• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Silent Hill: The Movie

Started by Kunac, 02-09-2005, 23:51:37

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kunac

Meni sasvim odgovara trajanje filma: ne bih ga skraćivao. Doduše, za razliku od Crippla, ja sam igrao SH igre tako da mi je povremeni "prazan hod" evocirao trenutke ispred kompa. A da su SH igre remek-dela: jesu!
"zombi je mali žuti cvet"

Tex Murphy

Meni je taj film neopjevano naporan i dobro me je iznervirao. Igre nisam igrao niti vidio, osim početka četvorke. Koji od dijelova postoje u PC verziji?
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

milan

Quote from: "Harvester"Koji od dijelova postoje u PC verziji?

Drugi i cetvrti... Mislim da prvog nema, a za treci ne znam. Preporucujem dvojku.

Meho Krljic

Postoji i treći. A kec se lako može odigrati putem ePSX emulatora. Harvi, učini kako Alah nalaže i odigraj makar drugi deo.

Kunac

Ja sam prvo odigrao drugi, pa onda, preko emulatora, i prvi. U ta prva dva dela grafika jeste nešto lošija (naročito u kecu), ali meni to nije smetalo da uživa u SH iskustvu.

Inače, film je uglavnom baziran na prvom delu, pa krenite od početka ako želite da napravite komparaciju,
"zombi je mali žuti cvet"

Meho Krljic

Uzgred, Silent Hill Origins za PSP je pravljen u Engleskoj, a Silent Hill V (za PS3) se pravi u Americi, tako da, što se tiče 'kanonskog' Silent Hilla, može se reći da je to stvar prošlosti.

Ali, sugerišem vlasnicima Playstation 2 da pribave i igre Forbidden Siren 1 i 2 jer je njih pravio deo tima koji je radio Silent Hill i, uh, prilično su stravične.

Tex Murphy

Quote from: "Meho Krljic"Postoji i treći. A kec se lako može odigrati putem ePSX emulatora. Harvi, učini kako Alah nalaže i odigraj makar drugi deo.

Pa ta igra spada među one koje planiram da odigram. Jedino što me muči jeste - koliko su svi ti nastavci povezani? Neko reče da između prvog i drugog nema mnogo veze, šta je sa ostalima?
Genetski četnik

Meho Krljic

Pazi, postoji metapriča koja ih povezuje, ali sasvim je nebitna za razumevanje svake individualne priče. Slobodno ih igraj kojim hoćeš redosledom.

morbius

Quote from: "Harvester"
Pa ta igra spada među one koje planiram da odigram. Jedino što me muči jeste - koliko su svi ti nastavci povezani? Neko reče da između prvog i drugog nema mnogo veze, šta je sa ostalima?

Priča trećeg dela se nastavlja na prvi, tako da bih ti predložio da odigraš prvi deo pre trećeg. Takođe ako ti ikad pod ruku dođe PSP konzola imaj u vidu da je Silent Hill: Origins u stvari prequel za prvi deo, tako da je i on deo te iste priče.

Priča drugog i četvrtog dela su nezavisne od ostalih, jedino ih povezuje sam koncept. Četvrti deo se čak i ne odigrava u gradiću Silent Hill i meni se iskreno nije nešto dopao, tako da ga još nisam prešao.

Drugi deo je zato neverovatan. Od samog početka kada vidiš protagonistu Harija Mejsona kako se posmatra u ogledalu pa do jednog od četiri moguća završetka igre bićeš oduševljen malim, suptilnim detaljima u priči. Jedino što što malo smeta slab voice acting i nelogične mozgalice, tipa otvoriš konzervu da bi našao sijalicu, ko to još pakuje sijalice u konzerve!? Ipak, to su sve sitnice.
Why me?

Tex Murphy

Nažalost, prvi dio teško da ću odigrati pošto ne vidim kako će mi konzola pasti pod ruke. Ali nastojaću da nabavim ove koji imaju za PC. Ah, toliko mnogo igara za igranje, a tako malo vremena... Moraću češće da izostajem s posla...
Genetski četnik

Meho Krljic

Šta će ti konzola, kad imaš SJAJAN emulator za PSX koji se zove ePSx i koji sam već pomenuo ovde?

Morningstar

QuoteSilent Hill V (za PS3) se pravi u Americi, tako da, što se tiče 'kanonskog' Silent Hilla, može se reći da je to stvar prošlosti.

Razvija se i za XBox 360, paralelno. Steta zaista sto ga ne radi Team Silent (koji je ucestvovao i na pravljenju filma) ali bar ce Akira Yamaoka komponovati muziku. Prvi screenshotovi nisu nesto za padanje u nesvest, i sve mi se cini kao da je ceo serijal od cetvrtog dela otisao nizvodno, bez mogucnosti povratka... nadam se da gresim.

QuoteDrugi deo je zato neverovatan. Od samog početka kada vidiš protagonistu Harija Mejsona kako se posmatra u ogledalu

Err... Zar nije Dzejms Sanderlend? Hari je iz pvog dela, ne?
sve price su Anansijeve.