• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

KUCE MALE KRECHENE U BELO...

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 02-07-2005, 16:33:11

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Upravo sam odledao HOUSE OF 9 i MASDHOUSE,B/C horor naslovi koji nece promeniti nichiji zivot ali mogu da posluze za nevolju.
HOUSE OF 9 je bledunjava,ali gledljiva i podnoshljivo tupava varijacija na temu 'Big Brother' garnirana atmosferom nalik na onu iz The Cube franshize.9 ljudi,nasumichno odabranih,zatocheni u kuci bez izlaza,od kojih se ochekuje da se medjusobno poubijaju.Poput zapleta,ni u izvodjenju nema svezih reshenja,vishe od pola filma je potrosheno na objashnjavanje bizarnosti situacijie u kojoj se glavni junaci nalaze,motivacija likova nije bash jasnija,brojne su rupe u scenariju,Dennis Hopper je ostvario zaista loshu ulogu sveshtenika(sa nepostojanim irskim izgovorom)...ali film se ipak da odgledati zbog nekoliko dobro osmishljenih scena,lepote Kelly Brook i uverljive glume Hyppolitea Girardota(seca li se iko njegove bravure u sjajnoj art-komediji -JUMP TOMORROW?)ili odgovarajuce muzike.U startu ne treba mnogo ocekivati od direct-to-video filma uradjenog u euro-pudding okruzenju(britansko-rumunsko-francusko-nemachka koprodukcija),ali ipak ga vredi pogledati.
Stvari ipak malo bolje stoje u sluchaju MADHOUSE,horora psihijatrijskog podzanra.Naravno,sve je vec vidjeno u ovoj prichi o zabachenoj psihijatrijskoj klinici,na kojoj,dolaskom novog chlana osoblja,pochinju da se dogadjaju neke chudne stvari(setio sam se mnogo,mnogo boljeg naslova na slichnu temu-DISTURBED sa Malcolmom McDowellom i Geoffreyjem Lewisom,koji sam imao srece da odledam pre 14-15 godina-da li ga se josh uvek neko seca?),ali film ipak ima 4-5 efektnih,jezivih scena,kao i intrigantnu atmosferu zbog chega ga,uprkos brojnim manama(nelogichnosti i nedoslednosti u samoj prichi,chesti sub-zanrovski klishei,nedovoljno iskorishceno prisustvo Natashe Lyonne i Lancea Henriksena,neka spotovska reshenja u zavrshnici,posezanje za grotesknim u oslikavanju pacijenata(posebno onih sa high risk odeljenja)...)preporuchujem za gledanje,ali sa upozorenjem-BEZ VELIKIH OCHEKIVANJA!
ANYONE? :?:
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Kunac

MADHOUSE sam pogledao pre par meseci.
Korektno.
Ali, u pravu si: ovaj film neće promeniti ničji zivot.
Natasha & Lace su, zaista, protraćeni.
Mala Laddova je bila OK, I guess...
Može da se pogleda jednog kišnog popodneva (poput ovog) - jer ako i zadremate tokom filma - nista važno nećete propustiti!

:lol:
"zombi je mali žuti cvet"

Milosh

Pogledao sam MADHOUSE pre par dana i film mi je sasvim lepo legao, a narocito mi se svideo vizuelno. Sa nesto vecim budzetom bio bi to solidan film iz DARK CASTLE produkcije tj. kapiram da bi GOTHIKA ovako nekako izgledala da je majstor horor zanata William Malone nastavio da snima filmove za tu firmu. I da, Lance je stvarno neiskoriscen, steta.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Majstor horor zanata? Feardotcom?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Milosh

Quote from: "Harvester"Majstor horor zanata? Feardotcom?

Sjajni HOUSE ON THE HAUNTED HILL (1999) by Malone je film na koji MADHOUSE na momente podseca, a sto se FEARDOTCOMa tice to je jedan od bolje reziranih horora poslednjih godina, sa scenarijem koji je medju najgorim ikada napisanim, pa kada se to iskombinuje...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Saglasan za House on the Haunted Hill, kao i za scenario Feardotcoma. Ali ni režija mi se ne čini tu ništa specijalno.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!