• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

LOST

Started by Pennywise, 24-02-2005, 01:52:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

milan

Ja hteo, ali sam procitao da nema nikakvih dodataka, dokumentaraca i to, pa sam odustao...

lilit

Quote from: "mazinger Z"da li je neko kupio domace dvd izdanje?
ne.
prve dve sezone imam na dvds, ali kopije s originala :) (bez srpskog subtitle-a).
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Jake Chambers

Quote from: "mazinger Z"da li je neko kupio domace dvd izdanje?

Obični šit. Za 3800 dobiješ sirotinjsku kutiju i sirotinjsko pakovanje od 5 DVD bez ikakvih dodataka. Za 4000 dinara kupiš u Sava Centru u prodavnici Treći Svet britansku, odnosno evropsku varijantu originala, 7 DVD sa dodacima.
Ja, geek, imam sve već divx, ali kupujem i originale  :!:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

milan

Gde u Sava Centru?

Jake Chambers

Err... samo sam jednom bio tamo i ne bih ti baš najbolje umeo objasniti... ali pogledaj njihov sajt www.trecisvet.com  Imaju još gomilu super originala, po realno prihvatljivim cenama.

Truba

epizoda s drograšem i bebom je najjadnija do sada iako je dobro počela... skoro nadrealno horrorično  :?
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Jake Chambers

Moram da se hvalim da sam kupio prvi serijal originale :D Žao mi je samo što je evropsko izdanje, jer je američko... ahem... lepše pakovano. No, ovo ima i nemački ZVUK, tako da mogu i to da pogledam/poslušam... btw, Mira Furlan ima veoma sličan glas na nemačkom  :lol:

Jake Chambers

Uh... upravo sam odgledao 3*04 - Every Man for himself... lošija je od prethodne, ali saznajemo neke zanimljive stvari o Sojeru... a i međuljudski odnosi bivaju... well, sve komplikovaniji. Ali Othersi su DEFINITIVNO psychos.

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER!

preview za sledeću epizodu... joj :cry:
Prvo najavljuju da naredne dve epizode menjaju SVE, onda neko najavljuje da će u sledećoj umreti jedan bitan lik, a onda se spekuliše da će to biti Eko, jer  ima čak i zakazano gostovanje u jednoj emisiji sutradan - a tako obično dolaze da pričaju o smrti svojih likova :cry::cry::cry::cry::cry:
A onda... u preview (američkom) za sledeću epizodu vidimo i kako Ekoa pogodi nešto, kao nož :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

http://www.youtube.com/watch?v=g-zn0MjxRDk&eurl=

E da, saznali smo i da Ben ima rak!! Izgleda im treba Jack za to!!! A i Juliet je doktor za oplođivanje i slično...

Джон Рейнольдс

Eko je poslednji od preživelih iz repa o čijoj se sudbini (za sada) nešto zna. Ostale su pootimali Othersi ili su pobijeni. Zanimljivo, Othersi kao da su imali neki poseban pik na njih.

P.S. Ako nameravate da daunloudujete četvrtu epizodu, obratite pažnju jer je na mreži jutros postojala i fejk varijanta.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Jake Chambers

trenutno je u opticaju XOR varijanta koja je prava... i ona HQ NBS.

lilit

ja jos jutros skinula pravu epizodu, ali imam ometace i trenutno ne mogu u miru da je gledam :(.

lilit

meni je 4. epizoda bila sasvim OK.
svidja mi se kako prave pricu oko dezmonda, a cak mi je i jack bio simpatican sa onim fazonom oko rentgena.
juliet mi je i dalje nevidjena pacenica, mnogo me nervira boja njenog glasa i intonacija  :cry: .
znaci, epizoda definitivno nije jedna od "najinteresantnijih", ali ima zanimljivih momenata  :lol: .

Jake Chambers

I pre svega ima vrlo bitna otkrića, poput Sojerovog flešbeka generalno, Kejtinog "volim ga" pa "rekla sam to samo da bi te pustio na miru", pa Juliet i ono "To kažeš da se ja osećam bolje?" i Džekov odgovor u stilu boli me k da li se osećaš bolje... Sve u svemu, lepo, lepo... ali ako stvarno ubiju Eka u sledećoj epizodi... grrrrrr  :twisted:

Plissken

Epizoda je super.  Mnogo bolja od predhodne.

Prisustvo Dezmonda mi deluje isforsirano. Eko mi ne bi mnogo nedostajao. Jedva cekam da vidim kako ce se stvari odvijati.
Can't argue with a confident man.

Truba

sojerove flešbekove sam počeo ubrzavati
8)   na pola sam druge sezone... i sve više počinju zavlačiti...  :oops:  :(  :cry:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

sandman

Quote from: "John Reynolds"Eko je poslednji od preživelih iz repa o čijoj se sudbini (za sada) nešto zna. Ostale su pootimali Othersi ili su pobijeni. Zanimljivo, Othersi kao da su imali neki poseban pik na njih.

A Bernard?

Джон Рейнольдс

Meni je ova bila najbolja do sada (u sezoni), ponovo se igraju mind-games što je uvek bilo najzabavnije. Te injekcija (jeste-nije), te sad ono ostrvo...

Dopada mi se Dezmond i on mi je jedan od najintrigantnijih likova, još od flešbeka gde se vidi upoznavanje sa Džekom i najava njegovog putovanja. Voleo bih da scenaristi, tek da se zatvori i taj krug, nekako ubace da Said otkrije ko je Dezmondu pravio društvo dok nije razbio glavu.

Inače, pošto sam došao do zaključka da mi veliki broj likova ide na živce, nadam se da će se sve okončati nekim masakrom, pa da će onda Lok i Sojer da sačuvaju Saida (samo zbog zanata, pošto me i on nervira) i da nađu Majkla i da ga muče jedno četiri epizode (120 Days of Sodom, parts 1-4), dok će Dezmond da sprečava opštu apokalipsu na ostrvu, pa će jednoga dana da kaže ma boli me dupe i da pusti da sve ode u tri lepe i onda the end. Nema više.

@ Sandman

Da, dobro si se setio Bernarda. Njega su, po svoj prilici, scenaristi negde zaturili. Ipak, stoji da su Othersi više kidisali na one iz repa, možda jer su pali bliže *spojler!* drugom ostrvu?
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

sandman

Da, ali zaboravljas da je Majkl pobio one dve ribe kad su se preziveli sa repa vec pridruzili glavnoj grupi. Eko i Bernard su sada daleko od drugog ostrva.

Svidja mi se tvoja teorija ali ima rupe.

sandman

SPOILERS AHEAD!!!

Quote from: "Jake Chambers"
Prvo najavljuju da naredne dve epizode menjaju SVE

To najavljuju jos od trece epizode. I zaista, menja se sve (novo ostrvo u četvrtoj) i zaista saznajemo zasto su Othersi izabrali svakog od kidnapovanih (u četvrtoj za Jacka i tumor na kicmi, u petoj i šestoj ćemo očigledno saznati za Kate i Sawyera)

Inače, i meni je četvrta dosta lošija od prošle epizode. Sawyer mi kao lik ni izbliza nije toliko intrigantan, originalan i izgrađen koliko Locke. Plus, malo pocinje da me smara kada je radnja previse usmerena na Otherse kao u ovoj epizodi. Novi likovi ne mogu da budu nosioci serije koja je odmakla i to je glavni razlog zasto su producenti potamanili ekipu sa repa. Ista sudba ceka i vecinu Othersa u nekoj neodredjenoj buducnosti.

Rommel

jao sandy pa nije valjda da to gledash? :lol:

Джон Рейнольдс

Quote from: "sandman"Da, ali zaboravljas da je Majkl pobio one dve ribe kad su se preziveli sa repa vec pridruzili glavnoj grupi.

Mislio sam prevashodno na prve dane posle pada, kada su ih napadali nekoliko večeri, pa je Mr. Eko roknuo nekolicinu. To je poprilično uteralo strah u kosti "repašima", dok se ostalim Lostiesima to nije dogodilo. Repaši su zbog svega bili prinuđeni da brže-bolje pobegnu u unutrašnjost ostrva.

@ svi

Ne znam da li je o ovome već bilo reći, ali u prvoj epizodi prvog serijala postoji nešto zanimljivo. Na oko 04:50 je ona upečatljiva scena kada nekog čoveka usisa motor i potom eksplodira. U jednom kadru se vidi Lok kako pomaže nekome, počinje da maše tipu koji stoji pored motora; ovoga motor usisa; potom ide kadar u kome su Džek i Kler, iza se vidi motor koji eksplodira. Pogledajte frejm po frejm i vidite šta se događa u samom trenutku eksplozije.

#Τζούτσε

snace

Izgleda kao da nesto udara u motor i zatim on eksplodira.
...but always he found the gold yielding before the coal.

Джон Рейнольдс

Quote from: "sandman"Svidja mi se tvoja teorija ali ima rupe.

Pauziraj kraj tizera za 03x01, tu se jasno vidi gde je ko pao. Repaši ne preterano daleko od sela Othersa, a put je očigledno pristupačan. Teren se spušta prema plaži (pod povoljnim uglom za prilazak), a rep je pao sa druge strane zaliva. Trup je pao mnogo dalje.

Primetio sam i nešto što mi je na prvo gledanje potpuno promaklo. Selo Othersa se u nalazi nekom starom krateru, a koliko je meni poznato ovakvi ne nastaju vulkanskom aktivnošću, nego padom meteora. Možda je to objašnjenje za magnetne anomalije na ostrvu.

Jedino mi sad nije jasno kako Francuskinja za sve te godine nije nabasala na selo pošto baš ne deluje skriveno.

#Τζούτσε

sandman

Quote from: "John Reynolds"
Ne znam da li je o ovome već bilo reći, ali u prvoj epizodi prvog serijala postoji nešto zanimljivo. Na oko 04:50 je ona upečatljiva scena kada nekog čoveka usisa motor i potom eksplodira. U jednom kadru se vidi Lok kako pomaže nekome, počinje da maše tipu koji stoji pored motora; ovoga motor usisa; potom ide kadar u kome su Džek i Kler, iza se vidi motor koji eksplodira. Pogledajte frejm po frejm i vidite šta se događa u samom trenutku eksplozije.

Covek koji eksplodira sa motorom navodno je famozni Garry Troup, autor "Bad Twina". Kruze glasine da je papirnu verziju romana zapravo napisao veliki idol producenta Damona Lindelofa, Stiven King.

sandman

Mislio sam prevashodno na prve dane posle pada, kada su ih napadali nekoliko večeri, pa je Mr. Eko roknuo nekolicinu. To je poprilično uteralo strah u kosti "repašima", dok se ostalim Lostiesima to nije dogodilo. Repaši su zbog svega bili prinuđeni da brže-bolje pobegnu u unutrašnjost ostrva.

Ok, korigovana verzija može da prođe.  :wink:

sandman

Jedino mi sad nije jasno kako Francuskinja za sve te godine nije nabasala na selo pošto baš ne deluje skriveno.

Ko zna, mozda je i nabasala. Mozda uopste nije uhvatila "Henrija Gejla" vec je i ona jedan od Othersa. Nismo jos uvek videli Danijel Ruso u trecoj sezoni i dobili objasnjenje za nova desavanja iz njenog ugla.

Jake Chambers

Ja pre mislim da je ona radila za Dharmu i da je poslata da vidi šta se to desilo na ostrvu. Sećate se da je pričala kako je njen tim došao na ostrvo BAŠ jer su čuli transimisiju onih brojeva? To je verovatno bio znak za njih da je eksperiment krenuo naopako pa su poslali njen tim...
Nego, aprpopo eksplozije u prvoj epizodi, to je mislim provaljena fora, da je to deo aviona (mada se pitam gde je taj deo toliko dugo leteo), a moguće da jednostavno nije ništa - gaf. Ali kad smo već kod toga, pogledaj isto tako neko malo čudo koje leti paralelno s avionom u tizeru za 03-01.

sandman

Quote from: "Jake Chambers"Sećate se da je pričala kako je njen tim došao na ostrvo BAŠ jer su čuli transimisiju onih brojeva? To je verovatno bio znak za njih da je eksperiment krenuo naopako pa su poslali njen tim...

Nije moguće da takav lostovac jos uvek ne zna da su brojevi zapravo tacne GSP koordinate ostrva (tacka na vazdusnoj ruti Australija-Los Andjeles) koje su se neprekidno emitovale za pomorce u prolazu? :!:

Jake Chambers

Well... actually... nisam znao :D

milan

Quote from: "sandman"
Nije moguće da takav lostovac jos uvek ne zna da su brojevi zapravo tacne GSP koordinate ostrva (tacka na vazdusnoj ruti Australija-Los Andjeles) koje su se neprekidno emitovale za pomorce u prolazu? :!:

Pa... sudeci prema Lost Ekspiriensu - onom kratkom filmcicu - brojevi su neki proracun o kraju sveta, ili nesto slicno, do kojeg su dosli naucnici Darme...

Jake Chambers

Valencetijeva jednačina... argh. Kako mrzim taj LOST Experience zato što je dao tako neku gomilu... ma zato što je sve učinio tako trivijalnim!  :x  :x

Jake Chambers

Samo da se pohvalim da sam kupio i drugu sezonu DVD... sedmi disk (bonus) je urađen kao Dharma experiment u tri faze, i ceo interfejs je kao film  :!:  :!:  :!:
Omiljeni dodatak mi je "The World according to Sawyer".

lilit

vec je cetvrtak. treba sacekati jos nekoliko sati, malo odspavati i nova epizoda ce biti tu.
nadam se da ne licim na nekoga koga drma kriza.  xrotaeye

lilit

Quote from: "Jake Chambers"Samo da se pohvalim da sam kupio i drugu sezonu DVD... sedmi disk (bonus) je urađen kao Dharma experiment u tri faze, i ceo interfejs je kao film  :!:  :!:  :!:
    Omiljeni dodatak mi je "The World according to Sawyer".
    sutra cu do dvd kluba da to uzmem.
    kupio si evropsko ili americko izdanje?

Truba

koji ste vi bolesnici

lilit

Quote from: "Truba"koji ste vi bolesnici
    a da svratis malo do nove deponije. vidim potencijal   :lol: .

Jake Chambers

Quote from: "Truba"koji ste vi bolesnici

Da citiram Ghoula:

Quote from: "Ghoul"
    Željko, ćuti i puši!

Jest' da je rečeno Harvesteru, tada obučenom u Obradovića, ali mi je dobro došlo ovde :P

Inače Lilit, Komijeva/Trubina omiljena prostorija ovde je deponija.

Jake Chambers

Uuuuuuuu 03-05 koja epizoda!!!! AAAAAAAAAA! (još uvek čupam kosu iako nisam mnogo iznenađen)... ali je napokon počelo JOŠ da se zapetljava... i dobili smo JOŠ jednu VELIKU misteriju!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

lol

Evo i previewi za sledeću epizodu, američki i kanadski:

http://www.youtube.com/watch?v=w7Eg4gaYdAM&NR

Kanada:
    http://www.youtube.com/watch?v=BJX7DBiB4n4&NR

Oh man! :!:  :!:

Джон Рейнольдс

'bem ti sve, ovaj četvrtak mi je uvek najduži dan na poslu, ali je zato veče zabavno.

Mogli bismo ovde, zabave radi, da napravimo spisak misterija koje nisu rešene (ili mislimo da nisu rešene kako valja), a čije bismo rešenje voleli da vidimo.

Uzgred, a ovo pitanje nema veze sa gornjim misterijama - nije mi pri ruci drugi serijal, može li neko da mi kaže da li je Vinsent bio na brodu sa Majklom i Voltom?

Bilo bi lepo da snime jednu epizodu gde će centar priče (a i flešbekovi) da bude Vinsent. Negde sam pročitao da producenti nisu protiv te ideje, ne baš sa flešbekovima, ali da bi jedna epizoda mogla da pripadne Vinsentu. Na šta li je on naletao lutajući ostrvom? Epizodu bi trebalo snimiti b/w, widescreen.

#Τζούτσε

Jake Chambers

Imaš na DVDovima za drugu sezonu neki dodatak o Vinsentu. Nisam pogledao, ali znam da je o njemu jer se fajl zove "Canine Castaway"...
    Kako god, ne, on nije bio sa njima na brodu, ostao je sa Šenon. A posle se o njemu ponovo brinuo Majkl... pa onda Sun mislim...
    A ovo sa listom... mislim da nije bitno šta MI smatramo da je dobro rešeno ili ne... bitno je da je rešeno ili nije :P

A ajte gledajte više današnju ep. da možemo da pričamo!!! :D

Plissken

Sranje, jos mi se nije skinula!

Pristavio sam je jutros, a kad sam se vratio posle par sati, racunar mi je bio ugasen, gotovo sigurno zbog kratkog nestajanja struje. Nadam se da ce se skinuti za par sati.

lilit

ej, ej, ej....
    epizoda je super!!!!
    cak mi i jack nije bio ogavan.
    sve mi se cini da ga ben i julliet opet navlace na tanak led  :cry: , ali ko bi ga znao. za razliku od jacka, julliet me i dalje nervira sto je posebno bilo izrazeno u momentu treptanja okicama uz recenicu:
    - sooo, talk to him (trep, trep).

a na:
    Do not mistake coincidence for fate, sam pala sa stolice  :lol: .

novo/stara misterija izgleda zanimljivo...jos ako se pokaze da su the others neki pacenici koji su se nazalost nasli na pravom mestu u pogresno vreme.

ko ce docekati sledeci cetvrtak?  :cry:

Jake Chambers

Ono što mene brine je klifhenger, koji već vidim u glavi... i ko će čekati jebeni februar? I kad Sajid stiže nazad?? Jedino mi je MNOGO žao što se obistinilo ono što sam mislio  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

I da, mislim da Juliet ne mulja ništa zajedno sa Benom, jer su i sami producenti potvrdili da postoji više frakcija Othersa, a i od početka serijala vidimo da su ona i Ben u razmiricama...

U sledećoj epki će se pojaviti ponovo onaj jednooki tip (ko li je on???), a epizodu posle, prvu u februaru (cela druga "polovina" serijala biće posvećena Othersima), gledaćemo sa Juliet u glavnoj ulozi... i ne znam zašto se ona tebi ne sviđa, meni je do jaja... pogovoto ono sa filmom... AAA!

E da, i ako je Sajid stigao u međuvremenu nazad na plaži... gde su Sun i Jin??

Jake Chambers

Evo i jedan Intervju sa Lindelofom i Kjuzom o... o onome što se desilo sinoć u epizodi:

http://community.tvguide.com/forum.jspa?forumID=700000049

lilit

Quote from: "Jake Chambers".... gledaćemo sa Juliet u glavnoj ulozi... i ne znam zašto se ona tebi ne sviđa, meni je do jaja... pogovoto ono sa filmom... AAA!
    ma previse sam se primila i pomesala real life sa serijom :).
    julliet mi je ogavna k'o licnost. da je sretnem negde na ulici, nos bih joj razbila.  xuzi

mazinger Z

steta za eka, u pocetku ga nisam voleo, ali sada mi ga je ipak zao.

Jake Chambers

Quote from: "mazinger Z"steta za eka, u pocetku ga nisam voleo, ali sada mi ga je ipak zao.

E bre (SAD ZNAM KO SI :D), pazi na Spojlere :D

Plissken

Kvalitet serije je poceo drasticno da opada. Materijal jednostavno nije vise svez, a sve ucestaliji "obrti" ne samo da gube smisao, vec i u besmisao bacaju ono, pardon, obezvredjuju, ono sto nam se ranije cinilo smislenim i svezim.

Ode nam Eko. Scena u kojoj tamani onu bagru u crkvi je fenomenalna, dok je on sam poginuo debilno, da debilnije ne moze biti. Totalno je neuverljivo i smesno.

Dzulijet je bas seksi, sve bih dao da me zana takvog izgleda iskoristi kao seksualni objekat.

Mladi par koji je iznenada ubacen u igru je ogavan, O G A V A N!

Fora sa onim jednookim likom je imbecilna.

Trudim se da ne razmisljam na sta ce sve ovo ispasti. Nadam se najboljem, jer sam do pre samo nekoliko epizoda bio zagovornik da je Lost jedna od najgenijalnijih TV tvorevina ikad.

Truba

ljudi moji na sredini druge sezone se vidi da scenaristi ne znaju put kojim idu niti imaju ikakav plan da seriju privedu kraju... rekoh negdje vec da se samo bojim da serija ne "umre" prije nego objasne barem nešto :?

Джон Рейнольдс

Quote from: "Truba"ljudi moji na sredini druge sezone se vidi da scenaristi ne znaju put kojim idu niti imaju ikakav plan da seriju privedu kraju... rekoh negdje vec da se samo bojim da serija ne "umre" prije nego objasne barem nešto :?

Ja već napisah da sam čitao da je neka osnovna linija priče unapred zacrtana, a da je sve izgrađeno oko nje. Ako su lagali mene, ja lažem vas. Dakle, neko razrešenje će (valjda) isplivati, ali ja sumnjam da će svi sabplotovi biti rešeni na zadovoljavajući način. Na primer, da li scenaristi likvidiranjem Eka (inače, treći lik koji je likvidiran posle problema sa sudijama za prekršaje) pokušati da izbegnu objašnjenje otkud mali avion sa drogom i Ekovim bratom toliko daleko van njegovog radijusa?

#Τζούτσε