• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TEX, prilog italijanskoj Panorami

Started by sigismundus, 21-08-2005, 11:15:10

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

Tex je jedini od bonellijevih, kojeg zaista volim. nepretenciozan, dobre priče, katkad i odličan crtež. tako, da samo zbog toga postujem informaciju, da je italijanska Panorama počela objavljivati tvrdo uveženog Teksa u koloru. Da možda još neko uhvati voz, ako mu se to svidja. zato. Ja toga doduše još nisam video, jer su me prekjuče telefonom pitali, da li stavljaju to na stranu za mene. jer je tek počelo izlaziti. Ali imam njihovu seriju sa Diabolikom, i maestralno je to uradjeno. Da kažem, ono što je Republika izdavala u seriji Oro, dobro je, samo su edicije Panorame daleko bolje.
dakle, samo informacija.
onaj, koji sniva tudje snove

marlowe

Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

sigismundus

ma ne znam još. i takodje još neznam koliko če biti duga serija. diabolika je bilo 9 komada, ako se ne varam.
to obično košta tako 5-6 eura. pokupiču za tjedan dana, pa čemo znat

sigismundus

evo, danas sam digao te texe. eh, da. nije kolor. pogresno sam razumeo. zato isprika.

1.I tre killer, text Bonelli, crta ticci, 240 strana, crnobelo
2.L'enigma della lancia, text bonelli, crta letteri, 264 strana, crnobelo
3.I cacciatori di scalpi, text bonelli, crta galleppini 216 strana, crnobelo

super uradjeno

u buduce izlazi:

4.Dylan dogI Il sorriso dell'Oscura Signora, 2.9.2005
5.dylan dog: abyss 9.9.2005
6.Dylan dog: Verso un mondo lontano 16.9.2005
7.martin mystere xanadu, 23.9.2005
8.nathan never vanpyrus 30.9.2005
9.zagor L'esercito fantasma 7.10.2005
10.mister no. mister no va alla guerra, 14.10.2005
11.julia nel paese di alice 21.102005
12.dampyr lo schermo demoniaco, 28.102005
13.magico vento, la mano sinistra del diavolo. 4.11.2005
15.brendon, la lacrima di tenebra, 11.11.2005

knjige kostaju 5,90 eura

kraken

Da se nadovezem pitanjem ne temu texa- da li je kod nas ikada izdavan tex specijal? Pitam ovo jer je nekoliko, bar po meni, veoma dobrih crtaca radilo na ovim stripovima.

sigismundus

da. izasao je prvi texxone. u italiji to izlazi kao albo speciale. izaslo do sada 19 velikih sveski po 240 strana. crtaci bili font, pa bunker, pa ortiz,parlov... poslednjeg je crtao carlo ambrosini, naslov Il prezzo della vendetta. izasao je pre mesec dana. bas taj poslednji nije na visokom nivoju. neke slike vise lice na skice. nisam jos procitao, dapace .
no, kod nas je prvi albo speciale izasao u dva nastavka. u malom formatu. fantastična priča o drvosecima. i dobro crtana. olovkom, ko trevisan. ali nije bio on. ne secam se, ko je bio. taj texone je sada u italiji reprintan. i te albume je veoma tesko dobiti, inace. skupi su.

sigismundus

samo da dopunim informaciju:
prvi gigante tex u Italiji zvao se Tex il grande, crtao Guido Buzzelli, pisao Claudio Nizzi, reprintovan je februara 2005 /zasad jedini iz te serije/ u ediciji Stella d'oro februara 2005
kod nas je ta strip izdat 1989 godine u dva nastavka. naslov tex, specialni broj 1 i specialni broj 2.
Buzzelli je preminuo 1992 godinw i bio je izniman crtac.
naše izdanje ima obiman tekstovni uvod, zbilja dobar i informativan.