• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

House of Wax 2005: Pray. Slay. Display.

Started by Kunac, 20-02-2005, 10:55:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Na netu se juče pojavio trejler za HoW, i moram priznati da sam veoma zaintrigiran... Nisam očekivao da bi mi se ovaj film mogao dopasti, ali... Moram priznati da trejler obećava! Naravno, jasno je da nas ne ocekuje revolucija zanra, ali ono sto sam video je izuzetno uzbudljivo i zabavno. Takodje, slicno Toolbox rimejku, nova Kuća voska nije preterano verna originalu, a istraživanje "novih teritorija" može rezultirati solidnim horrorom... Mada, ne očekujte ništa preterano originalno...HoW 2005 zapravo mnogo više liči na rimejk filma Tourist Trap (1981), nego na novi verziju klasika u kome je pedesetih glumio Vincent Price.
MILD SPOILERS
Sta se krije u trejleru? Set-up je klasika: petoro-šestoro mladih, vukojebina i pomahnitali manijak. Plus: gradić "nastanjen" voštanim figurama i voštana kuća (znači ne kuća voska, nego kuća od voska) u  kojoj će se, po svemu sudeći, odigrati veliko finale. Ako se po trejleru film poznaje, ocekuje nas puno, puno stalk & run sekvenci! Jurnjava-jurnjava-jurnjava!  
I da: Paris Hilton igra jednu od glavnih uloga (koja obuhvata ljubljenje sa Crncem & pokazivanje belog  donjeg veša), ali je final girl definitivno Elisha The Girl Nex Door Cuthbert.  :o  
A, da... Umalo da zaboravim... Tu je i negativac sa dugom crnom kosom i noževima koji deluje bezpogovorno...
END of MILD SPOILERS
Ako su vam se dopali filmovi kao sto su Wrong Turn i TCM rimejk (a meni jesu), gotovo da mogu da garantujem da ce vam se [/i]i ovo dopasti.

Time will tell...
"zombi je mali žuti cvet"

Morticia

A joj... Paris Hilton?

Really?
But really?  
You're dead, son. Get yourself buried.

Kunac

Quote from: "Morticia"A joj... Paris Hilton?

Really?
But really?  

Da, Paris.. Ali, gotovo sam siguran da Hiltonovoj ne gine "depilacija vrelim voskom", što je samo još jedan razloga da film očekujem sa nestrpljenjem.

Morticia

Quote from: "dr Kunac"

Da, Paris.. Ali, gotovo sam siguran da Hiltonovoj ne gine "depilacija vrelim voskom"
Nadam se da ce ga lokalizovati po njenoj faci. :twisted:

Rommel

svi obićno spominju film Andre de Totha - Vax Museum kao original ali već taj film je bio remake i to filma iz 1933 Mystery of the Vax Museum Michaela Curtiza

Morticia

Jeste, i bas tu verziju sa pokojnom Fay Wray smo gledali pre koji mesec u Kinoteci. Na zalost, sile mraka su nam ukrale skoro 20' filma (kopija je bila ocajna a nekih 10' je bilo rizicno za ostecenje sluha jer je uzasno pistalo).

Kunac

Da, da, verzija iz tridestih je sjajna! Vredelo je izloziti se torturi u Kinoteci, bez obzira sto je film bio "secen". Prosto je neverovatno da je film star vise od 70 godina, jos uvek deluje "sveze"...
Film iz 50 i neke sam, cini mi se, gledao kao klinac na TV, ali se ne secam gotovo niceg... Koliko sam shvatio (ispravite me ako gresim), i taj se film smatra klasikom...

Rommel

Quote from: "Morticia"Jeste, i bas tu verziju sa pokojnom Fay Wray smo gledali pre koji mesec u Kinoteci. Na zalost, sile mraka su nam ukrale skoro 20' filma (kopija je bila ocajna a nekih 10' je bilo rizicno za ostecenje sluha jer je uzasno pistalo).
morty, for what it worths, imam ti dvd sa obje verzije wax housea...ako ti slučajno zatreba :wink:

Pajke

Quote from: "Rommel"
Quote from: "Morticia"Jeste, i bas tu verziju sa pokojnom Fay Wray smo gledali pre koji mesec u Kinoteci. Na zalost, sile mraka su nam ukrale skoro 20' filma (kopija je bila ocajna a nekih 10' je bilo rizicno za ostecenje sluha jer je uzasno pistalo).
morty, for what it worths, imam ti dvd sa obje verzije wax housea...ako ti slučajno zatreba :wink:

Treba nam! :D

Rommel

Quote from: "Pajke"

a što se ti pak javljaš kad će ionako sve ići preko tebe....ti si već afirmirani ...POŠTAR  :lol:  :lol:

Pajke

Cisto da naglasim da nema zajebancije sa ovim naslovom! :wink:

Kunac

Juče sam pogledao WAX iz 50 i neke. Verzija iz 1933. godine  (i pored svojih nesavršenosti) je višestruko superiornija. Dobro je što se u najnovijem filmu odustalo od koncepta sa Marijom Antoanetom i Jovankom Orleankom, jer je to zaista dovoljno rabljeno.

P.S.
Veoma je zamorno gledati u 2D film koji je predviđen za 3D konzumaciju.

Rommel

P.S.
zašto? nikad nisam taj film odgledao u 3D no nikad me to ni nije smetalo....doduše možda je razlog moja slabost prema VP-u ali ipak...

Morticia

Quote from: "Pajke"

Tek sam sad videla...
Pajketa je stvarno tesko ne voleti, treba nam.  xrofl

Rommele, jako je verovatno da ce mi u skoroj buducnosti onako, sasvim slucajno, zatrebati. :lol:

Kunac

P.S.
zašto? nikad nisam taj film odgledao u 3D no nikad me to ni nije smetalo....doduše možda je razlog moja slabost prema VP-u ali ipak...

Vincent rules. Oko toga samo saglasni. Ali, da li se secas scena sa jo-jo egzibicijama ispred muzeja na dan otvaranja. Oh, my God! Tip je udarao i udarao jo-jo (ili vec sta god to bilo) do besvesti! U 3D je to mozda moglo da ima nekog smisla, ali u 2D je izgledalo izuzetno glupo i nepotrebno za pricu filma (ruku na srce, za pricu filma je bilo nepotrebno i u 3D, ali je bar bilo predstavljalo jeftino uzbudjenje).

Nego, da li ste primetili da se u filmu pojavljuje mlada Morticia? To je bilo cool!

Kunac

O-ho-ho! Pogledao - konačno.

Koji film! Ako preživite smrtno dosadnu prvu polovinu: bićete nagrađeni sa nešto malo vratolomne akcije & (za američke standarde) izdašnog krvoliptanja.

A tu je i Paris...

Visoka, dostojanstvena, plava i u crvenom donjem vešu.

Nova Maryl Streep je rođena!

mnb

Elem, pošto sam ga i ja pogledao: mnogo više mi se svideo od rimeja TCM. Nisam očekivao mnogo od filma, a i snimak je bio – mislim da je skrnav odgovarajuć epitet – ali ne toliko kao prevod kojem još ne nađoh prigodan opis, te umalo bih ponukan da prekinem, kad ono... Znači, film je šund ali kakav! Dobar!
Jeste prvih dvadesetak minuta se ništa ne dešava jer se tobož upoznajemo sa likovima, kako bi nam ih bilo žao kada ih zadesi sudbina koju smo već na trejleru videli da će ih zadesiti, a uglavnom jedina bitna stvar je da se indentifikuju Eliša i Čed kao dobar i zao blizanac.
Sama kuća je super odrađena, lutke su jezive, ima par fazona koji pokazuju da je scenarista malo i razmislio i zadnjih 15 minuta su predivni.
Znači da budem otrcan, ako vam se svideo Wrong Turn, ovo vi je sledeće za lektiru.
Na MTV-u ide kako su snimali film, kao reality tv, i mogu vam reći da nije glumački posao ni tako lak, čak ni za ovakve niskobudžetne poduhvate – naime, u prvoj epizodi Džoel Silver zamalo otpušta Čeda i Džareda ( glavne glumce ) zato što je jednom kosa prekratka, a drugom preduga.
I još ne kontam zašto im je Paris trebala za ulogu od 5 rečenica.
Ignorišite prevod u filmu, jer ne postoji veza između njega i teksta koji glumci izgovaraju.  

Jake Chambers

Hm...zavisi od verzije koju imas - to sa prevodom. Na piratima je obicno ocajan do bola, u bioskopu samo ocajan do blago poluocajan.
14. Jula krece u Tuckwoodu.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

mnb

ZA DŽEJKA: Da znaš da i nije baš tako jer ja često naletim na sjajne prevode na piratima, čak sam nekoliko puta video bolji prevod na piratu nego kada je film bio na televiziji ili na ,,zvaničnom nosiocu slike i zvuka". Ali da ima nebuloza, ima, ali ima i nebuloznih filmova. Ovo, srećom nije jedan od tih.

Jake Chambers

Quote from: "mnb"ZA DŽEJKA: Da znaš da i nije baš tako jer ja često naletim na sjajne prevode na piratima, čak sam nekoliko puta video bolji prevod na piratu nego kada je film bio na televiziji ili na ,,zvaničnom nosiocu slike i zvuka". Ali da ima nebuloza, ima, ali ima i nebuloznih filmova. Ovo, srećom nije jedan od tih.

Rekoh "OBICNO"...sto ne iskljucuje da i ja nalecem na dobre. Ali ja sam toliko senzitiziran na pitanje prevoda da me oci bole i od najmanje gluposti. Jbg. Prof. deformacija. Ali da ima dobrih rjesenja ima. Sto mene obicno zaprepasti je da neko npr "nursery school" prevede kao "skolu za dadilje" ili "restroom" "soba za odmor", a onda tamo, gdje ocekujes da nece znati, on te zaprepasti tacnim prevodom, u istom filmu. Wicked  8)

Jake Chambers

А јој мила мајко.
Два пара близанаца.
Наказа са фетишом да шије људско тијело.
Црнац са свијетлим очима.
Плавуша са косом која само што не оживи.
Дијалоге као да су писани са пиштољем на сљепоочници.
Филм који више личи на римејк Тексашког масакра него на било шта друго.

Једина која дјелује увјерљиво у свему овоме је Хилтонова - улога јој стоји као сашивена. Није ни глумила фактички.
Једна добра сцена: Упад у цркву и лажна сахрана.

И још један савјет:
Никада не гледајте филм на новинарским пројекцијама.

WARLOCK

Hej film je do jaja :!: ! namenjen za ljubitelje teksaskog masakra,odlicno finale, odlicni specijalni efekti KNB tima ce vam uterati strah u kostima,nisam ovako dosad video sjajna ubistva tako da cete se nasmejati  :lol: ,pogotovo da je publika aplaudirala,neki su napustili salu hihi! Preporucujem sto pre do bioskopa,necete razocarati :evil:

Jake Chambers

Ми као да нисмо гледали исти филм. Исту пројекцију.  8)  :lol:

Black Mamba

ja ne znam ima li ovaj film nekakve direktne veze sa Muzejom Vostanih Figura, ali me prilicno podsetio na njega... ne znam ni kako se zove u originalu, gledala sam ga jos kao klinka, ali cak i iz takvog secanja cini mi se da je bolji od ove teen gluposti.... zapravo drugi deo filma i nije tako los

a Paris izgleda kao barbika kojoj je ubaceno nesto malo mozga... plasticna je do jaja, keve mi, kako njena gluma, tako i pojava.... komplet

Jake Chambers

Quote from: "Black Mamba"

a Paris izgleda kao barbika kojoj je ubaceno nesto malo mozga... plasticna je do jaja, keve mi, kako njena gluma, tako i pojava.... komplet

Rekoh već, ona ne glumi, samo se pojavljuje i kao da glumi sebe. Uloga joj savršeno stoji. 8)

Kunac

Quote from: "Black Mamba"ja ne znam ima li ovaj film nekakve direktne veze sa Muzejom Vostanih Figura, ali me prilicno podsetio na njega... ne znam ni kako se zove u originalu, gledala sam ga jos kao klinka, ali cak i iz takvog secanja cini mi se da je bolji od ove teen gluposti.... zapravo drugi deo filma i nije tako los.

"House of Wax" (2005) je a remake in name only.  Zanimljivo je da je istoimeni film iz '53 (u kome glumi Vincent Price) zapravo rimejk filma Michaela Kurtiza Mystery of the Wax Museum u kome je davne 1933. godine briljirala prva & najboja scream queen - besmrtna Fay Wray! Ovaj prvi film je pravi biser i ko može da ga pogleda neka to svakako učini (ja ću lično bogato nagraditi onog ko mi obezbedi DivX istog).

Kunac

Btw, na SP sam okačio rivju ovog filma - ako nemate pametnija posla, pročitajte ga - http://www.screaming-planet.com/reviews_view.php?reviews_id=52&page=0 - mislim da nije loš  :wink: Ima i galerija  :wink:  :wink:

My dear, why are you so pitifully afraid? Immortality has been the dream, the inspiration of mankind through the ages. And I am going to give you immortality!

Black Mamba

da, bice da je to taj film koji mi je ostao u secanju, bas bih volela da ga nadjem i pogledam jos jednom... zanimljiva je ta pedes treca.....

Jake Chambers

O da...razni Fankenštajni se tad rodiše  :evil:

Loengrin

Quote from: "Jake Chambers"
Quote from: "Black Mamba"

Rekoh već, ona ne glumi, samo se pojavljuje i kao da glumi sebe. Uloga joj savršeno stoji. 8)
U fazonu, evo JA!  :!:  Pa to ona i ovako radi i to ne baš previše talentovano  :wink:

Quote from: "D.R. Koon@tz"
Quote from: "Black Mamba"ja ne znam ima li ovaj film nekakve direktne veze sa Muzejom Vostanih Figura, ali me prilicno podsetio na njega... ne znam ni kako se zove u originalu, gledala sam ga jos kao klinka, ali cak i iz takvog secanja cini mi se da je bolji od ove teen gluposti.... zapravo drugi deo filma i nije tako los.

"House of Wax" (2005) je a remake in name only.  Zanimljivo je da je istoimeni film iz '53 (u kome glumi Vincent Price) zapravo rimejk filma Michaela Kurtiza Mystery of the Wax Museum u kome je davne 1933. godine briljirala prva & najboja scream queen - besmrtna Fay Wray! Ovaj prvi film je pravi biser i ko može da ga pogleda neka to svakako učini (ja ću lično bogato nagraditi onog ko mi obezbedi DivX istog).
Gledala sam davno the Mistery of the Wax Museum ali posle ovog sa Vinsentom, koga sam izgleda gledala kao baš mala i to iz delova krišom :wink:
Eee, nekada su se pravili baš dobri filmovi.
Kada bi spojili njih i današnje s(p)ec efekte, mene bi verovatno nakon dugo vremena ponovo 'vatao stra' i užas  :?
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

ginger toxiqo 2 gafotas

U petak sam odgledao HOUSE OF WAX i mozda me svezina utiska vara ali rekao bih da je film bolji nego shto sam ochekivao;uprkos predugachkom uvodu punom izlishnih detallja,priruchnom psihogiziranju na nivou motivacije likova,film ima niz dobrih trenutaka i par napetih scena-malo li je?
Shto se Paris Hilton tiche,njena uloga jeste zasluzen laughing stock,ali ni scenaristi ili dijalog majstori joj nisu bili naklonjeni-obucite nekoga u pijacharsku trenerku i dajte mu rechenice tipa "That's bad!","It's not moving","What now?" ili "Oooh",pa procenite shta ce napraviti od toga.Mislim da ni Ana Mihajlovska ne bi bolje proshla! :roll:  :roll:  :roll:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Jake Chambers

А мислиш да би Хилтонова нешто друго могла увјерљиво да изнесе?  :evil:

ginger toxiqo 2 gafotas

Naravno da ne mislim,ali kako je tolerancija uvek velikom delom bila i ostala ushtrojeni vid mazohizma znaika ,she should at least  be given a fair chance da nas razuveri,zar ne?
ZIVOT JE ZAISTA DIVAN-ne bih poverovao :shock:  :shock:  :shock:  da mi je neko rekao dacu jednoga dana zagovarati vishe ljudskih prava za olosh kao shto je Paris Hilton!
Ochekujem skoru optuzbu za mizoginiju! :cry:  :cry:  :cry:

Jake Chambers

Није Биља ту да те осуди, али ево ја те осуђујем за оно "олош"  :lol:

ginger toxiqo 2 gafotas

I knew I could rely on you!I'll go and get a whip right awy!!!! xzzw

Bilja

Sto ja da osudjujem? Jesam li ovde dezurni moralista?
Uostalom, nisi mizoginista ako ti se ne dopada JEDNA zenska osoba. Mislim, proveri terminologiju malo, mizoginista je nesto drugo.
Paris Hilton je u filmu radi reklame i to je ocito, ona cak ni ne glumi, valjda su joj zato i dali svega par recenica. To mozda i nije bila bas sjajna ideja, ali u osnovi, nije ni posebno bitno. BIlo bi lose da su joj dali ulogu Carly.
Inace, film je zgodna zabavica i ne vidim cemu tolike zalopojke za originalnom verzijom filma. U redu, Vinsent Prajs je neprikosnoven, ali sta to znaci, da vise nikad ne treba snimiti rimejk jer ne moze da parira originalu? Pa, ko vas tera da gledate rimejk?
Film sam odgledala i solidan je horor, iako ne posebno inteligentan, ali dovoljno zabavan. Narocito je blesava ona scena kad onaj kreten nadje Wade-ovu zivu vostanu figuru i pokusava da mu pomogne.
Bilja
----------------------------------------@

Jake Chambers

Prvo nisi moralista, nego izmišljaš diskriminaciju gdje je nema.
Drugo, film je dosadan.
Treće, ta scena sa Vejdom je super.

Bilja

Ma kakvi, to ja samo iznosim ovde licno misljenje. Ili mi je film dosadan, ili nije, ili mi se svidja. Ako mi nesto ide na zivce, onda to napisem, i to je sve.
House of Wax nije dosadan, mada nije ni od onih filmova koji se gledaju vise puta, a scena sa Vejdom jeste blesava, zato sto je on kao ziv, ali mu krv uopste ne tece. Mislim, pa covek bi ocekivao da ce sve da lipti, a ono nista. Ni kapi. Inace, ideja je zgodna za horor, onako za zabavu, nije bas da bi neko poverovao da se bilo sta slicno moze ikada desiti. Prvo, te figure bi se raspale u nekom kracem roku, drugo, smrdilo bi do neba.
S druge strane, horori su po definiciji nerealni, da su realni, ne bi bili horori, jel'da.
Bilja
----------------------------------------@

Kunac

HoW je OK... Ne znam sta je Jake ocekivao - Gone With the Wind s vostanim figurama? Ma, stvar je to licnog afiniteta, naravno... Ali, poslednjih 40-tak minuta tesko da se moze nazvati dosadnim... Finale je zaista sektakularno.

Ghoul

Quote from: "Kunc"Finale je zaista sektakularno.
POD USLOVOM DA VOLITE SEKTE! :lol:
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Jake Chambers

Ne znam.
Likovi su mi neubjedljivi.
Dijalozi nategnuti.
Glupo mi je sto trce na sprat u kuci od voska koja se raspada.
Poslednjih 40 min. jesu ok, ali mi je smijesan kadar kada oni izvire ispod onog natpisa na kuci pa klize dole...
I na posljetku Kunac...vjerovatno me je vise iritirala publika nego film  :wink:

Milosh

Film je sasvim solidan. Negde u rangu sa TCM rimejkom, ali slabiji od WRONG TURN.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Truba

wrong turn je meni truba film  :o  :o  :o  znam da vam to ništa ne znači ali ako je bolji od waxa  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...