• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Tarantino's Grave Danger

Started by Kunac, 17-06-2005, 17:24:31

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Juče sam pogledao novi Tarantinov film - zapravo dve poslednje epizode pete sezone hit serije CSI.
Fino.
85 minuta kvalitetne TV zabave.
Obilje horor referenci, bliznakinje ubijene jednim metkom, napad mrava & eksplozivni John Saxon.
"zombi je mali žuti cvet"

Izitpajn

Čekaj, ozbiljno CSI? Koji? Las Vegas, Miami ili New York?

Will-O'-The-Wisp

Quote from: "Izitpajn"Čekaj, ozbiljno CSI? Koji? Las Vegas, Miami ili New York?

Ne, nijedan od tih. Tarantino je radio poslednje epizode za novi serijal - CSI: Pirot.  :wink:  :lol:
"A life, Jimmy, you know what that is? It's the shit that happens while you're waiting for moments that never come."
– Lester Freamon (The Wire)

Kunac

Quote from: "Izitpajn"Čekaj, ozbiljno CSI? Koji? Las Vegas, Miami ili New York?

Viva Las Vegas! George Eads in the spotlight this time.
"zombi je mali žuti cvet"

lilit

i ja krenula kao harvester da povampirujem stare teme.
meni je ovaj "tarantinov CSI" odlicno snimljen, a grissom (moja velika simpatija :oops:) ima nekog posebnog sarma.

btw, jedino mogu da gledam originalni ("normalni") CSI. ostali (NY, Miami) su mi smorni.
i ovo je, verovatno, zbog grissoma.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Kastor

Da, NY i Miami su gotovo negledljivi.
NYorku još i može da se progleda kroz prste zbog nešto mračnije atmosfere, ali Miami je loša sapunica.
Pitam se da li je Caruso stvarno učestvovao u snimanju svih epizoda, ili su snimili par njegovih kadrova (par je sasvim dovoljno) i lepili ih po potrebi.
"if you're out there murdering people, on some level, you must want to be Christian."

Джон Рейнольдс

Bah. Kod CSI ja me nervira to što je tako malo likova, a svako je ekspert za neverovatnu gomilu stvari, a iako su se valjda posle svih ovih godina gledaoci srodili s njima, stalno se otkriva da su eksperti i za još nešto novo. Gde li kopaju svoju stručnost, da mi je samo znati.

Pri tome su neke epizode toliko neverovatne da, ako nisu sprdnja, onda su uvreda za gledalište. Na primer ona koja je na tragu zajebantske epizodice X Files o vaskrsenju Lazara zabeleženom na grnčariji. Za neupućene, zvuci presudni za razvoj priče slučajno ostaju urezani u grnčarsku glinu, što vredni pregaoci otkriju, dešifruju i rastumače. Mislim, fuck that.

QuoteScully: Did your linguist happen to translate it?
Burks: Yes, he did. It's in two parts. The first part, here, roughly translates to "I am the walrus. I am the walrus. Paul is dead. Coo-coo-ca-choo." Although, there is no Aramaic word for "walrus", so it literally says "I am the bearded, cow-like sea beast."

Meni je CSI NY još i najpodnošljiviji jer se onaj mrak često pretvara u borbu crnaca u tunelu, pa ne nervira kao Grisom. Najbolje je bilo dok je bio gluv. Čujem, napustio CSI da bi se posvetio pozorištu. Jeste da ja zalazim u neke godine kada već treba da se pitam gde će mi duša, te u tom svetlu posmatrajte ovaj moj usklik: "Ima Boga!"
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

milan

CSI NY krenuo od pre dva dana na RTSu.
Iako volim da gledam ove serije, najvise me nervira kvantitet "znachajnih" pogleda izmedju glavnih junaka po epizodi.
A i svaki sluchaj u njima pobudi neko secanje na neznamsta pa onda ih sve lichno pogadja.

sivka

Quote from: "lilit_depp"i ja krenula kao harvester da povampirujem stare teme.
meni je ovaj "tarantinov CSI" odlicno snimljen, a grissom (moja velika simpatija :oops:) ima nekog posebnog sarma.

btw, jedino mogu da gledam originalni ("normalni") CSI. ostali (NY, Miami) su mi smorni.
i ovo je, verovatno, zbog grissoma.

Delimo simpatije, prema Grissomu.
Meni se najvise dopao CSI Vegas. Odgledala sam sve epizode i kad sam presla na Miami i NY nije mi bilo narocito ubedljivo. Grissom je ... Grissom.  :lol:
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

lilit

Quote from: "John Reynolds"
Pri tome su neke epizode toliko neverovatne da, ako nisu sprdnja, onda su uvreda za gledalište. Na primer ona koja je na tragu zajebantske epizodice X Files o vaskrsenju Lazara zabeleženom na grnčariji. Za neupućene, zvuci presudni za razvoj priče slučajno ostaju urezani u grnčarsku glinu, što vredni pregaoci otkriju, dešifruju i rastumače. Mislim, fuck that.
neke epizode definitivno jesu zezanje, ali i u dosta drugih postoji tehnologije/eksperimenti koji su trenutno (bar koliko ja znam, a sigurno da nisam potpuno upucena u to sta sve ameri imaju) na nivou SF-a, tako da mi ni ono zezanje (s pocetka recenice) ne predstavlja problem :wink:.

sto se tice ekspertize, ne znam na sta konkretno mislis, ali za neke (tehnoloske_prirode_stvari) je dovoljan kurs od 2 nedelje (ako se to kalemi na znanje/obrazovanje koje likovi imaju).

uf, udubih se previse, a jos kaVu nisam popila.

@graymalk,
znala sam odmah da si zena od ukusa, a sad si to samo potvrdila :). oko grissoma cemo se dogovoriti. :wink:.
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.