• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

HOUSE OF WAX

Started by crippled_avenger, 01-06-2005, 02:44:53

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Odgledao sam i ovaj film i mogu reci da je rec o prom pravom horor filmu nastalom pod etiketom Dark Castle. HOUSE ON HAUNTED HILL je bio dobra predigra u delimicno saljivom Amblin kljucu, ovi ostali filmovi, skoro da nisu vredni pomnea sem izuzetno strucno realizovane GOTHIKE, koja je ipak jedva dosegla nivo kompetentnosti tradicionalnog trilera.

HOUSE OF WAX je horor. Ne narocito dobar, ali ipak horor. Ima krvi, ima zanimljivih ubistava, ima premisa koje prevazilaze nivo trilera, i ima dosta zastrasujucih scena.

Nazalost, problem je u tome sto ekspozicija filma traje citavih 50 minuta tokom kojih nema nikakvog horor elementa. U toj ekspoziciji se kao nanovo uspostavlja hemija medju likovima koju znamo iz XY filmova na temu mladih ljudi zagubljenih na nicijoj zemlji izmedju dve civilizovane obale SAD, i nagovestava horor premisa odata u naslovu filma. E sad, drugih 50 minuta filma su tu da naplate vas trud, i vredi im pruziti sansu.

Ipak, u sirem sagledavanju stvari, ovaj film nema overall kvalitet. Iz pokusaja da bude omladinski crossover pretvorio se u bezmalo fah-idiotsku gorehound extravaganzu. Sva je sreca da postoji publika za to...

Jos je vece radovanje sto sledeci Dark Castle film rezira Stephen Hopkins!
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Tripp

Hopkinsov novi horor u pitanju je, valjda, The Reaping sa Hilari Svank. Kako god bilo, a ovo se tice Hopkins-fanova, ako je neko mislio da ce mozda nauciti ponesto o covjeku i njegovom radu tako sto ce nabaviti najnoviji DVD Predator 2 'Special Edition', u kome se nalazi rediteljev prvi full-length audio komentar (+ zaseban komentar brace Thomas), grdno se prevario.

U pitanju je jedan od najtraljavije uradjenih Collectors DVD-a na trzistu, sa 'novim' dokumentarcem koji jedva traje 30-ak minuta, a od cega je u njega inkorporirano 99% posto reklamnog materijala sa snimanja filma iz '90. Veoma siromasno.  

Uz to, Stivi Hopkins i braca Thomas (za razliku od njihovog interesantnog upliva u Foxov 'Double Digipack' DVD-a za prvi Predator) kao da nemaju o cemu da govore - pretezno cute ili pak slusate o onome o cemu i sami dovoljno znate. Skoro da se ovo moze uporediti sa McT-ijevim legendarnim 'komentarima' za Lov na Crveni Oktobar gdje se covjek nije mogao sjetiti kako je odradio mnogo stvari na tome projektu, a navodno je naval history buff.

Jedino zbog cega vrijedi imati 'SE' DVD Predatora 2 jeste, dabome, film i tek nekolicina dvominutnih komentarcica g-dina Dzoela Hajneka o pojedinim vizuelnim efektima.
'Hey now!'

taurus-jor

Sa zebnjom docekujem svaki novi film Dark Castlea.
I svaki pogledam.
Tako che biti i ovoga puta.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

crippled_avenger

Neces posle ovog filma imati manje zebnje, ali videces da najzad barem pokusavaju da naprave nesto gory i scary.

Truba

kakva je Paris

imal golotinje  :!:  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

crippled_avenger

Paris je vrlo sarmantna i samoironicna. Nema golotinje, ali ima dosta nadrazaja za publiku. Tako da film ima aspekt neke elementarne senzualnosti, ne narocito razradjene, niti potvrdjene mesom.