• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Prepucavanje inspirisano serijskim ubicama

Started by Ghoul, 02-04-2005, 22:06:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

Evo još jednog biserčića iz dana kada smo na ovom forumu bili malo manje uštogljeni i fini.
Topik pokrenuo Jack –Retard- Daniels, R.I.P.

Koji od ovih likova je najmonstruozniji ?
David Berkowitz: -Terorizirao NYC sedamdesetih .Takodjer poznat kao Samov sin Pau Bernardo & Karla Homolka:-Poznati kao Ken i Barbie Boston Strangler:Albert De Salvo-Bostonski davitelj Ted Bundy: -Jedan od mojih favorite Andrei Chikatilo: -Ruski kanibal ,bolje receno ukrajniski Jeffrey Dahmer:Ako on nije iz pakla ko jeste ? Albert Fish: Model za Hanibala Lectora John Wayne Gacy: Pennywise je smjesan u poredjenju sa njim Eddie Gein: Bez njega danas nebi imali Psiho a vjerovatno ni Silence of the lambs Kitty Genovese:37 ljudi vidjelo zlocin a niko nije smio da svjedoci Jack the Ripper: Klasika , sta vise da se kaze Pedro Lopez:Ted Bunty juzne amerike Charles Manson: O njemu je sve receno The Night Stalker: Richard Ramirez Anatoly Onoprienko:Jedan od najgorih evropskih serijskih ubica The Zodiac Killer:Najpametniji , najpodmukliji od njih svih Dr. Harold Shipman: Pitam se ko je gori "On ili Mengele

Autor Poruka jackdaniels

Registrovan: 21 Feb 2003
Lokacija: Usa Napisano: Fri Feb 21, 2003 9:46 pm    Naslov: Jeste li upoznati sa ovim likovima i sta mislite o njima ?   Ne pada mi na pamet da ni na koji nacin propagiram ove likove i njihova djela samo me zanima sta ostali ljubitelji horora , upoznati sa ovim likovima , naravno , misle o njima t.j. o hororu koji nije na papiru ili bioskopskom platnu nego tu iza ugla.

Poslednji put izmenio/la jackdaniels datuma Mon Feb 24, 2003 2:01 am, ukupno menjano 5 puta    

ghoul

Registrovan: 12 Nov 2002
Lokacija: south Napisano: Sat Feb 22, 2003 7:04 am    Naslov:    Pa dobro, radili ljudi jedino što su u datim okolnostima mogli, to the best of their abilities i tako to.
Sigurno ne?emo ovde da im sudimo, kritikujemo i t.sl.
Mislim, We all go a little mad sometimes, don't we?

Ako ništa drugo, neki od njih su bar inspirisali vredna umetni?ka dela:

Jeffrey Dahmer= EXQUISITE CORPSE, najbolji roman P.Z, Brite

'Eddie Gein: Bez njega danas nebi imali Psiho a vjerovatno ni Silence of the lambs' = što je još gore, bez njega ne bi imali ni THE TEXAS CHAINSAW MASSACRE (mada, možda to za tebe nije 'umjetnost' nego kitch?)

' Jack the Ripper: Klasika , sta vise da se kaze' = mda. Što'no rek'o W.Burroughs, they never caught him with his pants down. Zanimljivo da se na filmu nije baš proslavio, tj dospeo u nešto vrednije od osrednjih dela, ali je zato inspirisao remek delo stripa - FROM HELL.

PS: Najbolja knjiga o mas ubicama na srpskom jeste PSIHOLOGIJA UBISTVA Kolina Vilsona. On je napisao još nekoliko knjiga na istu temu, i ko ima MIRC može da skine još jednu od njih (još nisam stigao da je pogledam, ali je još obimnija i sveobuhvatnija od ove).

PPS: U IPSu se može na?i jedna ne toliko ozbiljna, ali svojih para vredna knjižica (košta oko 190 din.) – SERIAL KILLERS, a kad ste ve? tamo možda poželite da za iste pare sebe ili nekog sebi bliskog ?astite knjigom CANNIBALISM.
Ghoul says: check it out!

jackdaniels

Nisam ni mislio da ih sudimo nego malo da analiziramo.
Kojeg od njih smatras naj naj .... iz zasto?  
QGA

Jedan mali deo gore-pomenutih sam spomenuo u tvojoj prethodnoj temi. Predpostavljam i da ti je to i dalo ideju. Svejedno, izostavio si par uzornih gradjana ove planete bez kojih ne bi bilo ne samo Hanibala i Normana ( Psiho ), nego ni MM, Fredija, Letrfejsa, Dzejsona....Mogli smo ovo nastaviti tamo, nije bilo potrebe za novom temom. Navescu ti jos par pitomaca cim budem imao malo vise uplacenog vremena.
Ako te jos zanima CoF ( posto se neko vec javio ), ti vidi kako ti je lakse da ga dobijes.-ghoul    

ghoul

Nisam od onih koji su naro?ito fascinirani serijskim ubicama, iz prostog razloga što ve?inu njih ?ine – JADNICI.

Zaboravite Hanibala Lektera i ostale FILMSKE zlo?ince, pune inteligencije, humora, filozofije, harizmati?nog dejstva i tako to – to je fikcija. Volim neke od tih filmskih likova, naro?ito 'John Doe-a' (Se7en), ali u stvarnom životu serijske ubice su žrtve nekih pateti?nih okolnosti, stidljivi, frustrirani, nesigurni,... ukratko, PA?ENICI koji su jedino silom mogli da do?u do ribe.

Što je naro?ito jadno – ve?inu njih na kraju i uhvate, što je za jednog zlo?inca (po meni) neoprostivo.

Zato, skidam kapu jedino starom Jacku – bio je prvi i najbolji, imao duha (vidi pisma koja je pisao policiji, zajedno sa 'attachmentima'), odli?no radio svoj posao, bez trapavosti i grešaka, i naravno – ne da ga nisu uhvatili nego ni dan danas nemaju pojma ko je to uopšte mogao da bude (tj, ima puno teorija, ali nijedna sa definitivnim odgovorom...).
That's my man.
Naro?ito ako mu je motivacija bila igde blizu onoj koju mu je A. Moore izmaštao u FROM HELL.

Treba razdvojiti 2 stvari: fascinaciju samim ubicama, koju ne ose?am skoro nimalo, i fascinaciju FENOMENOM serijskog ubistva kao savremenog odgovora nekih ljudi na novu egzistencijalnu situaciju... Pomenuti C. Wilson ih posmatra iz te perspektive, a i sam sam nešto malo pisao o tome u eseju NEKROFILIJA NEKAD I SAD u Znaku Sagite br.6, pa koga zanima...

jackdaniels

A sta mislite o Zodiac Killer-u , ako ste upoznati sa njim i njegovim djelima.?Tokom jesenjasnjeg snajperskog terorisanja u DC eriji , cak je i on kao mogucnost bio pominjan mnogo puta , mada to nije bio njegov stil.Od knjizevnih djela mislim da je bio spomenut u Legiji (Nastavku Exorcista) , ali to bih trebao provjeriti.  
DUNADAN

>Treba razdvojiti 2 stvari: fascinaciju samim ubicama, koju ne ose?am skoro nimalo, i fascinaciju FENOMENOM serijskog ubistva kao savremenog odgovora nekih ljudi na novu egzistencijalnu situaciju...<

dzizs, kakva je sad ovo gloopost?

ghoul

Džizs?
Not kuajt!

Duna, bolje idi heklaj nešto, štrikaj or something, nemoj da se upuštaš u ovako duboku tematiku.

O?igledno je za tebe visoka matematika razlika izme?u ne?ega što sam sasvim precizno postavio (prou?avanje + promišljanje te tematike na filozofsko-sociološko-psihološkom i kulturološkom nivou s jedne, tj. lai?ka i nepromišljena fascinacija zlo?inom s druge strane...). Tebi je to možda isto, ali... mrzi me da crtam.

Spider Jerusalem

Citat: ve?inu njih ?ine – JADNICI.  

Tsk tsk tsk.... some people are just begging for it.

Boban

Mi se na ovom forumu bavimo umetnoscu, stvaralastvom, fikcijom... ne vidim kako se serijske ubice uklapaju u to.    

QGA

Pa, neka njihova ubistva i spadaju u umetnost, ha, ha...Nego, Jack jeste bio genije, nije ostavljao dokaze, bio je brz ( koliko se secam sva ubistva je i izvrsio u roku od par nedelja ), bio je duhovit ( ...pisem vam sa crvenim mastilom. Sacuvao sam nesto krvi u bocici i hteo da je iskoristim kao mastilo, ali nisam je dobro zatvorio pa je doslo do zgrusavanja... Sledeci put cu vam poslati uvo, radi vica... ). Bilo je i stvarnih manijaka, koji nisu bili jadnici ili seksualno isfrustrirane osobe ( Citizen X ). Jackdaniels- ako si vec opcinjen serijskim i masovnim ubicama, da li si znao da je Samovom sinu pas "naredjivao" koja ubistva da izvrsi.  

DUNADAN

ghoul :: Džizs?
Not kuajt!

Duna, bolje idi heklaj nešto, štrikaj or something, nemoj da se upuštaš u ovako duboku tematiku.  

ah, pochelo je pochelo

ono shto je trebalo da naglasim jeste samo ovo:
FENOMENOM serijskog ubistva kao savremenog odgovora nekih ljudi na novu egzistencijalnu situaciju...

kakav savremeni odgovor na novu egzistencijalnu situaciju?
je l ti uopshte prochitash ono shto napishesh?

ghoul

Znaš šta, Duna,
da nisi prebrzo uplela Džizsa u sve ovo, možda bih bio tako dobar da ti prepišem nekoliko odlomaka iz knjige K. Vilsona, gorepomenute, ili bar da te uputim na par pasusa otuda koji bi pojasnili moju re?enicu ?ija je jedina krivica što nije potpuno explicitna, štaviše toliko je sažeta da nekog ko o ovom fenomenu nikad nije razmišljao može da zbuni (zašto 'savremeni odgovor'; zašto 'nova egzistenc. situacija' itd.), naro?ito ako i ne pokuša da razmisli o njenom zna?enju nego odmah krene da napada njenu sintaxu i semantiku.

No, iz onog što kažeš, i kako to kažeš, vidim da bi to otišlo way above your head – so, why bother?

Zaboravi tu re?enicu.
Besmislena je.
Trapavo sro?ena.
I baš ništa pod milim bogom ne zna?i.

Džizs vept!

jackdaniels

"Jackdaniels- ako si vec opcinjen serijskim i masovnim ubicama, da li si znao da je Samovom sinu pas "naredjivao" koja ubistva da izvrsi."

Nisam opcinjen serijskim ubicama , ne znam da li sam mozda ostavio takav utisak?Licno jesam ljubitelj horora , mozda prevelik jel polako postajem previse probirljiv ....a ova tema me nekako uvijek privlacila , sto nije opsjednutost , nikako.
Samo mislim da ako zaista postoji surovi istinski horor , horor koji moze da uplasi , sledi krv u zilama , onda su to djela gore pomenutih osoba?
A za neke od njih to sto su radili samtrali su umjetnoscu...
Pozdrav    

QGA

Glasao sam za Cudoviste sa Anda ( Pedro Lopez ), ali samo glasanje je dosta diskutabilno. Svaki je bio monstrum na svoj nacin. Ko moze da kaze da je Zodijak gori od Dzeka ili Trboseka iz Jorksira ili Bostonskog davitelja, Semovog sina... I pod onim opcinjen nisam mislio nista lose, ovde je svako, bar malo, fasciniran njihovim umovima, "delima", sociopatijom i mizantropijom koje su osecali prema danasnjici. I svako od nas je, bar jednom, pozeleo nekog da ubije, ili podmetne bombu. Sad, da li smo mi kukavice ili oni, pitanje je sad!

jackdaniels

Hehehe ja nikad nisam pozelio da ubijem nekog. Mozda nesto nije u redu sa mnom ,ili sam mozda pi...ca?

DUNADAN

ghoul :: Znaš šta, Duna,
da nisi prebrzo uplela Džizsa u sve ovo, možda bih bio tako dobar da ti prepišem nekoliko odlomaka iz knjige K. Vilsona, gorepomenute, ili bar da te uputim na par pasusa otuda koji bi pojasnili moju re?enicu ?ija je jedina krivica što nije potpuno explicitna, štaviše toliko je sažeta da nekog ko o ovom fenomenu nikad nije razmišljao može da zbuni (zašto 'savremeni odgovor'; zašto 'nova egzistenc. situacija' itd.), naro?ito ako i ne pokuša da razmisli o njenom zna?enju nego odmah krene da napada njenu sintaxu i semantiku.

No, iz onog što kažeš, i kako to kažeš, vidim da bi to otišlo way above your head – so, why bother?  

postavljam pitanje jer mi stvarno nije jasno shta si pod time mislio.
da li je fenomen serijskog ubice spada u neku formu konceptualne umetnosti?
nije mi jasno shta znachi da nova egzistencijalna situacija.

vidim da your male jingoism uzima maha, opet, kao shto uzima svaki put kada zensko ima neshto da kaze, a da pritom to nije pitanje upuceno vajnom "profesoru" na katerdi za engleski jezik, koji uz sve to radi i magistarski, ili nije odgovor koji bi Vasha Visost smatrala za relativno lucidan, dolazeci, naravno, iz mozga jedne zene
shta?
treba da se slozim sa svim shto ti kazes kako bih izbegla tvoje glooposti tipa: "idi heklaj, shtrikaj, ne uplici se u ovako duboku tematiku"

jadan si

QGA

Za JackDaniels
Lazes, lazes!! ( bez uvrede, off course )
Ako me ubedis da si najomiljenija licnost koju je ova planeta ikad izrodila, da ti se niko nikad nije zamerio, da nisi isao u skolu, da nisi imao posla sa birokratijom ili policijom, da nikad nisi imao devojku, sestru, brata, roditelje, prijatelje i neprijatelje. Sorry but I don't believe you. Ubedi me da si rekao istinu i skidam kapu. Novi bezgresnik je rodjen !!!!
AMIN

jackdaniels

QGA :: Za JackDaniels
Lazes, lazes!! ( bez uvrede, off course )
Ako me ubedis da si najomiljenija licnost koju je ova planeta ikad izrodila, da ti se niko nikad nije zamerio, da nisi isao u skolu, da nisi imao posla sa birokratijom ili policijom, da nikad nisi imao devojku, sestru, brata, roditelje, prijatelje i neprijatelje. Sorry but I don't believe you. Ubedi me da si rekao istinu i skidam kapu. Novi bezgresnik je rodjen !!!!
AMIN

Da li ti oces da kazes da si nekad u nekom periodu svog zivota imao nagon da ubijes "ucitelja , policajca , sluzbenika , djevojku , sestru , brata , roditelje , prijatelje , neprijatelje "
Ja iskreno nisam .Bio sam ljut na njih , veoma ljut , imao sam svojih up i down times , al nikad nisam imao zelju da ubijam.
I mislim da mnogo ljudi nije dobilo tu zelju .    

ghoul
'postavljam pitanje jer mi stvarno nije jasno shta si pod time mislio.
da li je fenomen serijskog ubice spada u neku formu konceptualne umetnosti?
nije mi jasno shta znachi da nova egzistencijalna situacija.'

Kad nekome nešto nije jasno, a on (ili ona – bez izuzetaka) lepo i ljubazno pita.*
Bez prizivanja deifikovanih jevrejskih politikanata od pre 2 milenijuma.
Bez etikete 'GLOOPOST' na nešto samo zato što se nije shvatilo.
Bez sumnje u to da li neko ?ita svoj post pre nego što uopšte ti sama pokušaš da re?eni post shvatiš.

Jer ono što si basically kazala je: 'Hezuse, kakva je ovo nebuloza, ovo je teška glooopost – zato što ja, JA, DUNADAN, to ne razumem – a ako nije dovoljno jasno meni onda mora da je neka bezvezarija.' TO se zove prepotencija, draga djevoj?ice. Kao i lepljenje etikete 'jadnosti' samo zato što sam te bocnuo na tvoj davnašnji weak spot, a ti predvidivo (rekao bih skoro 'jadno predvidivo') odreagovala.

ehhh...

*Pod 'ljubaznim' ne mislim da mi se moraš obra?ati sa 'O Vaša preuzvišena fakultetska budu?emagistarska excelencijo, da li biste na?as skrenuli pogled sa Vašeg sudbonosnog MAGISTARSKOG rada i udostojili me odgovora na pitanje koje me mu?i i ne da mi mira...' (mada, pitanje sa ovakvim po?etkom ima više šanse da dobije odgovor!) – bi?e dovoljno da ne impliciraš kako osoba kojoj postavljaš pitanje pri?a gluposti, nema pojma, lupa bezveze, a uz to pati od ve?ine psiholoških i veneri?nih poreme?aja poznatih današnjoj nauci.

DUNADAN

hm, interesantno je to za implliciranje o tvom psihichkom stanju, not to mention stanju tvojih polnih organa
da li zelis da imam nocne more?

anyway, josh uvek nisi pojasnio kakva je to nova egzistencijalna situacija?
da li je to situacija kad imas zdravstveno i socijalno osiguranje, posao i tonu slobodnog vremena (ovo poslednje kao posledica tehnoloshkog napretka) za dokono razmishljanje, egzistencijalna situacija gde se psihoze leche, a ne ubijaju, gde svako ima slobodu izbora posla, partnera, pola...

egsistencijalna situacija gde ti je omogucena egzistencija chak i kad ti je instinkt za samoodrzanjem ravan nuli, jer ces, ako nishta drugo, dobijati socijalnu pomoc

ako mislis na takvu situaciju onda mi uopshte nije jasno kako bilo koji odgovor moze da bude tog tipa?
shta? nekog zloslavljali roditelji, like dominantna mama pa preshao on the Dark Side?
zajebala ga neka riba? Big deal...

i da li su sve masovne ubice iskljuchivo mushkarci koji ubijaju iskljuchivo zene?

ono shto si ti rekao "ali u stvarnom životu serijske ubice su žrtve nekih pateti?nih okolnosti, stidljivi, frustrirani, nesigurni,... ukratko, PA?ENICI koji su jedino silom mogli da do?u do ribe." je shta? generalizacija?

ovo shto si ti opisao moze da se odnosi na siledzije, s tim shto stidljivost treba zameniti introvertnoshcu.

>Zaboravite Hanibala Lektera i ostale FILMSKE zlo?ince, pune inteligencije, humora, filozofije, harizmati?nog dejstva i tako to – to je fikcija<

ako neshto ne manjka serijskom ubici, to su inteligencija i metodichnost, cheste odlike psihopata.
plus shto pretpostavljam da svaki od njih ima svoju filosofiju kao direktno objashnjenje i verovatno opravdanje zashto to rade

e sada, interesuje me kakav je to odgovor na sadashnju egzistencijalnu situaciju, i molila bih da ne krenesh opet with lame excuses da sam zensko, da necu razumeti dubiozu datog fenomena, da je to izvan mojih intelektualnih kapaciteta, da fiziologija mog CNS-a nikako ne moze da pojmi takve stvari etc.

a shto se tiche weak spots...ubo si ga ko tjorava koka.
jebe mi se za gender issues, ali mi itekako smeta kada neko, ko sebe predstavlja kao eruditu, profesora, experta u nekoj oblasti, dopusti sebi da se spusti na nivo provokacije po polnoj osnovi.

i uvek tako, gde ti je originalnost, choveche?

ghoul

'da li zelis da imam nocne more?'

Da, Druna-Dan – NARAVNO da želim, jebote! (What kind of a stoopid question is THAT?)

'anyway, josh uvek nisi pojasnio kakva je to nova egzistencijalna situacija?'

Naravno da nisam, Druna, i naravno da ne?u, dok se ne izviniš za svoju brzopletost i nepotrebne insinuacije.
Nije ovo 'lame excuse' ve? iz principa – ako priznaš da si pogrešila, vide?eš da je objašnjenje 'moderne existencijalne situacije' o kojoj sam govorio prili?no jednostavno. ?ak i ti bi ga, uz par ilustracija i dijagrama, VEROVATNO shvatila. A ako ne uspeš, there's always sex change etc.

'a shto se tiche weak spots...ubo si ga ko tjorava koka.'

Da.
Poslovica na koju aludiraš glasi 'I ?orava koka ubode poneko zrno.'
Tvoje predvidivo PRIMANJE na moje bockanje pokazuje da je koka ovog puta (kao i uvek) UBOLA...

'i uvek tako, gde ti je originalnost, choveche?'

Originalnost ?uvam za MAGISTARSKI. It woulda been wasted on ya, Droona.

Mislim, žalosno je da posle svih naših dosadašnjih 'okršaja', ?askanja i ostalog ti i dalje nisi u stanju da vidiš (nezlonamernu) ironiju i (dobro?udno) zezanje u mom pisanju ovde, i svaki put kad te pecnem ti se primiš ko vakcina.
Da li je to zato što ja nikad ne ka?im smajlije, pa tako otežavam posao ?itaocima izme?u redova jer ne kažem unapred 'HEY, SMILE, JUST KIDDING'?
Ili si ti izme?u mojih redova ve? pro?itala (moju?) dijagnozu, pa štagod da kažem ti to gledaš u tom svetlu?

DUNADAN
ghoul :: Naravno da nisam, Druna, i naravno da ne?u, dok se ne izviniš za svoju brzopletost i nepotrebne insinuacije.

dzizs
ja da se TEBI izvinim za brzopletost?
jesi li ti normalan, choveche?
shta tebi fali u zivotu?
zenka vezana lisicama za krevet who will talk dirty 2 u?
ghoul :: ako priznaš da si pogrešila

menjam mishljenje; tebi je definitivno potreban psiholog

shto se tiche tvojih nezlonamernih ironija i dobrocudnih peckanja, dosadne su i potpuno nepotrebne.

shto se tiche objashnjenja fenomena, I couldn't care less

Tex Murphy

Sjećam se te rasprave, bilo je to nedugo nakon mog dolaska na forum. Ne znam da li još postoji negdje ovde na forumu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!