• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

JESUS FRANCO-THE STORY OF HIS JOURNEY INTO PERVERSION

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 30-06-2005, 22:31:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Pokrecem ovu temu u nadi da ce se vec naci neko ko je barem malo upoznat sa opusom ovoga barjaktara euro-trash sekploatacijskog filma.Covek je,prema podacima sa imdb,rezirao do sada 184 filma i potpisao je takve trash klasike kao sto su 'Barb Wired Dolls','She Killed in Ectasy','Oasis of the Zombis'...njegove filmove sam cesto gledao u matine terminima nedeljom u lokalnom bioskopu,a mislim da je,u skladu sa tonom njegovih ostvarenja bio i SFRJ distributer-DISKOS iz Aleksandrovca(mada bi bilo sjajno da ovaj podatak neko potvrdi ili isprravi).Upravo sam odgledao njegov klasik iz 1971.-VAMPYROS LESBOS i prisetio sam se zasto sam nekada uzivao u njegovim zlodelima-nepostojeci zapleti,neubedljiva gluma,kostimi kao iz skupljeg odeljka 'Burde',muzika zasicena sintisajzerima ranijih modela,besramno posezanje za golotinje uvek i svugde,ochajan dubbing(najchesce na nemachki,ali zasto bash na nemachki?new topic,mozda?),turistichke razglednice egzotichnih a budzetsko pristupachnih zemalja,specijalni efekti koji se svode uglavnom na mrke poglede...pa,jos lezbo nastrojena ljubavnica Drakule,koa u samom finalu biva ubijena radio-antenom u oko! Ovaj film me je podsetio koliko loshi filmovi mogu da budu sjajni i zivo me interesuje ima li na forumu nekoga sa slichnim iskustvom!
Za kraj 1 istinski trivijalan,ali divljenja vredan podatak-americhka izdanja svojih filmova jos uvek aktivni(pre 2 godine je potpisao sumanutost 'Killer Barbys vs Dracula'!)Jesus Franco je potpisivao,izmedju ostalog,kao JESS FRANCO!
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Truba

od njega sam pogledao samo Virgin among the living dead i mogu reći da nikada nisam gledao ništa besmislenije i dosadnije osim toga nazovi horor ima nekoliko zombija koji za vrijeme čitavog filma nisu ama baš ništa napravili  8)

stvarno ne razumijem šta tjera te ljude da snimaju i dalje... loše kritike???

i usput bih molio one koji su pogledali više njegovih filmova da daju svojevrsni top 5 ili top 10 onoga što bi trebalo pogledati... od tih 180 filmova valjda ima nešto zanimljivog  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Jake Chambers

Quote from: "Truba"ima nekoliko zombija koji za vrijeme čitavog filma nisu ama baš ništa napravili  8)

Izvini Komi, znam sta si htio reci, ali me ipak vuce da kazem:

A sta si htio da ti naprave? Male zombije?  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Truba

8)  i sam znaš da je to teoretski nemoguće pa čak i u takvim filmovima

mislio sam na akciju... zombi akciju  8)
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

ha ha haa!
'top 5 ili top 10 onoga što bi trebalo pogledati' od Jesusa Franca!
nema bre tooliko toga! taj pajac je potpisao SAMO tih 200-ak filmova (ako računamo i sve 'verzije', 'cutove' itsl.) i tu jednostavno NEMA 5 filmova koje bih ikome koga volim preporučio.
hm.
kad bolje razmislim, komi, poslaću ti na pm listu od 100 Francovih filmova koje MORAŠ da pogledaš!

nepojmljiva mi je idolatrija tog diletanta.
njegove tvorevine (koje je zapravo greh nazivati 'filmovima') su apsolutno DOSADNE, RUŽNE, MEHANIČKE, PREDVIDIVE, apsolutno lišene bilo čega zanimljivog (mislim, postoji TOLIKO mnogo beskrajno boljih filmova sa beskrajno boljim golim ženama, sa krvlju i ostalim efektima...) da obožavanje Franca stavljam u isti koš sa koprolagnijom i sl. perverzijama: znači, ok, prihvatam da postoje ljudi koji vole da kenjaju po drugima i da drugi to čine po njima, znam da postoje oni koji doživljavaju ushićenje valjajući se u svojim ili tuđim govnima, prihvatam da ima mnogo ljudi koji vole da im neko piša u usta ili po telu, ima najzad i onih koji lužu i gutaju tuđe izbljuvke, sve to postoji, sve je ok, ja poštujem pravo tih ljudi da uživaju u tome u čemu uživaju, ali ipak moj ograničeni um ne može da pojmi prirodu tog užitka, i totalno mi je strano šta pozitivno iko o tome (dakle, o sranju i Francu) može da kaže, a da i dalje govorimo isti jezik.

nekompetencija na stranu.
nezainteresovanost takođe.
jeftinoća u svakom smislu – OK.
očajna 'gluma' i imbecilni 'zapleti' – nema veze.
ali Francovi filmovi pate od najvećeg filmskog greha koji ja mogu da zamislim, a to je – DOSADA.
to je čak i na rewind dosadno.

pokušavao sam u više navrata da pojmim opsesiju Francom, čitao dosta o njemu, pokušao da gledam najmanje tuce njegovih zlodela (i to ne proizvoljno odabranih, već onoga što slovi za najreprezentativnije i najkultnije naslove), i do svega toga samo 2 proizvoda, posmatrano iz aviona LIČE na film, a to su MISS MUERTE i JACK THE RIPPER. ah, da i FACELESS, znači, 3 komada.
https://ljudska_splacina.com/

Truba

Jake Chambers

Quote from: "Truba"8)  i sam znaš da je to teoretski nemoguće pa čak i u takvim filmovima

mislio sam na akciju... zombi akciju  8)

ma znam zajebavam te...mi za to kazemo "uraditi" 8)

Nego dobro ste me upozorili...ja budala bih mozda i gledao, ali mrzim dosadne filmove.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Kunac

Venus in Furs je jedini Frankov film koji sam uspeo da pogledam do kraja> prve dve trecine filma mi je cak i prijalo.
Na netu sam pronasao da je i Sucubus naslov (koliko-toliko) vredan paznje - imam ga pa ga mozda jednom i pogledam.
I to bi bilo to.
Dva filma od 200. [/i]
"zombi je mali žuti cvet"

Truba

Quote from: "Jake Chambers"ali mrzim dosadne filmove.

zadnjih mjeseci... sam neke filmove gledao i po nekoliko dana... svaki dan po pola sata  8) tako su dosadni ... pomislim da sam ostario, izgubio formu, da je vrijeme da divxe okačim o klin i da krenem za nečim drugim više zanimljvijim i onda dođe jedan klasik 8)  kojeg pogledam u jednom dahu... i skontam kako se lako čovjek navikne da jede govna  8)  niti da skonta... da postoji bolje...  8)

:x  pomaži Ghoule u vezi sa ovom Jesus barabom  8)

Morticia

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"Jesus Franco je potpisivao,izmedju ostalog,kao JESS FRANCO!
Dobro je, saznali smo nešto novo - Jesus je i Jess.
Kao i:
Joan Almirall
Rosa Maria Almirall
Rosa María Almirall
Clifford Brawn
Clifford Brown Jr.
Clifford Brown
Juan G. Cabral
Betty Carter
Candy Coster
Terry De Corsia
Raymond Dubois
Chuck Evans
Dennis Farnon
Jess Franck
J. Franco
Jess Franco
Jesús Franco
Jesús Franco-Manera
A.M. Frank
Adolf M. Frank
Jeff Frank
Jess Frank
Wolfgang Frank
James Gardner
Manfred Gregor
Jack Griffin
Robert Griffin
Lennie Hayden
Frank Hollman
Frank Hollmann
B.F. Johnson
J.P. Johnson
James Lee Johnson
James P. Johnson
David J. Khune
David Khune
D. Khunne Jr.
D. Khunne
David J. Khunne
David Khunne
David Kuhne
David Kunne
David Kühne
Lulu Laverne
Lulú Laverne
Franco Manera
J. Franck Manera
Jesus Franco Manera
Jesús Franco Manera
Jesús Manera
Roland Marceignac
A.L. Mariaux
A.L. Marioux
John O'Hara
Preston Quaid
P. Querut
Dan L. Simon
Dan Simon
Jean-Jacques Tarbes
Dave Tough
Pablo Villa
Joan Vincent
Daniel J. White
Cole Polly in French version
James Gardner in French version.

Nazdravlje.
You're dead, son. Get yourself buried.

Truba

:x
David J. Khune
David Khune
D. Khunne Jr.
D. Khunne
David J. Khunne
David Khunne
David Kuhne
David Kunne
David Kühne

koji moron   :x

Ghoul

Quote from: "Truba":x
David J. Khune
David Khune
D. Khunne Jr.
D. Khunne
David J. Khunne
David Khunne
David Kuhne
David Kunne
David Kühne

koji moron   :x

komunjara
komi
željko
truba
...

koji moron
:x  :x  :x

PTY

Fascinantno. Meni ovo dođe kao verovali ili ne.

Elem, prosto me tera da vam postavim par pitanja, onako globalnih: kako je moguće da jedan čovek uopšte može da ima takav i toliki output treša? Sam fakt o 200 snimljenih filmova podrazumeva da su bar neki bar donekle bili financijski održivi.  

I šta zapravo znače toliki pseudonimi? Maltene kao je svaki film potpisao drugim imenom. Da li to znači da svaki žohar stekne muda jedino u anonimnoj sigurnosti pseudonima? Ili se jadničak možda dobijao death threats.

Truba

Quote from: "libeat"
I šta zapravo znače toliki pseudonimi?

8) valjda zbog loših filmova... novo ime nova nada  8)

PTY

To bi možda i moglo da prođe tamo negde do pedesetog filma ali posle toga svako normalan bi izgubio nadu, zar ne?

Ghoul

Quote from: "libeat"To bi možda i moglo da prođe tamo negde do pedesetog filma ali posle toga svako normalan bi izgubio nadu, zar ne?

njegovi filmovi su bili toliko JEFTINI da se uvek našlo dovoljno budala da plati za naslove-plakate koji obećavaju mnogo krvića i sisića (a ponešto od toga, mada u bednom pakovanju, i isporuče!) – naročito budući da je svaki prodavan pod drugim imenom + najčešće je radio koprodukcije, pa je istovremeno imao obezbeđena bar 2-3 tržišta (nemačko-špansko-italijansko-francusko, pre svih)

Tex Murphy

Ovo sa mijenjanjem imena me podsjeća na jednu anegdotu s kraja šezdesetih godina (a vezana je za najbolji trenutno postojeći rok bend, odnosno jedan od dva najbolja, sad kad su se Waters i kompanija reaktivirali). Naime, članovi našeg benda su u početku toliko loše svirali da su morali stalno da mijenjaju imena da bi dobili gigove. Toliko su često mijenjali imena da ponekad ni sami nisu znali kako se zovu. Tada bi pregledali spisak učesnika na odgovarajućem gigu i kad pronađu bend za koji nisu čuli, znaju da su to oni  :lol:
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

zakk

slucajno sam nabavio 'killer barbies'
to je jedan od onih weird produkcija gde svakog trenutka ocekujes da se scena izvrgne u pr0n. a od toga nista, pa sam se razocarao. za pr0n, imao bi fantastican trashy plot i ispalo bi ludilo nevidjeno. ovako je samo glupo.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

PTY

Ok, kad je već Harvi zaglavio u digresiji, da dodamo na to: pre nekih par godina naletim na film pod nazivom Edgar Allan Poe's Conqueror Worm. Kao ajde da pogledam, ipak je to EAP.
Pa još rivju obeća brda i doline, te mlad i perspektivan režiser, te da nije umro mlad bio bi danas kurta-murta, te groundbreaking baratanje kamerom, te film je onomad redefinisao žanr horora kao takav, te Vinsent Prajs, te ovo te ono.

Ukratko, must see film.  Kad tamo, nebuloza do kolena.

Što donekle objašnjava zašto je proizvodnja treša (pogotovo horor treša) perpetuum mobile.

Ghoul

ne znam šta da ti kažem, liki.
WITCHFINDER GENERAL (kako je orig. naslov) je vrrlo dobar film, koji bi bio još bolji da je imao malo veći budget, a m. reeves je svakako bio talentovan momak od koga bi ko zna šta ispalo da ga nisu droge izele...
:cry:

PTY

Pa sad, ne znam šta tačno misliš kada kažeš "dobar" ali taj scenario je jedna prosta nebuloza u kojoj najosnovnije I pravo zdravorazumske motivacije nema ni za... lek.

Ja znam da ti verovatno imaš dobrih agrumenata po pitanju tehničke strane i izvedbe i koječega ali hej! Ako je priča tupavo ispričana, čovek jednostavno nije u stanju da se pozabavi tim finesama.

Sem ako je filmofil tvog kalibra ili ako ima visok trešhold za podnošenje šunda, kao Kunac.  :roll:

Ghoul

JESUS IS DEAD!

za mene su čak i njegovi najmanje loši filmovi još uvek na granici negledljivog, ali... ostavio je nekakav trag, ima svoj značaj, ima svoje fanove, i zaslužio je barem da mirno počiva... R.I.P.

Джон Рейнольдс

Мени је Хезус био симпатичан као фаца и због тога што је истрајавао, рецимо као Бруно Матеи или Жан Ролен. Одлазе стари зајебанти један по један, дођавола... Видим сад и да је Лина Ромај умрла прошле године, то ми је промакло, заборавио сам, шта ли.  :(

Било како било, ако га је зликовачка католичка црква прогласила за једног од највећих филмских антихриста, и то се ваљда рачуна. Поздрав Хезусу!
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε