bili OK samo da ih ne upropaste novim serijama...

Sta je vama? Prijatelji su samo OK?

Neeeee!

Prijatelji su najbolja serija. Najbolji su.

Friends kick ass.  :x

Morticia

Quote from: "Bilja"Pa sva ta opsednutnost glupim cipelama i glupom modom i naravno novcem. Ljudi moji, to su samo obicne krpe, zaista nemaju nikakve vrednosti osim estetske. Da meni neko toliko tupi o cipelama, sto mi se  srecom nije desilo, sutnula bih tu osobu u glavu.
Jao, Biljo...
To nisu fuckin' glupe cipele, to je mala umetnost.
To sto ti kupujes i zadovoljavas se cipelama iz ne znam ni ja sama kojih radnji ne daje ti za pravo da pljujes prema ljudima, zenama u ovom slucaju, koje imaju drugacije zelje ili razmisljanja od tebe i koje zele malo dalje da bace pogled iza stava da kao zensko ne mozes da imas svoje fetise i stvari uz koje ces da uzivas.

Mozda bi sutnula osobu borosanama?

Quote from: "Bilja"I jos moram da priznam da mi je smetalo toliko pljuvanje po braku, bracnim odnosima i narocito majcinstvu. Nacin na koji se govori o majcinstvu, u najmanju ruku je uvredljiv.
Evidentno nisi "retarded" nego si makar podsvesno primetio da je serija na neki nacin uvredljiva i za muskarce.
Znaci, nista uspesna zena dok ne izrodi buljuk dece koji ce njenom zivotu davati smisao. Nista licna zadovoljstva, nista njene zelje, njeni uspesi, njena karijera. Nista sa stavom da ne moras da se stalno osvrces koliko imas godina da bi izvrsavala unapred osmisljene "zadatke" (veridba, brak, deca, krecenje kupatila, nauciti spremanje sarme i skembica za muzevljevu familiju).

Nista ni sa stavom da trebas da vodis zivot ONAKAV kakav ti ZELIS.
Nista, Biljo?

Nista.

Dokle god su zene, po tebi, priplodne kobile mozemo na jedan jedini moguci nacin biti srecne.

Ja sad idem negde da se malo ispovracem. Bice mi lakse nakon toga.

Bilja

Quote from: "Morticia"Jao, Biljo...
To nisu fuckin' glupe cipele, to je mala umetnost.
To sto ti kupujes i zadovoljavas se cipelama iz ne znam ni ja sama kojih radnji ne daje ti za pravo da pljujes prema ljudima, zenama u ovom slucaju, koje imaju drugacije zelje ili razmisljanja od tebe i koje zele malo dalje da bace pogled iza stava da kao zensko ne mozes da imas svoje fetise i stvari uz koje ces da uzivas.

Mozda bi sutnula osobu borosanama?

Borosanama, jasta, samo jos da provalim sta je borosana...  :wink:
Uzgred, ja se ne zadovoljavam cipelama, nego nekim drugim...stvarima.  :twisted:
he, he, ti si ili: 1. ustala na levu nogu
                     2. jako duhovita
glasam za stavku 2.  :wink:

QuoteZnaci, nista uspesna zena dok ne izrodi buljuk dece koji ce njenom zivotu davati smisao. Nista licna zadovoljstva, nista njene zelje, njeni uspesi, njena karijera. Nista sa stavom da ne moras da se stalno osvrces koliko imas godina da bi izvrsavala unapred osmisljene "zadatke" (veridba, brak, deca, krecenje kupatila, nauciti spremanje sarme i skembica za muzevljevu familiju).

Nista ni sa stavom da trebas da vodis zivot ONAKAV kakav ti ZELIS.
Nista, Biljo?

Nista.
Dokle god su zene, po tebi, priplodne kobile mozemo na jedan jedini moguci nacin biti srecne.

Ja sad idem negde da se malo ispovracem. Bice mi lakse nakon toga.

Ipak je stavka 1. Steta.  :(

Uzgred, nista slicno tome sto ti navodis nisam napisala, sto me navodi na pomisao da se, na zalost, ne zezas, nego stvarno tako mislis, bas kao sto si napisala. i da ne citas pazljivo ono na sta odgovaras nego samo fragmente. Dok nisam procitala poslednje 2 recenice, mislila sam da se salis.
Nemoj da povracas zbog mojih recenica, samo ces upropastiti zube bez razloga.
Bilja

Morticia

Quote from: "Bilja"I jos moram da priznam da mi je smetalo toliko pljuvanje po braku, bracnim odnosima i narocito majcinstvu. Nacin na koji se govori o majcinstvu, u najmanju ruku je uvredljiv.

Hajde onda, devojko, objasni mi.  8)
Mozda sam ja opcija 3- ne vidim dobro.

Bilja

Hajde, Morticia, ja sam stvarno mislila da se ti zezas. Delovala si mi drugacije.
Pazi ja nemam nameru da odmeravam svaku recenicu koju pisem, e u cilju da neko ne bi slucajno nasao neki skriveni delic, koji bi se u odredjenom kontekstu mogao da protumaci kao licna uvreda. nemam vremena ni zivaca za to. Ne vidim gde sam ja to u delu koji ti uporno citiras, napisala da "zena nije uspesna dok ne izrodi buljuk dece koji njenom zivotu da smisao", niti sam napisala nista sto ima veze sa: "Nista licna zadovoljstva, nista njene zelje, njeni uspesi, njena karijera. Nista sa stavom da ne moras da se stalno osvrces koliko imas godina da bi izvrsavala unapred osmisljene "zadatke" (veridba, brak, deca, krecenje kupatila, nauciti spremanje sarme i skembica za muzevljevu familiju)".
Moja recenica se tumaci bas onako kako sam je napisala: ne svidja mi se da se vredja majcinstvo i brak.
I to i samo to. Odakle ti izvuce ovo ostalo, nemam pojma, ja to napisala nisam, niti moja recenica ima veze s tim sto si mi "odgovorila". Tvoj odgovor su neka tvoja licna razmisljanja, koja si ugurala na forum kao kobajagi odgovor na moju konstataciju. A ja nigde nista slicno nisam tvrdila.
dalje...
Fakat, volim da kupujem odecu, i da lepo izgledam, i volim lepotu dizajna, ali ne bih, i NE BIH, plakala zbog cipela. Nikad. I ne bih prodala dupe, kao Keri, zbog cipela. Je li to cudno?
Uzgred, odakle tebi takve predrasude o braku i roditeljstvu? Iz serije Sex i Grad?
Bilja