• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

america's best comics

Started by kurdi, 17-07-2005, 03:13:47

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kurdi

upravo sam zavrsio top ten book 1, a kupio sam i prvu prometheu.
jel cito jos neko i kakvi su utisci.
meni nije nista posebno, ali ok. inteligentno  uradjen strip malih pretenzija.
cini mi se da je moore uvek donekle verovao u slogan "not all comics are about super heroes, but the best ones are."

...

Cao Kurdi! Davno te nisam video!

Meni je omiljeni Moorov strip  Watchmen a sve ostalo mi je daleko ispod tog nivoa kvaliteta. Top Ten 1 sam poceo da citam. Gene Ha je fantastican, Moore je odradio pristojan scenario. Sto se tice Tom Stronga, on je vise omaz nego originalno delo, bas kao i V for Vendetta i League of Extraordinary Gentlemen. Promethea je , koliko mi se cini,  nesto u vezi mistike i ezoterije?

Ako hoces JAKO dobar strip, uzmi Cowboy Bebop(ako nisi alergican na Manga strip), krimi komediju koja vuce na feeling Alana Forda. Dalje, Superman Man of Steel (John Byrne) je jako dobra kompilacija. Grant Morrisonov New X-men je isto Ok ali disregarduje celokupnu prethodnu istoriju ovog stripa. E, da, i Milliganov X-Force/X-Statix je super, s time da mi se ne svidja Mike Allredov crtez. Starman Jamesa Robinsona me odusevio, mada nisu sve price istog kvaliteta. Poslednjih 20 epizoda rulez sto ce reci da je majstor ubacio tricu na kraju. Razmisljam o tome da nabavim svih 10 tradeova!
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

...

Ok, nabrojao sam milion stvari , ali Starman je cool, najbolji od svega pomenutog i likovi imaju dusu ovoliku, sto bi rekao Dzej. :) Uzmi svih 10 tradeova, ja hocu...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!