• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Three sick Brits: Morrison-Ennis-Ellis

Started by ..., 16-04-2005, 23:00:35

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

OK, ova trojka je drmala 'alternativnom' scenom i povremeno odradjivala ponekog mainstream junaka i te price su redovno dozivljavale TradePaperBackovanje, npr Ellis: Wolverine-Not Dead Yet, Stormwatch, Morrison: New X-men (prekrstise naslov zbog novog creative teama ).

Ko vam je omiljeni scenarista?

Grant Morrison je DEFINITIVNO probudio moju mastu sa Invisiblesima, a kako sam se tek sokirao kad sam citao Animal mana i Doom Patrol, koji su ispali jos bolji.

Garth Ennis je prodrmao puritansku ameriku sa prvih pet Preachera, odradio jako dobar posao na Hellblazeru, narocito dang. habbits, i prevazisao Tarantina sa Hitmanom, stripom koji je najblizi Alan Fordu mada je ova serija imala padove.

Warren Ellisovo cedo Transmetropolitean ne treba hvaliti, bas je u duhu  najboljih 2000AD robo prica iz lasera.

Ok, a sada lose strane:

Morrison brlja po istim temama svaki put, i New X men se mogu zvati Xvisibles

Ennis je preterano otisao u stranu crne hronike, i ljudi koji su najveci fanovi Preachera priznaju da je bilo perioda kada su hteli da napuste seriju, isto misljenje imam o Hitmanu, npr. Kelly's Heroes ili 10 000 Bullets se ne daju porediti sa Ace of Killers ili prvim tradeom, ako zanemarim los crtez u epizodi poreklo Tomijevih moci.

Ellis je suvise baziran na deja vu britanskoj fantastici i prvi i drugi trade Planetary neretko predstavlja omaz nekoj ranijoj SF prici ili filmu...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

...

...moj omiljeni je ipak Morrison, iako brlja puno u poslednje vreme, narocito zbog Animal man, prvih petnaest, recikliranim epizodama Doom Patrola i JLA earth 2 tradeu...mada opet...ko je se jos ispovracao po Batmanu osim Tommy Monahana (Ennisov Hitman)?
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!