• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

ZURKA preview

Started by crippled_avenger, 09-08-2005, 22:17:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

crippled_avenger

Po svemu sudeci, ovaj nezaboravni film je dobio prvu nagradu na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjackoj Banji. Majko mila...

crippled_avenger

vreme je za rezurektovanje starog topika jer ce ZURKA konacno 2. februara biti anlisovana na neduznu Srbadiju.

ponovo je Goran Susljik u glavnoj ulozi, a imamo i Sonju Savic, u nasoj obligatnoj prolecnoj dozi njene glume. proslo je skoro godinu dana od JUGA JUGOISTOKA. Sonja se vraca i to dosta blizu duha VIRTUALNA STVARNOST gde igra zenu koja brani kceri da se drogira. ovde Sonja opet ima anti-drugs rolu. bozanstveno.

prosto vec zamisljam nostalgicne intervjue u kojima ljudi pricaju kako su poceli karijeru radeci `crappy art house flickove sa Goranom Susljikom`...

crippled_avenger

zanimljivo je pitanje da li ce neki neduzan narod navuci uz pomoc naslova u bioskope?

crippled_avenger

457 gledalaca za prvih nedelju dana!

crippled_avenger

Vlajina kritika, loodilo!

Srpski grafiti
,,Žurka" reditelja i pisca scenarija Aleksandra Davića

Dugačko je i neizvesno bilo putovanje do prestoničkih bioskopskih dvorana ,,Žurke" (god. proizvodnje 2004. trajanje: 88 min.) reditelja i pisca scenarija Aleksandra Davića. A reč je, da odmah kažemo, o jednom od najboljih naših filmova poslednjih godina. Prošao je kroz značajne festivale, osvojio neka visoka priznanja (među njima, nagradu za najbolji scenario u Vrnjačkoj banji 2004) a ipak je načinjen štapom i kanapom, što se na prvi pogled ne da lako uočiti. Iskorišćena je dramaturška formula Karpenterovih ,,Američkih grafita" od pre tridesetak godina (okupljanje mladih ljudi tokom jedne noći posle koje se menja sve, usled odlaska na školovanje i u ratove). U Davićevom odlično napisanom scenariju reč je o žurci u jednoj nedovršenoj vikendici dramatične 1991. godine, na kojoj se okuplja desetak mladića i devojaka da proslave rođendan domaćice. Nema očekivanog opuštanja, atmosfera je napeta, uz obilje akohola, pa i droge, ispunjena nizom sukoba u starim ili još neuspostavljenim vezama.

Opasna blizina mafijaša koji su tu negde da se upletu kad im se pruži prilika, sa nagoveštajem ratne psihoze koja je obuzela Srbiju na ulasku u ,,rat bez ratovanja", samo je okvir u koji je Davić vešto uklopio svoje mlade junake, od kojih već svi, bez uplitanja naknadne pameti, imaju obrise gubitnika. Možda je samo pogrešio što je u završnicu priče uneo elemente filmskog horora. Ako izdvojimo glumačke domete Sonje Savić, Anđelike Simić, Gorana Šušljika i Nenada Jezdića (kako taj glumac igra!), zakinuli smo ostale.

crippled_avenger

a ovde imate i Gorchinov blurb. someone should put them out of their misery...

Ghoul

Quote from: "crippled_avenger"dramaturška formula Karpenterovih ,,Američkih grafita" od pre tridesetak godina (okupljanje mladih ljudi tokom jedne noći posle koje se menja sve,

čekaj bre, ovaj opis govori da je možda mislio na Karpenterovu NOĆ VEŠTICA? :roll:  :!:  :x  :?  8)  :twisted:
https://ljudska_splacina.com/

crippled_avenger

Najblize tome je Carpenterov ELVIS. Carpenterovi GRAFFITI bi verovatno govorili o noci kada Snake Plissken i MacReady krecu u vojsku i na severni pol...

crippled_avenger

stigli su na 1 139, skok od 12%...

Kunac

Pogledao sam film. Više mi se dopala Krojačeva tajna - mislim da je to samo po sebi dovoljno ilustrativno.

Žurka me je podsetila na poor man's verziju The Anniversary Party s primesama Mi nismo anđeli 2 & Nebeske udice.

Ne spada čak ni u kategoriju toliko loše da je dobro.
"zombi je mali žuti cvet"

crippled_avenger

1 491 gledalac do sad... hit