• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ok, koji vas je koncert poslednji odusevio?

Started by ..., 23-04-2005, 23:10:45

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Savajat Erp

Quote from: D. on 20-06-2011, 23:22:13
Edit: naravno da ima dušu. Zato je i razbijena.

Ово ми се свиђа. :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Agota

Pazi,J.R.se naso da procenjuje .
Pa ko bi njemu bre doso na koncert,sve da
deli uz kartu viski i koku
Ne mogu da predjem preko gnusne izjave sto
nije na bini skoncala
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

pokojni Steva

Epi, tačno ne znam šta da ti kažem. Pamćenje i zaboravljanje Srbije, ju! Publika bacila pare, ju! Idi to kaži onima na Ušću, 25., valjda.
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Anomander Rejk

Ama nebitno je gde se desilo, jednostavno je neprofesionalno i nefer, i kako god hoćeš.
Stondirana je da peva, a nije stondirana da uzme kintu ?
Šta tu nije jasno, ne kontam.
Tajno pišem zbirke po kućama...

HAL

Ejmi je tu najmanje kriva. Glavni krivci su bitange koji su toliko halapljivi da nemaju više granice, pa vade bolesnu osobu sa lečenja i najavljuju turneju sa njom po čitavoj Evropi.
Isti slučaj sa onim mučenikom Biberom, koji još uvek nije stigao da se pošteno poigra sa svojom pišom i sazna njenu funkciju, a guraju ga u prvi plan sa muvatorskim pesmicama.

pokojni Steva

He, he, he, sinko, mislim da se ne razumemo. Ja ne pričam o prodajnoj prezentaciji Ikea naslonjača za ruke neg o onom za šta ti misliš da je krepalo polovinom '70. A nije.

Nego, oćel mi se neko zajebati/izlanuti, koji je klinac umislio da jeste J.R.? Neki vajni šlreper, toliko sam i sam pobobao. Gru? Nije. Voodoo Oliva? Nije. Preživeli od Montečamuga, cvrc, nije. Možda je od onih 'sindikalista'! Ha?! A možda i nije... Jao, neću moći odate brige da spavam noćaske...

Savajat Erp

Quote from: HAL on 21-06-2011, 00:32:51
Isti slučaj sa onim mučenikom Biberom, koji još uvek nije stigao da se pošteno poigra sa svojom pišom i sazna njenu funkciju, a guraju ga u prvi plan sa muvatorskim pesmicama.

Justin Bieber vs Beethoven -Epic Rap Battles of History #6
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Third Eye

Leonard Cohen je pošao na turneju jer je imao finansijskih problema...i ne verujem da je iko zažalio zbog toga. Ovde je verovatno suprotna situacija što se žaljenja tiče.  :)
I'm always going to be there for you, even if it's only as an obstacle for you to overcome. Even if you do hate me. That's what big brothers are for.

Джон Рейнольдс

Quote from: agota on 20-06-2011, 23:57:27

Pazi,J.R.se naso da procenjuje .
Pa ko bi njemu bre doso na koncert,sve da
deli uz kartu viski i koku
Ne mogu da predjem preko gnusne izjave sto
nije na bini skoncala

xrofl

S viskijem i kokom, punim veliku salu SKC-a, 100%.  :lol: Sad ću da smislim i plejlistu. Dead Milkmen - Takin Retards to Zoo sviram sigurno.  :lol:

Uzgred, Džadž Dred je umro na bini i to se sad doživljava kao posvećenost muzici i šta sve ne. Doduđe, bio je kul faca i ranije.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

Quote from: John Reynolds on 21-06-2011, 11:05:22
Dead Milkmen - Takin Retards to Zoo sviram sigurno.  :lol:

Dead Milkmen!  :|
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

Джон Рейнольдс

Bio na svirci u Beogradu. Upoznao Rodnija i to kako - čovek tumara KST-om u potrazi za nekim alatom da otvori šaht (?!?!?). Pevao refren na Tiny Town.

E, taj me je koncert zaista oduševio. Dobar, baš dobar. Još je Dejv svirao bas, ali je već tad baš loše izgledao.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

Father Jape

angel011

Quote from: Anomander Rejk on 21-06-2011, 00:17:55
Ama nebitno je gde se desilo, jednostavno je neprofesionalno i nefer, i kako god hoćeš.
Stondirana je da peva, a nije stondirana da uzme kintu ?
Šta tu nije jasno, ne kontam.

Šta nije jasno u tome da su njeni nastupi često takvi?

Ako hoćeš izvedbu a la Zdravko Čolić, idi na njegov koncert, ne Ejmin.

Znam ljude koji već duže slušaju Ejmi, gledali su snimke njenih koncerata i rešili da ostanu kod kuće i slušaju mp3.

E sad što neko tvrdi da je njen fan a ne zna da je vrlo lako da se nešto ovakvo desi, odnosno daje pare a ne zna za šta ih daje, to je njegov problem.
We're all mad here.

SIMERIJANAC

Quote from: John Reynolds on 21-06-2011, 11:05:22
Sad ću da smislim i plejlistu. Dead Milkmen - Takin Retards to Zoo sviram sigurno.  :lol:

Где ме нађе!!!!!

SIMERIJANAC

Čekaj bre Džone,nisam znao da gotiviš Mlekadžiju,to mi je bio jedan od omiljenih bendova.
Šveca i ja smo se dopisivali sa Dejvom na srpskom.Ladno su nas zvali telefonom iz USA kad ih je intervjuisala za fanzin.

www.youtube.com/watch?v=QJYjr-vUKZM

Tex Murphy

Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Джон Рейнольдс

Milkmeni su svirali cca '91, tu negde. Izašli su Metaphysical Grafitti, ali ne i ono sranje posle kad sam prestao da ih pratim i slušam. Dobro se sećam da je Dejv na početku ili pri početku koncerta pevao Methodist Coloring Book, a posle je krenulo rokanje. Sad sam malo prodžarao Viki, nisam pojma imao da je studirao u Srbiji, a uvrtao sam sebi u glavu i da je ranije umro. Radio je tu neki džank, sto posto, dobro se sećam da u Beogradu te godine nije uopšte dobro izgledao.

Koncert je bio odličan, bend raspoložen, a nisam imao pojma da toliko publike voli Milkmene. Svirali su uglavnom stvari s Big Lizard In My Backyard i Beelzebubba, Astro Zombies od Misfitsa za kraj.

Kao što spomenuh, Rodnija smo drugar i ja upoznali tog dana dok smo lunjali KST-om u potrazi za nekim ko bi nam prodao karte. Tip našao jedan od onih šahtova u hodniku i mada nikad nisam bio u fazonu smaranja onih koji sviraju, reko ajde da prozobirmo koju jer smo sami tu u hodniku, ali on nas ne jebe ni 2%, nego se raspituje gde može da nađe alat da otvori šaht i vidi šta ima ispod. Alo rođače. Mi se uljudno izvinimo što alat ne vučemo sa sobom, a on ode dalje da tumara. Posle mi je uvalio mikrofon da pevam Tiny Town, ali me je onaj džandarski ološ koji je vazda kvario atmosferu u KST-u sprečio da se popnem na binu, već sam visio negde između, Rodni me vuče sa stalkom mikrofona, neko me podiže i gura s leđa (valjda drugari), a copina baunserska me gura nazad. Ali je tekst TT takav da se u tom okruženju može pevati bez po muke.

Da li je bio još neko tad? Simke, nisi? Nekad mi se čini da sam bio jedini na nekim koncertima - osim Milkmena, u to vreme su bili i Slapshot, Negazione, Spermbirds... Sve odlični koncerti, poštene svirke.

#Τζούτσε

Father Jape

дејан

ја сам био на 'Spermbirds'
...barcode never lies
FLA

SIMERIJANAC

Quote from: John Reynolds on 22-06-2011, 02:54:19
Da li je bio još neko tad? Simke, nisi?
Bio,jašta,morali smo da odemo s Roten Sosidža koji su u isto vreme svirali u SKCu sa Astmom i Kurz und Klarom.

Sa certa Spermirdsa.

www.youtube.com/watch?v=nnGZ6EyIRC4

cicmi

Is'o neko od vas pank dinosaurusa :) na Extreme Noise Terror, u Zagreb ? 
Trebali da sviraju u Backoj Topoli pre par godina ali se Dean Jones razboleo.

sandjama

prieeeeest!!!! kakvo razvaljivanje juce!!!! i onda ti sutradan nesto ovako pomraci raspolozenje:

QuotePre nastupa grupe "Vajtsnejk", publiku su zagrejali domaći bend "Atlantida" i zagrebački hard-rok sastav "Malehookers", kao i bend "Džudas prist".

http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/263471/Grupa-Vajtsnejk-nastupila-pred-oko-12000-fanova
ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Meho Krljic

Da, ovi iz Blica su baš fulali.  :lol:

Bilo dobro. Čak su i Mejlhukers bili solidni, mada naravno nisu ništa epohalno. Vajtsnejk iskido, ko voli, Koverdejl uobičajeno preterano seksepilan i sve to. Prist penzionerski al pošteno. Zanimljivo je bilo gledati kako se koji od dvojice matorih pevača dovija da ispoštuje vokalne standarde koje su sami postavili pre trideset & kusur godina. Koverdejl je puštao ostatak benda da ga pokriva bekovima (sjajno pevaju) i sam se čuvao za udarne momente pa je zvučao bolje nego što je objektivno bio (mada, da ne bude zabune, i dalje sjajno peva). Halford pak, kida za sve pare ali kad ne može da izvuče, on i ne peva. Ceo Breakin' the Law nije pevo, nije pevao falsete na Green Manalishi... Ali je Pejnkilera zato izuo celog. Nije možda dobacio iste tonove ko na ploči, ali pusti priču, kidalo je ono.

sandjama

odlicna zapazanja mehire. cini mi se da je halfordu bas prs'o glas na "blood red skies", al' cak ni to nije zvucalo toliko strasno, s ozbirom da i dalje ume momachki da zakreshti :).

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Agota

This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Josephine

Kul. Razvalili su. Žalim što sam propustila.

Tex Murphy

Osamnaestog avgusta SIMPLE MINDS! Ne dolazi svaki dan ovako veliki bend. To će biti koncert koji će da me oduševi.
Genetski četnik

Tex Murphy

Pa taj Whitesnake je stvarno nisko pao ako je predgrupa onoj nepogodi od Džudas Prista (nije da je Vajtsnejk neka marka, ali opet...)
Genetski četnik

sandjama

ja sam psihicki ubica
covek sa dva lica
danju pocivam u miru
nocem vitlam sa sekiru
licnos' svoju krijem
nocas cu te ubijem!

Tex Murphy

Genetski četnik

Cornelius

Džoni Vinter i Voren Hejns u pariskoj Olimpji 8. jula.

Pred publiku pariske Olimpije, 8. jula, gitarista je izašao sporim korakom, pognut i uz pomoć jednog pratioca, lagano se spustio na stolicu. Posle uvodne kompozicije, Vinter je krenuo sa standardima Good Morning Little Schoolgirl i Got my mojo working. Zvuk gitare bio mu je ujednačen, medjutim, njegovi pokreti više nemaju istu brzinu i preciznost kao nekada. Koncert se nastavio bluz i rock'n'roll standardima: Johhny B Good, I Used To Love Her, Hideaway, Sugar-Coated Love, Bony Moronie, Highway 61... Posle sat vremena koncerta, Vinter se teškom mukom digao sa stolice, otišao do ivice scene i, na opšte oduševljenje, vratio se sa svojom legendarnom gitarom Gibson Firebird 63, toplog i dubokog zvuka, koju upotrebljava kao slide gitaru. Vinter je oduvek bio odličan slide gitarista, te je uprkos godinama i bolesti, to ostao i danas. Jedan od najlepših trenutaka je bio pred sam kraj koncerta, kada je Vinter na scenu pozvao Vorena Hejnsa koji je nastupao u drugom delu večeri, te su zajednički odradili standard Dust my broom.

Johnny Winter With Warren Haynes - Dust My Broom -Olympia-Paris-08-07-11

Tokom drugog dela večeri, na sceni Olimpije našao se Voren Hejns, bluz-rok gitarista, takodje vezan za Jug. Pored grupe Gov't Mule, on, takodje, svira sa obnovljenom grupom Allman Brothers Band. Virtuozni gitarista, Hejns savršeno poznaje celokupno rok, bluz, soul, kantri, fank i pop nasledje, i njima barata prirodno i sa lakoćom. Po procenama magazina Rolling Stone, Hejns je zauzeo 23. mesto medju najboljim gitaristima svih vremena. Inače, Hejns, u tehničkom pogledu, zaista zaslužuje tako visok rang, medjutim, nalik gitaristima njegove generacije, njemu nedostaje prepoznatljivost i lični pečat koji u sebi nosi svaka nota Džonija Vintera, inače, jednog od tri Hejnsovih idola. Druga dva su Džimi Hendriks i Erik Klepton.

Voren Hejns ima precizan zvuk, dobru ritmičnost i način sviranja nalik Karlosu Santani, ali sa više fanka. Njegove solo deonice nisu beskonačne i okrenute ka ukazivanju na muzičarevo majstorstvo, nego ka otvaranju prema drugim muzičarima na sceni. Ključni trenutak devedesotominutnog nastupa bila je kompozicija It's a man's world Džejmsa Brauna, izvedena kao klasičan bluz.

Warren haynes olympia 2011
Je n'ai aucune confiance dans la justice, même si cette justice est faite par moi.

...

E, a jel neko gledao Svi na pod! u Domu Omladine i zasto niko ne prica o njima?
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Tex Murphy

Genetski četnik

zakk

Quote from: ... on 16-07-2011, 02:02:45
E, a jel neko gledao Svi na pod! u Domu Omladine i zasto niko ne prica o njima?

Gledao ih na drugim mestima i ok su mi. Mnogo hejta piju zato što dosta sviraju, to ne kontam nikako.

Quote from: Harvester on 19-08-2011, 15:56:27
SIMPLE MINDS!!!

Preživeo si, dobro je!  :lol:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Tex Murphy

Odličan bend! Mada im starije pjesme bolje zvuče u studijskim verzijama.
Genetski četnik

Alex

Quote from: Harvester on 19-08-2011, 15:56:27
SIMPLE MINDS!!!

Jako dobar koncert.

minusi: loše ozvučenje (pre, nedovoljno dobro - zato što je domaće a ne njihovo)
           neki aranžmani starih pesama su interesantni, ali ne dobri kao originalni
           zadnjih par minuta i uzvikivanje-pevanje GLORIA refrena  (pesme ?)
           pevanje publike umesto pevača (ovo ne podnosim, a nije se ni čulo, srećom nije se preterivalo u tome)

plusevi: odlična svirka, kvalitetne pesme
            umesto najavljenih sat i 10, koncert je trajao sat i 45-47 minuta (pun koncert umesto festivalskog nastupa)
            raspoložen i energičan bend i euforična publika (bar jedan deo, koncentrisan bliže bini, dok je bilo i gomile nezainteresovane klinčudije kojima su SM smaranje i koji su čekali Gobline ili tako nešto domaće)

Vredelo je maltretirati se sa dolaskom u BG
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Tex Murphy

Potpisujem sve! S tim da sam ovo za Gloriju očekivao - tako su završili i prethodni koncert u Beogradu, onaj sa Graffiti Soul turneje.

Što se tiče ovog sa kvalitetnim pjesmama - njihove skoro sve pjesme su odlične, tako da šta god da izaberu, ne griješe. Naravno, svako ima neku svoju ideju kako bi "popravio" selekciju. Ja bih recimo jako volio da čujem I Travel, Pleasantly Disturbed i još neke pjesme koje mislim nikad ne sviraju, a vjerujem da bi sjajno funkcionisale (recimo King Is White And In The Crowd, ili od novijih Woman, Let There Be Love itd.). Takođe mi je maaaaaaalčice problematično što nastupe završavaju sa Ghostdancing, meni je to nedovoljno atraktivna pjesma za kraj koncerta.
Ali to su stvarno sitnice. Ko što si lijepo reko

QuoteVredelo je maltretirati se sa dolaskom u BG
Genetski četnik

pokojni Steva

Znam ih petoro koji su 500% SM fanovi. Svi su Bosanci. Jelil to bila neka vackinacija a da nam se nije primila? :-)

Tex Murphy

Jeste. Zove se vakcinacija dobrim ukusom ;-)
Genetski četnik

Tex Murphy

Čekaj, ovo SM je skraćenica za Simple Minds, a ne recimo... nešto drugo? Right?
Genetski četnik

pokojni Steva

Simple Minds, naravno. Ma nemam ja ništa protiv njih, niti njihovih fanova, samo mi pade na pamet činjenično stanje u mom okruženju.

Tex Murphy

Hm, pa to je interesantno. Od ljudi u mom okruženju jedini ja sam zaluđenik i bezuspješno pokušavam da ubijedim masu da je u pitanju jedan apsolutno izvanredan bend.
A inače, oni (SM) iz nekog razloga imaju već godinama posebno odlične odnose sa beogradskom publikom.
Genetski četnik

Nightflier

Harvi, šta ti misliš o Dubiozi? Baš me zanima mišljenje jednog bosanskog Srbina o njima. Ne mora da bude muzičko, ako ne voliš to što sviraju. Više mislim na teme kojima se bave.
Sebarsko je da budu gladni.
First 666

Tex Murphy

Uh, bojim se da me totalno precjenjuješ :-( Ja Dubiozu znam samo po imenu i ništa od njih nisam slušao (ne zbog nekog izbjegavanja, već mi jednostavno nisu uletili pod radar).
Genetski četnik

Milosh

Bjesovi sinoć u Pančevu. Koncert je potrajao koji minut preko dva sata (počeo malo pre ponoći a pre toga je svirala Multietnička Atrakcija), tako da su uspeli da pokriju, čini mi se, sve bitno sa bezimenog, pravoslavnog i najnovijeg albuma, a bilo je i par pesama sa prvenca kao što su Zli dusi (za kraj), pesme su bile dovoljno suptilno izmenjene za koncert da to bude zanimljivo, instrumentalne deonice u nekima produžene (nije sva publika na ovo najbolje reagovala ali meni je bilo super), a dobro su tempirali najveće hitove, Ime negde u toku prvog sata a Vreme je za pred kraj. Sretoh i neka meni poznata lica, kako iz Pančeva (logično) tako i iz Beograda. A da Dušmana nije mrzelo (as usual), da Armagedda nije klošario u nekom parku i da je zakk... bar dao znak da je živ!, bilo bi nas i više, ali da ih ne prozivam (više) sad, njihov gubitak. :evil:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

I live! Drago mi je da je bilo dobro!
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.