• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bili smo ratnici

Started by marlowe, 31-07-2005, 01:10:27

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

marlowe

film koji je izasao na dvd-u. kupih ga juce, i posto sam ga pogledao pozeleo sam da ljudima preporucim - DA GA NIKAKO NE UZIMAJU. film je S-R-A-N-J-E. jes' da je omot lep, da je dvd pravi od 6 giga, stampan napolju, a ne rezacina, jes' da kosta 230 dindzi, ali sta vredi kad je sadrzaj oduran.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

marlowe

filma se, naravno, zove bili smo vojnici, a ne ratnici, ali ja nikako da nadjem nacin da editujem sopstvenu poruku. nije ni bitno.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Izitpajn

Dakle, ti govoriš o Melu Gibsonu, a ne o Aboridžinima?

Meni je bio okej, ono, ostaviš mozak kod kuće i gledaš pucačinu. Iako mi je "Black Hawk Down" bio za nijansu... khm... manje loš.

taurus-jor

Black Hawk Down... da je bilo likova i njihovih ličnih priča, to bi bio film. Ovako deluje kao razvučen i preterano krvav dokumentarac.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

Quote from: "taurus-jor"Black Hawk Down... da je bilo likova i njihovih ličnih priča, to bi bio film. Ovako deluje kao razvučen i preterano krvav dokumentarac.

Meni je BLACK HAWK bio super jer sam ga posmatrao kao pripremu za ALIEN 5 sa onim musli nigerima umesto alien-monstruma.

BANG! BANG! KSHHHH! HHHSSSSS!!! AAAAARGGHHH!!! BANG! EXPLOOOODDD!!!
:!:
https://ljudska_splacina.com/

Izitpajn

Boban

Kada smo već kod ratnika, kakav je status medju danasnjom mladjarijom filma "Ratnici" (The Warriors Voltera Hila iz 1979. godine)?
U moje vreme to je bio baš kult film, za brojna uzastopna gledanja, a sada nisam siguran da sam u poslednjoj deceniji čuo da ga je iko igde pomenuo.
Ili sam samo ja, po običaju, neobavešten?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Truba

njesra na kub  :wink:  

6/10 arhiva moja veli

film je potonuo  8)  kad pročitaš najavu za film dobiješ osjećaj da će biti krvi do koljena kad tamo banditi sa mnogo časti  8)  
jeste zabavan jeste zanimljiv ima odličnu uvodnu numeru... dovoljno mi je jednom da ga pogledam u životu  8)  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Boban

Jebala te krv do kolena. Kakve su to poremecene generacije kojima je jedini smisao u filmu da bude nekoliko hektolitara krvi.
I ja sam glup sto sam pitao.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Milosh

Ma pusti ti Komija/Trubu, kod njega je to izgleda postao uslovni refleks na krv i/ili sise.  :lol:

Elem, ja jako volim filmove Waltera Hilla, jedan od onih reditelja koji su uspeli da nizu filmove bez vecih padova. Od THE WARRIORS pa do STREETS OF FIRE to je besprekorni niz, ne zna se koji je film tu bolji. Zapravo, ako ne racunam SUPERNOVU gde je on bio tek jedan od reditelja (duga prica), Hill nije snimio los film (doduse UNDISPUTED tek treba da pogledam), a jedan od meni omiljenih je TRESPASS, briljantni urbani vestern koji je nekako ostao skrajnut i zaboravljen, a film je potpuno genijalan.

btw Upravo videh na IMDBu da je najavljen rimejk filma THE WARRIORS.  :roll:

EDIT: Mada, rezira Tony Scott sto je valjda +, ali, iskreno receno, ko god da je u rediteljskoj stolici ovo (kao i jedno 80% drugih rimejkova) mi se cini apsolutno nepotrebnim...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Aleksandar Žiljak

Quote from: "Milosh"
(doduse UNDISPUTED tek treba da pogledam...

Ako je to onaj boks-meč u zatvoru, sa Snipesom i Wing Rhamesom, to je prilično slabo. Ne znam šta je čovjeku bilo, ali to k'o da je režirano na autopilotu. Šteta, jer premisa i nije tako loša.
A. Žiljak