• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

The Ring Two :)

Started by Kunac, 01-04-2005, 02:10:39

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Ne-ve-ro-va-tno!
Bio sam veceras na projekciji filma The Ring Two u jednom beogradskom bioskopu & da li znate sta se dogodilo? Citava sala je urlala -od smeha.
Da, dobro ste procitali - na projekciji (nazovi) horor filma, salom se orio gromoglasan smeh. U trenutku kada je divljac pocela da izigrava Dzejsona T1000 Patrika, mislio sam da cu se zagrcnuti! Odavno se nisam ovako dobro proveo u bioskopu! Osmeh mi jos uvek ne silazi s lica.
Komedija godine!
"zombi je mali žuti cvet"

Plissken

Jedina, nazovi dobra stvar, u ovom odvratnom filmu su Naomine bradavice (na grudima), koje se naziru na par sekundi, nakon njenog komičnog izlaska iz one septičke jame, pardon, bunara...

Jednom rečju, ring 2 veliko đubre, koje ne sadrži apsolutno ništa interesantno...jad i beda...
Can't argue with a confident man.

Tex Murphy

Ove prvoaprilske postove ćemo da ridžektujemo kao prvoaprilske postove. Besides, kome je stalo do Naominih bradavica, može natenane da ih razgleda u Mulholland Driveu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Mark

Uh, prvi april ili ne - film dobija LOSE kritike!

Kako, majku mu! Kako?!

:cry:
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Kunac

Kakve prvoaprilske sale, kakvi bakraci - film je skandalozno los & to je cela tuzna istina.

KulFejs

Pa zar nisi prvo kazao da je cela sala urlala od smeha? Ako je u stanju da me sočno nasmeje, pogledaću ga svejedno... A i zbog onih bradavica (na grudima  :lol: ) Naomi Vots.

Kunac

Kakve prvoaprilske sale, kakvi bakraci - film je skandalozno los & to je cela tuzna istina.

KulFejs

Kolega, imam utisak da se ponavljaš...

Kunac

Kakve prvoaprilske sale, kakvi bakraci - film je skandalozno... ehem, da...
Pazi- treba pogledati. Ja sam, recimo, uzivao na jednom nivou (i'm sucker 4 bad movies) ali sam i dalje razocaran.

crippled_avenger

Meni je film bio izuzetno prijatan. Doduse, nisam fan prvog dela, ni japanskog ni americkog, pa me ne pogadja eventualni pad kvaliteta u odnosu na izvornik. Ovo je Nakatin daleko najbolje reziran film, i ima tu specificnu notu povecavanja broja eksploatacijskih momenata u odnosu na monster, tj. gimmcik, kao sto postoji u ALIENS u odnosu na ALIEN. Prvih pola sta zaista jesu kao SCARY MOVIE tu se slazem sa Kuncem I tu je njega film verovatno izgubio. Ipak, ja sam bio laid-back i prikljucio sam se voznji onda kada je postala pristojna.  I mislim da je na tom ALIEN-ALIENS nivou najbolje porediti ova dva filma. Takodje, ima tu i NEW NIGHTMARE elemenata.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Milosh

Quote from: "crippled_avenger"Meni je film bio izuzetno prijatan. Doduse, nisam fan prvog dela, ni japanskog ni americkog, pa me ne pogadja eventualni pad kvaliteta u odnosu na izvornik. Ovo je Nakatin daleko najbolje reziran film, i ima tu specificnu notu povecavanja broja eksploatacijskih momenata u odnosu na monster, tj. gimmcik, kao sto postoji u ALIENS u odnosu na ALIEN. Prvih pola sta zaista jesu kao SCARY MOVIE tu se slazem sa Kuncem I tu je njega film verovatno izgubio. Ipak, ja sam bio laid-back i prikljucio sam se voznji onda kada je postala pristojna.  I mislim da je na tom ALIEN-ALIENS nivou najbolje porediti ova dva filma. Takodje, ima tu i NEW NIGHTMARE elemenata.

:shock:  :shock:  :shock:

Dobro, ukusi jesu razliciti, ali ja moram da priznam da mi nije najjasnije o cemu ti ovde pricas.. Kakav gimmick!? Prica sa kasetom se napusta, ali nema nikakve sveze ideje da je zameni, osim izandjale price o posednutosti. I sta se tu eksploatise, kog djavola? Film je potpuno derivatan i nepodnosljivo redundantan. I kakve su te to ALIEN/ALIENS analogije spopale? Rezija je odradjena i nista vise (ni manje). Jeste, ima NEW NIGHTMARE elemente, ali u Krejvenovom remek-delu to sve ima svoju svrhu i smisao. Ovde nista nema svrhu, a jos manje i smisao. Scenario je toliko skandalozno los da bi ga trebalo izucavati kao primer kako ne treba pisati. I jos nesto, sto je mozda i vise subjektivno, ali ovaj (anti)film je meni bio smrtno dosadan. Sve ukupno, jedan od gorih filmova koji sam pogledao poslednjih godina.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Ivan Bevc

Upravo tako, Jadran jeste grozan bioskop za gledanje bilo cega, ali ovo je jos grozniji film...horor bez suspensa, jeze, shockova....Nakata jeste los reziser, to se ovde najbolje vidi...a scenario...pa ne vredi trositi reci...

Ali nesto drugo mene brine...MNA2, Ring 2...vec pocinjem da se plasim da neko nije uzurpirao Cripleov nick...ili je sedeo preblizu TV-a pa ga je zaposeo Shocker :twisted:
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Tex Murphy

Kako sad to "Nakata loš režiser" ? A Ringu? Dark Water?
Genetski četnik

Ivan Bevc

Ja, na moju veliku zalost, ne delim odusevljenje njegovim stvaralastvom, ne sporim jezovitost Ringua ali mislim da vise proizilazi iz odredjene doze amaterizma koja rezultira dokumentaristickom atmosferom koja opet deluje mnogo strasnije...naravno, taj film ima svoje mesto u istoriji kinematografije zbog jakog scenarija i epohalnog momenta izlaska iz TV-a koji je pomerio granice...
Dark Water je prilicno dosadan film, jezovita atmosfera je tu...i to je uglavnom sve...a i malo je dosadno stalno gledati isti film (jadne male devojcice, voda curi sa svih strana, kosa pada preko ociju...).

Nakatino (ne)umece upravo dolazi do izrazaja u visokoj produkciji, covek ne zna zanat, a to se u odsustvu sigurnog domaceg terena i u okruzenju vrhunskih profesionalaca vidi...
Shoot it up
Shoot it up

Kunac

Ali "izlaženje iz TV-a" je viđeno godinama ranije u filmovima kao što su VIDEODROME i DEMONS II...

crippled_avenger

Da se razumemo, nisam ja iznosio neko narocito odusevljenje filmom. Rekao sam samo da mi je bio prijatan.

Za razliku od MNA 2 koji ce se vremenom dokazati kao najbitniji Dragojevicev film.

Gospodo, ja ne znam koje vi to genijalne filmove inace gledate te su vam kriterijumi tako skocili?

Nazalost, nisam motivisan da vam dokazujem kako je to izvanredan film, jer mislim da nije, ali je svakako bolji od toga kako ga vi predstavljate.

Nakata sigurno nije mogao podici vase kriterijume, ali ovo je njegov nesumnjivo najbolje reziran film. Ima neku doslednost, upotrebu dubinskih kadrova, sistem u svemu tome, prepoznatljivu geografiju prostora,... Njegovi japanski filmovi su skoro negledljivi te je ovo prilican napredak.

RINGU je bio gimmick film svoga vremena, i nista vise od toga.

RING TWO nije neki narocit film, ali moram priznati da se gimmick napusta na vreme naprosto zato sto je potrosen u prvom filmu. Naime, vec u prvom filmu prica izlazi iz video kasete i pretvara se u istragu. U tom smislu kaseta je zapravo prevazidjena vec u prvom filmu. I to je dostojanstvena sudbina jednog gimmicka. Uostalom kaseta ima glavni touch na bazi razrtesenja prvog filma. Uvodna scena je replika na razresenje, i to je cool, s tim sto je scena suvise ironicna pa nije dobra, ali dobro je zamisljena.

Scenario je potpuno rutinski, simpatican, ne znam koje su sad neke ocigledne nevolje tog teksta? Dajte mi neke konkretne nedostatke sa kojima se inace ne srecemo i sto cini da RING TWO bude smesniji i gori od ostalog?

Ako neki narociti, i nikad ranije vidjeni nedostaci postoje, po meni su to pre svega kingovske varijante `sela moga malog` u koji je sve smesteno. Zatim, ne postoji konvencionalni suspense, a i kako da postoji kad je rec o ghost prici gde zapravo ne mozemo da imamo likove sa doslednom kontraradnjom koja bi mogla generisati suspense. Stavise, suspense je ovde cak i doslednije izgradjen nego u nekim drugim takvim filmovima, posto imamo intrigu oko posednutog deteta, cega su gledaoci svesni a Naomi nije. To je cist Hitch.

I te sporadicne jump scare varijante su pristojno realizovane.

I uopste, RING TWO, odustavsi od estetike pripovedackog remek-dela ide na jednu jasnu eksploatacijsku nit. Poteze razne varijante, i posednutost, i slasher, i napade zivotinja, i susrete sa ludacima, ima i po kuci i po sumi, nudi stvarno razne varijante, bas pokusava da nas zabavi.

Dakle, ja ne vidim da je ovaj film nesto znatno grozniji od stvari koje inace gledamo. A kad je rec o ALIEN/ALIENS varijanti, pa zar ne vidis da je iz fokusiranog sukoba prvog filma ovde postao totalni rat, na sve strane, da Naomi Sadako tj. Samaru naziva `bitch`, da se bori za svoje dete, da imamo susret sa majkom-monstrumom, da odlazimo u maticu kako je sve pocelo. To je sve ALIENS. Na neki nacin.

Ghoul

Quote from: "dr Kunac"Ali "izlaženje iz TV-a" je viđeno godinama ranije u filmovima kao što su VIDEODROME i DEMONS II...

ne zaboravimo THE VIDEO DEAD!
https://ljudska_splacina.com/

Kunac

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "dr Kunac"Ali "izlaženje iz TV-a" je viđeno godinama ranije u filmovima kao što su VIDEODROME i DEMONS II...

ne zaboravimo THE VIDEO DEAD!

E, pa THE VIDEO DEAD mi je promak'o: kao i logika Osvetnikovog posta...
Ne moze covek da ima sve  u zivotu!

crippled_avenger

mom pisanju se moze sve osporiti osim logike.

PTY

Quote from: "crippled_avenger"mom pisanju se moze sve osporiti osim logike.

Da li to 'osporavanje' podrazumeva uglavnom kvalitet, ukus, stil, analitičnost, nepristrasnost, kritičnost, talentovanost, pismenost, odmerenost, sposobnost, primerenost i šta li sve već ne, along those lines?

Eh! Da ipak ti malo ne precenjuješ logiku, Kriple?  :lol:

Ivan Bevc

...kako se ja nikada ne setim neceg ovako pametnog  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :P
Shoot it up
Shoot it up

crippled_avenger

Quote from: "libeat"

Da li to 'osporavanje' podrazumeva uglavnom kvalitet, ukus, stil, analitičnost, nepristrasnost, kritičnost, talentovanost, pismenost, odmerenost, sposobnost, primerenost i šta li sve već ne, along those lines?

Eh! Da ipak ti malo ne precenjuješ logiku, Kriple?  :lol:

u mom slucaju najlakse je osporiti ukus, stil i pismenost.

ali, kao sto znamo o ukusu se ne raspravlja.

ne smatram logiku najvaznijom, ali jeste dosta vazna za pracenje teksta kako se pisanje ne bi pretvorilo u besomucno popunjavanje papira. sustina u svakom stvaranju je opredeljenje kako ces usmeriti tu supstancu koju pruzas ljudima. ne valja kada se stvara bez reda, kada se pise bez ideje o celini i unutrasnjem toku teksta. mislim da sam time prilicno dobro ovladao.

PTY

mmmm... ali ja čak i ne sporim način na koji usmeravaš supstancu.

Sporim supstancu.  :wink:

WARLOCK

zaboravio si na "shocker" ona scena kad ubica bezi pokusa da udje u tv i sjebe glavu,nasmejao sam se slatko :lol: .

Morticia

Quote from: "Ivan Bevc"...kako se ja nikada ne setim neceg ovako pametnog  :x  :x  :x  :x  :x  :x  :P
Kada bi se vi sa Briona izmešali malo sa običnim ljudima i osetili vibe naroda, Pera ne bi ni morao da ide u policiju...
You're dead, son. Get yourself buried.

PTY

Pera ko...?

Što Brioni...??

Ivan Bevc

Slazem se da nije prvi u "izlazenju" ali je prvi koji je time postigao zaista zastrasujuci efekat...mislim da naelektrisani Mitch Pillegi nije nikoga uplasio...ovde je bilo jezivo...jer je delovalo jebeno realno.
Shoot it up
Shoot it up

crippled_avenger

libeat, ti ocigledno ne znas ko je Bevc...

PTY

Ne znam.

Ne znam ni ko si ti.
Al' super mi što se ne ljutiš i ne kmezaš k'o kojekakve seka-perse... :twisted:

(Mada, ono tvoje mišljenje o MNA2...ne znam sme li se tako nešto ikome oprostiti.)

Morticia

Quote from: "libeat"Pera ko...?

Što Brioni...??
Zbunila sam Libaet Almighty.

Voliš li me sada? Malo? Barem malčice?  :wink:

PTY

prvo mi objasni kakve veze imaju slovenački drugovi sa Perom.
I policijom.
(inače ispada da si me zbunila nenamerno a to se ne važi...)

Morticia

Quote from: "libeat"(inače ispada da si me zbunila nenamerno a to se ne važi...)
Nije li u tome još veći šarm? Nije ni trebalo da padne zbunjivanje.

Znači.
Uzmeš 250g lokacije citiranog forumaša, pomešaš malo sa brkata dva muška jaja. Dobro izmešaš. Kada je masa sjedinjena, shvataš da ne izgleda baš najbolje, i da bi bilo bolje da si barem pre toga brke odbacila. Ali, nastavljaš po receptu, i sada trebaš da ubaciš 100g trezvenosti. Začin trezvenost se nalazi sa leve strane, odmah kada otvoriš prvi viseći deo. Na teglici piše "narodski vibe".
Za to vreme, dete gleda crtani na videu, stalno vrti & ponavlja jednu od najboljih epizoda Pere Detlića. Miran glas nacrtanog čike, pored fioke, nekoliko puta izgovara: "sve se ovo ne bi desilo da je Pera otišao pravo u policiju".
Ti, htela ne htela, moraš to da čuješ.
Vraćaš se svom receptu. Dovoljan je samo jedan pogled na njega da shvatiš da je sav trud propao.
Možda se stvarno ništa od toga ne bi desilo da je Pera otišao pravo u policiju...

Kunac

hush... hush, sweet morticia...

Tex Murphy

Evo, pogledah i ja ovaj... film. Neću reći da je ovo nešto najgore što sam gledao (naime, u roku od svega nekoliko dana pogledao sam Highwaymen i Soul Survivors) ali film je u najboljem slučaju ravan nekom od nastavaka Petka trinaestog. Erena Krugera bi trebalo objesiti za najbliže drvo i jednostavno ne mogu da razumijem kako neko ko je napisao Arlington Road može da smisli onako debilan hepiend (fuj!). A šta je bilo sa Nakatom? Pa, odgovor je jednostavan - na njemu je prije snimanja filma upriličen reverse egzorcizam, čime ga je zaposjeo duh Gora Verbinskog. Hence, one matriksolike scene u kupatilu i ona kvalitetna AKCIONA scena sa napadom jelena (ili koje li već ono bijahu životinje). Onaj klinac glumi jednako loše kao u prvom dijelu, samo nažalost sada više priča. Trebalo bi da uzima časove glume od one male iz Hide and Seek. Djevojčica više nije ni S od strašna i tako dalje i tako dalje, da više ne davim. Odoh da spavam.
Genetski četnik