• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

VII BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Started by maccak, 01-08-2005, 19:08:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

maccak

PROGRAM MANIFESTACUJE
VII BALKANSKA SMOTRA MLADIH STRIP AUTORA

Petak, 5. 8. 2005.
17h - Predavanje Vlade Vesovića ,,Uticaj japanskog stripa i crtanog filma na tokove svetskog stripa"
18h - Predavanje Dragana Bosnića ,,Korak po korak do ilustracije"
19h - Javni čas crtanja u holu Leskovačkog Kulturnog Centra
20h - Otvaranje izložbe mladih strip crtača Balkana u Galeriji Leskovačkog Kulturnog Centra

Subota, 6. 8. 2005.
12h - Tribina: "Trendovi u strip stvaralaštvu na Blakanu i u svetu"
17h - Predstavljanje niške strip grupe Čaj... Odličan i njenih izdanja i kratkih filmova
18h - Predavanje Aleksandra Sotirovskog ,,Osnove animacije, stilizacija u animaciji"
19h - Javni intervju sa Vladom Vesovićem
20h - Otvaranje samostalne izložbe Vlade Vesovića u Holu Leskovačkog Kulturnog Centra

Nedelja, 7. 8. 2005.
11:30h - Tribina "Nacionalne strip scene Balkana i njihovo bolje povezivanje"
12:30h - Promocija novih brojeva šabačkog strip časopisa Eon i niškog časopisa Strip Pressing, strip izdanja Srećne Galerije SKC-a, izdanja strip grupe Čaj... Odličan, izdanja edicije Lavirint i makedonskog časopisa Strip Kreatora
17h - Vlada Vesović "Ugroženost stripa ekspanzijom elektronskih medija"
18h - Svečeno zatvaranje manifestacije i dodela nagrada u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra i dodela nagrada

Sve vreme trajanja manifestacija u prostorijama Leskovačke škole stripa "Nikola Mitrović Kokan" u potkrovlju Leskovačkog Kulturnog Centra radiće strip radionica.

Žiri u sastavu: predsednik žirija Vladimir Vesović (strip crtač i ilustrator), Boris Lazić (književnik i strip teoretičar) i Srđan Nikolić Peka (strip crtač i ilustrator) dodeliće sledeće nagrade:
Memorijalnu plaketu Nikola Mitrović Kokan za najboljeg mladog strip crtača;
dipolomu za istu kategoriju.
Memorijalnu plaketu Nikola Mitrović Kokan za najboljeg mladog ilustratora;
diplomu za istu kategoriju.
Memorijalnu plaketu Nikola Mitrović Kokan za najboljeg mladog scenaristu;
diplomu za istu kategoriju.
Diplomu za najboljeg debitanta.

Plaketu za doprinos srpskom stripu dodeljuje organizator (Leskovačka Škola Stripa Nikola Mitrović Kokan ispred Leskovačkog Kulturnog Centra), nezavisno od žirija, i nju je dobio Vladimir Vesović.

Gosti manifestacije:
- Nebojša Bačić, Nebojša Pejić iz Novog Sada
- Dragan Bosnić, Vlada Vesović, Jovan Ukropina, Siniša Banović iz Beograda.
- Strip grupa "Čaj... Odličan" (Dušan Cvetković, Toni Radev, Vladimir Pavlović), Vladimir Krstić, urednik niškog magazina Pressing Dejan Stojiljković,
- Aleksandar Sotirovski, Skoplje
- Vane Trajkov, Veles
- Mirko Čolak, Zrenjanin
- Boris Lazić, Pariz
- Zlatibor Stanković, Surdulica
- Vlada Aleksić, Slobodan Nikolić, Bojan Prstojević, Šabac
-Milan Nešić, Merošina

maccak

Ne bi bilo loše da su se izdanja Belog Puta promovisala i u Leskovcu. Ja to nigdje ne vidim u ovom programu dešavanja.  Hoće li biti neko ili nešto od Belog Puta na ovoj Smotri?

maccak

I prođe smotra...

Je li ko bio, šta se dešavalo? Pantelejski, ima li te gdje  :wink:

dexa pantelejski

Pa malo se pilo malo jelo... malo i crtalo. Al meni zub pokvario ugodjaj jer sam oteko ko pchelarski pripravnik.

Najbolji utisak je ostavio na mene onaj katalog sto je uradjen kao strip magazin na 28 strana i ukome se nasla i jedna tabla tvog strip (Mjena), takod je i neki nacelnik, smesni politicar sto je obecavao sve i svasta...

I naravno roshtilj koji je bio neverovatan. A u kafanu VRUC VETAR imaju nzapamceno dobru kruskovacu. Kupio sam 3 kila...

maccak

Pa kažu da nema boljeg lijeka za zub od rakije  :) I to kruška! Zaboravićeš ti rubinov vinjak, nakon te 3 kile... Drago mi je za strip i nadam se da će Markeđani da mi pošalje jedan katalog.
Nikako da stignem da ti kažem, da me ovaj broj PRESSINGA (ne Strip Pressinga) pravo oduševio! Prvo me spičio uvodni tekst, kao da sam ga ja pisao, pa onda tema broja:kafana! Do sada mi je ovaj broj najbolje legao, iščitao sam skoro sve tekstove! Svaka čast!