• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

al' sam se napalio!

Started by Ghoul, 14-06-2005, 04:50:23

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ghoul

pogledajte ovaj text.
http://www.twitchfilm.net/archives/002338.html

a onda pogledjate SLIKU.

a onda mi poverujte na reč da je prethodni film ovog režisera, MEMORIES OF A MURDER, remek delo (ne morate na reč, ako ste išli na fest azijskog filma, ili ste bar nabavili divx)

KOREJSKI LAVKRAFTOVSKI HOROR!
HOT DAMN!

bale mi već cure...
https://ljudska_splacina.com/

Jake Chambers

MMMmmmmmm, njami :) Ovo se mora gledati.... :P  :P
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ghoul

moje kolege sa kung fu cult cinema iskopale su mnogo više info o filmu nego što ima na twitchu ili aicn-u:

evo:

Monster movie scores $4.7m pre-sale to Japan
Darcy Paquet in Seoul
30 March 2005 04:00

The Host, a big-budget monster movie to be shot by one of Korea's most respected directors, clinched a massive $4.7m pre-sale to Japan's Happinet .Pictures at the recent Hong Kong FilMart.

The deal, which includes a $1.5m investment stake plus distribution rights for Japan, is unusually high for a film which is still two months away from entering production.

Directed by rising star Bong Joon-ho - whose Memories Of Murder won multiple awards at San Sebastian in 2003 - The Host centres around a horrifying creature which inflicts mass slaughter on the residents of Seoul.

Korean distribution company Chungeorahm Film opened pre-sales in Hong Kong on the basis of a translated screenplay and conceptual artwork which depicts the film's monster.

"We've already had many other discussions regarding pre-sales and investment deals, and we expect to finalise most of them before the completion of production," said Lewis Kim of Cheongeorahm. "I expect to raise up to $6m in minimum guarantees from the international market alone."

Bong, who has cast local star Song Kang-ho (Memories Of Murder, Sympathy For Mr. Vengeance) in the lead, has said he hopes to transcend the monster movie genre by introducing political and social elements into the story.

The deal also reflects a growing trend of international companies taking up investment stakes in Korean films before they enter production. This is being driven both by increased demand for top projects, and Korea's comparatively lower shooting budgets ($3m - $5m on average, topping out at $10m) which make investment an attractive option.

Writer/Director Bong Jun-Ho's next movie that is already creating lotta buzz "Monster" has revealed its cast and started production.

Still under veil, only info we know about it is that it's "Memory of Murder"'s Bong's production team's next project and that 90billion won went into making it. And an odd premise about a family fighting for their lives against a mysterious monster that appears in Han river. Despite little known info about the movie, it has attracted many interests and expectations both inside and outside the movie industry. It also made a headline last March during HK film mart where it was bought by Happynet Picture of Japan for minimum gurantee of 3.2 million dollars and investment of 1.5 mill (total 4.7mil)

Having a high profile name casts like Song Gang-Ho, Park He-il, Bae Du-na, Byun Hee-Bong it's setting the expectation even higher. They are all former casts of Dir. Bong's films who have earned their names for their solid acting, color, passion, and energy. Aside from them, child actor Goh Ah-Sung and Lee Jae-Eung and character actors Kim Rae-Ha (MOM), Park No-Shik (MOM), Yoon Jae-Moon...etc will be part of the colorful cast.

According to production company, these actors came together with one word from Director Bong "Let's do it together!" without any condition or knowing anything about the film. The trust and bond between the director and actors rivals any strong relationships between director and actors of any movie industry.

The actors got together last May 23rd for costume imaging and script reading and without anyone saying anything showed their great teamwork and friendship bond.
Monster will crank in in coming June and will take about 1 year to complete. The filming will start around the river beds of Han river and bridges. It'll hit theaters next year early summer.

Will-O'-The-Wisp

Sta je to u pipcima sto privlaci Ghoula?  :lol:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Truba

multi tasking  8) multi multi plex  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Kunac

Sexy fotka. Prrrrr! Ono-to strikes!
"zombi je mali žuti cvet"

KulFejs

Lepa fotka. Ko je ovaj frajer koji hrani šogota?

WARLOCK

Jake Chambers

Quote from: "WARLOCK"Pa ovo je Nesi :?

Jaoooj da, vidim da me na nesto asocira :)
Samo sto je Nesi u malo drukcijem okruzenju...mora da me je to sputalo u asocijaciji. Vidis...dugo nisam gledao filmove sa cudovistima...steta, a skoro bila i Anaconda na Pro Sieben i ja budala nisam gledao (mada kazu da je sranje)...mogao sam bar zbog Lopezove lol

Ghoul

stvarno bre lupate, kakva nesi, to je rep ili pipak, a ne glava!
zar bi nesi glavom se uvijala oko tela koje hvata!
think!

Kunac

mozda i jeste glava? tip levitira  i ljubi cudoviste u usta.

Kunac

During the interview Joonho makes it clear that he's out to make the definitive Korean monster movie, and sites M. Night's Signs as a good example of the stance he's taking with the story of the working man's family. Other online articles I found about Koreans film industry bring up The Host as an example of a film that's gone over budget by quite a bit. But that's all right, monster movies are supposed to be huge, right...

The Signs kao uzor! Hladan tush!

Ghoul

Quote from: "dr Kun@c"The Signs kao uzor! Hladan tush!

ma jok bre.

pogledaj MEMORIES OF A MURDER pa se onda tuširaj ladnom vodom!

NIŠTA ne može da me oladi od VELIKIH očekivanja od ovog filma.

Ghoul

sad se malo bolje vidi koliko malo veze STVOR ima veze sa Nesi...

Jake Chambers

Uh bre, čovek od ovoga stvarno da svrši  8)

WARLOCK

znaci ipak je cudoviste se maskirao u Nesija,ma gde to nadjose :idea:  i to da resi misteriju :!: ..

crippled_avenger

Pogledao sam THE HOST i mogu reći da je reč o jednom od najmomačkijih filmova ove godine.

Kada je reditelj pominjao SIGNS kao uzor, verovatno je mislio na neku optimalnu verziju SIGNS, to jest kako bi SIGNS izgledao da je dobar film. i taj SIGNS element je prisutan kroz medijski tretman monstruma kroz koji se takođe gradi tenzija.

Međutim, THE HOST donosi itekakve ripper sekvence. I nema na tom planu apsolutno nikakve veze sa Shymalanovim (zlo)delom. Prvih 20 minuta spadaju među nešto najvisceralnije što sam video ove godine, i u krajnjoj liniji tajk prvi napad čudovišta je i daleko najdinamičnija i najuzbudljivija scena filmu koju posle ne uspeva da dosegne, što dovodi do izvesnog disbalansa, jer publika spontano traži još takvih senzacija.

Ono čega apsolutno nema su lovecratovski elementi. Geneza čudovišta potiče iz Lewis Teagueovog ALLIGATORa. I vrlo je jednostavna. Film je vrlo političan upravo u tom cormanovskom maniru gde se na bazi jedne pulp teze razvija ozbiljna politička polemija.

Režija je maestralna. Iako su ripper sekvence napete, iako ima dosta jump scareova, iako ima obilje jako dobrih specijalnih efekata, film je zapravo rađen u jednom apdejtovam landis ključu, a to prevedeno na savremeni filmski jezik znači Edgar Wright does Korea. Dakle, tradicionalne korejske kadar sekvence, blaga formalna dekompoizicija scene sa edgarwrightovskom upotrebom drugog plana.

U svakom slučaju THE HOST obesmišljava potrebu da Edgar Wright snimi svoj azijski monster film. To je već urađeno za njega.

THE HOST raduje pošto pokazuje da je Koreja još živa i zdrava, i da još uvek postoje potencijali da se snime značajni naslovi koji mogu da istinski uplaše i nasmeju, a taman se učinilo da je sve presahlo.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Truba

dobar je host  8)  

ali nije tolko odličan koliko svi naokolo viču
:?

sviđa mi se što je ovakakv film došao iz presvetog trojstva (HK J K) a ne iz hamerike
drago mi je što kraj nije predvidljiv  8)  barem za mene  :lol:

i opet me je fasciniralo ono nogatanje direkt na prsa kao u sjećanjima na ubistvo... jednostavno to nigdje drugdje ne možete vidjeti  :evil:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

krema

Huh, slika je stvarno dobra. Bice ovo zanimljivo vidjeti. :evil:

WARLOCK

E danas sam upravo odgledao,odlican je "Host" bas sam uzivao gledajuci.Ovo je veliki napredak za Koreju.. :!: u filmu ima ponekad humora,cas strave i dinamican je....moram ga jos jednom odgledati :D Uspeo sam da nateram sestru da odgleda Host" ona inace ne voli azijske filmove ali ovo kad videla rece odlicno :lol:

Ghoul

pogledao sam THE HOST.

i nisam impresioniran.

samo donekle je kriv CHILDREN OF MEN, koji sam gledao neposredno PRE ovoga. nadajući se istom nivou kvaliteta (iako u sasvim drugačijem filmu), mislio sam da napravim double bill snova.
avaj, THE HOST od mene ima 'samo' 3+
to, po sebi, nije loša ocena, i svrstava ga u sam vrh ovogodišnjeg horora, ali... posle svih hvalospeva, i posle izvanrednog MEMOIRS OF MURDER, imao sam pravo na više.

delovi nisu dobro uklopljeni u celinu, ima slab ritam, nepotrebna vrludanja, padove pažnje, skakanje u tonu nije uvek najbolje izvedeno i, previše skakući od slepstika do akcije preko horora i drame do trilera i splattera nazad do satire... čini samo da izgubim involvement i investment u likove i dešavanja. više discipline, linearnosti i ujednačenosti mnogo bi mu pomoglo.

naročito je nepotreban i promašen kraj, u kome se - takoreći niotkuda, ili barem neadekvatno pripremljeno - sve pretvara u explicitnu kritiku koreje a monstrum kao simbol opresivnog društva (što sve do tada nije bio!) - a tragedija gubi svoj odjek trapavom režijom te finalne pogibije, i čitavog kontexta njenog.

idejni angažman bio je daleko uspešnije sjedinjen sa žanrom (triler) u MEMORIES... a ovde je učinjeno previše kompromisa koji su se, na blagajnama barem, itekako isplatili, ali su film učinili kompromitovanom, neujednačenom i preterano šarenom 'celinom'.

šteta za propuste, mada, kao što rekoh, uprkos njima ovde ima sasvim dovoljno kvaliteta i dobrih parčića za višestruko gledanje i uživanje.

crippled_avenger

Slažem se sa Ghoulovom dijagnozom donekle, ali to su neke stvari koje sam spreman da tolerišem filmovima iz dalekih kultura koje drugačije doživljavaju upravo RITAM a zatim i HUMOR i promene u tonu.

Naravno, sperman sam da tolerišm to, ako film kvalitete koji ga svode na omanji broj mana koj se mogu pripisati distanci između kultura.

crippled_avenger

We've known for some time now, X in fact, that there was a remake of superb Korean film The Host (Filmstalker review) on the cards, but Bong Joon-ho the director of the original has now spoken about his hopes for the remake.

I have to say it sounds like he has the right attitude to the news that Universal have the remake rights:

"Maybe three or four years down the line, if The Host [remake] comes out, and there's a cool director who takes it on and makes it a real great film, then I'd be very happy...On the other hand, if it's just crap, I think I'd be happy, too, because then people would be like, 'Oh, yeah, Bong's original was really good.' So, for me, it's a win-win situation. But Universal has a tradition of doing horror and creature films, so I anticipate that they will do a great film."
Before you start wondering about the language, he's speaking through a translator over at SciFi Wire. He also talks about one of his next projects, the adaptation of the french graphic novel La Transperceneige which tells the story of the survivors of mankind who live aboard a train after a terrible ice age has devastated the planet.

"It's about the struggles and fights that go on even in such a critical state...There's the tension. There's the fighting, and that appeals to me also. Outside, it's like ice, but inside it's bubbling over, all these human emotions and whatnot. The contrast there is interesting. I want to keep the tension going."
Sounds interesting. On The Host remake I think he has the right idea, either way he's winning, and at the same time he ends up with cash in his hands to take forward to his next project. I am glad though that he's not just gone straight to Hollywood and started on Hollywood films. La Transperceneige sounds like a superb project for him to tackle next.

crippled_avenger

Korean filmmakers are moving forward with their own sequel to their local hit "Gwoemul" (aka. "The Host") which is also being remade in the US.

The first film, released a few months ago to strong acclaim, featured visual effects done by several international FX houses. Production house Chungeorahm Film says all of the sequel, including the effects will be done entirely within Korea.

According to The Korea Times, original director Bong Joon-ho will not helm this sequel.

Shozo Hirono

Steta sto Bong Joon-ho ne rezira,razlog za paniku...ali ako tu uskoci tu Ji-woon Kim,eto nama veselja !!!

crippled_avenger

Bong Joon-ho begins shoot on his part of Tokyo omnibus
Jean Noh in Seoul
23 Aug 2007 16:17

The Host director Bong Joon-ho this week started shooting Shaking Tokyo, starring Japanese actress Aoi Yu as his segment of the multinational Tokyo omnibus.

Following in the steps of Paris Je T'aime, the Tokyo project has three directors - Bong, Michel Gondry (Eternal Sunshine of the Spotless Mind), and Leos Carax (Pola X) - each directing a short film set in the Japanese capital.

The film in its entirety is co-produced by Korea's Sponge Entertainment, France's Comme des Cinemas, and Japan's Bitters End.

Bong's segment is about a man who has lived for 10 years as a 'hikikomori' – the term used in Japan for people unable to adjust to society and so never leave their homes – and what happens when he falls in love one day with a pizza delivery girl.

Aoi Yu, best known for her performance in Hula Girls - Japan's submission to the 2007 Academy Awards foreign language film category – plays the pizza girl opposite Kagawa Teruyuki from Memories of Matsuko.

Gondry starts shooting his segment Hiroko & Akira in Tokyo this October, and Carax starts shooting his entitled Merde this November.

The film is due for completion in 2008.

Son of Man

TOOOO Kralj je konachno pocho da mu ga daje po reziranju !!!  :lol:
AWESOME !!!

Ghoul

Quote from: "Son of Man"TOOOO Kralj je konachno pocho da mu ga daje po reziranju !!!  :lol:
AWESOME !!!

monografiju o petru kralju je pisao petar volk, premijera na niškim susretima za koji dan!

crippled_avenger

The cast for Michel Gondry's segment of omnibus film Tokyo ! (working title) has been announced.

Letters From Iwo Jima star Ryo Kase will be joined by Ayumi Ito (Tokyo Tower: Mom And Me And Sometimes Dad), Satoshi Tsumabuki (Dororo), Ayako Fujitani (Gamera 3) and Nao Omori (Midnight Eagle).

Gondry's segment, entitled Hiroko And Akira In Tokyo, goes before the cameras on October 23. The story follows a wannabe movie director (Kase) who arrives in Tokyo with his girlfriend (Ito) only to find that parts of her bones start turning into wood.

Tokyo ! is an omnibus of three segments taking place in the titular metropolis, with Leos Carax (Pola X) and Korea 's Bong Joon-ho (The Host) directing the other two parts.

Bong's segment, Shaking Tokyo, wrapped last month and stars Yu Aoi and Teruyuki Kagawa, while Carax's segment, Merde, starts shooting in November.

The film is a co-production between Japanese independent producer-distributor Bitters End, France 's commes des cinemas and Korea 's Sponge Entertainment. Japanese release is set for mid-late 2008 through Bitters End.

BladeRunner

Odgledah 'Gwoemul', korejski naučno fantastični film o somu koji ima ozbiljnih problema sa metabolizmom. 'Host' je školski primjer filma kog koga cjelina nije veća od svojih sastavnih djelova, ali kako bi i bila? Čitava akciona sekvenca u kojoj som izlazi iz vode i kasapi građanstvo je u rangu, recimo, dugog kadra u 'Children of Men', što će reći da je savršena. Nakon što sam odgledao film, ovaj dio sam reprizirao 3-4 puta oduševljen kako je to snimljeno i izvedeno (i dalje me drži). Do juče sam osjećao žal za nesnimljenim (a planiranim - hvala Jorovom eseju) dijelom 'Osmog putnika' na zemlji, ali ja ne mogu ni da zamislim da bi to prvo pojavljivanje Aliena u Njujorku (ili Mrčajevcima) moglo da bude upečatljivije od ovog. Užas se gradira, a čudovište prosto napada, bez neke pauze ili zaustavljanja, i čitav taj haos je autentičan. Takođe, jako je pametna režija: već u prve dvije sekunde vidimo apsolutnu fizičku superiornost čudovišta koje prestiže našeg heroja, da bi nakon toga uklizalo u prostor sa strane. Kad bi ovaj film imao da ponudi samo ovu scenu i dalje bi bio vrijedan apsolutne preporuke. Takođe, u sceni na kraju, koja kada se prepriča zapanjujuće liči na kraj neke od Ajkula, oduševljava 'azijatsko' kadriranje i prosto je nevjerovatno kako ovo ne sklizne u banalno.

Kakva je cjelina? Tu sam već mnogo manje oduševljen. Postavka priče je gotovo pa bajkovita, pa mi nije teško zamisliti japanca Mijazakija kako radi na priči. Takođe, film je (pohvalno) prvo drama iz koje nekako proistekne SF, ali upravo u dramskoj postavci je problem, jer zarad simbolizma reakcije likova često nisu bile dosljedne u emotivnom smislu. Npr., simbolika prosvećenog studenta daje jednu političku notu sceni u kojoj on baca Molotovljev koktel (i priziva Out Of Control - Chemical Brothers trenutak). Meni djeluje da se time film nepotrebno opterećuje, jer iako je to novi kvalitet, na simboličkom planu on baš i ne funkcioniše kako treba, ili bar ne funkcioniše dosljedno. Kao porodična priča, to je već bolje od simbolike, ali daleko od odličnog. Junaci su skoro pa generički: zarad simboličnog, tu je jedan intelektualac, jedna sportistkinja, patrijahalni otac i jedan comic relief lik. Ogradio bi se da u pojedinim scenama (scena saučešća, recimo) imamo uvid u jednu potpuno drugačiju kulturu, tako da je velika vjerovatnoća da sve ono što je meni bilo čudno dio klasičnog korejskog storytellinga, humora i svega što uz to ide. Međutim, čitav dio sa hemijskom bombom nije dio kulturnog nerazumjevanja, već je objektivno nategnut do granice pucanja i za mene najveća zamjerka filmu. To je čisti Deus ex machina trenutak, koga mogu da progutam kada je neophodan, ali ovdje zaista nije bio. Teorija virusne zavjere, po kojoj je film dobio ime, je takođe čisti promašaj, a i ona je tu zarad simboličnog, odnosno američko/imperijalističke zavjere. Djeluje mi da su lik dobrog Amerikanca u jurnjavi naknadno ubacili kako bi bio protivteža kasnijem antiamerikanizmu. Film funkcioniše u scenama koje nisu (očigledan) simbol: čudovište, porodica, kratke i zaista duhovite scene (pravi je biser kratka scena sa lokvom), ali zato pada u svemu onome što opterećuje priču, a tu je zarad nekakvog učitavanja: teorija zavjere, hemijska bomba, kao i vojnici i masa generalno. Sve ovo je združeno u poslednjih desetak minuta, pa ću da citiram Ghoula sa kojim se slažem:
Quotenaročito je nepotreban i promašen kraj, u kome se - takoreći niotkuda, ili barem neadekvatno pripremljeno - sve pretvara u explicitnu kritiku koreje a monstrum kao simbol opresivnog društva (što sve do tada nije bio!) - a tragedija gubi svoj odjek trapavom režijom te finalne pogibije, i čitavog kontexta njenog.
Baš tako. Plus što me scena sa strijelom iz nekog razloga posjetila na legendarno paljenje baklje na jednoj od Olimpijada (ne traži mi se kojoj). Seul, Olimpijada, shvatate? Lično, nisam bio oduševljen ni uvođenjem kanalizacionog klinca iz šahta, mada nije toliko smetalo jer je kraj (mislim na zaista poslednju scenu u filmu, ne na poslednjih 10 minuta) dobro zaokružen.

Sve u svemu, ovom filmu bi sveukupno dao 7+/10 uz ogradu da on nije dobar, nego je kombinacija genijalnog i dobrog. Scena na početku je must see, i ako ništa drugo, odgledajte ovaj film zbog nje. Takođe, ovo je prvo drama, pa tek onda SF (i možda, ponekome, horor), što je za jedan monster movie zaista zanimljiva postavka. Preporuka i pozdrav.
All those moments will be lost in time like tears in rain.

Tex Murphy

Hej, sjajno! Baš mi je drago što je još neko našao sličnost sa scenama iz Children of Men!
Inače, moj rivju prvih pola sata filma nalazi se na topiku "Šta sam lepo od horora gledo".
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

BladeRunner

Harvester
QuoteHej, sjajno! Baš mi je drago što je još neko našao sličnost sa scenama iz Children of Men!
Inače, moj rivju prvih pola sata filma nalazi se na topiku "Šta sam lepo od horora gledo".

Vidi stvarno! Da citiram:

Harvester
Quotekroz dvije-tri scene u narednih nekoliko minuta saznajemo o razvoju monstruma (ali ga ne vidimo) i ondak, svega desetak minuta od početka filma, čudovište se pojavljuje IN FULL GLORY, bez ikakve cenzure, ne samo pred nama, već pred milionskim auditorijem u gradu, dakle pojavljuje se i kreće u krvavi pohod u suludo dobro režiranoj sceni koja me pomalo podsjeća na kvalitetnije momente pred kraj filma CHILDREN OF MEN.

Potpuno ista asocijacija! Vidi se da smo kolege! Baš mi je palo na pamet da je to zbog slične 'heroj trči kroz haos' postavke (pri čemu o haosu saznajemo na osnovu onoga što naš heroj otprilike vidi). Meni je zabavno kad vidim kako 'kadriranje' iz računarskih igara postaje uobičajeno u filmovima. Valjda je sledeći korak da vidimo samo ruke koje drže pištolj (ili ništa). Bilo bi zanimljivo da neko od FDU likova koji voli i računarske igre ovo analizira. Pozdrav.

P.S. Sinoć odgledao 'Stranger then fiction'. Koristili su ladno 'Petite fille de la mere' sa Apokalipse!!! Što me podsjeti na jednu triviju: jesi li znao da je Frederic Rossif (ONAJ Frederic Rosif) rođen na Cetinju? Svijet je stvarno mali.

Tex Murphy

QuoteP.S. Sinoć odgledao 'Stranger then fiction'. Koristili su ladno 'Petite fille de la mere' sa Apokalipse!!! Što me podsjeti na jednu triviju: jesi li znao da je Frederic Rossif (ONAJ Frederic Rosif) rođen na Cetinju? Svijet je stvarno mali.

Cool! To sam saznao preko IMDb-a prije nekoliko godina. Tražio sam informacije o njegovim dokumentarnim filmovima (naravno, zbog genijalne muzike u istima). Nisam još gledao Stranger than Fiction (vrijedi li?), imam ga u kolekciji, ali nekako me uvhatio strah kad sam na IMDb-u vidio da se među žanrovima uopšte ne spominje komedija, a film je o čovjeku koji čuje naratorov glas (???).

QuoteMeni je zabavno kad vidim kako 'kadriranje' iz računarskih igara postaje uobičajeno u filmovima. Valjda je sledeći korak da vidimo samo ruke koje drže pištolj (ili ništa). Bilo bi zanimljivo da neko od FDU likova koji voli i računarske igre ovo analizira. Pozdrav.

Eh, da! Kao npr. u onom kratkom dijelu u prvom licu na kraju filma Doom (mada je to tamo ubačeno iz čistog zezanja i kao referenca na igru, a ne kao ozbiljan režiserski postupak). Mada mene sva ova priča navodi na fakat da ŽELJNO iščekujem filmsku verziju Half-Life 2, koja će da bude jedan od najvećih SF filmova u 21. vijeku ako je bude radio kompetentan režiser (npr. Spilberg, s tim da naravno scenario ne smije da bude njegova standardna family limunada). Dvojku spominjem prije nego keca zato što je manje usamljenička igra, ima više bitnih NPC-ova čija interakcija sa Frimenom može lijepo da se prenese na ekran, a i više je story-driven od prvog dijela. Da i ne spominjemo postapokaliptičnu atmosferu i krajolike koji neodoljivo podsjećaju na ove naše, pa uticaj Orvela i tome slično. Sad ću da prekinem ovaj svoj rant, pošto bi se ostatak sveo na oduševljeno kokodakanje o tome kako su HL 1 i 2 genijalne igre, a to znaju čak i djeca na grani. Ali čovječe, zamisli na bioskopskom platnu vidjeti Gordona Frimena kako skače po svim onim suludim konstrukcijama, što u Black Mesa centru, što npr. u Gradu 17 ili kako se bori sa čudovištima iz pijeska, to je nešto neprevaziđeno. Moraću da pišem Gejbu Njuelu da mu se izvinim što sam ga vrijeđao na forumu.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

milan

Quote from: "Harvester"Mada mene sva ova priča navodi na fakat da ŽELJNO iščekujem filmsku verziju Half-Life 2, koja će da bude jedan od najvećih SF filmova u 21. vijeku ako je bude radio kompetentan režiser (npr. Spilberg, s tim da naravno scenario ne smije da bude njegova standardna family limunada). Dvojku spominjem prije nego keca zato što je manje usamljenička igra, ima više bitnih NPC-ova čija interakcija sa Frimenom može lijepo da se prenese na ekran, a i više je story-driven od prvog dijela. Da i ne spominjemo postapokaliptičnu atmosferu i krajolike koji neodoljivo podsjećaju na ove naše, pa uticaj Orvela i tome slično. Sad ću da prekinem ovaj svoj rant, pošto bi se ostatak sveo na oduševljeno kokodakanje o tome kako su HL 1 i 2 genijalne igre, a to znaju čak i djeca na grani. Ali čovječe, zamisli na bioskopskom platnu vidjeti Gordona Frimena kako skače po svim onim suludim konstrukcijama, što u Black Mesa centru, što npr. u Gradu 17 ili kako se bori sa čudovištima iz pijeska, to je nešto neprevaziđeno. Moraću da pišem Gejbu Njuelu da mu se izvinim što sam ga vrijeđao na forumu.

Ali, ko moze da igra Alyx Vance? Ko? Niko!!! Ona je tako savrsena u igri, tako snazna, hrabra, a opet tako nezna i... prisna... i tako... tako...

(inace, igram HL 2 iz pocetka, pa cu da nastavim episode 1, i da opet obrnem episode 2, sa sve komentarima autora i Merle Dandridge, glumice koja daje onaj fenomenalni glas Alyx Vance...)

BladeRunner

Otvorih novi topik, da ne upropaštavamo ovaj o filmu 'Host'. Vidimo se tamo.

P.S. Ima li iko raspoložen da mi dobaci DOBRO KREKOVANU verziju HL2? Može i narezan original, ne pravim problem. Drug će biti u BG za par dana, pa postoji i šansa za preuzimanje...  :wink: . Pozdrav, pa ponude na PM (avaj, javlja mi se da neće biti nijedne!).

Meho Krljic

Ja ću. Treba ti HL2 ili HL2 Episode 2? Ili sve?

crippled_avenger

One of the surprise hits of last year across various international territories, South Korean monster movie "The Host" has proven both a critical and commercial success - enough of one that a sequel has been talked about for some time now.

Twitchfilm now reports that the sequel will actually be a prequel. Korean comic artist Kang Full's script takes place three years prior to the original film, and the story revolves around the excavation of the Cheonggye Stream, an ancient waterway running through Seoul that was recently reclaimed and restored after years of being covered by a highway.

The site also reports that multiple monsters will be featured. No director or cast has been announced but the first film's director Bong Joon-Ho is not expected to return.