• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TORTURA NAD KLINCIMA...ali na filmu

Started by Plissken, 30-07-2005, 03:10:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Plissken

Kakvi god da su malisani, a ima ih svakakvih, I slatkih I ruznih, I medenih I groznih, uvek je poseban smek kada klinja  ili klinceza zagine na filmu. Sto gnusnije to interesantnije, sto brutalnije to sladje!

Salu na stranu, ali cinjenica je da decijih pogija na filmu ima malo, prava su retkost, a narocito u danasnjim vremenima, kada se sve radi sablonski, uglavnom bez duha I sa maksimalnim restrikcijama.

No, ne treba ocajavati, jer su tu I dalje stari dobri filmovi iz zlatnih proslih dekada, filmovi na kojima su pravi filmofili odrasli.

Evo vam za pocetak dva naslova, meni najnajdraza, a vi se lepo ispucajte, momci I devojke, pisite o svojim favoritima, dajte da ozivimo, bar u secanjima, zlatne filmske trenutke koji su nas pre mnogo, mnogo godina po prvi put frapirali I ujedno odusevljavali!

Evo, ja temu nacinjem, tj oduzimam joj nevinost sa  terorom koji se vrsio nad tetkama popularne Paris Hilton, za koju mi se ucinilo danas, da je vidim na forumu!

ASSAULT ON PRECINCT 13 (najbolji film svih vremena)

Dobro svima poznata scena, u kojoj Slatka Kim Richards pije olovo umesto sladoleda sa vanilom. Brutalno, sokantno, hladnokrvno.

EATEN ALIVE (remek-delo Toba Hupera)

Oronuli Starlajt hotel. Vlasnik je  stari Dzad, matori ludak koji goste tamani vilama I kosom,  a zatim ih daje svom ljubimcu krokodilu.

Izmedjuostalog, u hotel svracaju mama , tata, cerkica I kuca Snupi, kojeg odmah komada krokodil, usled cega klinka pocinje da pada u fras!

Dok mama smiruje cerkicu u sobi, tata odlazi iz hotela I uzima shot gun iz gepeka automobila, kako bi razneo kroku. Ali cvrc, u situaciju se ubacuje I matori Dzad sa kosom, I tatica biva izurnisan, prvo hladnom alatljikom, a zatim celjustima krokodila.

Za to vreme, smirivsi cerku, mama odlazi do toaleta, I pocinje da se priprema za  tusiranje, mada je meni sve to vise licilo na pripremu za pranje nogu.

Ludi Dzad ulazi u kupatilo I pocinje da davi mamu, da bi je onda uvio u zavesu za tusiranje, I ponovo nastavio da je mlati.

Klinka cuje mamino vristanje, I odmah pocinje da bezi, niz stepenice, pa iz hotela...

Naravno, za njom jurri Dzad sa ogromnom kosom, sa zeljom da je pocepa.

Klinka uspebva da se sakrije ispod hotela, u prilicno oronuo prostor preplavljen pacovima I kojekavim gamadima.

...sve u svemu, pri kraju filma, Dzad navlaci krokodila da udje unutra kako bi pojeo klinku!

To bi bilo to...za sad....
Can't argue with a confident man.

Plissken

Deca su ukras sveta, i to ce zuauvek ostati njihova titula!

Deca se mogu iskoristiti radi efekta shoka, zgrozavanja i tuge, ali uglavnom od strane filmadzija koji na perfidan, i jedini nacin pokusavaju da zgroze ili zabezeknu pobliku.

Gore navedena dva primera nam pokazuju kako se deca pravilno eksploatisu, tj. kako se na pravi nacin upotrebljavaju na filmu, radi jacih vizuelnih i emotivnioh efekata. To mogu samo majstori filma kao sto su Dzon i Tob...
Can't argue with a confident man.

Ghoul

Plisskene, stvarno si ... 'nepažljiv'.

Malko si zakasnio u 'oduzimanju nevinosti' ovoj temi – budući da smo
a)   odavno to elaborirali (ako se dobro sećam, možda sam baš ja prvi pokenuo tu temu, pre nekih 15-ak meseci ako ne i višnje), i to iz nekoliko uglova (te dečje pogibije, te zla deca /koja takođe često zaginu na kraju/, te mučenje dece, te ovo s decom, te ono s decom;
b)   štaviše, mislim da je neki nepažljivi jadnik jednom već REPRIZIRAO (triplirao) ovu temu jer ga mrzelo da vidi kojim smo se sve lepim stvarima bavili na starijim stranicama ovog foruma, i bio je isto tako napuhano pun sebe što je otkrio rupu na saxiji;
c)   prema tome, ovo ti je već drugi žuti kurton ove nedelje (posle onog obmanjivanja javnosti o tome je Morisi ovde snimao svoje horore), te ti –kao originalni pokretač ovog topika- stoga izričem sledeću kaznu: imaš mi narezati DVD EATEN ALIVE do idućeg četvrtka.

Pošto me mrzi da sad tražim taj stari topik, samo jedna koincidencija koju MOŽDA nismo pominjali tamo, a baš danas sam reprizirao FUNNY GAMES, u kome jedan slatki dečkić bude ladnokrvno smaknut dvocevkom naočigled oca i majke...
(usput, film je iz 1998. pa opovrgava i tezu da se to tako radilo samo u '70im!)

Eto.
https://ljudska_splacina.com/