• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

PADAJ SILO I NEPRAVDO-SKRAJNUTE DIVE

Started by ginger toxiqo 2 gafotas, 23-08-2005, 10:40:24

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ginger toxiqo 2 gafotas

Inspirisan topicom o Kari Wuhrer i njenoj rumunskoj avaturi,doshao sam na ideju za ovaj topic-da skupa iskazemo divljenje i poshtovanje svim manje-vishe skrajnutim divama,DAMAMA vecim od zivota i svakako vrednijim od prilika koje su im pruzane :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry: .Ja sada zurim u shkolu,pa cu navesti neke od svojih ljubimica koje bih podveo pod ovu odrednicu,bez pojashnjenja,koja obecavam stizu later today!(needless to stress-boginje nisu rangirane!)
-LINDA FIORENTINO
-JENNIFER JASON LEIGH
-PARKER POSEY
-MOLLY RINGWALD
-MEG FOSTER
-THERESA RUSSELL
-KELLY LYNCH
-ALLY SHEEDY
-REBECCA DE MORNAY
-MIA KIRSCHNER...
"...get your kicks all around the world, give a tip to a geisha-girl..."

Ghoul

Najviše od navedenih poštujem J.J. Leigh –za koju uostalom ne bih rekao da važe reči 'svakako vrednijim od prilika koje su im pruzane', jer cura je bre radila sa 2 najbitnija režisera na svom kontinentu (Cronenberg + Verhoeven!), a inače, oku mi najbolje prija Linda F.
https://ljudska_splacina.com/

Bilja

Mislim da neces morati da pojasnjavas zasto bas one.
Bilja
----------------------------------------@

ginger toxiqo 2 gafotas

Znam da su pojashnjenja izlishna,but I can't help myself!
-LINDA FIORENTINO,bitchy kraljica neo-noira i josh mnogo toga.Zvezdani naslovi:THE LAST SEDUCTION;ROSES ARE DEAD;THE DESPERATE TRAIL.
-JENNIFER JASON LEIGH,princeza bizzara i zlovolje.Zvezdani naslovi:THE HITCHER;FAST TIME AT RIDGEMONT HIGH;FLESH&BLOOD;THE LAST EXIT TO BROOKLYN(ko bi mogao da zaboravi gangbang scenu iz finisha?);
MIAMI BLUES'SHORT CUTS;GEORGIA;eXistenZ...
-PARKER POSEY,indie carica na povremenom radu u odeljenju blockbuster zlikovaca.Zvezdani naslovi:PARTY GIRL;WAITING FOR GUFFMAN;BEST IN SHOW;MIGHTY WIND;BLADE 3(sa sve srpskim imenom!)...
-MOLLY RINGWALD,kraljica pametnih teen komedija,posle chijeg je povlachenja i sam zanr nestao.Zvezdani naslovi:PRETTY IN PINK;THE BREAKFAST CLUB;SIXTEEN CANDLES;FRESH HORSES...
-ALLY SHEEDY,skrajnuta chak i okviru gore pomenutog zanra;ipak najlepshi osmeh i najneodoljivija perut.Zvezdani naslovi:THE BREAKFAST CLUB;ST.ELMO'S FIRE;HEART OF DIXI;HIGH ART(lesbo podvig iz zrele faze)...
-THERESA RUSSELL,kraljica blow-joba,izuzetna chak i u ostvarenjima ispod svakog proseka;niko nije kolutao ochima kao Tess(pri tom udata za mestra Roega!).Zvezdani naslovi:BAD TIMING;TRACK 29;IMPULSE;WHORE;COLD HEAVEN...
-MEG FOSTER,lady with the X ray eyes,kanda niko u Hollywoodu nije u potpunosti shvatio potencijal tog pogleda.Ipak,zvezdani naslovi:OSTERMAN WEKEND;RELENTLESS(napokon kao legal DVD izdanje i kod nas!!!!);THEY LIVE;OBLIVION...
-MIA KIRSCHNER,najmladja ali ipak neiskorishcena...ko ne bi pozeleo lap-dancing performed by her?Zvezdani naslovi:LOVE AND HUMAN REMAINS(ono shto je Reality Bites zeleo,a nije imao hrabrosti da bude!);EXOTICA;NOT ANOTHER TEEN MOVIE...
-KELLY LYNCH,najkrivlje noge i najtajanstveniji osmeh.Zvezdani naslovi:THE DRUGSTORE COWBOY;DESPERATE HOURS;HEAVEN'S PRISONERS;COLD AROUND THE HEART...
-REBECCA DE MORNAY,dama koja je uspela da bude sve od prostitutke with a heart of gold,berzanske bitch do babysitter from hell,a pri tom nashla vremena i za back-vocalisanje i brzopotezni brak sa Leonardom Cohenom...the essence of magic!Zvezdani naslovi:RISKY BUSINESS;BY A DAWN'S EARLY LIGHT;THE HAND THAT ROCKS THE CRADLE;BLIND SIDE;THE WINNER...
A sada vi.... :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol: !

Loengrin

J.J.Leigh  :lol:  
kod bizarnog sa njom ne smeš da zaboraviš:

There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

crippled_avenger

SHERILYN FENN-cudno kako De Palma nije shvatio da je ona Black Dahlia herself
JAMI GERTZ-jedan od razloga zasto je lepo bilo biti Tom Cruise
MADCHEN AMICK-ima 35 godina, koliko ce jos godina dobro izgledati?
JENNIFER TILLY-ziva klana nedoklana boginja
FRANCOISE YIP & ARABELLA HOLZBOG-za ljubitelje i poznavaoce
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

ginger toxiqo 2 gafotas

da,da,ali zashto izdvajati samo Madchen i Sherilyn sa Twin Peaks lagera-kanda je bachena kletva na sve uchesnice T.P. poduhvata?Lara Flynn Boyle traci svoju anoreksichnost na starce,a talenat na ispeglane prime time besmislice,a Sheryl Lee-da li je uradila neshto upamtljivo posle sjajnog niza FALL TIME;BACKBEAT;MOTHER NIGHT;BLISS;THIS WORLD, THEN FIREWORKS(ono greshno neo-neo noir chudo M.Oblowitza!)?
Zaista,zna li neko u chemu je catch tog career damnationa bachenog na dvovrhaste dive? xanix

ginger toxiqo 2 gafotas

da samoga sebe dopunim-gde je Jennifer(da li ju je neko odgledao kao domu i svom choveku odanu Ekskimku kraj Loua Diamonda Phillipsa,Donalda Sutherlanda i Toshirea Miffunea u sporoj ali uverljivoj etnoloshkoj drami sa trilerskim twistom-SHADOW OF A WOLF,prikazanoj na reviji-zameni za Fest '93???),tu se mora spomenuti i njena starija sestra MEG TILLY, koja vec 10 godina uz grnchariju i vodjenje knjizare u kanadskoj zabiti,uziva u (samo)-izgonu sa filma i javnosti uopshte!Dama je uchinila PSYCHO 2 i THE BIG CHILL Lawrenca Kasdana josh boljim,a imala je njuh za prave uloge u pogreshno vreme-MASQUERADE,jedan od najfrancuskijih a chisto americhkih filmova;THE TWO JAKES,dosta dobar nastavak CHINATOWN  koji nikom nije bio potreban;u jeku fame oko Frearsovih&Hamptonovih Dangerous Liasons ona je odabrala suparnichki Formanov VALMONT;bozanstveni indie rom/com SLEEP WITH ME,ali samo koju godinu pre opshte pomame za xxx verbalizovanim Sundance favoritima;Ferrarina anti-komunistichka,anti-katolichka,anti-everything sablasna histerija pod nazivom BODY SNATCHERS-INVASION CONTINUES...takva kamikazna istrajnost je za sveopshte divljenje,zar ne?
WALKING AND TALKING DEFINICIJA SKRAJNUTE DIVE xqueen1 !!!!

Milosh

Pomenuo bih i Virginiu Madsen koja je doduse dobila priliku za comeback filmom SIDEWAYS... Uvek mi je bilo krivo sto Heather Langenkamp (A NIGHTMARE ON ELM STREET, NEW NIGHTMARE) nije napravila neku karijeru, toliko neiskoriscenog potencijala... Slicno vazi i za Mindy Clarke (RETURN OF THE LIVING DEAD 3), ali za to je i sama donekle kriva posto je odbila ulogu u filmu SCREAM...
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Kunac

"zombi je mali žuti cvet"

Kunac

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"a Sheryl Lee-da li je uradila neshto upamtljivo posle sjajnog niza FALL TIME;BACKBEAT;MOTHER NIGHT;BLISS;THIS WORLD, THEN FIREWORKS(ono greshno neo-neo noir chudo M.Oblowitza!)? xanix

Vampiri... by J.C.

Trivia for
"Desperate Housewives"  (2004)
The original pilot featured Sheryl Lee as Mary Alice Young. The show's creators replaced Sheryl Lee because they felt her voice-over narration needed "more of a comic lift" and "somebody more present and less ethereal". However, they still hope to bring Lee back to the show in a future guest spot.

ginger toxiqo 2 gafotas

:oops:  :oops:  :oops: A DIRTY SHAME TO TREAT HER LIKE THAT! :oops:  :oops:  :oops:
ta nije Sheryl Lee tamo neka Andie Mac Dowell ili Sanja Vejnovic pa da bude izlozena voice-over shikaniranju!I condemn the producers to near oblivion!Nicolette Sheridan je prava mera njihove pronicljivosti! :?  :?  :?
nisam naveo VAMPIRES jer to niti je sjajan film niti je mnogo doprineo gradjenju ili razgradjivanju mita o skrajnutosti Sh.L.
ipak,chudi me da se niko nije setio kraljice nad kraljicama koju sam namerno izostavio sa svoje polazne liste...PUT ON YOUR THINKING CAPS!
xqueen1

crippled_avenger

Slicno se desilo i Sherilyn Fenn u seriji BIRDS OF PREY gde je igrala u unaired pilotu:

Sherilyn Fenn was originally chosen to play the part of Harley Quinn.

otaku

Molly Parker (gledala sam je samo u filmu "Center of the World",  
tako da mozda za ostale koji je znaju iz drugih filmova i nije toliko zapostavljena, ali svakako nije izvikana kao recimo Nikol Kidman, a po mom misljenju je mnogo harizmaticnija sa sve pegama u onoj plavoj haljini iz filma)  
Shirley Henderson
i da pomenem Merimu Isakovic (skoro sam na TV-u gledala film "Neka druga zena' u kom Merima igra i tad sam shvatila da je ona najlepsa i najneposrednija domaca glumica i zao mi je zbog nesrece koja ju je zadesila).
Proooobaj da u glavi budes sam

Milosh

Quote from: "otaku"Molly Parker

xjap

Odlicna glumica! Od onoga sto sam gledao, najbolja je u filmu KISSED, a igrala je, izmedju ostalog, i pored Johna Cusacka u filmu MAX, i Williama Hurta u sarmantnom RARE BIRDS, i naravno u pomeutom CENTER OF THE WORLD; trenutno igra u seriji DEADWOOD i snima rimejk filma THE WICKER MAN.
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

ginger toxiqo 2 gafotas

PREPORUKA za sve ljubitelje Molly Parker i veristichkih britanskih socijalnih drama je dosta dobar PURE(bonus poslastice- David Wenham sjajan kao negativac a i sa izuzetnim izborom rolki,kao i eterichna muzika Nitina Sawhneyja!)!!!
***DEADWOOD od jeseni na RTSe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MOLY PARKER jeste sjajan pick,ali ja i dalje chekam da se neko seti KRALJICE xlove5

otaku

Cloe Sevigny, upravo sam pogledala Brown Bunny, pa zato. Osim toga, gde god sam je gledala (Boys Don't Cry, American Psycho, Dogville, i u onoj Dzarmusovoj glupoj epizodi za Deset minuta stariji) sve su bile male uloge.

ginger toxiqo 2 gafotas

BROWN BUNNY-izlishna akrobacija,ali CHLOE SEVIGNY-sjajna kandidatkinja za titulu skrajnute dive;ipak soundtrack za BROWN BUNNY-nezaboravan!
*****upravo male uloge bilo koju glumicu preporuchuju za naziv skrajnute dive!

Sjajan doprinos,ali niko se josh nije setio kraljice...chekam josh dva dana a onda.... :wink:  :wink:  :wink:  :wink:  :wink:

Kunac

Da li su pominjane Joan Walley, Brigit Fonda, Patsy Kensit i Sean Young?

otaku

Quote from: "ginger toxiqo 2 gafotas"BROWN BUNNY-izlishna akrobacija
(...) ipak soundtrack za BROWN BUNNY-nezaboravan!

Eh, a meni se Borwn Bunny bas svideo. Malo sam se razocarala na kraju, razresenje je mlaka i usiljena kopija price iz filma Nepovratno.  
(inace ne volim takve akupunkturne filmove koji sve vreme pritiskaju navodno bitne tacke, tvrdeci da ti nesto rade, a samo te mrcvare, ali kod filma Braon Zeka to mi nije ni malo smetalo) i slazem se za muziku.

ginger toxiqo 2 gafotas

...i napokon smo stigli do kraljice herself-SEAN YOUNG!!!!
Hocu da kazem-who else but her?

BRAVO!BRAVO!!BRAVO!!!!
:!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

Tex Murphy

LAURA SAN GIACOMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

sandman

taurus-jor

Margot Kidder.

Riba koja je, početkom sedamdesetih, napastvovala Spilberga u pokušaju da od njega napravi muškarca.  :lol:
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Ghoul

Quote from: "taurus-jor"Margot Kidder.

Riba koja je, početkom sedamdesetih, napastvovala Spilberga u pokušaju da od njega napravi muškarca.  :lol:
Ala ga je napravila, svaka joj čas'! :roll:  :x  :x  :arrow:

sandman

Rece lepo Jor "u pokusaju". Ghoule, takvom zena ne pomaze

Ustvari, kad malo bolje razmislim mozda je za sve kriva Kate Capshaw. Dok nju nije uopoznao bilo je neke nade...

BTW, ja cuo da se Susan Sarandon racuna kao zena koja je Spilbergu skinula djanu. Ocito je izgradjivanje Stivenove muskosti kompleksnija tematika nego sto se da zamisliti  :arrow:

Lurd

A je l' spominjao neko moju princezu Adrijen Barbo?
My trees...They have withered and died just like me.

Kunac

Quote from: "Lurd"A je l' spominjao neko moju princezu Adrijen Barbo?

Teško bi se reklo da je ona baš skarajnuta. Ex-gospođa Carpenter se upkos godinama sjano drži i snima dobre stvari.

Lurd

Ali nije dobila ni sesnaestinu priznanja koje zasluzuje.

Ghoul

Quote from: "Lurd"Ali nije dobila ni sesnaestinu priznanja koje zasluzuje.
Dobila je... hm, homage...

od brojnih... hm, obožavalaca...

if you follow my train of... hm, thoughts...

ginger toxiqo 2 gafotas

...mislimda bi nas bavljenje pochetnim fazama seksualnosti stevena spielberga(ukoliko se ta 2 pojma ikako mogu staviti jedan kraj drugog!) odvelo u veoma egzotichnom pravcu....(Susan Sarandon mozda na dushi nosi taj strashni greh,ali ona je na izvestan nachin inicirala i Tima Robbinsa,ma koliko mi njegovo levicharenje bilo daleko,ali on nije postao takva drzavotvorna shtroka!
...zato bih se vratio na topic i ponudio zakasnelo objashnjenje zashto bi samo Sean Young mogla da bude kraljica skrajnutih diva-predivna je zena,pri tom inteligentna,sadrzajna i pomalo jurodiva;ima nekoliko sjajnih uloga u odlichnim ili prihvatljivim filmovima(blade runner;wall street;dune;fatal instinct...);nekoliko izuzetnih off kreacija(airheads;hold me,kiss me,kill me;even cowgirls get the blues;poor white trash);nekoliko opskurnih uloga(gender-bender ostvarenja u ace ventura,a pet detective;dr.jekyll and ms.hyde);chudesne poteze kao shto su pojavljivanje u ruskim TV produkcijama(ali kad moze Q.T.,zashto ne i kraljica?);sunovrat u pakao tv prime time bedastoca;zanimljivu predistoriju(bivsha balerina,sada se u ruskoj serriji o Jasenjinu vratila korenima jer tu glumu Aisedoru Dunkan!!!);dosta propushtenih prilika(nije se sluchajno kontra-seksualni spieelberg u poslednjem trenutku umesto za nju odluchio za ne bash zanosnu Karen Allen,naravno u raiders of the lost ark;a tu je i batman,nadam se da je malo onih koji ne bi,na mestu Michelle Pfeiffer,radije videli Sean Young  u PVC kostimu zene-machke!);par za triviju dragocenih veza,poput one sudski okonchane sa jednim od vodecih dugokopljasha Hollywooda,Jamesom Woodsom(nus-produkt te veze je sa punim pravom zaboravljeni the boost Harolda Beckera!)...NEED I GO ON?

Kunac

a Rachel Ward? Jos jedna rasna brineta! Takve vise ne prave!
Pocela je u slasherima (Night School, Final Terror), postala kraljica mini serija (Thorn Birds), i zaversila u opskurnostima tipa My Stepson, My Lover... Ja vec duze vreme pokusavam da nabavim njena dva neo-noir filma After Dark, My Sweet (po romanu Jima Thompsona!!!!) i Against All Odds (remake fenomenalnog noir dragulja Out of the Past - ovog puta sa Jeffom Bridgesom, James Woodsom i Wardovom, umesto Roberta Mitchuma i Jane Greer).

Btw, i Jane Greer je u svoje vreme bila skrajnuta zvazda - zahvaljujuci Howardu Hughesu.

ginger toxiqo 2 gafotas

Rachel Ward je izuzetan izbor i sjajna zena,jedini spoiler je da se ona opredelila za samoizgon,shto umanjuje tragicharski potencijal njene skrajnutosti;AFTER DARK,MY SWEET je odlichan mrachnjak za koji je teshko poverovati da nosi potpis tako bezlichnog i mlakog autora kakav je izvodjac radova za par Ciccone&Penn- James Foley;film je toliko dobro postavljen da Jason Patric po prvi ili drugi put tokom chitave svoje karijere ne preglumljuje,a Rachel-RAVISHING!!!!! xlove5
Dalje...................................

Kunac

Pošto je spomenuto nekoliko prvoklasnih brineta, vreme je da se podsetimo i koje bjonde.
Virginia Madsen & Daryl Hannah su se vratile... ALi nisu sve plavuse te srece...

Secate li se Jenny Wright?

Kunac

...Making only one more film appearance in 1998, she has virtually disappeared. Attempts to locate her to appear with her colleagues in a documentary about "Near Dark" were unsuccessful. Ironic that this talented actress, so good in two films with sinister plots ("Near Dark" and "I, Madman") should be the subject of a mystery herself.

ginger toxiqo 2 gafotas

...nisam related to LJ.T. ali javlja mi se that somehow Jenny Wright is going to miraculously surface....ali ostaje pitanje-da li je to neka zla kob pratila NEAR DARK jer je i Adrian Pasdar,neodoljiv na nachin koji je krajne redak kada prichamo o njegovoj generaciji,vanished into the thin air!zar je to bila cena da se snimi remek-delo?Seoski ucha vapi-WARUM??????????????????????????????????? :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?  :?

crippled_avenger

NEAR DARK je prepun nesreca kao Jugoslovensko dramsko pozriste, sta reci za saobracajnu nesrecu Erica Reda?

ginger toxiqo 2 gafotas

...how nice of you to label it as 'saobracajna nesreca'!really thoughtful!pre ce biti da se gospodin red svojski uneo u razradu nekog novog filma koji bi bio cross-over the hitcher-a i body parts!
...nevertheless,to ne menja chinjenicu da se radi o jednom od najbriljantnijih scenarista u novijoj istoriji hollywooda;chak i posrtanja tipa THE UNDERTOW(Lou Diamond Phillips,Mia Sara,Charles Dance) su vredna divljenja!

crippled_avenger

UNDERTOW je bio kolaboracija sa jednim od najvecih reditelja svih vremena, Kathryn Bigelow. nikada nije definitivno potvrdjeno da li su delili i postelju pre nego sto ce se Kathryn predati Jimbu Cameronu, o cemu inace govori briljantan esej o bitnim muskarcima u njenom zivotu.

tu dolazimo i do najvece, a verovatno i prilicno zaboravljene dive - same Kathryn Bigelow, koja bi, kladim se zasenila pola glumica da se kojim slucajem nasla ispred a ne iza kamere.

kad je rec o Redovoj nesreci. u to vreme sam bio sticajem nekih lepih okolnosti pretplacen na Varietyjev web servis. kada sam procitao tu vest bio sam u soku. danima sam je iscitivao in all its gory glory!

Milosh

SAMANTHA MATHIS; snima ona i dalje (kako za bioskop tako i za TV), a igrala je u mnogim (raznoliko uspesnim) filmovima do sada, ali meni se cini da ona jos uvek nije dobila pravu sansu...

Kunac

Quote from: "Milosh"SAMANTHA MATHIS... jos uvek nije dobila pravu sansu...

Zamenice Lee Remick u rimejku Predskazanja. Mozda joj se posreci...

ginger toxiqo 2 gafotas

nadam se da medju prisutnima ima josh srecnika koji su odgledali poslednji potpuno dovrsheni film rivera phoenixa THIS THING CALLED LOVE petera bogdanovicha u kom josh glume i sandra bullock,dermott mulroney i SAMANTHA MATHIS;bogdanovich jeste vec pokazivao zanake velikog umora,istroshenosti i slabe usresredjenosti,ali ova pricha o mladim country zvezdama u pokushaju ipak na kraju ostavlja utisak drazesnog,laid back,potrebnog filma....

Tex Murphy

STEVEN GEOFFREYS!!!
Genetski četnik

Ghoul

Quote from: "Pillsbury"STEVEN GEOFFREYS!!!

Taj se sam skrajnuo, niko ga nije terao!

Tex Murphy

Quote from: "Ghoul"
Quote from: "Pillsbury"STEVEN GEOFFREYS!!!

Taj se sam skrajnuo, niko ga nije terao!

A i niko ga nije tjerao da postane DIVA  :lol:
Genetski četnik

Lurd

I moram priznati da sam ocekivao da ce ginger ili neko drugi pomenuti Divinea ili Vampyru kao negdasnje skrajnute dive. A jesu dive na svoj nacin.

Ghoul

pa ne znam baš da je divajn 'skrajnut' - on je bio zvezda u okvirima koje je sam sebi postavio, i u kojima je uopšte mogao da bude iskorišćen, a na žalost umro je pre nego što je waters počeo da ozbiljnije prilazi mejnstrimu, pa da ga ovaj povuče sa sobom u nešto šire i popularnije vode...

Kunac

Quote from: "Ghoul"...na žalost umro je pre nego što je waters počeo da ozbiljnije prilazi mejnstrimu, pa da ga ovaj povuče sa sobom u nešto šire i popularnije vode...

Uvek cemo imati HAIRSPRAY...

Tex Murphy

POLYESTER!  :!:
Genetski četnik

Milosh

ANGELA BETTIS; jos je ona mlada, ali ne mogu da verujem da posle briljantnih rola u filmovima kao sto su MAY i CARRIE, (jos) nije dobila sansu u nekom vecem, mejnstrim filmu...