Author Topic: Evo jednog fudbalskog prorocanstva  (Read 4592 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

• 3
Evo jednog fudbalskog prorocanstva
« on: 27-05-2005, 03:08:55 »
Železnik naredne godine ispada iz I lige.
To je već mnogo puta viđen scenario, kada neki mali klub ujede za srce veliku Zvezdu, najkasnije sledeće godine ispada iz lige i teško da se ikada vraća.
Ponekad Zvezda nastavi da potplaćuje sudije protiv njih čak i dok su u II ligi i obara ih dodatni rang niže.
Poptuno sam ubeđen da će se to desiti i ovoga puta.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Lurd

• 3
« Reply #1 on: 27-05-2005, 08:05:15 »
Izvini, ali ovo je toliko naivno i van vremena i prostora da ne znam šta da kažem.

Nije Zvezda sadašto je bila do pre koju godinu. Vlasnik Železnika drži još jedan klub u prvoj ligi, a ima i kladionicu. Njegov dobar prijatelj je vlasnik Bežanije i čovek kome trenutno u našem fudbalu ne može niko ništa i koji teroriše sve klubove i fudbalske saveze i vlasti.

Železnik će ispasti iz lige jedino ako ova dvojica izgube moć, a Zvezda sada, dakle SADA, nema moći da im se suprotstavi.
My trees...They have withered and died just like me.

Tex Murphy

• 4
  • 3
    • Radioaktivna aleja
Hm...
« Reply #2 on: 28-05-2005, 02:57:14 »
To vi insinuirate da postoje neke zakulisne radnje u našem fudbalu?

iNCUBUs

• 4
  • 3
« Reply #3 on: 28-05-2005, 04:32:04 »
Ja bih ukinuo Bežaniju po kratkom postupku.
Mike Lowery: Hey, isn't it low tide?
Marcus Burnett: Yes, I think it is.
Mike Lowery: Don't you have some relatives that you need to go pick up?

Boban

• 3
« Reply #4 on: 29-05-2005, 02:00:56 »
Pre 20-30 godina bilo je svega 5-6 timova iz Beograda u prvih 100 na nivou Jugoslavije, sto je bila nepravda, ali i ovo je sada smešno. Timovi kojima sam ja sudio u II i III beogradskoj ligi, sada se bore za ulazak u I ligu. Groteskno.

Inace, veceras čuh ponovo jednu sramotu na televiziji i to je dodatni dokaz kakva smo mi govna i da zaista nije nelogično što se u svakom veku po jedan deo Srba odvoji i nazove drugačije i odluči da ubuduće živi sopstveni život.

Elem, komentar ide na račun upravo završenog prvenstva SCG gde je Partizan ostvario prvo mesto bez poraza i onda kažu da je to dosad uspelo samo jednom klubu u našoj prvoj ligi, svojevremeno Hajduku iz Splita, ali u ligi od 10 klubova.

Šta zaključujemo iz ovoga? Da govna koja vode državu i dalje postupaju po komunističkim okvirima, tj. zanemarili su i zaboravili 23 preddrugosvetkoratovna fudbalska prvenstva Jugoslavije i za njih je istorija otpočela 1946. godine. A u Ginisovoj knjizi rekorda stoji da je JEDINI tim na svetu svih vremena osvojio prvenstvo neke države sa učinkom od 100%... BSK iz Beograda. Mi se ne dičimo time. To je za nas nepostojeći podatak.

Ja ovo stvarno ne razumem... Ovaj prcmoljak od države se poziva na kontinuitet Jugoslavije ali samo od 1945. naovamo.

p.s.
Što se tiče Železnika... oćeš da uložimo neke pare, Lurde, ako si tako siguran. Znaš da ja volim da dobijam opklade protiv tobe. A i dobro mi ide.

Ghoul

• 4
  • 3
    • The Cult of Ghoul
« Reply #5 on: 29-05-2005, 02:25:07 »
Quote from: "Boban"
Šta zaključujemo iz ovoga? Da govna koja vode državu i dalje postupaju po komunističkim okvirima, tj. zanemarili su i zaboravili 23 preddrugosvetkoratovna fudbalska prvenstva Jugoslavije i za njih je istorija otpočela 1946. godine.

čekaj, oćeš da kažeš da je b. tadić, ili neko iz nj. vlade, dao tu fuzbalsku izjavu?

mislim, ne vidim kakve veze imaju 'oni koji ovde ovu državu' sa izjavom tamo nekog sporckog reporterčića (ako je takav neki to izjavio)?

Boban

• 3
« Reply #6 on: 29-05-2005, 03:05:19 »
Komunisti su došli 1945. i rekli: "Sve što je bilo dosad ne postoji, nije valjalo i ne treba da se pominje..." Tako smo odbacili 23 fudbalska prvenstva, 220 brojeva Politikinog Zabavnika i krenuli od nule.
Po slepom automatizmu, i posle definitivnog raspada Jugoslavije, svi se drže tih komunističkih ograda kao da su svetinja. To uopšte nije nevažno pitanje, a ne smemo okrivljavati glupe novinare, posebno sportske, jer, kao što znamo, sportski novinari su na najnižoj lestvici novinarstva, odmah uz one koji prave pijačni barometar. Ne može novinar da bude kriv što nema pojma, mora jednostavno da postoji sistem odozgo, da se stvari preispitaju i da se donese 50 ili 1050 odluka, ne samo da se vraćaju stari nazivi ulica. Ja sam siguran da bi mnogo više značilo za podizanje morala nacije da se lepo kaže da je ovo 78 prvenstvo u fudbalu, a ne 55-o i takve stvari. Primera ima kolko oćeš.

Ali možda nam je to zapravo u tradiciji... pre nekoliko godina, kada je mlada ekipa u LK konačno rešila da se privati Emitora, prva ideja je bila da se sa numeracijom krene od prvog broja. Jebeš 22 godine izlaženja i 422 broja, ajmo mi od početka.
E, pa to stalno kretanje od početka na svim nivoima i u svim segmentima nas je i dovelo dovde.

Lurd

• 3
« Reply #7 on: 29-05-2005, 08:29:58 »
Ne kladim se u pare, ali možemo u nešto drugo. Samo moram da stavim ogradu da Železnik neće ispasti iz lige ako staje u zemlji ostane isto. Ako se nešto drastično promeni, može da ispada.

Ali pošto ne verujem da će se bilo šta menjati - limunada?

Boban

• 3
« Reply #8 on: 31-05-2005, 19:54:43 »
Znaš da ne mogu da odolim da pijem limunadu na tvoj račun.

Lurd

• 3
« Reply #9 on: 31-05-2005, 22:10:12 »
Errrm...Nije valjda da računaš da si dobio opkladu?

Boban

• 3
« Reply #10 on: 01-06-2005, 01:25:54 »
Znaci, mozemo da dupliramo?

Covece, koliko sam limunada popio na tvoj racun ovih godina?
Da li si svestan da nikada nisi dobio opkladu protiv mene?

iNCUBUs

• 4
  • 3
« Reply #11 on: 01-06-2005, 01:29:26 »
A ko dobija opkladu ukoliko se Železnik rasformira? Pošto nije daleko od toga...

Lurd

• 3
« Reply #12 on: 01-06-2005, 01:57:30 »
Pa rasformiravanje kluba je izgleda za Bobana isto što i ispadanje iz lige. Bobane, protiv mene si ove godine dobio jednu opkladu, ali bila je u dve limunade.

Ovu nisi, jer klub nije ispao, nego se rasformirao. Jebi ga, ti si ispao iz tokova, pa sada umišljaš da Zvezda ima neku moć. Napominjem SADA.

Boban

• 3
« Reply #13 on: 02-06-2005, 11:01:55 »
Klub se nije rasformirao i ispasce iz lige ako bude igrao.
To je bila pocetna premisa.
Ja sam to napisao pre nego sto je objavljeno da ih vlasnik napusta, svi to mogu da posvedoce.
Iskreno, nisam imao pojma ko je vlasnik Zeleznika, ali sam bio siguran da se od sledeće godine neće nikada više igrati prvoligaški fudbal u Železniku.
Mozda je covek shvatio da mu predstoji ispadanje i odlucio se da povuce na ovakav nacin.
Nadam se da se ti, Lurde, neces povuci iz ove opklade na jednako sraman nacin.

Uzgred, mislim da se sprema zakon po kome iz jednog grada u prvoj ligi ne moze da bude vise od jednog tima, osim iz Beograda odakle moze da bude tri ili cetiri. Mislim da je takav zakon neophodan za ozdravljenje domaceg fudbala.

Lurd

• 3
« Reply #14 on: 02-06-2005, 11:51:47 »
Svakakvi niski udarci mogu proći, ali taj da se ja "sramno povlačim iz opklade" neće nikada, jer (oroditelji) se valjda zna da mi je jedna od osnovnih karakternih crta pomalo besmisleno poštenje. Osim toga, jedna od stvari koje najviše volim da radim je da se igram, a za kvalitetno igranje potrebno je poštovanje pravila, tako da zajebi tu priču.

Ako Bulić rasformira klub, to se ne može podvesti pod "ispao je iz lige" iz malog miliona razloga, ali bojim se da nijedan od njih nije uticaj Zvezde. Pogledaj samo koliko su Železnik i Bežanija utakmica zatvorili ove sezone, a koliko Zvezda.

Stvar je jednostavno u tome što ti nemaš predstavu kako SADA, nažalost, funkcioniše domaće takmičenje.

Osim toga, tvoju nekada istinitu tezu opovrgava i slučaj Sartida (Smedereva). Oni su pre dve sezone uzeli kup pobedivši u finalu upravo Crvenu zvezdu. I ne samo da su još u ligi, nego će igrati u Evropi sledeće sezone.

So, ostavi velike reči i generalne kvalifikacije za neke kod kojih to pali.

Boban

• 3
« Reply #15 on: 02-06-2005, 14:06:35 »
Ne moze on da rasformira klub, on covek nije vlasnik kluba, samo dobrovoljni finansijer.
Po nasem zakonu, privatnik ne moze biti vlasnik kluba.
Elem, ako rukovodstvo kluba odluci da se rasformira, to ce biti njihova kukavicka odluka, predaja unapred.

Uzgred, da li se i Bezanija rasformira?
To bi bilo bas bezveze posto je to tim uz koji sam odrastao, tim sa ogromnom tradicijom i solidnim ugledom u nizerazrednom beogradskom fudbalu.

Lurd

• 3
« Reply #16 on: 02-06-2005, 14:16:37 »
Ne može pravno, ali sasvim realno može mu se. Rukovodstvo kluba je tu samo paravan, formalnost, ne pita se ništa. Mnogo stvari naš zakon ne dozvoljava, ali dešavaju se. Eto, taj Bulić je vlasnik još jednog kluba iz prve lige, a ujedno ima i kladionicu. Helou?

A kad se vidimo ispričaću ti malo više o Bežaniji i razlozima zašto je to najnepopularniji klub u Srbiji trenutno. NJega vodi Goran Mijatović Mita, kriminalac i bivši espesovac, član zemunskog klana. Nema šanse Bežanija da ispadne, oni su bili blizu i prve lige, ali se nisu licencirali na vreme. Da nije tako, verujem da bi bez problema ušli u prvu ligu.

Nema, jednostavno, nikoga u drugoj ligi ko bi mogao da se suprotstavi Mitinim pritiscima i kriminalnim metodama.

iNCUBUs

• 4
  • 3
« Reply #17 on: 02-06-2005, 16:55:18 »
Da, mene jako zanimaju rezultati Bežanije kod kuće. Jedva sam iskopao tabelu druge lige na sajtu Radničkog iz Kragujevca i Bežanija ukupno ima 16 pobeda, 6 nerešenih i 12 poraza.

Pretpostavljam da su sve poraze pretrpeli u gostima  :roll:

Lurd

• 3
« Reply #18 on: 02-06-2005, 17:02:35 »
Bežanija u prolećnom delu sezone ima ukupno i kod kuće i na strani jedan (1) poraz i jednu (1) nerešenu utakmicu.

iNCUBUs

• 4
  • 3
« Reply #19 on: 02-06-2005, 17:12:28 »
Pa lepo su natempirali formu za proleće  :roll:

Boban

• 3
« Reply #20 on: 02-06-2005, 18:25:11 »
Pravo pitanje je da li ja pijem limunadu na tvoj racun ili ne pijem dok mi rasvetljavas slucaj Bezanija?

Lurd

• 3
« Reply #21 on: 02-06-2005, 23:26:58 »
Ne. Ja bi trebalo da pijem limunadu, jer ako koristimo tvoju logiku, klub će da se rasformira i NIKADA neće ispasti iz prve lige.

Nego, da ne zaboravim, zašto si onu proču nazvao Dijabologika? Postoji jedna priča koja se zove isto tako, a i objavio si je u Alefu. Je l' si direktno uzeo naslov ili podudarnost?

Boban

• 3
« Reply #22 on: 25-06-2005, 19:58:46 »
Železnik doneo odluku da ostane u ligi i pokuša da se izbori za opstanak.
Prosto me sramota što dobijam ovako laku opkladu, ali šta da se radi...

Oćemo li na duplo, Lurd?

Lurd

• 3
« Reply #23 on: 25-06-2005, 21:15:51 »
Ја не знам шта да ти кажем осим да живиш у пећини. Или испод камена.

Но, пусти то. Одговори на оно питање горе, а додај ту и је л' долазиш на квиз?

Boban

• 3
« Reply #24 on: 25-06-2005, 23:41:41 »
Lurde, igra li Železnik u Prvoj ligi naredne godine ili ne?
Igra.
Prema tome, sve ostalo je trabunjanje.
Nece sakupiti više od 22 boda, a ja u to ime pijem najveću limunadu u gradu.

Dijabologika... ni Raselova ni moja priča prvobitno se nisu zvale tako, ali sam odlučio, u nekom trenutku, da ih tako nazovem; dopao mi se naziv, nikakve druge veze nemaju.

Kviz... sumnjam. Ako se ne plasiram u drugi krug, opet ću biti izvrgnut ruglu, ako se plasiram opet će neko reći da od nas matorih mladi ne mogu da dođu do izražaja.
Iskreno, slabo sam motivisan da odgovaram na pitanja ekstremno uvrnutog fana lišenog objektivnih kriterijuma.

Boban

• 3
« Reply #25 on: 02-07-2005, 13:00:56 »
Posto je objavljeno da iz lige ispada sest timova, ja cu prihvatiti da sam dobio opkladu ukoliko Zeleznik bude u poslednja dva tima.

iNCUBUs

• 4
  • 3
« Reply #26 on: 02-07-2005, 23:26:28 »
A ako Voždovac koji se fuzionisao sa Železnikom udje u Prvu ligu, ko je onda dobio opkladu?