• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZLA SMRT-SEM REIMI

Started by astrohal, 30-04-2005, 20:40:36

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

astrohal

Kultni film Sema Reimija snimljen 1982.godine sa malo glumaca i jos manje sredstava predstavlja nesto sto je do tog trenutka bilo nevidjeno u svetu-gomilu prolivene krvi u maloj, trosnoj kuci na jednom brezuljku na kome postoji suma kao zivi entitet probudjena izgovaranjem misticnih reci iz mormonske knjige mrtvih. Ako niste, svakako pogledajte!

Ghoul

ZLA SMRT, kažeš?
Hmmm, moraću da zapišem u notes, pa kad idući put krenem u videlo klub...
Nešto mi se javlja – možda smo već pominjali taj naslov ovde negde?
Jel ti astrohale čitaš još neke postove ovde, sem svojih?
https://ljudska_splacina.com/

Mickey Mouse

Ako čika Ghoul ne zna za film, onda verovatno i nije bitan. Hajde ti, čika Ghoul-e, kada ga pogledaš reci kakav je. Mislim, film kakav je, ne video klub u kojem ćeš probati da ga nađeš.
...

Plissken

Sta je jos rezirao taj San Rejni?
Can't argue with a confident man.

Truba

Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

golden

MOJA TEORIJA O EVIL DEAD

Radna hipoteza – Evil Dead se giba jednoliko

Argumenti
– vrijeme u kojem je Ash prošao udaljenost od nasilno zaustavljenog automobila do kolibe (t1)
– vrijeme u kojem je Ash jurio automobilom dok ga je lovila Evil Dead (t2)
– razmak koji je Ash ostvario za vrijeme dok je jurio automobilom, a lovila ga je Evil Dead, između njega i Evil Dead (r1)
– razmak (udaljenost) između nasilno zaustavljenog automobila i kolibe (r2)
– brzina automobila (v)
– Evil Dead nije stigla Asha prije kolibe

t1 = 17sek
t2 = 31 sek
r1 = 20m
r2 = 105m
v = 80km/h

Konsekvence
- Ash se giba brzinom od 6.2 m/sek
- Automobil se giba brzinom od 22.2 m/sek
- Evil Dead se giba brzinom od 21.6 m/sek (do ovog smo došli izvođenjem konkluzije iz premisa da se automobil giba brzinom od 22.2 m/sek i da je u vremenu od 31 sek, automobil ostvario prednost od 20m u odnosu na Evil Dead)

Implikacija

Ako se Ash giba brzinom od 6.2 m/sek i ima prednost od 20m u odnosu na Evil Dead koja se giba brzinom od 21.6 m/sek, onda će ga Evil Dead, ako se giba jednoliko, stići već u drugoj sekundi. Ash je trčao 17 sekundi, a Evil Dead ga nije stigla. To povlači, Evil Dead se ne giba jednoliko.

Izvođenje teze pomoću disjunktivno-kategoričkog silogizma

Evil Dead se giba ili jednoliko ili nejednoliko
Evil Dead se ne giba jednoliko

Evil Dead se giba nejednoliko

Dakle, odbacujem radnu hipotezu i prihvaćam tezu: Evil Dead se giba nejednoliko.

(napomena) - podaci dobiveni opservacijom filma Evil Dead 2

Ghoul

Šta?
Oćeš da kažeš da evil dead ima i NASTAVAK?

Damn, svakog dana čovek nauči ponešto novo!

Hvala bukowski što postojiš!

HRISTOS VAS KREŠE!
https://ljudska_splacina.com/

Truba

eh to ja zovem metodološkim proučavanjem pojava koje nisu podložne metodološkim proučavanjima  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

WARLOCK

hehe!  o evil deadu vec ceo zivot pricamo, ima ih milion postova,ajd pricajmo dok smo zivi :lol: ..dok dodje novi post pa da jos pricamo ..
Evil dead 2 -number 1 najbolji film svih vremena :D ..dok moze da se gleda,gleda dok ne umres :P ...