• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ok, koji vas je koncert poslednji odusevio?

Started by ..., 23-04-2005, 23:10:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

DušMan

VIS Lollobrigida & Džoni Racković-SKC Beograd, 10.10.2008.
Party, Undercover lover i Katarina Velika + Džoni Racković sa svojim političkim hitom 'Samo ds'

http://uk.youtube.com/watch?v=WBjvxUMkmhQ

Poklon za sve Mehe i San of menove koji nisu došli na svirku.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex Murphy

Ja jednostavno ne mogu da vjerujem...
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

DušMan

zakk

U sredu uveče, vjerojatno oko 23h u "Šteku" (Makedonska 28 pa na kraju pasaža, s leve strane, u podrumu, fino mesto) će verovatno početi da me oduševljava Micky Lee.

http://www.myspace.com/mickyleemusic
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Event Horizon

nek-sada-ratne-igre-pre-s-ta-nu
najda&gale sinoc u dunav festu
ne znam ko je taj najda ali gale je iz kerbera
u publici klinci koji ama bas sve pesme znaju napamet
a gale, pa gale je vampir, apsolutno isto izgleda kao pre 25 godina
gde ste vile i carobnjaci svi pegazi detinjstva mooug
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Shozo Hirono

Quote from: "crippled_avenger"Najda je iz Smaka!
Pa bio je jedno 2 godine,mozda je bolje prepoznati ga po maticnom bendu Kramer.A oce oni da sviraju i neke Tockove stvari,s tim sto on nikako ne dozvoljava da se reklamira Najda kao Smak !

Event Horizon

Quote from: "Shozo Hirono"s tim sto on nikako ne dozvoljava da se reklamira Najda kao Smak !
svejedno je vece bilo najavljeno kao najda iz smaka i gale iz kerbera  :!:
"Hipokrizija Trejd - svemirski ugođaj za svemirskog čoveka"

Milosh

Ponedeljak uveče u Šipražju, koncert Autoparka (četvrti njihov koncert ove godine, ako se ne varam), koji je bio i poslednji u aktuelnoj postavci pošto Utvar (bubnjar) pali za Ameriku koliko već sutra. Uglavnom su svirane stvari sa narednog albuma koji se već uveliko snima. Evo i par fotki...

+ jedna psihodelična (bez blica)

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Sram te bilo!

(na prvoj slici basista je očigledno našao G tačku  :evil: )
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Sinoć KKN u Domu omladine... Kako ja ne bih sad tupio, evo ovde je neko sve to lepo sumirao: http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6945
Mada, bili su još neki forumaši, pa ako neko od njih ima da kaže koju...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

Milosh

Sinoć je KKN u Domu omladine bio odličan, ali zato je večerašnji koncert na istom mestu bio za pamćenje i u pitanju je, što se mene tiče, i najbolji koncert ove godine.

Prvo su oko 21:30h na scenu izašli Vrooom i zagrejali publiku koja se još okupljala (ljudi su mahom sedeli, ali su neki poustajali, malo se približili bini i zaigrali). Ovo je prvi put da ih slušam uživo i nadam se da će idući put to biti jedan duži nastup, kao što se nadam da će uskoro izdati i novi album. Odsvirali su sve hitove sa drugog albuma i bilo je to kratkih ali slatkih pola sata.

Evo par fotki:

Međutim, kada je posle pauze - dok se skockala bina i sve namestilo - izašla Berry sa pratećim bendom vrlo brzo sam skoro pa zaboravio prethodnu svirku, pošto je ovo što je usledilo bilo oko sat i po čiste miline. Album Mademoiselle je izašao ove godine, ja sam ga skinuo par dana pred koncert, poslušao samo prve tri pesme, a onda zastao rešivši da ostale po prvi put doživim na koncertu. I nisam pogrešio. Mlada francuskinja peva neku vrstu blago modernizovanih šansona, uz tu i tamo po neku folk notu. Naglasak jeste na Berry, ali se njen glas odlično nadopunjuje sa pratećim bendom koji u nekim pesmama dobija u i nešto vidniju tj. čujniju funkciju (a tip na akustičnoj gitari je i prateći vokal). Dakle, predivan glas i sjajan nastup, neposredan i beskrajno šarmantan. Kontakt sa publikom je bio sjajan, naročito ako se ima u vidu da je sve pesme najavljivala na francuskom i da je tek ponegde ubacila po koju srpsku reč koju je stigla da nauči. Posle prvih nekoliko pesama je pozvala publiku da se približi, pošto su do tada svi stajali na nekoliko metara od bine (mada, ja sam se izdvojio jedno pola metra napred u odnosu na ostale), i onda je svirka dodatno živnula, a kako se nastavljalo (uz deo publike koji je tapšao u ritmu pojedinih pesama) sve više se dobijao ugođaj prisnosti i iluzija malog, zadimljenog i ušuškanog kluba. Devojka sve vreme nije skidala osmeh s lica koji je delovao sasvim iskreno, a kad su se vratili na bis zapalila je cigaretu, raspustila kosu i otpevala još dve pesme, da bi na kraju svojeručnim udarcem o činelu stavila tačku na nastup. Iskreno mi je bilo krivo što nisam uspeo da naučim skoro ništa od francuskog u školi...

Evo i nekoliko fotki:

Milosh

DušMan

Ijao, pa to Vrooom ima mlađu, lepšu i mršaviju pevačicu! Sad mi je krivo što nisam bio...  :cry:

Fidel

HP u Hali Sportova mada ja vise volim manje prostore sa manje ljudi kao SKC...

Milosh

Na Dušmanov zahtev (tj. molbu očajnika) evo još nekoliko fotki pevačice Vroooma:

pilot babo

Quote from: "Milosh"U petak je KKN u Domu omladine bio odličan!

Vala baš! Bilo koke, bilo cuge...
Vasionskog broda svemirom što hoda, Pilot lično, to sam ja.

Ecrivian

Dubioza Kolektiv, Zenica, iza neke škole..

Odlična energija!!

Milosh

Denubridi tj. ex-Denubridi tj. Ptice (?!) prekjuče u Atomu... Detaljnije: http://www.popboks.com/tekst.php?ID=6997

DušMan

Sinoć sam u skcu gledao ''Vibrator u rikverc'', all girls pank bend iz Pančeva (poznat bend svim umešanim u Zonu mrtvih) i zaljubio se.

...

Meni je Vrooom bio daleko jaci od Berry - par ok i originalnih stvari, ostalo pati od shansonitisa ... mada i Les Rita Mitsouko su radili to...

EDIT Berry je ta na koju je pisac mislio kad je rekao shansonitis.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

дејан

Let 3 sinoć, na fotografiji se vide poznati ljudi
(postoji i veca rezolucija ali ne moze na forum)

...barcode never lies
FLA

DušMan

Ovo sinoć je zaista bilo jedno nadrealno iskustvo. U običnim danima bi i sama slika u kojoj se Crippled avenger i Mrkoye naizmenično nabijaju na šipke bila dovoljno upečatljiva, ali sinoćni hepening je stvarno za pamćenje.

Evo, na popboksu se vidi i hint mene kako perverzno buljim u neku devojčicu:

A kad smo već kod devojčica, evo kako sam Mehi na skajpu opisao još jednu situaciju od sinoć:

[11:58:02 AM] Dušan Mladenović says: Sreli smo i Dimitrija i Danila i oni su nagovorili (ili platili) neku lepu devojku da mi priđe i oduševljeno reaguje na mene. Ja sam pocrveneo, a oni su se sigurno lepo nasmejali.
[11:58:18 AM] Uros Smiljanic says: Bogami, lepa zabava za celo društvo (sem za tu devojku)
[11:58:47 AM] Dušan Mladenović says: Ma i njoj je sigurno bilo lepo. Verovatno je bila dobro plaćena.
[11:58:54 AM] Uros Smiljanic says: A i ti imaš šarma
[11:59:01 AM] Dušan Mladenović says: Meni je tu bilo strašno neprijatno.
[11:59:07 AM] Uros Smiljanic says: Mogu misliti
[11:59:26 AM] Dušan Mladenović says: Pričala je neke priče tipa: wow. kako je lepo videti te uživo.
[11:59:32 AM] Uros Smiljanic says: Mmmm
[11:59:36 AM] Dušan Mladenović says: i onda je mahala rukama oko mene.
[11:59:36 AM] Uros Smiljanic says: Meni bi se malo digao

Naravno, nisam tražio dopuštenje od Mehe za ovo iznošenje privatnih informacija (a i prekinuo sam razgovor u odsudnom trenutku). Baš sam badass.

Meho Krljic

:lol:

U interesu punog informisanja treba dodati i da je Dušmanov odgovor na moju poslednju izjavu bio  "Meni se puno digao". Ahhh, lepo je biti mlad i u snazi.

Milosh

crippled_avenger

Na koncertu Pera Defformera održana je osnivačka skupština novog sagitaškog benda Meho Krljić i Paćenici, čiji će članovi biti DušMan, Meho i ja.

Odlučili smo da kopiramo template Van Gogha. DušMan će bude frontmen pošto nema dara muziku i ne zna da kaže slovo R, i on će pevati emo deonice. Ja ću biti kao Srba, kičma benda, i pevaću growl delove. Meho će biti tu kao Voja Aralica kako bi spojio sve ovo u koherentnu muzičku celinu.

Smislili smo naslov prve pesme "I tebe sam sit Satano". DušMan ima ideju za emo baladu "Za koga noćas nosiš taj USB oko vrata" i tako...

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"Smislili smo naslov prve pesme "I tebe sam sit Satano".

nadam se da su raščišćena autorska prava na ovaj naslov, pošto mi je aca radivojević to pevao kao svoj hit.
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Pitaću u SOKOJu da li mi je platio za to pevanje. Daj mi samo datum i koliko je ljudi bilo, ako nije da ga chargujem...

Ghoul

bez brige, dimbo, zadrži svoje advokate: u pitanju je bilo sasvim privatno, nekomercijalno pevanje na uvce...
https://ljudska_splacina.com/

ginger toxiqo 2 gafotas

...a samo kilometra dalje od Deformera retromanija iskrenije vrste - FIT U bioskopskoj sali Doma omladine...

http://www.popboks.com/tekst.php?ID=7327
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Meho Krljic

Ali... Nevezano za moju mržnju (ili barem indiferentnost) spram Fita, Pero Defformero nisu 'retromanija'. Parodija da, ali oni ne parodiraju prošlost, devedesete ili nešto tako, naprotiv, prilično su aktuelni.

crippled_avenger

Da, nisu retro ni u jednom smislu. Oni se oslanjaju na vanvremenske vrednosti koje su i danas aktuelne i u upotrebi.

DušMan

Quote from: "crippled_avenger"Odlučili smo da kopiramo template Van Gogha.
Da chovek ne poveruje... Juche je izashao novi album Van Gogha.

Meho Krljic

David

The Dirtbombs, prije 3 mj, u mom selu (Lund); u nevelikom prostoru kafea dvorane "Mejerit", sa skupljenih tek oko stotinjak grla (sto je sramna brojka za ovako dobar bend; od kojih je bilo polovina danskih fanova, jer su Dirtbombs ovog puta zaobisli Kopenhagen), vrhunski su odznojali svoj garage-soul u nekih sat i po (racunajuci i dva bisa).
Kuriozum: dva seta bubnjeva/dva bubnjara na sceni.

Preporuka: apsolutna!; nikako ne propustiti, ukoliko navrate i u vasa sela...

P.S. Iscjedak iz izvadka priblizne atmosfere sa jednog od Dirtbombs koncerata:

http://www.youtube.com/watch?v=CpmRHyUUmZw&feature=related

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Джон Рейнольдс

Sinoć, Adicts.

Ne mogu reći da je neočekivano, iako su Adictsi jedan od onih bendova koji nije ničiji omiljeni.

Q: Koji ti je omiljeni bend?
A: Adicts.

Nema šanse.

Međutim, saslušavši ih uživo, sa dve gitare i čovekom koji je svirao ili violinu (ovo je bolji doprinos njihovoj muzici) ili klavijature, shvatio sam da Adicts ne samo što su izdržali test vremena, nego imaju materijala za sat i po svirke, a bogami, kad sam malo prevrteo set-listu shvatio sam da mogu isporučiti i čitava dva. A muzika nije sve. Adicts su oduvek gajili neobičan spoj Clockwork Orange imidža sa frontmenom nadimka Manki, naminkanog kao klovn. Ili Džoker? Element cirkusa je u nastupu doveden na nivo propratne zabave za masu, sa velikim šarenim loptama na naduvavanje koje su završavale u podivljaloj publici, šarenim trakama, konfetama i sličnim rekvizitima. Teme uglavom standarno neouzbiljne, sa univerzalom navijačkom himnom Walk On koja je iskreno podstakla masu na gromoglasni singalonga. Svirka je odrađena energično, bez ili bar sa vrlo malo foliranja i štednje snage i glasa. Manki je upečatljiv frontmen koji publiku zabavlja, ali ne i animira, jer je većinu najava odradio jedan od drugija.

I još jedan veliki plus. Adicts imaju fazu koja se generalno smatra manje zanimljivom. Ili jednostavno manje dobrom. Za razliku od većine bendova iz "te ekipe" koja danas svoja lutanja krije kao zmija noge, Adicts probrane stvari svira bez blama (na kraju krajeva, tu promene aranžmana ima manje nego kod starijih, "gitaroškijih" stvari, jer su uveliko počela eksperimentisanja sa violinom i klavirom). I za nijansu brže, za paljenje rulje. I baklji u rulji. I ženskinja koje su bile popete na binu da skakuću ili posrću usled opijata. Sve u svemu, Adicts pružanju za nekog sve, za svakog ponešto. Videćemo kako će utisci izgledati kad ih sravnim na kraju godine, jer Adictse čekaju teška iskušenja ne toliko sa rezurektovanim Sham 69 koji sviraju za mesec dana, već sa Cock Sparrer u septembru. No, videćemo. Kapa dole za ovaj nastup i nadam se da će novosadska ekipa za Dan poraza fašizma nastaviti da dovode matore pank bendove (a bili su PTTB, The Damned i sada ovi) jer kapiram da ne koštaju mnogo da dovuku rulju. Dovucite iduće godine Social Distortion, for fuck sake!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

raindelay

Quote from: David on 04-05-2009, 14:09:52
The Dirtbombs, prije 3 mj, u mom selu (Lund); u nevelikom prostoru kafea dvorane "Mejerit", sa skupljenih tek oko stotinjak grla (sto je sramna brojka za ovako dobar bend; od kojih je bilo polovina danskih fanova, jer su Dirtbombs ovog puta zaobisli Kopenhagen), vrhunski su odznojali svoj garage-soul u nekih sat i po (racunajuci i dva bisa).
Kuriozum: dva seta bubnjeva/dva bubnjara na sceni.

Preporuka: apsolutna!; nikako ne propustiti, ukoliko navrate i u vasa sela...

P.S. Iscjedak iz izvadka priblizne atmosfere sa jednog od Dirtbombs koncerata:

http://www.youtube.com/watch?v=CpmRHyUUmZw&feature=related

Jbt-e, kakav si ti lik da je to neverovatno. Pa Dirtbombs sviraju u Srbiji, barem jednom godisnje ako ne i cesce.
I WAS ANTI-OBAMA BEFORE IT WAS COOL

David

Pa, otkud znam...
A znam... pa, recimo bar za jedan koncert, kojeg je organizovao Delibasic iz Bad Music For The Bad People.
(Uzgred, sto je jos nevjerovatnije, ovo gore nije bilo namijenjeno samo onim koji su iz Srbije, uz to znaju za njih i/ili su ih gledali lajv. Niti sam napisao da nisu nastupali u Srbiji.)
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Meho Krljic

Quote from: John Reynolds on 10-05-2009, 18:52:55
Sinoć, Adicts.

Ne mogu reći da je neočekivano, iako su Adictsi jedan od onih bendova koji nije ničiji omiljeni.

Q: Koji ti je omiljeni bend?
A: Adicts.

Nema šanse.

Heh, tako je Adiktsi zaista nisu ničiji omiljeni bend. Ali u nedelju uveče sam u Novom Sadu sreo Minju Dunđerskog koji je uspeo da bude i na Leningrad Cowboys u Beogradu i na The Addicts u Novom Sadu. Kakav FAN.

Quote from: John Reynolds on 10-05-2009, 18:52:55Dovucite iduće godine Social Distortion, for fuck sake!

Eh, ti i tvoj Social Distortion... Uostalom, zar oni još sviraju???

Джон Рейнольдс

Čekaj, bre, kako je to moguće? Ispada da su Kaubojci mnogo rano završili svirku. Adicts su počeli negde imeđu pola jedanaest i jedanaest i završili malo posle ponoći. A za put BG-NS (ajde, ne grad-grad, nego destinacija-destinacija) potrebno je sat vremena ako se nagazi gas.

Što se tiče SD, sviraju. Majk je posle Denisove smrti okupio novu ekipu i povratnički album nije loš. Ako ćemo pravo, nije ni sjajan, ali nije najgori. Na kraju krajeva, za višedecenijsko postojanje SD izdadoše samo šest albuma sa relativno malim brojem pesama na svakom, što govori o veoma strogom izboru. U prilog tome ide i činjenica da su radni snimci neobjavljenih pesama traženi među butlegerima, a ima ih. Čak tu i tamo izađu neke divče kopilacije, ofišl butlezi i koješta, mada sam sklon da ozbiljno shvatam samo zvanična izdanja.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Джон Рейнольдс

Quote from: zakk on 12-05-2009, 18:48:26
Pa Kaubojci su bili u subotu.

Kao i Ediktsi. Osim ako nisu svirali dve večeri zaredom, a ja nisam obavešten.

#Τζούτσε

zakk

mda... dao sam se zbuniti mehovim pominjanjem nedelje.

elem, kauboji su počeli u 21.10 trajali do 23.30 ili tako nešto, tako da je taj minja baš brz, čak i ako nije ostao na kaubojima do kraja.

zakk

Mica Milovanovic

elem, kauboji su počeli u 21.10 trajali do 23.30 ili tako nešto, tako da je taj minja baš brz, čak i ako nije ostao na kaubojima do kraja.

To je zato što je iz čuvene porodice Dunđerski koji su pre Drugog svetskog rata imali najbolje konje u staroj Jugoslaviji...
Mica

zakk

Meho Krljic

Ekšli, rekao mi je da je izašao pre kraja Leningrad Cowboys, da bi stigao na Adiktse, eto to rešava dilemu.

A Mile Kitić je posle svega prilično loše prošao u Areni... Avaj...

zakk

Джон Рейнольдс

Gledao sam Mileta, pre koncerta, verovatno u sklopu promovisanja istog, u izveštaju na Pinku a la Cribs. Šeta Mile kućerinom, snimatelj trčkara za njim, a svuda po kući nameštaj i ukrasi u bojama i šarama velikih afričkih mačaka.

Krivo mi je zbog Mileta i nije mi baš jasno zašto je poseta bila ispod očekivane, al' ajde... Voleo bih da Era napravi spe'takl za pamćenje. Ako on uopšte želi da se cima oko tih velikih nastupa.

#Τζούτσε

Meho Krljic

Evo intervju sa Miletom u Svetu:

QuoteMILE KITIĆ: PRIZNAJEM, PUK'O SAM! DRAGANI JE VALJDA SAD SRCE NA MESTU!
Autor: Vesna Milanović

Objavljeno: 13.05.2009 09:00

"Beogradska arena" bila je preveliki zalogaj za Mileta Kitića, tvrde oni koji nisu bili na koncertu najomiljenijeg srpskog folkera u dijaspori. Oni drugi, koji su uživali u hitovima poznatog pevača, kažu da su proveli nezaboravno veče. Kako god, Kitić je, kako sam kaže, samo želeo da baš u Beogradu proslavi jubilej, 25 godina postojanja na estradi, a reakcija u svakom slučaju nije izostala. E sad, da li Milence zbog koncerta u najvećoj hali na Balkanu žali ili ne, zna samo on.

Koliko je ljudi bilo u "Areni"?
Mislim da je bilo između sedam i osam hiljada.

Jesi li siguran? Priča se da nije bilo ni pet hiljada...
Po odsečcima koji se dobijaju kada se cepaju karte ispada tako kako ja kažem.

Ali, zaposleni u "Areni" tvrdi da hala nikada nije bila praznija.
Pa dobro, ne znam šta oni kažu, bio sam na nekolicini dešavanja tamo. Recimo, prisustvovao sam koncertu grupe "Il divo", imali su sedam hiljada, samo sedenje, dakle limitirano. Zatim, "Pusiket dols", bio sam i tamo i mislim da je bilo kao i kod mene - između sedam i osam hiljada.

Hoćeš da kažeš da ste ,,mačkice" i ti prodali isti broj karata?
Ne mogu to da tvrdim. Bilo je koliko je bilo i nemam ja tu sad šta mnogo da pričam, iz ove kože se ne može... Hteo sam da obeležim jubilej, 25 godina postojanja na estradi, da se zahvalim publici na podršci koju mi je davala svih ovih godina. Ispalo je da nisam mogao da napunim halu i nema u tome ničeg sramotnog ni lošeg. Moje namere su bile da sve lepo organizujem i da se svi zajedno dobro provedemo.

Zašto si se odlučio baš za "Arenu", a ne, recimo za Centar ,,Sava"?
Nisam ja bio taj koji je odlučio da se tamo pravi koncert, već organizator, inače moj dobar prijatelj. Kada je čuo da slavim jubilej, rekao je da bi to trebalo proslaviti u "Areni". Odmah sam rekao: Nema šanse!, međutim, direktor ove hale nas je ohrabrio rečima da baš takav program nedostaje Beogradu i da neću pogrešiti ukoliko baš tu u napravim konert. Priznajem da mi se ideja na kraju dopala, jer sam mislio da je ovaj grad ogroman i da ima dovoljno ljudi koje vole mene i moju muziku. Očekivao sam da će doći između deset i 12 hiljada ljudi, ali sam pogrešio. Trebalo je da uzmem neku dvoranu koja prima pet, šest hiljada i onda bi to zaista bila ludnica. Šta ću, sada nema povratka. Potrudio sam se i dao sve od sebe!

Fijasko je bio kada je reč o posećenosti, ali ne i kada se radilo o tvom nastupu. Opšti utisak je da si se poneo kao pravi profesionalac, jer si koncert odradio kao da pevaš pred 100.000 ljudi.
I da ih je bilo sto, pevao bih isto, iz duše. Takav sam. Gde god da nastupam, ne zabušavam, ne foliram se. I te večeri sam bio odlično raspoložen, ozvučenje je bilo vrhunsko, jedino je nedostajalo ljudi... Sve se videlo, šta je tu je, idemo dalje.

Čula sam da su se na dan koncerta karte prodavale u paketu - čak tri za samo sto dinara.
Određen broj karata je podeljen, odnosno poklonjen, pa pretpostavljam da su ljudi koji su dobili karte odlučili da ih prodaju kako bi došli do novca. Ni moji ljudi a ni ja sigurno se nismo bavili tapkanjem ulaznica.

Jesli li bio razočaran kada si shvatio da ćeš nastupiti pred polupraznom halom?
Nisam, jer kao što rekoh, nisam ni očekivao punu "Arenu".

Šta misliš da je bio problem slabe posećenosti, budući da si imao veoma agresivnu kampanju?
Da li je reč o krizi, da li su bile skupe ulaznice od 900 dinara za parter, 1.200 za tribine i 4.000 za ložu, ili ja nemam dovoljno publike u Beogradu, zaista ne znam. Da sam ovaj marketing imao u Tuzli, došlo bi sigurno više od 15.000 ljudi.

Misliš li da te ljudi u Beogradu ne vole?
Ne da me ne vole, već sam spreman da pomislim da možda moja muzika u ovom gradu ne prolazi, da se više ne sluša. Pretpostavljam da je sada aktuelnija nekakva modernija, pop-folk muzika... Ne znam! Mislio sam da Beograd ima dovoljno slušalaca i za moju muziku, ali sam se, očigledno, prevario.

Saša Popović ti je, kažu, savetovao da ne radiš "Arenu" verujući da je to krupan zalogaj, ne samo za tebe, već i za većinu tvojih kolega.
Jeste, tačno je. Kada sam sa organizatorima došao kod Saleta, on je rekao: ,,Ma, jeste li vi normalni! Kakva 'Arena', nemojte ljudi". Pošto smo ostali pri svom, samo mi je kazao ,,neka ti je Bog u pomoći". Ipak, moram da naglasim da nisam razočaran. Moglo je da bude još gore, jer čak i da sam podelio celu "Arenu", kada neko neće da dođe, on neće pa neće. Ne možete nikoga silom naterati. Ja sam čak bio psihički spreman i za to da se niko ne pojavi. U svakom slučaju, shvatio sam šta treba da radim. Znam gde mi je mesto, znam gde me ljudi vole, gde je uvek puno i tamo ću raditi. Dijaspora mi ne gine, tamo uvek dobro prolazim.

Tamo si, kažu svi, neprikosnoven...
Prolazim odlično u Evropi. To su diskoteke koje primaju do dve hiljade ljudi i uvek je puno, krcato... Ja sam pevač koji se ne folira i publika to ume da oseti i, što je najvažnije, da ceni.

Zašto se na koncertu nisu pojavili Kemal i Šemsa?
Baš kao i Dragana Mirković, i Šemsa i Kemal su se rado odazvali pozivu da zajedno sa mnom nastupe u "Areni". Kemal mi je čak rekao da će doći i peške ako treba. Međutim, u međuvremenu mi je Dragana otkazala, već sam o tome javno govorio, pa je izvršila pritisak i na njih dvoje. Šemsa i Kemal nemaju pristup Pinku, reklamiraju se na DM satu i na neki način zavise od nje. Mislim da nisu hteli da joj se zamere dolaskom na moj koncert, jer oboje mnogo rade u inostranstvu, a kako se njena televizija tamo gleda, nisu hteli da ostanu bez prekopotrebne reklame. Jer, ona je moju ukinula, pa su se plašili da ih ne zadesi slična sudbina. Meni Draganina televizija zaista ništa ne znači, niti ona kao osoba, a pretpostavljam ni ja njoj. U svakom slučaju, ne ljutim se na njih. Čak ni na Draganu!

Šemsa ti je zamerila što je nisi obišao dok je bila bolesna, te navodno zbog toga nije došla na koncert, iako ti je obećala suprotno...
Nisam ni mogao da je obiđem jer je u vreme kada je doživela srčani udar bila u Australiji, a ja u Srbiji. Kada se vratila kući, čuli smo se i videli nekoliko puta. U svakom slučaju, moja ideja je bila da koncert podelim u dva dela - u prvom bi bili moji drugari iz "Južnog vetra", dok bi drugi deo koncerta bio moj put od pesme "Kraljice trotoara" pa do danas. Nažalost, to mi nije pošlo za rukom, jer se niko osim Sinana nije pojavio.

Jesi li siguran da je Dragana kriva za Šemsin i Kemalov izostanak?
Siguran sam sto odsto! Pa i na Sinana je vršila pritisak, zvala ga je, ali on nije želeo da je sluša jer smo zaista dobri prijatelji i, na moje veliko zadovoljstvo, pridružio mi se na bini.

Njeni prijatelji tvrde da joj je ipak žao što "Arena" nije bila puna, dok drugi veruju da su upravo njeni insajderi na koncertu gađali flašama izvođače.
Možda je imala insajdere u smislu da su joj javljali kako je na koncertu, a za ovo drugo ne znam. Ali, pretpostavljam da joj je bilo drago što hala nije bila dupke puna. Što se kaže, srce joj je napokon na mestu. Šta god mislila, to je njena stvar.

Pa ko je onda i zašto Šerifa Konjevića pogodio čašom u glavu?
Opet kažem, mislim da taj incident nema veze sa Draganom Mirković, ali ni sa nacionalnom pripadnošću, kako su to neki pokušali da objasne, jer sam i ja, kao i Đoganijeva igračica, dobio čašu u glavu. Reč je o grupi ljudi koja se malo više opustila, popila i to ne može niko da kontroliše.

Dona Ares je, s druge strane, od publike dobila srednji prst...
I to je potez pojedinca. Ne možemo sad svi da ispaštamo zbog nekolicine ljudi koji ne kontrolišu svoje postupke.

Zašto Novak Đoković nije došao?
Njegovom ocu Srđanu je pozlilo zbog visokog krvnog pritiska pa je završio u Kliničkom centru.
Osim koncerta, proteklih dana glavna tema je bila i žurka organizovana u hotelu "In". Mnogo tvojih kolega, iako pozvani, nisu mogli da uđu u restoran jer im obezbeđenje to nije dozvolilo, pa je umalo došlo do tuče. Šta se zapravo dogodilo?
Priznajem da sam, kada je reč o organizovanju after-partija, sam napravio grešku. Hteo sam da okupim sve drage osobe na jednom mestu, a kako sam imao mnogo gostiju koji ne žive u Beogradu, želeo sam da to bude u blizini "Arene". Budući da u restoranu Novaka Đokovića nisam mogao da napravim parti jer je tih dana u prestonici bio teniski turnir ,,Serbia open", a familija Đoković imala mnogo gostiju, hotel "In" mi se učinio kao idealno rešenje. Sala u kojoj sam organizovao žurku prima samo 120 ljudi, a ja, ne želeći da nekog izostavim, nisam nikome poslao pozivnicu jer sam smatrao da ćemo svi zajedno otići u restoran nakon koncerta. Pogrešio sam što nisam nekog od mojih iz organizacije odmah poslao u hotel da sačeka goste i tako spasem - i prijatelje i sebe - bespotrebnog maltretiranja. Čitav haos je nastao za deset minuta, koliko je meni trebalo da se presvučem nakon nastupa i dođem do hotela. Obezbeđenje nije hteo da pusti Džeja, Sinana i menadžera Baneta Obradovića, što je zaista nedopustivo, jer je reč o mojim prijateljima. Dok sam ja stigao, oni su se već posvađali i otišli iz hotela.

Kažu da su čak "radili" i pištolji.
Ne znam šta se tačno desilo jer sam došao kada se sve završilo, a sve je zaista trajalo desetak minuta. Kažu mi da nije bilo pucnjave, ali da je neko od momaka koji je došao sa Džejom potegao pištolj. Na sreću, sve se završilo dobro, ali mi je žao što su se oni naljutili na mene.

Tvoja supruga Marta bila je potpuno izbezumljena, čak se i izula i onako bosa jurila Džeja po holu hotela, moleći ga da se vrati...
Jeste, bilo joj je žao što je sve tako ispalo. Mislim i da je obezbeđenja hotela prenaglilo, jer ipak su sve to ljudi koje oni poznaju i sigurno znaju da su moji prijatelji. Zaista mi je žao što se dogodilo tako nešto i ja im se ovim putem javno izvinjavam....Nastavak možete pročitati u novom "Svetu" .