• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beli Put grafičke novele

Started by Boban, 26-07-2005, 02:29:40

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

PRODAJNA MESTA:
http://www.beliput.co.yu/html/prodajna_mesta.html

U ovom trenutku, kupovina je moguća na sledećim mestima ili će biti moguća u narednih nekoliko dana:

Beograd:
Knjižare ALAN FORD, DARKWOOD, BEOPOLIS, IPS, PLATO...

Novi Sad:
IPS, SOLARIS

Subotica:
IPS

Niš:
IPS

Podgorica:
IPS

Zagreb:
LIBELLUS
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

DušMan

Prokletstvo! Izgleda da cu sad morati i da kupujem beloputa izdanja. A bas sam se lepo uljuljkao.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

dexa pantelejski

Jaooooooo, miki! Alal vam patka majstori. Idem sutra odma u IPS.

Jes da sam cito sve (sto imam dobar pirat 100 bullets i to preveden! dodushe -nikad nije odstampan) ali papir je papir.

Pajke

S obzirom kako je odradjen Konstantin, necu zaliti para i za ostala izdanja. :D  :!:  :D  :!:

Boban

Biće bolje; korice će biti duplo deblje; ovde su nas praktično prevarili za gramaturu i kvalitet papira - očigledno ništa u ovoj zemlji ne može da se odradi bez ličnog prisustva.

Pajke

Quote from: "Boban"Biće bolje; korice će biti duplo deblje; ovde su nas praktično prevarili za gramaturu i kvalitet papira - očigledno ništa u ovoj zemlji ne može da se odradi bez ličnog prisustva.

Dakle jos bolje! :!:  :!:  :!:

dexa pantelejski

Ako vam je, sto niste stampali sve to u Nish?

maccak

I sajt Belog Puta je malo "apdejtovan", ali još uvijek ništa novo za kupce iz RS  :(

DušMan

A evo... sad ne radi.
Bice da se apdejtuje.

Kad ce vise taj ultra-mega-giga-fensi sajt?

maccak

A, evo sad opet radi, bar kod mene iako sam tamo daleko...

Nadam se da će raditi i ovo sa odgovaranjem na mailove jer inače biću prinuđen da tražim dobru beogradsku dušu da mi ovo kupi...

DušMan

Zasto gledas u mene?   :shock:  :evil:   :lol:
Proradio i meni sajt.

The Force

Prodajna mjesta...
Zagreb, "More Comics"? Zar ga nemaju i oni u ponudi?
Smrt fašizmu, sloboda narodu? Pa gde to ima...

kraken

Argh, darkwood jos nije dobio preostala 4, kazu tek do kraja nedelje :(

Draza

Quote from: "kraken"Argh, darkwood jos nije dobio preostala 4, kazu tek do kraja nedelje :(

Ustvari, naredne nedelje.

Još informacija na:
http://www.photontide.org/vesti/vesti.php?prikazi_vest=544

maccak

Moram ovdje da pohvalim Anu Filipović marketing managera izdavačke kuće Beli Put koja je vrlo ljubazna, ekspeditivna i sl. i učinila je da moja slika o Belom putu bude još ljepša, čistija i svjetlija.
Svaki početak je težak, ali ako se radi sa pravim ljudima biće dosta lakše. Hvala Ana.

Draza

Quote from: "maccak"Moram ovdje da pohvalim Anu Filipović marketing managera izdavačke kuće Beli Put.

Zaista zaslužuje sve pohvale.

dexa pantelejski

Kupio juce Hellblazera u nishkom IPS-u. Cena je 994 din.

Ono je stvarno odlicno izdanje, pravi pravcatipejprbek, s obzirom da sam cito puno takvih USA izdanja ovo nashe ne zaostaje ni po cemu, cak mi se cini da je nasha stampa bolja...

Imam samo dve malecne zamerke:

1. Korica bi trebalo da je na tezem papiru.

2. Cika Dzejmi je u uvodniku DILEJNO a u stripovima DELANO, tebalo bi to ispraviti.

ostalo je do jaja. samo narped.

maccak

A šta je sa srpskim Vertigom Pantelejski? Đe je ba zapelo?

maccak

Nadam se da znaš na šta mislim kad kažem srpski Vertigo, Niš, Skc...

Boban

Upravo su u zavrsnoj fazi pregovori sa covekom koji ce raditi distribuciju za Bosnu; Banja Luka i Sarajevo za pocetak, a mozda i Zenica... sutra uvece cu imati vise podataka.

taurus-jor

Konacno chu opet ostavljati gomilu para na stripove.
Samo napred.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Boban

Upravo je postignut dogovor za Bosnu, distribuciju je preuzeo BIBLIONER iz Banjaluke, kralja Alfonsa XIII brojh 10, telefon 051/318-209... oni koji su na licu mesta znaju za njih i gde ih mogu naci. Mislim da ce roba biti na raspolaganju od utorka ujutru.
Takodje, oni su preuzeli na sebe da snabdeju knjizare u vecim gradovima, pre svega Sarajevu, pa kada i ti podaci budu poznati, postiracu ih ovde, a bice i na sajtu Belogputa.

marlowe

bobane, kada ce biti moguce kupiti svih 5 izdanja odjednom, da li ce to biti povoljnije u kompletu, i da li ce biti moguce kupiti ih direktno u BP? trebalo bi ovih dana da dodjem do bgd, ali bih planirao dolazak uz kupovinu prvog kola BP.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Boban

Koliko sam ja video, najpovoljnije javne cene su u dve beogradske striparnice: Alan Ford i Darwood.
Oni prodaju gotovo po našim cenama.
Ne znam kuda će ih odvesti ta bitka za kupce, mislim, kupcima jeste naizgled super, ali ako striparnice sav novi asortiman svih izdavača nude sa ovako malim zaradama, jednostavno neće opstati. Jedan je jači finansijski, drugi tvrdoglaviji, ali sve to ne može da traje u beskraj.
Pitam se, da li su kupci svesni da onog momenta kada jedan od ove dvojice odustane, onaj drugi diže cene za svu robu na nivo gradskih cena (možda koji dinar ispod) i da će onda sve postati mnogo skuplje.

Nevezano za to, kada budeš u gradu, javi se pa ćemo napraviti nešto.

marlowe

javicu se svakako, ali koliko sam shvatio nisu svih 5 izasli na trziste. hoce li biti uskoro ili da ne odlazem put za bgd zbog toga. uskoro mi znaci u narednih 10ak dana. pozdrav.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Draza

Quote from: "marlowe"koliko sam shvatio nisu svih 5 izasli na trziste. hoce li biti uskoro...

Iako pitanje nije postavljeno meni, biću slobodan da ti odgovorim. Do sada je izašao samo Džon Konstantin - Hellblazer (920 din+pdv), a tokom nastupajuće nedelje se očekuju i Betmen - povratak mračnog viteza (920 din+pdv), Sendmen - Zemlja snova (820 din+pdv), 100 Metaka (820 din+pdv) i Propovednik (920 din+pdv).

Quote from: "marlowe"da li ce to biti povoljnije u kompletu...

Ukoliko se pretplatiš na svih 5 naslova, kod izdavača, komplet možeš dobiti za 3550 dinara (nije uračunat pdv).

Boban

Što se cene tiče, jeste tačno, a za ostalo ćemo videti ovih dana.

Boban

E, pa danas su stigle nove korice, perfektno uradjene na gotovo duplo debljem kartonu i sada konacno ova izdanja izgledaju kako treba.
Kada ce sve to biti?
hm... nastojimo da bude sto brze, ali su neki vitalni delovi u proizvodnom lancu na godisnjim odmorima pa se sve malo usporilo.

maccak

Quote from: "Boban"E, pa danas su stigle nove korice, perfektno uradjene na gotovo duplo debljem kartonu i sada konacno ova izdanja izgledaju kako treba.

Super vijesti  :D  
Lova je već odavno spremna za prvi komplet samo čekamo još te godišnje odmore. Uf, izdržaće se valjda...

Duh_koji_hoda

eh, imam vec 2 od 5, izgleda da cu tek sledecu turu (koja ce biti brzzzzoooooo, nadam se) kupiti u kompletu

E.T.

Ja se bojim da ce, ukoliko se najave o brojnosti izdanja Belog Puta ostvare, to biti preveliki finansijski zahtev za kupce. Ko od nas moze da izdvaja 1000 evra godisnje za stripove?
Strip publika mozda jeste brojna ali uglavnom za crnobela jefitna izdanja.
Da li neko u Belom Putu razmislja o ovim stvarima?

Boban

Nije realno da svi kupuju sve.
Imali smo taj slučaj u SF-u, tokom osamdesetih, kada se oformila ekipa od petstotinjak kupaca koji su naprosto želeli da kupe sve što izađe.
Čini mi se da u stripu postoje takođeneki kolekcionari koji čak kupuju stripove i čuvaju ih neotvorene ili kupuju po dva komada da jedan čuvaju, a drugi čitaju.
Mislim da je to vreme iza nas; i bez Belog Puta sada je praktično nemoguće ispratiti sva izdanja na prostoru Srbije i Hrvatske. Jednostavno, takav pristup više nije realan.
A štampaće se onoliko koliko publika bude mogla da isprati.

sigismundus

he, he. ja sam oduvijek živio u nerealnom svetu. jedan strip za kolekciju, jedan za čitanje. a ako ima mogučnosti, i jedan za rezervu, na nekoj od mojih rezervnih lokacija. provjereno sam lud.
onaj, koji sniva tudje snove

Boban

Ali ti si unikat.
Takvih je manje od dvojice na ovim prostorima.
Kad bi se po tebi odredjivala merila, stripovi bi bili serigrafije u kožnim povezima ili duborezima, sa metalnim ojačanjima i cenama 100 evra komad.

sigismundus

genijalna ideja, kožni povez i metalna ojačanja. kao kod knjiga i 17. stolječa. kako se samo nisam sam toga setio.

sigismundus

ej, kako ti to manje od dvojice?

Boban

pa lepo... sam si, čoveče.

Rogan

Quote from: "E.T."Strip publika mozda jeste brojna ali uglavnom za crnobela jefitna izdanja.
Da li neko u Belom Putu razmislja o ovim stvarima?

Kao što je Boban rekao, neće svako sve kupovati. A dobra stvar kod ovih izdanja je što nisu sripovi kakvi se prodaju na kiscima, te kada izađe nekoliko novih epizoda, štamparija povuče neprodat tiraž sa kioska na remitendu, pa ih kasnije preprodaje putem narudžbenica, kao tokom 80-ih i 90-ih...

Ova izdanja se štampaju sada, u određenom tiraću, pa mogu da se prodaju u narednih 3-4 godine, uz potrebna doštampavanja... kao umereno populističke knjige kakve izdaje Laguna ili Plato...

E.T.

Razumem ja to da ne mora da se kupi sve, ali bice mnogo onih koji ce zeleti a nece moci. Sta vredi sto se nesto prodaje godinama ako stalno izlaze nova izdanja?

kraken

Meni su relativno skoro stigli vec neki vertigovi stripovi koje ce beli put da stampa ali jednostavno kvalitet stampe, i sto ne reci - zelja da se pomogne ovaj izdavac da nastavi sa planiranim pprogramom, su razlog sto cu kupovati sva njihova izdanja.

A sudeci po prodaji u darkvudu (po onome sto sam cuo od slobodana) mislim da ce ici brzo dalje izdavanje :)

Rogan

Quote from: "E.T."Razumem ja to da ne mora da se kupi sve, ali bice mnogo onih koji ce zeleti a nece moci. Sta vredi sto se nesto prodaje godinama ako stalno izlaze nova izdanja?

Pa, ti koji će želeti, a neće moći da sebi priušte, su se valjda navikli na takvo stanje stvari u mnogim drugim oblastima u Srbiji, te će im valja makar biti drago da su stvari dovoljno dostupne da budu tu kada/ako oni nabave novac. Samim tim, ljudi će onda dobro razmisliti šta će da prvo kupe, te će srediti svoje vertigo-DC-Dark Horse prioritete...

maccak

Sve pohvale na račun Gorana i Neša iz BIBLIONERA-Banjaluka. Uspješno smo realizovali prvu kupovinu-HELLBLAZERA. Mislim da ste pravim ljudima povjerili distribuciju izdanja Belog Puta za BiH, jedino, čini mi se da im fali reklame...

Izdanje sam samo vidio, izgleda odlično, a o samom stripu, neki drugi put, dok ga pročitam.

kraken

Quote from: "Draza"
Quote from: "kraken"Argh, darkwood jos nije dobio preostala 4, kazu tek do kraja nedelje :(

Još informacija na:
Na zalost, izgleda da ce biti tek do kraja meseca :(

Duh_koji_hoda

Quote from: "kraken"

Još informacija na:

Pa imate i Alan Fordu

kraken

Quote from: "Duh_koji_hoda"
Quote from: "kraken"

Još informacija na:

Pa imate i Alan Fordu

Samo hellbjelzer, za ostale mi rece da treba da stignu do kraja meseca.

Draza

Quote from: "kraken"Samo hellbjelzer, za ostale mi rece da treba da stignu do kraja meseca.

Ovakva izdanja vredi sačekati.  :lol:

Ljudi iz Belog Puta su zaista hrabro ušli u celu priču sa objavljivanjem luksuzno opremljenih grafičkih novela, pa im ne treba uzimati za zlo, ako malo i zakasne.

kraken

Quote from: "kraken"Samo hellbjelzer, za ostale mi rece da treba da stignu do kraja meseca.

Ovakva izdanja vredi sačekati.  :lol:

Ljudi iz Belog Puta su zaista hrabro ušli u celu priču sa objavljivanjem luksuzno opremljenih grafičkih novela, pa im ne treba uzimati za zlo, ako malo i zakasne.

Ma ko uzima za zlo, samo mi je malo krivo. Mada njbitnije je da je izasao helblejzer da bi se prekinula pricanja kako je cela prica o belom putu izmisljena.

maccak

Samo da se zna, u dogovoru sa marketing menadžerom, BELI PUT je od sada predstavljen i na stranicama www.ekstragedza.tk

Alex

Nastalo je zatišje. Nema novih informacija. Zar nije već moguće objaviti bar približno kada će se pojaviti najavljena izdanja ili bar prvo od njih? Da bi ljudi mogli da planiraju finansijska sredstva koja nisu baš mala. :(
Avatar je bezlichna, bezukusna kasha, potpuno prazna, prosechna i neupechatljiva...USM je zhivopisan, zabavan i originalan izdanak americhke pop kulture

Boban

100 metaka je u prodaji, danas u Alanu Fordu, a od sutra i na svim ostalim mestima... mislim da tamo kosta 640 dinara, inace, regularna cena je 720 + 8% PDV.

Betmen bi mogao da bude kompletiran do kraja nedelje, pa je sledeci Propovednik i na kraju Sendmen, a onda idemo dalje, u sve brzem ritmu.