• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

From a Buick 8-Stephen King

Started by Bilja, 01-06-2005, 14:59:25

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Morticia

Quote from: "Lurd"
Quote from: "Morticia"Šta kukaš i plačeš... ovo jeste podforum horor.

A jedina veza horora i "Đžeksona" je u spotu za Thriller.
Meni se sve čini da je Jackson sam po sebi horor.

Quote from: "Lurd"Ovo, bre, postaje rasprostranjeno i simptomatično. Stvarno će počnem da bijem.
1, 2, igrICa - fajt. :twisted:
You're dead, son. Get yourself buried.

Lurd

A sad ozbiljno. Džekson nije horor i nema veze sa hororom. Horor je umetnički žanr. Mislim da bi od ovakvih komentara trebalo da se suzdrže bar ljubitelji horora. Ovako se šire nepotrebne predrasude i pogrešna uverenja. Nije Džekson horor, kao ni Žikina dinastija, republička skupština, lokalno porodično ubistvo sekirom, svakodnevna besparica. Dobro malo, ali ovo je postalo simptomatično, a niko ne reaguje.
My trees...They have withered and died just like me.

Morticia

Preozbiljan si, dežurni pravedniče.
You're dead, son. Get yourself buried.

Jake Chambers

Meni samo idu na onu stvar generalizacije i sto samo zabadamo nos gdje nam nije mjesto. Boli me K za Dzeksonovo sudjenje lol.

Quote from: "Ghoul"
JOJ

JOJ

JOJ

Ne kukaj bre, stavio sam pluskvamperfekat. :)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

Quote from: "Jake Chambers"Ne kukaj bre, stavio sam pluskvamperfekat. :)

nije to dovoljno daleko - da se odnosi na neki prošli život, pa još i ajde-de!

ej, išo na koncert m. đeksona!

ha, znaš onaj fazon, na samom kraju filma DIRTY DIANA, kad onaj ganci za đeksona kaže: 'dobro, on je naš.'  :!:
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

Hahahahahahahahahah e TAJ je dobar...nego stvarno smo previse otisli u офтопичкарање. Ajde da se vratimo temi posta. :)

DWYD 666

Ne stvarno, Majkl Dzekson je car! On prodaje suvenire!

Ja cu za suvenir da uzmem njegov nos.
Opal! Diamond! Sapphire! Jade! I smell Gary¨s lemonade!

Milosh

'Bjuik' je uz 'Bag of Bones' najbolje nesto od Kinga sto sam procitao u poslednje vreme, i sto je najbolje nije toliko rec o reciklazi ranijih tema (osim sto u oba romana auto figurira kao glavni "lik" ovo nema blage veze s 'Kristinom'). Lepo je sto je King uspeo da se obuzda kada je rec o samodovoljnim digresijama koje pojedu citava poglavlja, ovde je prilicno skrt na tome, pa moguce da ce nekome ko se navikao na drugacije dosaditi nakon prvih 50-100 str. (ima takvih komentara), i za razliku od nekih autora koji zloupotrebljavaju taj pristup, Kingov "otvoreni" kraj ovde ima onoliko smisla koliko i u njegovoj 'Magli' recimo; doduse, moglo se i bez mini podvale u epilogu (a i epiloga u celini), a i negde pri sredini ima ponavljanja, ali to su mi jedine zamerke. Inace, lepo je ponovo citati Kinga koji pricu izlaze iz ugla odraslih ljudi (ostareli policajci), znatno je uverljivije tako, a u prici sa ovako sumanutom premisom to mu je itekako potrebno (volim ja 'To', a pogotovo novelu 'The Body', ali sto se klinaca kao gl. junaka tice to su mu vrhunci, i na tome bolje i da ostane). Znaci, sve u svemu, nesto drugaciji King: redukovaniji (u naraciji), kompaktniji, zreliji, ali jednako zahvalan za uzivanje u citanju...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

izo

Bjuik 8
Pa, sad sam to vec poodavno citao, al'... Da, slazem se da je uz Vrecu kostiju to najbolja knjiga u poslednje vreme. Sad, najvece prednosti ove knjige su nacin pripovedanja, kojim je King odrzao kraci kurs kolegama I veoma dobro slikani likovi. Meni sama ta ideja automobile-vanzemaljca-ubice, nije uopste zanimljiva, sto znaci da je knjiga izuzetna, kad mi ni to nije smetalo. Mali twist na kraju, koji me je pocetnicki navukao, sasvim lepo funkcionise. Pozitivno je sto sve ostaje otvoreno I to je to. Nek se mane, vec jednom, tih kola.

Jake Chambers

Ja sam dosao sa knjigom tek negdje do pola, posto jednostavno kao sto rekoh na nekoj temi vec mjesecima nemam koncentraciju da citam ista. Sto rece Lurd: "Ko ti je kriv kad si umesto da citas izabrao da radis."
Kako god, meni kao pokloniku DT serijala je ovo izuzetno zanimljivo a i sasvim jasno i sama kola ne dozivljavam kao vanzemaljca, jerbo znam odakle su dosla. Posto citam prevod, nekako ne vidim ono sto je on vjerovatno naumio u originalu - razliku u stilovima pricanja pojedinih likova. Pretpostavljam da je gospodjica (ili je gdja?) Cirkovic to potpuno promasila, kao i neke druge stvari (tipa tvrdnju u fusnoti da su anonimni alkoholicari AMERICKO udruzenje... jebem joj opste obrazovanje).
@Milos: Veza Izmaglice i Bjuika je Kula, i u obe price imas taj "vanzemaljski" aspekat da se u samoj prici ne zna da je to to, sve dok ne citas Kulu i povezes onda.
A nisam uopste ni doziveo kola kao ubicu, no vise kao zaboravljeni portal. Odnosno nesto manje od portala.