• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

crnogorski film posle o-ho-ho godina

Started by Morticia, 20-02-2005, 10:53:42

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Morticia

Verovali ili ne...

Rediteljka Marija Perovic snimila je posle skoro 15 godina film u Crnoj Gori. Zove se Opet pakujemo majmune i glume Jelena Djokic i Andrija Milosevic (glumac u nekoj pink seriji).

Radi se o ljubavnoj prici a reklama ide kao ovo je prvi zenski film kod nas.

Be afraid, be very afraid.
You're dead, son. Get yourself buried.

Kunac

Stani, stani, zar nije Uvek spremne žene bio naš prvi ženski film?

Dream cast:
Mirjana Karanovic ....  Majstor
Radmila Zivkovic ....  Rada
Tanja Boskovic ....  Bombica
Gordana Gadzic ....  Lujka
Dara Dzokic ....  Crvena
Ksenija Pajic ....  Dasa
Bora Todorovic ....  Djura
Cvijeta Mesic ....  Gospodja Stojanovic
"zombi je mali žuti cvet"

Morticia

Mozda su mislili na Crnu Goru? ma, whatever...

A sta bi sa Nije lako sa muskarcima?

Plissken

Ako nam se ovi crnogorci pojave u bioskopima, neće da budne dobro.

To vam je, kada rak ne operišete na vreme.

crnogorski filmovi, hiperprodukcija Smokijevih genijalnih ostvarenja, knjige našeg Branda, tj Ristovskog, bivši ministar kulture koji bi prodao bulju svoje majke da bi se guzio po najgorim televizijskim emisijama, lepotani sa iskrivljenim viljuškama na rukama.....i svi puni love i ponosa.

Treba da se ponosimo na našu kinematografiju....
Can't argue with a confident man.

Ghoul

ti majmuni su [surprise! surprise!] negledljiv komad... onoga.

prošlog leta sam bio dovoljno blesav da poverujem kriplu (u to vreme sam još verovao njegovom sudu) da su POLJUPCI dobar film, pa odem na niške Filmske Susrete da to pogledam.
stigao sam ranije (ili su oni kasnili), tako da sam morao da odgledam i poslednjih 20-30 minuta te crnogorske tvorevine koja je išla pre POLJUBACA.

kuku majko!

to izgleda kao TV drama, i to loša.
i zvuči kao da je pisala žena.
a izgleda kao da je kamerman imao 2m 30 cm visine (ili dužine), što je verovatno i istina – jer su svi kadrovi (iz ruke) snimani iz nekog neprijatnog ugla, svisoka.
nekakva patetika o tome da li će A udati za B ili C, budući da je kokoš trudna, šta li; tih pola sata se SVE dešava u dve iste sobe, a 'dešavanje' je – talking heads.
ukratko, neki moroni kenjaju li kenjaju, razglabaju ovo ono, i onda – špica.
a? to je bio kraj? bez explozija? bez klanja? bez preokreta?
naravno, poklonu se u zube ne gleda, te odahnuh što je to mučenje za moje perceptilne organe prestalo.

a onda počeše POLJUPCI. pošto se i to ovih dana daje u onim bioskopima u kojima nisu ANĐELI, možda nekoga zanima.
elem, posle 10 minuta filma počeo sam da proklinjem svoju odluku da dođem na film iz najprezrenijeg žanra – 'domaći'.
ovaj je, istina, netipičan (i hvala bogovima na tome!), ali nije ništa bolji. zapravo, više sam uživao (for lack of a better word) u SVEMIRCI SU KRIVI ZA SVE.
kvaziintelektualno isprđivanje u kome je, ej, pazi, Boda Ninković neki kao intelektualac. talk about suspension of disbelief! i ovde se sve dešava u jednoj sobi (sa flashovima na neki lepi jesenji park), ali umesto da junaci pričaju o tome 'da li će trudna mara naći oca za svoje nadolazeće kopile', ovde se ubeskraj naklapa o nekakvim polusvarenim estetskim teorijama i filozofijama (i kid you not!), i to u klasičnom 'kako mali đokica zamišlja UMETNIČKI film'.
za slučaj da ne znate, mali đokica ga zamišlja ovako: postavi kameru na bezbednu udaljenost od dvojice glumaca (ajde da Bodu nazovem glumcem! uostalom, ovde nosi i naočari, pa izgleda 3% intelektualniji nego inače), i daj im da recituju neke palamudeće kvazidubokoumne dijaloge sa obiljem citata a la 'svakako, dragi kolega, ali zar se ne sećate vitgenštajnovih reči prema kojima umetnost zapravo...' a onaj odvraća 'ma kako da ne, međutim, treba imati u vidu i ono što je barthes kazao, naime...'
sve je to prošarano sa obiljem zamišljenih pogleda u daljinu i setnih prizora pomenutog parka u jesen, i flashback-forwardova (?) na smrt neke babe...

nakon 40-ak minuta tog isprđivanja počeh da mislim da bi majmune radije gledao, ako već nešto moram.
publika je, inače, počela da u tucetima napušta nišku Tvrđavu, a kada počeše prve kapi kiše – kao po komandi, SVI DO JEDNOG načiniše najveći exodus u istoriji festivala i iskoristiše kišu kao alibi pravo s neba da napuste ovo sranje a opet se ne osete kao 'suviše glupi za umetnički film'.

eto, ako je neko odgledo ovo, a čak mu se bar malo dopalo, voleo bih da čujem (kontra)reakcije.
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Sinoc je pre-kvalifikacije za Beoviziju vodio singin' Boda Ninkovic (sas sve cvikeri  8) ), a danas su u Nedeljnom popodnevu gostovali glumci iz Majmuna (I think) i izvlacili redosled izvodjaca za finale iste manifestacije.
Pitam se da li postoji neka sprega?

P.S.
Nego, one lepotane sa iskrivljenim viljuškama na rukama sam izgleda propustio... O cemu se tu radi?
"zombi je mali žuti cvet"

DušMan

Pretpostavljam da se tu radi o Stefanu Kapičiću, mladom Beogradskom glumcu koji nosu viljusku oko zgloba, pod izgovorom da mu je to izvor bioenergije.
Licno, pozdravljam takav potez. Svi bi trebal ida nosimo viljuske oko zglobova!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Morticia

Quote from: "DusMan"Pretpostavljam da se tu radi o Stefanu Kapičiću, mladom Beogradskom glumcu koji nosu viljusku oko zgloba, pod izgovorom da mu je to izvor bioenergije.
Plasim se da pomislim zasta recimo koristi... huh... toster?!?

Plissken

Bilo bi mu najpametnije da tu viljusku stavi na neko drugo mesto.
Can't argue with a confident man.

DušMan

Ako nista, barem je originalno.
Recimo da zelim da verujem da on time proziva celokupnu "urabanu", "Fancy", "Pink/b92" scenu.

A ima plus sa moje strane samo zbog toga sto je veliki fan stripova. I to kvalitetnih stripova.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Morticia

Ovaj film se jos daje u bioskopima. Zanima me da li se neko mozda presao (pogresio bioskopsku zgradu ili termin mozda) i odgledao film? :roll:

crippled_avenger

http://www.popboks.com/film/majmuni.shtml

mislim da je Vladislava malo prehvalila film ali kako rekoh stvar nije za izbegavanje...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam