• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Kako (ne) praviti intervju

Started by Ghoul, 27-02-2005, 08:59:44

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Video sam na TV snimke sa konferencije za štampu povodom otvaranja FEST-a, sa K. Denev toliko kiselog i zgađenog lica kao da je na ivici da istog trena pokolje 6 najbližih osoba i onda odleti odavde, proklinjući onog ko ju je ubedio da uopšte dolazi.

Ne znam detalje o tome šta je izazvalo tako kiselo lice, ali intervjui poput ovog dole sigurno je nisu uveselili. Štaviše, ovo je školski primer imbecilne i iritirajuće novinarke čija kretenska pitanja prosto prizivaju skandal.

Pogledajte i sami:

Katrin Denev
Nisam hladna žena
Katrin Denev važi za glumicu koja nerado novinarima otkriva sebe. U tolikoj meri čuva svoju privatnost da je čak i njena autobiografija rečima francuskih kolega ,,prilično mlaka", u poređenju sa onom Brižit Bardo. Ali pre svega i imajući na umu s kim je sve snimala (Polanski, Bunjuel, Fereri, Trifo, Tavernije...), kao i činjenicu da je živela s Rože Vadimom, s kojim ima sina Kristijana, i s Marčelom Mastrojanijem, s kojim ima Kjaru, da je bila udata za čuvenog fotografa Dejvida Bejlija. Iako potiče iz glumačke porodice, da se definitivno odluči za istu profesiju ohrabrio ju je Fransoa Trifo rečima ,,Vi ste na filmu kao riba u vodi", a Martin Skorseze, mnogo godina kasnije, njen neprikosnoveni šarm je ovako objasnio: ,,Mlade glumice sve liče jedna na drugu. Iscede ih kao limun... Katrin je umela da sačuva svoju magiju ostavši tajanstvena".
,,Lepota je poput arhitekture, nečijih crta, ona nema veze sa godinama... Rekla bih da je to utisak koji ostavlja na nas nečiji pogled ili osmeh.." Rečima Stendala ,,ono što čovek obećava". Katrin dodaje: ,,Možda vid ushićenja... recimo obećanje sreće. Ali to može da bude i varljivo obećanje. Veoma varljivo..."
Možemo li napraviti nekoliko vaših portreta? Od kamera vam nismo mogli prići na konferenciji za štampu.
- Konferencija za štampu je bila loše organizovana. Izvolite, ali samo par snimaka.
Izjavili ste da u svakom odigranom liku ima pomalo i vas lično. U čemu ste slični Sesil iz filma Andrea Tešinea ,,Vremena se menjaju"?
- Sesil nema ništa od mene. Ona je lik iz scenarija. Svakako da ima nečeg mog u njoj u načinu na koji se kreće, recimo, ali to je normalno.
Da ste na njenom mestu, kakav biste vi izbor načinili. Da li biste se vratili prvoj ljubavi iz mladosti misleći da je jedina prava?
- Ne znam. Moguće je da čovek shvati da mu je prva ljubav bila prava i jedina.
Da li vas snimanja zamaraju? Šta vas vuče da prihvatate nove uloge?
- Snimanja me ne zamaraju, ali me zamara sve ono što dolazi posle. Izlasci, susreti s novinarima, izjave... Mislim da filmovi treba dovoljno da govore o glumcu, a ne da on posle objašnjava svoju rolu.
Nikada se niste navikli na znatiželju javnosti?
- Ne želim da se naviknem.
Zahvaljujući čemu ste uspeli da ostanete zvezda tolike decenije?
- Nisam zvezda, ali jesam poznata evropska glumica. Jedinstvena samo zato što jako dugo radim ovaj posao.
Stiče se utisak da ste vrlo zatvoreni. Šta vas je nagnalo da napišete autobiografiju ,,U senci sebe same"?
- To nije autobiografija. Reč je o beleškama/sećanjima sa brojnih snimanja.
Da li ste ih pisali da biste udovoljili javnosti?
- Beležila sam ih radi sebe.
Čitala sam u francuskoj štampi da nisu toliko zanimljiva kao, na primer, sećanja Brižit Bardo?
- Brižit Bardo opisuje svoj život u njima, a ja se samo osvrćem na snimanja. To nije isto. Razumem ja što ljudi uvek vole više da znaju o nekom ko je u žiži javnosti, ali ja sam po prirodi drugačija. Ne volim da iznosim svoju privatnost. Nikad ne odogovaram na pitanja samo da bih se ljudima svidela.
I kako izlazite na kraj s neugodnim pitanjima?
- Ne odgovaram na njih.
Pripremajući se za ovaj razgovor videla sam na vašem sajtu da rado nešto pročitate o zemlji u koju putujete?
- Na kom sajtu?
Ima ih bezbroj...
- Ne znam odakle izlaze, niti ko te sajtove priređuje.
Na njima su preneti vaši brojni intervju, iz ,,Figaroa", na primer.
- Koje je vaše pitanje?
Šta znate o mojoj zemlji?
- Uglavnom sve ono što se zbivalo kod vas poslednjih decenija. Ali, nisam došla ovde da bih držala lekcije o geografiji ili istoriji. Nisam ja političar.
Da li je tačno da se niste distancirali od bombardovanja Srbije?
- Nisam razumela pitanje.
Da li je tačno da ste se zalagali za bombardovanje Srbije?
- Molim, šta me to pitate!
Novine su o tome pisale.
- Kako bi neko normalan mogao biti za bombardovanje jedne zemlje. Ja sam čak aktivni borac za ukidanje smrtne kazne.
Volela bih da bi to objasnite, jer ovdašnja javnost drugačije misli.
- Nikad, nikad tako nešto nisam izjavila. U bombardovanju svi stradaju, deca, civili... ne nikad ne bih mogla nešto slično reći. Gde ste, molim vas lepo, to pročitali?
Zašto ste napustili funkciju ambasadora dobre volje u Unesku?
- Zato što je Unesko primio jednog poslovnog čoveka koji je sebi pronašao fiktivno diplomatsko mesto da bi izbegao optužbe za prodaju oružja Angoli kada je bila pod sankcijama.
Mislite na Falkonea?
- Da. Nisam htela da budem u njegovom društvu.
Niko drugi to nije učinio osim vas?
- Mnogi su bili šokirani, ali ja sam istupila. U tolikoj meri živimo u medijskom društvu da bi svako od nas trebalo da traži termin na televiziji da nešto demantuje. Ja naprosto ne želim da koristim isto oruđe kao oni.
Da li ste svesni da ste i danas veoma zavodljivi?
- Da svesna sam. Jeste da mi muškarci često daju komplimente, što mi je katkad neugodno, ali svi mi volimo da nam se drugi dive.
Zašto vas nazivaju ,,gospođom / buržujkom", ,,ženom hladnom kao led", ,,plavom ikonom"?
- Ništa od toga nije tačno. Gospođa / buržujka nisam, uostalom veoma mlada sam rodila dete i to u vanbračnoj vezi. O meni se stalno sudi spolja, upravo zato što ne udovoljavam znatiželji.
Do čijeg mišljenja vam je stalo?
- Svakako ne do onog koji čitam u novinama.
Milena Marjanović

ovo potiče sa:
http://www.blic.co.yu/danas/broj/strane/intervju.htm
https://ljudska_splacina.com/

Mark

BRAVO GHOULE!!!!

Slazem se uz jedan dodatak.
Novinari u Srbiji su u najvecem procentu - BILMEZI!
(Ne racunam novinare koji prate politiku - oni su za tih 15 godina imali dovoljno vremena da se malo snadju u zanatu...)

Skoro svi ljudi iz moje generacije koji su batalili studije - odose u novinare. Imam utisak da novinar u Srbiji zaista moze biti SVAKO ko je shvatio da mu bas i ne idu te studije.

Kao: "Jebi ga, mala je plata ali bar nesto radim".

A to sto postoji onaj FPN i katedra za novinarstvo koja se pohadja cetiri godine - to nema veze...
I onako je 90% medija u Srbiji polu-ilegalno i polu-profesionalno.

Tako da se ne cudim kada se nespreman, neobrazovan, neugledan, ... BILMEZ pojavi na konferenciji i .... Ali u stvari za populaciju u nasoj drzavi mozda i ne treba bolje!

:cry:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

mandarina

koji blam ...strashno..
nije ni cudo sto je zena odmah sutradan UJUTRO otputovala natrag..
Je ne veux pas travailler
Je ne veux pas déjeuner
Je veux seulement l'oublier
Et puis je fume

Bilja

Ovaj intervju bi trebalo da dobije zlatnu malinu kao najgori intervju decenije.  :x Ne mogu da verujem da je neki samopouzdani kreten ovo zaista isporucio javno kao "razgovor sa javnom licnoscu" i da je jos i objavljeno. Ovo je cist kretenizam.  :P  Ipak u moru nenormalno glupih i veoma uvredljivih pitanja moji apsolutni "favoriti gluposti" su redom:

1. Da li je tačno da ste se zalagali za bombardovanje Srbije? i jos: Volela bih da bi to objasnite, jer ovdašnja javnost drugačije misli.
( :x  :x  :x  zalagali za bombardovanje? koja javnost, sta misli?  :x )

2. Zašto vas nazivaju ,,gospođom / buržujkom", ,,ženom hladnom kao led", ,,plavom ikonom"?
(jok nego ce da se sprijatelji sa svakim ko to pozeli i da ode odmah u krevet sa svakim muskarcem da ne bi ispala hladna)

3. Pripremajući se za ovaj razgovor videla sam na vašem sajtu da rado nešto pročitate o zemlji u koju putujete? Šta znate o mojoj zemlji?
(ovo je toliko glupo da  :cry: . Zar se PRIPREMALA za razgovor? Sta znate o zemlji?  :P )

4. Do čijeg mišljenja vam je stalo?
(trebala je da odgovori: "najvise do tvog")

5. Stiče se utisak da ste vrlo zatvoreni. Šta vas je nagnalo da napišete autobiografiju ,,U senci sebe same"?
:?

6. Izjavili ste da u svakom odigranom liku ima pomalo i vas lično. U čemu ste slični Sesil iz filma Andrea Tešinea ,,Vremena se menjaju"?
(ma to su sve likovi cisto kreirani po liku i delu Katrin Denev, a scenario je naknadno uklopljen da se slaze s likom  :evil: )
Bilja
----------------------------------------@