• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

novi stripovsko filmski kviz

Started by sigismundus, 19-05-2005, 18:31:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

NOVI FILMSKO STRIPOVSKI KVIZ POČINJE Na DRUGOJ STRANI

meni se svidjalo ono malo prepucavanje sa daltonima i ono što je bilo dalje
što to ne bi bila redovna rubrika
pa ako se neko seti interesantnog pitanja...

da počnem. mislim, da smo sa marlowom prošli put prebrzo završila priču o Johny Neru. Možda ko nije ni znao o čemu se radi. dakle, to je bila posebna edicija  zagrebačkog Plavog vjesnika. Takozvana super strip biblioteka.
tamo su izlazili stripovi Fantastika(Čelična kandža, Pauk), Tajni agent(Johny Nero, Barakuda) i Komandosi(Narednik ironside, Madockovi junaci). Izašlo je po 14 svezaka, na oko 128 stranica, svaki junak 7 sveski).

1. ko je autor originalne čelične pandže?
2. ko je autor pauka

u toj seriji bili su objavljeni več drugorazredni crtači

ta se serija nastavljala sa diabolikom i uranelom, dalje sa el desperadom, pa vojnom serijom pobjeda, pa domačim stripom vjeke Iveziča, pa dalje johny loganom, i konačno alan fordom.

3. kako se zvao domači strip vjekoslava iveziča?

super strip biblioteka je imala nekoliko offshotova. recimo western, sa 48 sveski, pa naš strip, sa 10 sveski, pa slavni romani, pa avantura. to je bio manji format, tanje sveske, a avantura i naš strip bili su na visokom nivoju. slavni romani bili su veči format.

4.koliko je stripova avantura izašlo i koji je bio poslednji?

obično ne postavljam takva pitanja, ali ovaj ima smisao, verujte mi.

5. navedite bar dvoje domačih autora što su objavljivani u našem stripu, super strip biblioteke. jer postoji još naš strip, koji je izlazio u zagrebu na a-4 formatu, kao časopis.

6. strip 81/82 i još dvije godine dalje bila su prava sramota za strip. isecanje, kolaži, montaže što uopšte nisu podsečale na originale.

kad je strip prestao izlaziti, izašlo je naknadno još nekoliko brojeva u a-4 formatu. Da li iko zna za bar jedan broj?

7. da li znate bar jedan strip (pored taličnog) u kom se pominju daltoni i prepričava njihova priča a da je izlazio na našim prostorima.

8.arthuro del castillo je jedan najčuvenijih western ilustratora. izmedju ostalog kreirao je i kobru. Ko je crtao kobru posle, kad je on prestao.

9.ko je crtao čuveni strip Karl viking?

10. Jedan najpopularnih science fiction stripova bio je Dan Dare. Objavljivao ga je Plavi vjesnik od početka bakrotiska, to je od 248 broja dalje. Da li znate u kom je časopisu, ili časopisima izašla još koja epizoda Den Derija?

mislim, da je dosta za početak

eh, ne.

11. koje je pravo ime zagora?

nisam mogao odoliti

12. koja je serija super strip biblioteke bila još izdavana, a ja je zaboravio
doslovce zaboravio

ako mislite, da ovakav kvizič ima smisla, pa dajmo mu mogučnost, da se razvija i dalje.
onaj, koji sniva tudje snove

Aleksandar Žiljak

Odgovor na 10. pitanje (za ostalo sam bio premlad, iako se sjećam i Pobjede i tadašnjih Alan Fordova):

U Plavom zabavniku u proljeće 1992. je izlazio Dan Dare. Na žalost, kako je izašlo samo 6 nastavaka, stvar nikad dovršena. Plavi zabavnik je bio jedan od Vjesnikovih abortusa u jeku raspada kuće. Trebao je podsjećati na Plavi vjesnik, ali i Politikin zabavnik, pa sad vi vidite otkud mu ime!

E kako pamćenje radi: Sad sam se sjetio, pa izlazio je i u onoj Panorami, tamo negdje vrlo ranih sedamdesetih, od tamo ga se ja i sjećam.
A. Žiljak

sigismundus

jeste, to su bila dva objavljivanja. super. očekivao sam stripoteku, ali plavi zabavnik...(fale mi 5 i 6 broj)
no, bila su još dva. isto u koloru.

ispravljam, očekivao sam panoramu

Aleksandar Žiljak

Quote from: "sigismundus"jeste, to su bila dva objavljivanja. super. očekivao sam stripoteku, ali plavi zabavnik...(fale mi 5 i 6 broj)
no, bila su još dva. isto u koloru.

Nisam siguran, pa nisam odmah ni stavio: ZOV, Vjesnikov pandan Politikinom iz ranih sedamdesetih? Ali, ovo nisam siguran...
A. Žiljak

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "sigismundus"11. koje je pravo ime zagora?

Patrik Vilding? Mislim da se prvi put predstavio agentu Gavranu, tj. Edgaru Alanu Pou. Ne mogu se sjetit koja je tacno epizoda, jer mi stripovi nisu tu.

P.S. Za ova druga pitnja sam premlad da bih pamtio tako nesto.
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

sigismundus

Patrik vilding, jeste. veoma jeste. to je zagor, pojma nemam u kojoj  se epizodi prvi put predstavio.

što se tiče dena derija, nije bio ni Zov, ni Politikin zabavnik.
bile su to dve publikacije, koje su skoro odmah prestale sa izlaženjem. U zovu je izlazila Daleka planeta, kolor jako vizuelni strip...
a negdje je izašla cela , kompletna strip epizoda dena derija u koloru. koja nije izašla u plavcu.

pa, nešto kao den deri je izlazilo i u eksu, samo onu šlamastiku nisam hteo ni spominjat. crnobelo govno. ništa od originalnih izdanja što su išla u eaglu.

DzekiCen

Ja sam iz prve samo znao Zagorovo ime: Patrik Vilding.
Za ostalo kopam po pamcenju ;-)

DzekiCen

Strip Vjekoslava Ivezica : da nije u pitanju Timothy Thatcher?

sigismundus

dobro došao DzekiCen. drago mi je što si navratio.
verovatno več znaš, da je pošiljka otišla.

sigismundus

jest, Timothy Thatcher. dve sveske,
super

DzekiCen

Hvala puno! Ovo je super forum.

Karl Viking je crtao Don Lawrence.

sigismundus

da, don lawrence. autor je i olaka, i meroka snažnog, i 10 epizoda western stripa Bili Kid, i naravno storma, pa daleke planete... jedan od genija stripa.
a pohvala za sajt pripada bobanu. ponekad ga je doduše teško podnosit, kad se on zainati, ne ume, da stane...a u biti je sjajan momak.

marlowe

'ajd da probam nesto ovako pred spavanje.

4.koliko je stripova avantura izašlo i koji je bio poslednji?
18 (?) - 17 + 1

5. navedite bar dvoje domačih autora što su objavljivani u našem stripu, super strip biblioteke. jer postoji još naš strip, koji je izlazio u zagrebu na a-4 formatu, kao časopis.

radilovic (jedini kojeg imam, br. 8; smrc, smrc...) & beker (?)

6. strip 81/82 i još dvije godine dalje bila su prava sramota za strip. isecanje, kolaži, montaže što uopšte nisu podsečale na originale.

kad je strip prestao izlaziti, izašlo je naknadno još nekoliko brojeva u a-4 formatu. Da li iko zna za bar jedan broj?

zar nije i br. 84 u A4 formatu?

12. koja je serija super strip biblioteke bila još izdavana, a ja je zaboravio
doslovce zaboravio

ako cemo da cepidlacimo pored edicije Foto (na koju verovatno mislis, tu bi spadali i super strip - BIS i super strip - MAXI. zar ne?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sigismundus

stigao majstor
on to onako pred spavanje

-super strip avantura je zbilja problematična, izašlo je po mome 16 malih svezaka, sedamnaesti je najavljen, ali kolko znam, nije izdat, tako da se kasnije pojavio broj 17 u večem formatu. bio je to che gevara
ako slučajno nadjem broj 17, mali format ikada, porušiče mi se svet, ali to če i značiti, da postoje dva broja 17; dakle po mome za sada ipak samo 17 brojeva

-Naš strip: radilović i beker(zaviša) je sasvim u redu. bio je tu još recimo još J. Milanović: Na krilima pobjede-Franjo Kluz. spisak tih stripova je u stripografiji.

-strip 81/82
stripa broj 84 nemam, tako da to ne znam. ali imam kapetan vuk u velikom formatu, a znam da je takodje izašao jedan broj više manje posvečen rock muziki. kolega mi je kazao, a nikad pokazao, da je tako izašao i jedan flaš gordon, u šta sumnjam

-ma da, zaboravio sam foto strip, četiri broja, tek sam se kasnije setio.
a pravo kažeš, ako bismo cepidlačili, i ta stripa: BIS i super strip maxi bi došli unutra; ali, recimo, da ne cepidlačimo.

sigismundus

znači ostaje još:

1.ko je autor originalne Čelične pandže?
2.Ko je autor originalnog pauka?
7.bar jedan strip o daltonima?
8.ko je crtao Kobru posle Castilla?
10. Dan Dare, još koje objavljivanje?

hintovi:

1.Čelična pandža objavljivana u Stripoteki, Gigantu, Panorami, Zenitu
autor je crtao recimo još Geriljerose, western stripove tipa Rej Karson, Kanzas Kid, Teksas Džek...
http://www.internationalhero.co.uk/s/stclaw.htm
2.to je autor, najznačajniji bar, Robina Huda, crtao je recimo Tajnu sargaškog mora, neke epizode stripa Zip Nolan, Muzej voštanih figura...
http://www.internationalhero.co.uk/s/spider.htm
7.crtao ga je autor poznatog junaka Larija Morgana-Larigana, Ralpha OConnora, Kendalla i Ringa.
8.argentinac, objavljivan i u stripoteci i u Dubrovačkom gusaru, nedavno je objavio i jedan strip o texu. bonneli stuff.
10. najznačajnija epizoda, koje još nismu spomenuli, tajna crvenog meseca(bar mislim da je takav naslov), izdata u premijernom broju jedne naše poznate strip revije, potpuno u koloru
ostala dva objavljivanja nisu bitna, jer su dve revije propale odmah posle par brojeva. jedno objavljivanje je bilo u Horizontu, veoma kvalitetan tisak početka Safarija u svemiru. Imam samo prvi broj, a mislim, da su izašla dva. Marlowe?

sve u svemu, dobro je prošlo, za sada

marlowe

10. najznačajnija epizoda, koje još nismu spomenuli, tajna crvenog meseca(bar mislim da je takav naslov), izdata u premijernom broju jedne naše poznate strip revije, potpuno u koloru
ostala dva objavljivanja nisu bitna, jer su dve revije propale odmah posle par brojeva. jedno objavljivanje je bilo u Horizontu, veoma kvalitetan tisak početka Safarija u svemiru. Imam samo prvi broj, a mislim, da su izašla dva. Marlowe?

jos necu da idem malo da kopam po stripovima, da li je izasao mozda u nekom comiconu? (secam se da je milicevic tamo najavljivao izlazenje albuma, cak i trazio pretplatu).
horizont, ako mislis na onaj noviji sa lepim stilizovanim logom, mislim da je izasao samo taj br. 1.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sigismundus

Ne, Den Deri nije izašao u Comiconu, iako ga je Miličevič tamo reklamirao, niti bilo gdje drugdje u njegovoj režiji.  Njegovi projekti obično ionako ne dolaze do realizacije, ili su kratkog daha.  Pa nije ni ovaj, iako je čak skupljao pretplatu. Tada sam imao sreče, da sam bio švorc, pa nisam platio, i ostao bez svega.

p.s. hvala za informaciju o Horizontu. To je znači to.

Tuco

10. To je bio prvi broj EKSa , znam zato jer sam ga prošle godine u glancer stanju našao u Celjskoj antikvarni  :lol:

sigismundus

The Red Moon Mistery. tačno, prvi broj Eksa. Strip magazin, koji je na početku toliko obečao. Objavio Fort Viling Huga Pratta, Indijance, Aster Blistoka... a onda se srozao  na ravan nekih kvazi kung fu stripova. Od kojih je shang chi bio još dobar.

...

Shang chi bio jos dobar?

Pogledaj crno bele radove Gene Daya , tipa fantazije jesenjeg meseca, ja bolji crtez nisam video. By the by, Shang Chi Gene Daya izgleda puno gore u originalu nego crnobelo...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

sigismundus

očekivao sam, da češ se javiti. znam, da imaš praktično komplet američkog shang chi-ja. I jest, shang chi, koji se pojavio početkom sedamdesetih godina, sigurno je bio jedan najsofisticiranijih marvelovih stripova. time što ga je na početku crtao Starlin, to je još samo pridobio na kvalitetu. I jest Gene Day je svakako bio dobar. Vrlo dobar. Izašlo je tako 125 sveski redovne serije, pa onda još magazine izdanje, koje su po mome bile daleko bolje. I to, da boje kvare večinu američkih sripova, to je več dugo jasno i poznato. samo je problem, da su ti stripovi crtani tako, da se kasnije oboje. Da su crtani, da se objave crnobeli, to bi bilo sjajno. Ovako to je samo izgovor nama, da jih hvala bogu ne vidimo u onim užasnim bojama. Ne znam da li si vidio graphic novel, lepo odcrtano i obojeno. A još uvek je to negde na ravni nove elektre. Znači, priznajem shang chiju mnogo toga, ali ga baš ne smatram vrhuncem stripa. pa sad če skoro i film. i ja ču konačno morati jednom, da upotpunim kolekciju. još mi uvek fali bar dvadeset svezaka.

sigismundus

eh, da završimo taj kviz:

evo ostalo:

1.ko je autor originalne Čelične pandže?
2.Ko je autor originalnog pauka?
7.bar jedan strip o daltonima?
8.ko je crtao Kobru posle Castilla?

odgovori:

1.jesus blasco
http://www.lambiek.net/blasco_jesus.htm

2. reg bunn
http://www.lambiek.net/bunn_reg.htm

3.arthur del castillo
 CR#357.daltoni više ne jašu
  reprint:CR#192, braca dalton
  reprint:strip west#30, sudbonosni metak

4. Miguel A. Repetto

eto, toliko

...

Ok, po meni je vrh stripa mozda Sandman, ako zanemarimo neke radove.

Da li si video Fantaziju jesenjeg meseca u Eksu? Ok, u biti price je kineski mit, ali kompozicija stranice i rad tushem su, bar po meni , nikad vidjeni. Sto se tice tusa, on je obicno takav da oduzme mekocu rada olovke, ali ovde je lukavo iskoriscen da da kontrast koji je takav skoro kao da gledas fotografiju.

Sta je po tebi vrhunac stripa?

E, da, ako ti nedostaje 20ak brojeva, kupi ih, ali svaki strip ima zlatno doba kod jednog autora i onda postaje stereotip ili tog autora najure. Probaj Agent X 1-6, radila Gail Simone, slatko sam se smejao. Ili , na primer, probaj Alpha Flight iz 93, izaslo svega 20 brojeva ali dosta njih su stvarno na nivou, na primer Astro Cityja. Probaj i prvi trade Astro City ako nisi, mada i ostali su ok ako ne i odlicni!
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

sigismundus

da pokušam nešto odgovoriti

kao prvo ne sečam se te jesenske priče. Imam doduše Eksove, ali pošto ču sistematički pregledat originale, da poručim što mi fali, nema panike, da je ne pronadjem. Ipak je morala izači tamo oko 60-90 broja. Govorim naravno o originalima. Predvidjam bar tako, a to imam sigurno. U krajnem slučaju potražiču u Eksu.
Šta mi je vrhunac stripa?
Dal češ biti zadovoljan odgovorom, koji strip smatram najboljim? Najboljim na svetu.
To je Lone Wolf. Itto Ogami. Japanski samurajski strip na 8600 stranice. Majstorstvo olovke i tuša. Majstorski scenarij, akcija i filozofija. Ljudski patos i tragedije. Koliko sam to puta več pročitao.
No, u mislima imam još spisak stripova, za koji bih želio, da su ovde izdati. Napraviču to skoro, jer več radim na tome. Osnovni princip, nepoznate priče. Kadtad poznatih, kadtad nepoznatih avtora. Za sada je to još mala tajna, ali videčete več.
A što se tiče Sandmana. Pa, obožavam ga. Samo da neki dijelovi nisu konsistentni i kao cjelina ipak ima nekih padova. Što je potpuno razumljivo. I kako kažem, obožavam ga.
Što se tiče Astrocity, imam samo prvog Busieka. I nekako mi nije najbolje legao. Ponoviču vežbu, šta mogu drugo.

mcn

>1.jesus blasco

A scenariji? Zar nije Tom Tully?

>2. reg bunn

A scenariji? Zar nije glavna Paukova fora da ga je kreirao Supermanov chacha Jerry Siegel?

mcn 8)

sigismundus

da bi išli i sa scenaristima?
e, macane, scenaristo
pa ni sa crtačima ne prolazimo najbolje
daj, ako ti se da, napravi ti jedan kvizič
da nas propisno iznojiš

sigismundus

mislim, da bi još danas morao iči nov kvizič
stripovsko filmski kviz
zbilja nešto zanimiljivo
i zabavno

Boban

sigi, možda precenjuješ znanje onih koji svraćaju ovde...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Rommel

Puno smo dosad razglabali o stripu na filmu....a evo kako izgleda kada se strip pozabavi filmom -
Lica koja ovdje vidite pojavljuju se u dva iznimno popularna i poznata Stripa - Talični Tom (Lucky Luke ) i Asterix....a i sama lica uglavnom su više nego poznata....no da sve ne bi bilo pre jednostavno - uz svako identificirano lice tražiti će se da se navede jedan njegov film, te naslov epizode u kojoj se taj lik pojavljuje....regularni su samo naslovi korišteni u izdanjima Asterixov Zabavnik, Izvori, ili Engleski orginalni naslovi - radi jedne neobjavljene epizode....u idućem postu biti će navedeni popis naslova među kojima se kriju odgovori na zadana pitanja...
Pravila su slijedeča - potrebno je identificirati sve osobe - tko prvi skupi najveći broj točnih odgovora pobijedio je u slučaju naknadnih editiranja - vrijeme editiranja uzima se kao vrijeme kada je prvi post stavljen - dakle potrebno je biti najbrži i najtočniji....rezultati će se objavljivati jednom u 24h i biti će neodređeni sve dok ne dobijemo konačnog pobjednika -rezultati idu po slijedećem principu - Bik - sve točno Krava-djelomično točno, nepotpuno i slično......Ako vam se svidi prva serija vjerojatno će uslijediti i druga....mole se učesnici da numeriraju odgovore, odgovaraju na sva pitanja i to u samo jednom postu radi lakše obrade rezultata...
Dakle, neka igre počnu
1.

2.

3.

4.

5.

6.
.

7.

8.

9.

10.

Rommel

Asterixov zabavnik
1.   AZ 1 Asterix Galski junak    
2.   AZ 2 Asterix Zlatni srp    
3.   AZ 3 Lucky Luke Dalton siti    
4.   AZ 4 Asterix Otmica Aspiriniksa    
5.   AZ 5 Lucky Luke Mama Dalton    
6.   AZ 6 Asterix Gladijator    
7.   AZ 7 Lucky Luke Protiv Dzesi Dzemsa    
8.   AZ 8 Asterix Put oko sveta    
9.   AZ 9 Lucky Luke Kalamiti Dzejn    
10.   AZ 10 Asterix Kleopatra    
11.   AZ 11 Lucky Luke Poštanska kocija    
12.   AZ 12 Asterix Borba starešina    
13.   AZ 13 Lucky Luke Junak mlakonja    
14.   AZ 14 Asterix Medju Britancima    
15.   AZ 15 Lucky Luke Bili kid    
16.   AZ 16 Asterix Legionari    
17.   AZ 17 Lucky Luke Na Misisipiju    
18.   AZ 18 Asterix Na Olimpijadi    
19.   AZ 19 Lucky Luke Juriš na Oklahomu    
20.   AZ 20 Asterix U Španiji    
21.   AZ 21 Lucky Luke Sudija Roj Bin    
22.   AZ 22 Asterix Razdvojeno selo    
23.   AZ 23 Lucky Luke Braća Dalton    
24.   AZ 24 Asterix Normani    
25.   AZ 25 Lucky Luke Daltoni ponovo jašu    
26.   AZ 26 Asterix Štit iz Overnje    
27.   AZ 27 Lucky Luke Eliksir dr. Doksija    
28.   AZ 28 Asterix Bakarno kazance    
29.   AZ 29 Lucky Luke Zakopano blago    
30.   AZ 30 Asterix Sve za umetnost    
31.   AZ 31 Lucky Luke Americki car    
32.   AZ 32 Asterix Rimski druid    
33.   AZ 33 Lucky Luke Jednoruki bandit    
34.   AZ 34 Asterix U Švajcarskoj    
35.   AZ 35 Lucky Luke U znaku petroleja    
36.   AZ 36 Asterix Vrac pogađac    
37.   AZ 37 Lucky Luke Kanjon Apaca    
38.   AZ 38 Asterix Grad bogova    
39.   AZ 39 Lucky Luke Bekstvo Daltonovih    
40.   AZ 40 Asterix Medju Belgijancima    
41.   AZ 41 Lucky Luke Put u Vajoming    
42.   AZ 42 Asterix Zavadi pa vladaj    
43.   AZ 43 Lucky Luke Grad bezakonja    
44.   AZ 44 Asterix Velika opklada    
45.   AZ 45 Lucky Luke Vestern cirkus    
46.   AZ 46 Asterix Cezarov poklon    
47.   AZ 47 Lucky Luke Mali desperados    
48.   AZ 48 Asterix Asterix na Korzici

Izvori
1.  Asterix Asterix Gal    
1 Lucky Luke Pruga kroz preriju    
2. Asterix Asterix legionar    
2. Lucky Luke Karavana  
3. Asterix Asterix i zlatni srp    
3. Lucky Luke Poštanska kočija    
4. Asterix Asterix i Goti    
4.Lucky Luke Dalton city    
5. Asterix Asterix kod Helvećana    
5. Lucky Luke Tragom Daltona    
6 Asterix Asterix gladijator    
7. Asterix Asterix i Kleopatra    
8.  Asterix Asterix i Normani    
9.  Asterix Asterix na Olimpijskim igrama    
10. Asterix Asterix u Hispaniji
11 Asterix Veliko putovanje    

Biser Strip

13.Lucky Luke Bekstvo unazad    
18.Lucky Luke Jednoruki bandit    
21. Lucky Luke Lovac na ucene    
24. Lucky Luke Bekstvo iz Teksasa        
27. Lucky Luke Vestern cirkus    
31. Lucky Luke Sara Bernar    
33. Asterix  Došljak sa Korzike    
35. Lucky Luke Specijalni gosti    
37. Asterix  Cezarov poklon    
39. Lucky Luke Braća Dalton u Meksiku    
41. Asterix  Daleko putovanje    
46. Asterix  Drmatoriksova opklada      
49. Lucky Luke Kako se spasao beli grad    
53. Asterix  Prijatelj Čarlamijus    
60. Lucky Luke Čarobni prsti    
62. Asterix  Gladijator    
65. Lucky Luke Lajavkovo nasledstvo    
68. Lucky Luke Fort Čejen      
71. Asterix  Kleopatra    
73. Lucky Luke Daily star    
76. Asterix  Tajna čarobnog napitka    
77. Lucky Luke Bodljikava žica    
79. Asterix  Medu Britancima        
81. Lucky Luke Lepe žene putuju na zapad        
83. Lucky Luke Bekstvo braće Dalton      
87. Lucky Luke Ukleti ranč        
90. Lucky Luke Sudija za vešanje        
93. Lucky Luke Obračun u Mamuza sitiju      
95. Asterix  Borba starešina    
96. Lucky Luke Žica koja peva    

Za ovu seriju pitanja naslovi ovih edicija su dovoljni....

sigismundus

e za ovaj kvizič je rommel glavni

ni ja ne znam sve odgovore

sigismundus

Mislim, da ne precenjujem znanje članova znaka sagite. Ima sagitaša, koji znaju toliko, da glava boli. Čini mi se, da je problem samo u tome, da se nekima ne da bavit takvim igricama. I da su sami sebi dovoljni.

mcn

1.

Alfred Hitchcock, "North by Northwest", ne znam epizodu...:)

2.

Ne znam, Ne znam, "Posstanska koccija"

3.

Louis de Funes, "ZZandar is ST. Tropeza", Mislim "Jednoruki Dzzek"

4.

Jack Palance, "Tri amigosa"...:), ne znam epizodu (vidi se da mi epizode losse idu, je li?)

5.

Lee van Cliff, "Dobar, loss, zao", "Lovac na ucjene"

6.
.

Jean Gabin, "La grande illusion", ne znam epizodu, mozzda "Crno zlato"?

7.

Lino Ventura. "Dodir Meduze"...:), ne znam epizodu

8.

Sean Connery, "The Man Who Would Be King", "Crno zlato"

9.

Blagog pojma nemam, ne znam, "Razdvojeno selo"

10.
[/quote]

Stan Laurel, "Stanlio i Olio u Legiji stranaca", ne znam epizodu...:)

mcn

Rommel

rezultati:
MCN - 5 Bika 5 Krava!  
Marijan Blažon 1 (+1) Bik
Priznat je Tango & Cash....sada još samo Krave pretvoriti u Bikove...Ah, Ta Genetika :wink:

sigismundus

4 bika, 5 krava...
pa mi smo skroz ludo društvo!!!

marlowe

Quote from: "sigismundus"
4 bika, 5 krava...
pa mi smo skroz ludo društvo!!!

da, u namibiji to je kao da imas vilu i ferari.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

mcn

> ali Jack Palance u Three Amigosa....carajo :x

:lol: Dvojio sam ... to ili "Tango & Cash".

>čemu smiley kod The Medusa Touch? Lino je i tamo igrao

Da, ali sigurno mu nije najbitniji film u zzivotu...:)

I da: Jean Marais kao Tragicomix, nakon googlanja, ali ne znam jesam li ikad vidio film s njim....)

mcn

sigismundus

uh, alal ti vera za Jean Maraisa, mcn
bio sam ubedjen, da to neče proči

ostalo neka sredi rommel
i bikove i krave :)
jer več spava

Rommel

Quote from: "mcn"> ali Jack Palance u Three Amigosa....carajo :x

:lol: Dvojio sam ... to ili "Tango & Cash".

>čemu smiley kod The Medusa Touch? Lino je i tamo igrao

Da, ali sigurno mu nije najbitniji film u zzivotu...:)

I da: Jean Marais kao Tragicomix, nakon googlanja, ali ne znam jesam li ikad vidio film s njim....)

mcn
ostaješ li pri Tango & cash...smanjila bi se jedna krava a došao bik više

marlowe

mene kopka onaj br. 9.
montgomery clift, geogre peppard, alain delon ili (najverovatnije) neko cetvrti...
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Rommel

Quote from: "marlowe"mene kopka onaj br. 9.
montgomery clift, geogre peppard, alain delon ili (najverovatnije) neko cetvrti...
neko četvrti :wink:

marlowe

stiv rivs?
(vidis da sam ocajan)
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Rommel

Quote from: "marlowe"stiv rivs?
(vidis da sam ocajan)
macan je odtkrio glumca - go take a look

marlowe

ma gde? macan race "blago pojma nemam".
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sigismundus

poslije, kad je guglao
Jean Marais

marlowe

jean marais. naravno. jeste da je on malo suvise davno bio mlad, ali trebalo je setiti se. problem je sto su mu nacrtali malo suvise nabildovanu vilicu, tako da jedino sto podseca jeste duga zuta kosa i donekle obrve. j...ga. bar cu sada mirnije spavati.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Rommel

Quote from: "marlowe"jean marais. naravno. jeste da je on malo suvise davno bio mlad, ali trebalo je setiti se. problem je sto su mu nacrtali malo suvise nabildovanu vilicu, tako da jedino sto podseca jeste duga zuta kosa i donekle obrve. j...ga. bar cu sada mirnije spavati.
ugodan sanak mon ami  :wink:

marlowe

bice, valjda.
nego, bas mi se svidja kako ovi nasi c/b avatari komuniciraju na ovoj stranici. nekako odise proslim vremenima.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Rommel

Quote from: "marlowe"bice, valjda.
nego, bas mi se svidja kako ovi nasi c/b avatari komuniciraju na ovoj stranici. nekako odise proslim vremenima.
da čak su i godišta tu negdje :wink:

Morticia

Quote from: "Rommel"
Quote from: "marlowe"bice, valjda.
da čak su i godišta tu negdje :wink:
Ja sam samo u prolazu... :wink:
You're dead, son. Get yourself buried.