• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Cursed

Started by crippled_avenger, 01-05-2005, 20:43:52

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

ode nam Craven.

nazalost, ovo je prvi njegov film u kome je sporadicna posalica Kevina Williamsona i produkcioni gloss Holivuda vazniji adut od svega ostalog, ukljucujuci i reziju ovog neizmerno vaznog reditelja.

govorili su da ce CURSED biti za vukodlake ono sto je SCREAM za slasher i pogresili su. nazalost, ovaj film nema ni neka tako tipicna negativna svojstva horor filmova. nije cak ni rutinski jer ova vrsta low profile glossy horora ne postoji, nije cak ni skandalozno los, nije cak ni bezumna eksploatacija, ovaj film je jedan novi oblik nistavila.

znam da je film prosao kroz mukotrpnu realizaciju, da je imao reshootove , rewriteove i sve ostalo, ali nazalost ne vidim sta je u tom celom glomaznom a opet tako sitnom projektu uopste bilo vredno. ne vidim vrednost cak ni na embrionalnom nivou.

narocito ne vidim povod da se Craven upetljava u tako nesto jer se po ovom filmu vidi da nije mogao biti ni izazov za njega, niti je mogao biti hit. ne znam zasto je usao u celu pricu.

ovo je nonstream, novi holivudski tok totalnog nistavila...
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Kunac

Stigao znači CURSED... Eh, bez obzora na CAova upozorenja (za koja verujem da su ovoga puta osnovana) CURSED ću morati da pogledam... To vam je braćo i sestre prokletstvo ljubitelja horor žanra - film jednog od omiljenih reditelja se ne propušta bez obzira što postoji ogromna verovatnoća sa je šitina.

Pitanje tehničke prirode: da li je u pitanju DVD rip?

I još jedno pitanje - upućeno CAu ali i drugima: kojih 5 Krejvenovih filmova vam je omiljeno...

MY LIST

TOP 5

1. NoES/New Nightmare
2. The Hills Have Eyes
3. Scream
4. The Serpent & the Rainbow
5. Last House on the Left
"zombi je mali žuti cvet"

E.T.

Scream je horor film?

Truba

Quote from: "E.T."Scream je horor film?
i to najbolji  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

WARLOCK

po meni po mom spisku ide najbolji
1.scream
2.nightmare on el..
3.serpent and rainbow
4.people under the stairs
5.shocker
ipak tesko je sastaviti top 5 :(

sad sam skoro odgledao "swamp thing"covek u gumenom odelu haha!
ne bi reko da je Krejven rezirao..

Truba

1. Scream
2. Last House on the Left
3. The Hills Have Eyes
4. NoES
5.The Serpent & the Rainbow

:lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

E.T.

Meni je Scream urnebesna komedija.
Evil Dead je horor film.
Bar je tako nekad bilo.

Kunac

Quote from: "E.T."Meni je Scream urnebesna komedija.
Evil Dead je horor film.
Bar je tako nekad bilo.

Scream u sebi sadrzi elemente postmodrene parodije/komedije: ali to je i bila intencija tvoraca ovog filma. S druge strane, imamo dovoljno krvi, šokova i saspensa da se zadovolje svi potrebni horror kriterijumi.

Što se ED seriala tiče on nije dobar primer za kontrastiranje pošto i sam sadži brojne komične elemente. EvilDead2:DeadByDawn , na primer, ima više komičnih elemenata od sva tri dela Vriska zajedno. Ali i u tom slučaju postojala je intencija autora da tako bude: red horora, red komik rilifa.

Problem nastaje kada nije planirano da film bude smešan a mi se ipak smejemo. U finalu prvog EvilDead-a postoje tako katastrofalno loši specijalni efekti da čovek može da pukne od smeha ako ne pripazi.

Ghoul

Zar nismo već imali topik gde smo glasali i nagvaždali o najboljim Krejvenovim?

Mislim da je prikladnije ovom topiku praviti listu njegovih najgorih. U ligi velikih reditelja koji imaju gomilu ćoraka, Krejven je jedino iza Hupera (a Karpenter i Arđento kaskaju odmah za njim).

Dakle, najgori:

1.   Invitation to Hell (1984) (TV) = NEOPISIVO LOŠE! Ko je ovo preživeo, ni Pakao mu neće teško pasti!
2.   Deadly Blessing (1981) = Mlaaako i budalasto, sve do kraja koji se posere po dotadašnjem mediokritetstvu i odlučno ga surva u ponor besmisla.
3.   Summer of Fear (1978) (TV) = Naivna budalaština za celu familiju u kojoj je 'najjezivija scena' – konj koji se uskopisti.
4.   Vampire in Brooklyn (1995) = What were they thinking? Edi Marfi kao 'ozbiljni' nigra vampir?
5.   Deadly Friend (1986) = Ovo sve vreme oscilira između dobrog i lošeg trasha, ali je pretežno – jadno.
6.   Chiller (1985) (TV) = Jedino scena buđenja iz kriogenske kome vredi u celom filmu (a i ona je zasluga Stena Vinstona).
7.   Hills Have Eyes Part II, The (1985) = Najgora degradacija koju je jedna odličan film dobio nastavkom u režiji istog autora! Od remek dela (1.deo) do bezličnog klona Petka 13!
8.   Swamp Thing (1982) = Ovo je dosadan film koji bi bio zanimljiviji sa malo više preterivanja, humora i zezanja; trash, ali uglavnom tupav.
9.   Shocker (1989) = Antipatičan glavni junak, neprofilisan i nezanimljiv zlikovac, posthumna romansa koja kao da je iz nekog drugog filma... Krajnje neujednačen film, sa oscilacijama u tonu i užasno lošim kastingom, koji sve te peripetije čini izlišnim i uninvolving.
https://ljudska_splacina.com/

Plissken

Najbolji Krejvenov film, je naravno, maestralni Hills Have Eyes.
Can't argue with a confident man.

crippled_avenger

Uh, volim Cravena. Ne znam sta da ti kazem. Ne mogu tako lako da se odnosim prema tvojoj listi i da je lagano poredjam.

Film je bio na DVDu na vrlo pristojnom snimku iz bioskopa. Vrlo pristojnom. Onom taman da se osacuje film.

Nazalost, mislim da bi u ovu procenu trebalo da imate poverenja. mada, opet s druge strane, ma koliko to cudno zvucalo, voleo bih da nekome ovaj film bude prijatan. Ali, plasim se da takvih nece biti.

Inace, zalosno je cuttovano nasilje. Vise cak nije ni pitanje nadmudrivanja i elipsi nego sve lepo ode u fade out, iz fazona `brate, manje-vise ste videli, ova devojka je najebala, nema joj spasa, `ajmo na sledecu scenu...`

Kunac

Inace, zalosno je cuttovano nasilje. Vise cak nije ni pitanje nadmudrivanja i elipsi nego sve lepo ode u fade out, iz fazona `brate, manje-vise ste videli, ova devojka je najebala, nema joj spasa, `ajmo na sledecu scenu...`

Najavljeno je specijalno CURSED DVD izdanje sa DVA minuta izbacenog krvoprolica! Mozda sa dodatnim materijalmom CURSED popravi utisak?

Naravno, nekom se 120 sekudi moze uciniti malo, ali ako su dobro iskoriscene mogu da naprave bum. Prica se da su neki prizori u KILL BILL krvoliptajucem fazonu...

Milosh

Hm, cak i kritike R-rated verzije prilicno su negativne. Mozemo samo da se nadamo da ce se Krejven bar malo iskupiti filmom RED EYE.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

taurus-jor

Quote from: "crippled avenger"ode nam Craven.

Krejven nikada nije otishao, kao shto nikada uistinu nije ni doshao. Covek je jednostavno snimao sve shto bi mu palo na pamet. Postoje dve grupe ljudi: oni koji paze shta snimaju, makar pravili velike pauze, i oni koji shtancuju sve i svashta i povremeno stvore kvalitetne stvari. Krejven, jedan od najnesigurnijih talenata modernog horor filma, spada u drugu grupu, s tim shto je stvorio - zlobnici bi rekli: omaklo mu se - nekoliko nadrealno kvalitetnih stvari. Poceo je snazno (Last House On The Left, The Hills Have Eyes), zeshche se razvodnjio tokom osamdesetih (iz gomile gluposti shtrce tek dva dobra filma: A Nightmare On Elm Street i Serpent And The Rainbow), da bi u sledechoj deceniji malkice popravio rejting (New Nightmare, Scream, Scream 2).

Moja rang lista dobrih Krejvenovih filmova:

1. A Nightmare On Elm Street
2. The Hills Have Eyes
3. Scream
4. Wes Craven's New Nightmare
5. The Serpent And The Rainbow (ima li ovo neko?)
6. Last House On The Left
7. Scream 2
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Kunac

Nije Krejven ba stako naivan... Karijera mu, uz sve uspone i padove, traje preko tri decenije: a to je za svaki respekt, narocito kada se ima u vidu da malo-malo pa izbaci neki kvalitetan naslov. Da, covek je snimao sve i svasta, ali ono sto valja je stvarno dobro.
Samtrm da dobar film ne moze da se omakne - narocito ne, kao sto je slucaj sa Veso, citav niz dobrih filmova.
U Krejvenovom rezimeu je bar 5 horor klasika, a to nije malo, uopste nije malo...
Sto se Zmije i Duge tice, u mom je posedu solidan DivX ovog filma...

taurus-jor

Quote from: "dr Kunac"Nije Krejven ba stako naivan... Karijera mu, uz sve uspone i padove, traje preko tri decenije: a to je za svaki respekt, narocito kada se ima u vidu da malo-malo pa izbaci neki kvalitetan naslov. Da, covek je snimao sve i svasta, ali ono sto valja je stvarno dobro.
Samtrm da dobar film ne moze da se omakne - narocito ne, kao sto je slucaj sa Veso, citav niz dobrih filmova.
U Krejvenovom rezimeu je bar 5 horor klasika, a to nije malo, uopste nije malo...

Potpuno tacno.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

crippled_avenger

osnovno svojstvo Cravenovog rada da ni njegovi losi filmovi nisu bili totalno nezanimljivi, osim mozda SREAM 3 ili barem totalno bizarni kao MUSIC OF MY HEART. u krajnjoj liniji SHOCKER nije bio dobar film, ali daleko je od toga da je nevazan za neke druge stvari koje ce se potom pojaviti...

e CURSED je zaista nevazan i zanemarljiv film...

Black Mamba

koja glupost nevidjena od Cravena... gledala sam film jos prvog dana prikazivanja i nisam mogla da verujem sta je uradio od filma :roll:

Jake Chambers

Evo da rezurektujem topic :)
Film se upravo daje u Tuckwoodu i pitam se poslije ovih vasih komentara da li da dajem pare na njega ili ne...kad sam vidio da je Krejven mislio sam wow, ali sad zaista vise ni sam ne znam.
I da, od svih koje sam gledao Freddy's New Nightmare (ili kako se vec zove u originalu) mi se najmanje dopada.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Tex Murphy

Zove se A New Nightmare, hronološki odmah poslije Final Nightmare  :!:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Kunac

Ako se mozak iskljuci - film je blago zabavan - pazi, nista extra ali gledljivo ako se ocekivanje svedu na minimum. Film je odradjen, zbrzan, predviviv... Ima jedna odlicna scena u garazi (mada nije ni ona bez mana) i to bi, manje-vise, bilo to...
Nazalost - cini mi se da je u nase bioskope stigla CUT verzija. Kada sam gladeo "originalnu" verziju izuzetno me je iritiralo sto su rezovi bili bolno ocigledni - ipak je to film o vukodlacima i malo crvenog sirupa je vise nego pozeljno. Bah! PG-13!
Pre par dana je izasao UNRATED DVD i thats the way to go (i guess so - planiram da pogledam ovu produzenu verziju sto pre pa cu javiti u vezi sa detaljima).

Jake Chambers

Quote from: "Harvester"Zove se A New Nightmare, hronološki odmah poslije Final Nightmare  :!:

Dragi Harvo, filmovi u raznim zemljama nose razne nazive. :x
U Njemackoj, gdje sam ja isti gledao, film se zove Freddy's New Nightmare. Vidio sam i naslov Wes Craven's New Nightmare.
A Final Nightmare isto ima nekoliko naslova - izmedju ostalog A Nightmare On Elm Street - Freddy's Dead.

Tex Murphy

Ja sam taj film gledao pod nazivom Freddy's Dead: The Final Nightmare. U svakom slučaju, nova noćna mora dolazi poslije posljednje i to je nepobitno.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Quote from: "Harvester"Ja sam taj film gledao pod nazivom Freddy's Dead: The Final Nightmare. U svakom slučaju, nova noćna mora dolazi poslije posljednje i to je nepobitno.

I ta nova je gora cak i od druge, za koju sam mislio da je niko ne moze preci koliko je grdna  :P  :x

ginger toxiqo 2 gafotas

CURSED JE ZAISTA JADAN.JESTE DA JE FILM PROSHAO KROZ PRODUKCIONI PAKAO-CHITAVA GLUMACHKA POSTAVA JE PROMENJENA(SA IZUZETKOM CHRISTINE RICCI,KOJA CHAK NI NE POKUSHAVA DA SAKRIJE NEPRIJATNOST SHTO JE DEO TAKVE BEZVEZARIJE),TAKO DA SE U ZAVRSHNOJ VERZIJI NASHLO MESTA I ZA SCOTTA BAIOA I LANCEA 'N SYNC' BASSA,SCENARIO JE KASAPLJEN DO NERASPOZNAVANJA,SPECIJALNI EFEKTI RICKA BAKERA SU UPROSHCENI ILI ZAMENJENIM NEKAKVIM DILETANTSKIM RESHENJIMA ZA KOJE I MASKA IZ DOMACEG 'MEHANIZMA' IZGLEDA KAO VISOKA KLASA,IZNUDJENI POTEZI U MONTAZI SU BOLNO OCHITI(NA PAMET MI PADA 'RODJENI SJUTRA'),CHESTO NIJE NAJJASNIJE O KOJIM TO STVARIMA RICCI&JACKSON RAZGOVARAJU,OBECANOG EROTSKOG NABOJA KAO I ODMAKA OD ZANROVSKIH OBRAZACA NEMA NI U TRAGOVIMA...A JOSH JEDNOM NEKOME JE PALO NA PAMET DA SE I SAMA ISPRAZNOST POCHETNOG KONCEPTA DA ZABASHURITI VICKASTIM DOMISHLJATOSTIMA U TEKSTU!TRUDIO SAM SE,ALI FILM NIJE BIO NI ZABAVAN,NISAM NASHAO OSNOVE NI ZA BEG U TRASH ISHCHITAVANE,A NA KRAJU ME JE OBUZELA TUGA KADA SAM SHVATIO DA JE OVO VEC 4. VELIKI PROMASHAJ U NIZU NEKADA ZNACHAJNOGA CRAVENA.KANDA JE DOSHLO VREME DA SE PONOVO PODROBNO ISPITAJU NAJBITNIJI PODVIZI IZ NJEGOVOG OPUSA :oops:  :oops:  :oops:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Jake Chambers

ovaj...a moras da vices?  :?

Milosh

Pogledao sam CURSED, ali UNRATED verziju sa svim krvoprolicem koje je izbaceno iz bioskopske. Sta reci, film jeste los, prevashodno na nivou scenarija koji nalikuje na rip-off VRISKA sa nevesto nakalemljenim vukodlakom, Williamson je stvarno potonuo, a mislio sam da od TEACHING MRS. TINGLE ne moze nize. Drugi problem je na nivou studija koji je posle mrcvarenja sa silnim dosnimavanjima lepo isekao film da to bude nesto kao produzena epizoda DAWSON'S CREEKA sa vukodlakom koji se tu malo muva tj. rekao bih da na to lici ova bioskopska verzija. Ova je ako nista drugo: horor, slab horor, ali ipak horor. I ja ne bih bio previse ostar prema Cravenu, naprosto iz ovakvog teksta i nije se moglo izvuci vise, rezija je zapravo sasvim solidna sa jednom vrlo dobrom scenom (u garazi) koja se okoncava malo glupavo, ali opet citav film je takav: generalno glupav, ali dopadljiv na momente. Sto se tice gore scena nema ih puno ali su dobro osmisljene, tempirane i sprovedene. CGI smeta pri kraju, u scenama u klubu i sa psom (zanimljiva ideja btw). Dakle, film je gledljiv, ali nista vise, i, naravno, iskljucivo UNRATED verzija na divxu, a bioskop preskocite ovaj put.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Pajke

Quote from: "Milosh"
Drugi problem je na nivou studija koji je posle mrcvarenja sa silnim dosnimavanjima lepo isekao film da to bude nesto kao produzena epizoda DAWSON'S CREEKA sa vukodlakom koji se tu malo muva tj. rekao bih da na to lici ova bioskopska verzija.

Mmmmm-m...mislim da si me zainteresovao. :wink: