• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

danasnji hardver euquals shit

Started by ..., 24-04-2005, 19:24:13

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

Eh, kad se setim dosa, koji je bio tako koncipiran da je racunar radio sta mu se zada a ne nekih milion aktivnih secret taskova koji usporavaju rad kompa.

Imam masinu na preko 3 gigaherza i 512 mega rama i sta se desava? Ako ne iskljucim antivirus i kazaa nema sanse da iole odigram nesto normalno. Jebem ti multitasking operativne sisteme bill gatesa.

Hardver je placen i preplacen, ali ima caka: komp mi non stop hrce, a u poslednje vreme je poceo da place kad ga probudim. Kazu ventilator....nije nego.

Fuck PC, fuck windows i active x, da bogda ga zabranili uskoro i uveli linux...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

akhnaton

Quote from: "..."Eh, kad se setim dosa, koji je bio tako koncipiran da je racunar radio sta mu se zada a ne nekih milion aktivnih secret taskova koji usporavaju rad kompa.

Imam masinu na preko 3 gigaherza i 512 mega rama i sta se desava? Ako ne iskljucim antivirus i kazaa nema sanse da iole odigram nesto normalno. Jebem ti multitasking operativne sisteme bill gatesa.

Hardver je placen i preplacen, ali ima caka: komp mi non stop hrce, a u poslednje vreme je poceo da place kad ga probudim. Kazu ventilator....nije nego.

Fuck PC, fuck windows i active x, da bogda ga zabranili uskoro i uveli linux...
Koji procesor? Koja ploca? Koji cip set? Koja graficka? Koja....? Ako je Intel u pitanju nista mi ne pricaj jer nema tog Intela koji se nije pokazao kao spor do zla boga u odnosu na AMD. Moja masina je do pre neki mesec imala samo 256MB ram-a i radila je "TURBO" za razliku od drugarovog intela koji je sa 512 ram-a stucao kao lud kad bi mu se nesto teze dalo da radi.  :evil:  :evil:  :evil:  Ima jedna istina da je Linux bolji od Widowsa i to stoji kao Keopsova piramida 8)
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

KulFejs

Eh, a kad se ja samo setim Amige...Sve je bilo super, a sa ovim današnjim mašinama čovek nikada nije načisto.

Doduše, nisam imao bogzna kakvih problema sa svojim Bartonom. Ustvari, nisam imao nikakvih problema; sve loše priče kojih sam se naslušao su uvek bile vezane za Intel i njegovu čuvenu termalnu regulaciju, koja obori takt procesora za 2/3 kada se ovaj pregreje (posle par minuta rada).

Ako me ne bude mrzelo, idući put ću vam ispričati jednu tužnu priču koja se zove Dual Xeon. Elem, kupio čovek Dual Xeon i prvo nije mogao da ga pokrene, pa su mu igrice za klinca seckale, pa mu je ploča pregorela... ali o tome idući put.

I naravno, isključi antivirus kada hoćeš da se igraš... ili radiš bilo šta zahtevnije od obrade teksta.

milant

Ako hoces da se igras ne samo anti virus nego oko 70% windows servisa treba iskljuciti. Pa onda treba iskluciti indeksiranje diskova, i jos masu stvari. Racunar moze da oslobodi i 30% resursa samo pravilnim podesavanjem. Ako nekoga bas interesuje napisacu malo uputstvo....

akhnaton

Quote from: "milant"Ako hoces da se igras ne samo anti virus nego oko 70% windows servisa treba iskljuciti. Pa onda treba iskluciti indeksiranje diskova, i jos masu stvari. Racunar moze da oslobodi i 30% resursa samo pravilnim podesavanjem. Ako nekoga bas interesuje napisacu malo uputstvo....

Pisi bas nam to treba!!! :)
Politically Incorrect member of "Snage Haosa i Bezumlja"

ankh Em Maat  since 1973.

milant

Quote from: "akhnaton"
Quote from: "milant"Ako hoces da se igras ne samo anti virus nego oko 70% windows servisa treba iskljuciti. Pa onda treba iskluciti indeksiranje diskova, i jos masu stvari. Racunar moze da oslobodi i 30% resursa samo pravilnim podesavanjem. Ako nekoga bas interesuje napisacu malo uputstvo....

Pisi bas nam to treba!!! :)

Vazi, bice sto pre budem stigao...

Truba

meni zuji komp ako procesor radi na 100% duze od 5 minuta
:(
intel 2.4 GHz
mislim da je otislo hlađenje... ALI VENTILATOR SE ČUJE KO USISIVAČ
kažu da i procesor ima svoje hlađenje ;)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

milant

Quote from: "Komislav"meni zuji komp ako procesor radi na 100% duze od 5 minuta
:(
intel 2.4 GHz
mislim da je otislo hlađenje... ALI VENTILATOR SE ČUJE KO USISIVAČ
kažu da i procesor ima svoje hlađenje ;)

Onda ga odnesi kod nekog ako ne smes sam da otvoris i pogledas.
Moze da se desi da nesto pregori, pa da moras placas skuplje...

Truba

ma tako je već dvije godine  :lol: tako ti je kod mene uvijek s mašinama... odmah im nešto rikne bez čega mogu raditi i funkcionišu godinama ko švicarac  :shock:

inače kaće onaj tekst o smanjenju opterećenja procesora    8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

morbius

Milante, nemoj se truditi oko nabrajanja servisa, to se već može naći na netu na sajtovima kao što je Black Viper. Imam nešto i na srpskom, morao bih da pogledam u koji mračni budžak hard diska mi se to smestilo.

Uputstvo za čišćenje procesorskog kulera by me:
Ako vam u startu ili pri radu ventilator na procesorskom kuleru pravu buku kao da menje klikere, treba ga očistiti i podmazati. Postoji više tipova procesorskil ležišta i deo njih ima neke posebne kerefeke za kačenje kulera. Ipak, kod nas najčešće korišćena procesorska ležišta sa strane imaju zakačke za koje se kaše metalne kopče kulera. Na jednoj od tih kopči ćete primetiti otvor za šrafciger. potrebno je dugačkim šrafcigerom pritisnuti na tom mestu naniže i kopča se se skinuti sa plastične bravice na procesorskom ležištu. OBAVEZNO DRUGOM RUKOM ČVRSTO DRŽATI KULER PRI OVOM PUSTUPKU, KAKO GA SUPROTNA KOPČA NE BI POVUKLA, POŠTO SE TAKO MOŽE OKRNJITI PROCESOR. Kada je kuler skinut, skinuti mu ventilator i pažljivo obrisati i izduvati nakupljenu prašinu. Skinuti nalepnicu sa donje strane ventilatora i u rupicu ispod nje sipati malu kapljicu ulja za podmazivanje, nakon čega malo vrteti ventilator. Pojedini ventilatori dozvoljavaju i da ih kompletno otvoriš. Benzinom skinuti  osušenu termalnu pastu sa kulera i procesora i staviti novu. Isti postupak primeniti pri vraćanju kulera.
Obratiti pažnju da postoje i procesorska ležišta i kuleri sa drugačijim tipom montaže.

Ko god hoće da se vrati na DOS, može slobodno. Ja ču ipak ostati veran grafičkom interfejsu, multitaskingu i lakoći rada koje nude moderni operativni sistemi. Vremenom svaki OS postaje nestabilan, a ne treba zaboraviti da Microsoft preporučuje da na svom računaru reinstalirate Windows jednom godišnje. I moj Windows XP je počeo da brlja, Linux mi recimo ne prepoznaje grafičku kartu, itd.
Why me?

Truba

Quote from: "morbius"Microsoft preporučuje da na svom računaru reinstalirate Windows jednom godišnje

ja sam imao 95-icu ravno 4 godine i radila je bez problema  :lol:
ovaj sada XP SP1 imam već 2 godine i eadi kao doxa

elem  8)

milant

Quote from: "morbius"Milante, nemoj se truditi oko nabrajanja servisa, to se već može naći na netu na sajtovima kao što je Black Viper. Imam nešto i na srpskom, morao bih da pogledam u koji mračni budžak hard diska mi se to smestilo.

Pa slazem se za servise, i ja black viper koristim. Medjutim mislio sam malo jos po nesto da ubacim. Kojim redom instalitrati i koje stvar, sta jos moze da se iskljuci (recimo indexiranje hard diska, koje je jedna nepotrebna stvar, a usporava ceo sistem - koristis total comander i njegov pretrazivac fajlova i ov ti ne treba), pa kompresovane diskove,
smestanje i podesavanje page file-a i sl...
stavi ti to sto imas, a ja cu da dodam sto budem smatrao za potrebno - korisno.

Truba

ajte ajte
ljeto ide i komp počinje zujati a brat mi oće igrati kanter strajka

morbius

Izgleda da ne mogu da postavim attacment u postu.  :(
Why, Bobane, why?
Why me?