• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Ko vam je najupecatljiviji stripski negativac?

Started by ..., 05-06-2005, 20:21:49

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

Iz radova objavljenih na srpskohrvatskom, omiljeni su mi bili Dredovi Zovi-me-Kenet, robot sa kompleksom mesije, i sudila Kal (Caligula) sa svojim pomocnikom-zlatnom ribicom.

Iz Spajdija u Eksu me je plasio Shakal, pre nekih 25 godina, a u Dardevilu Kingpin.

Sto se tice Vertiga , Marvela i sl, tu su Corinthian iz Sandmana, zatim Sabretooth, Wolverineov neprijatelj , Venom iz ranih dana, Spideyjev 'archvillan'.  Saint of Killers je bio poprilicno dobro smisljen. Dobro odradjen lik je i geneticar Sinister iz X-men serijala, tip koji predstavlja strah od zloupotrebe genetskih manipulacija. Njegove moci su neodredjene i on stalno radi nesto sa namerom iza namere, kloniranje i ukrstanje ljudi mu nisu strani. Knjizica Further Adventures of Cyclops and Phoenix (odlicno nacrtana) ga lepo opisuje i njegovu tranziciju u metahuman being :)

OK, ako se setim jos necega dodacu. Sad vi!
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Rommel

profesor

Ja bas i nemam neki dugacak spisak.Ali naj negativac je po meni Kevin, ubica sa kojim se Marv obracunava u Sin City-ju.Najdosledniji, najhladniji, najubitacniji i naj psiho( koji je cak zavrnuo i svoju inkarnaciju Hanibala Lektora).Mislim da je cinjenica sto on fizicki i ne lici na nakazu vec je nalik kakvom obicnom momku iz susedstva jos jezivije podcrtala njegov lik.
S druge strane jedan od negativaca koji u meni izaziva krajnje ambivalentna osecanja(pomesano ljubav -mrznja;simpatija-antipatija) je Kris De Valnor iz Torgala.Tu je jos jaca razlika izmedju fizickog izgleda i karaktera koji opet razbija klasican stereotip, te stoga tako sjajno odradjuje posao.Mislim da po seksipilu sisa Arisiju bar za dve glave(ako ne i vise), ali je to ne sprecava da bude noseci negativac ove sjajne serije.Stavise.
Verovatno ih ima jos, ali  za prvu loptu i ovo je dosta.
Inace, sjajna tema za razmisljanje.
Memento mori

Boban

Mislim da nije posteno mesati negativce nastale u poslednju deceniju-dve sa negativcima iz prastarog vremena. Klasican, starinski strip je imao sasvim drugacija pravila i pristup i pozitivnim i negativnim likovima.
Mislim da bi trebalo mnogo da se zamislim da bih se prisetio ko su za mene bili stvarno negativni strip junaci u vremenu pre novog američkog talasa.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Jake Chambers

Hm iako sam ja uglavnom kao klinac citao Diznija...
Mislim da sam u Nemackoj 1993/1994 bio jedini koji je kupovao tadasnja izanja X-Mena jer su ih ukinuli posle 14 brojeva/meseci...ali prateci sve, pa i crtace, omiljeni negativci tu su mi bili Omega Red, Sabretooth, i naravno Mr. Sinister :)

U Spidermanu definitivno Venom.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!