• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Potpuno oftalmološki offtopic

Started by Mixitron M. Storm, 06-09-2005, 23:48:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mixitron M. Storm

Posle decenije i po opiranja, postao sam vlasnik kontaktnih sočiva; polutvrdih, zbog astigmatizma.

Moje pitanje je čisto ekonomske prirode, i glasi: da li iko koristi dotična (polutvrda gas-propustljiva); koristi li za dotična Bausch&Lomb čistač i konzervans, i po kojoj cijeni ih nabavlja? (Pogotovo konzervans, dolazi u ultramalom pakovanju koje košta 600 dindži i predviđeno je da traje celih mesec dana...)

Pomoć dobrodošla i visoko cenjena :)

Loengrin

Za meka sočiva Bausch&Lomb "Multi-Plus Renu" 800-900din čistač i konzervans u jednom, mada samo oftamolog može da ti kaže koji tačno za polutvrda da koristiš.

Baj d baj, kako reaguješ na ta polutvrda, ja sam na putu da ih uzmem jer imam problem s naočarama, a isto imam astigmatizam i bitno mi je kad čitam ili blejim u monitor da ne zamaram oči.
There must be a happy medium somewhere between being totally informed and blissfully unaware.

Melkor

Od coveka koji nosi sociva 22 godine i nesto pride... a ima i astigmatizam... a i promenio je sve moguce vrste sociva koje postoje/su postojale... sta se ti polutvrda, od kada sam, pre par godina, presao na meka sociva, "progledao" sam, cista divota u odnosu na tvrda i polutvrda, gas propustljiva...

Ako nista drugo, sve tecnosti postoje i u vecim, finansijski isplativijim pakovanjima od onih koje obicno preporucuju na mestu gde si kupio, cesto i od istog proizvodjaca...
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Tex Murphy

Kao ponosni nosilac naočala, imam da izjavim sljedeće:

ALL CONTAST LENSERS MUST DIE!!!!!!!!!!! MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Truba

:arrow:  naočale nosim od četvrtog srednje  :arrow:
i skidam ih samo za vrijeme sexa  8)
daklem srasle su za moje tijelo  :arrow:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Mixitron M. Storm

Quote from: "Melkor"postojale... sta se ti polutvrda, od kada sam, pre par godina, presao na meka sociva, "progledao" sam, cista divota u odnosu na tvrda i polutvrda, gas propustljiva...

Čekček... nosiš meka sočiva preko astigmatizma? Jel' to ona posebno budžena, oežana na jednom kraju, ili obična meka?

otaku

Quote from: "Pillsbury"Kao ponosni nosilac naočala, imam da izjavim sljedeće:

ALL CONTAST LENSERS MUST DIE!!!!!!!!!!! MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

i imas sta da bacis kad se razbesnis! inace, u romanu "Igraj, igraj, igraj", Harukija Murakame, gl. junak se posebno seksualno uzbudi kada cuje kako devojka u koju je zaljubljen kucka naocarima dok ih sklapa i odlaze na sto pre nego sto se uvuce u krevet.
Proooobaj da u glavi budes sam

Morticia

Quote from: "Mixitron M. Storm"
Quote from: "Melkor"postojale... sta se ti polutvrda, od kada sam, pre par godina, presao na meka sociva, "progledao" sam, cista divota u odnosu na tvrda i polutvrda, gas propustljiva...

Čekček... nosiš meka sočiva preko astigmatizma? Jel' to ona posebno budžena, oežana na jednom kraju, ili obična meka?
Sočiva sa astigmatizmom, bila ona meka, polutvrda ili tvdra, uvek imaju taj obeleživač, zar ne? Moraju da imaju. Ja sam pre nekih deset godina htela sočiva, isto imam taj astigmatizam (ovde bi trebalo sprovesti anketu ko nema...), kompjuter pokazao da imam izrazito osetljive oči i jedino sam mogla mekana da koristim. Ne leži vraže, ispostavilo se da imam toliko osetljive oči da ni mekana nisam mogla da prihvatim, oči su mi bile bolesno krvave, nisam mogla da gledam...
Od tada sam u fazomu: kažite odlučno NE sočivima!

A ne bih ni menjala svoj imidž učiteljice.:evil:
You're dead, son. Get yourself buried.

DušMan

Za mene su sociva nacin zivota.  8)
I nemam astigmatizam, ili barem ne znam da ga imam.
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Mixitron M. Storm

Quote from: "Morticia"
Sočiva sa astigmatizmom, bila ona meka, polutvrda ili tvdra, uvek imaju taj obeleživač, zar ne?

LM, pošto se u sočiva razumem koliko da ih metnem i izvadim (samo pažljivo, jer šrafcigerom može da se izbije oko)... dr. me pogledala i rekal, aha, astigmatizam, moraju polutvrda.
Ja rek'o dobro, i to mi je...

Nego, ovaj OT postaje sve OTastiji. Ima li IKO ikakvo saznanje o cenama BaušLombovih polutvrdih preparata ;) koje su povoljnije od pomenutih, tj 550/600?

Milosh

Ponosni vlasnik naočara od jula ove godine! -1 i -1.25
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Melkor

I sad vidis sve ove stare topike?  :)
"Realism is a literary technique no longer adequate for the purpose of representing reality."

Mims

Ili: pokažite svoje naočare.

Ja imam ogromnu dioptriju + 6, 7, tako nešto, ali furam sočiva već 11 godina, naočare nosim kod kuće (dobro, i na ispitima - zbog da izgledam pametno :lol:)
sheep happens.

Minutipopričizam - http://milenailic.blogspot.com/

Mims

sheep happens.

Savajat Erp

Quote from: Milosh on 19-09-2011, 00:36:29
Ponosni vlasnik naočara od jula ove godine! -1 i -1.25

Welcome to the club! :)
Niste mi verovali da ću da pucam?!
ZAŠTO MI NISTE VEROVALI?!!!!

Mims

Pih, kratkovidost je za amatere!!!
sheep happens.

Savajat Erp

А цилиндрична стакла? За старе кајле? :)

Milosh

"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Tex Murphy

Naočale ne samo da čine da čovjek izgleda pametnije, već ga zaista čine pametnijim!
Nažalost, ovu tvrdnju ne mogu da razvijem.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Savajat Erp

I based this theory on absolutely nothing, a? :) Мени синоћ неки пијани клинац, захваљујући наочарама и брадици, није веровао да нисам професор хемије. :)  

mac

Quote from: Harvester on 19-09-2011, 01:32:31
Naočale ne samo da čine da čovjek izgleda pametnije, već ga zaista čine pametnijim!
Nažalost, ovu tvrdnju ne mogu da razvijem.

Čovek s naočarama bolje vidi od čoveka bez i zato bolje čita sve one mudrijaške knjige. A to što ga svi zovu cvikeraš i neće da igraju lopte s njim, e to ga samo tera da nađe sebi drugu zabavu (još mudrijaških knjiga) i na kraju svima pokaže kako se pravi avion.

дејан

далековидост је за старце! зна се зашто су људи кратковиди...
QuoteČovek s naočarama bolje vidi od čoveka bez i zato bolje čita sve one mudrijaške knjige
-4.25 на оба ока...сочива су из раја изашла

...barcode never lies
FLA

Plut

Koliko ćora ovde...
Evo još jednog, kratkovidog, naravno. :lol:

Mica Milovanovic

Minus 6,nesto desno
Minus 4,nesto levo.
Slep k'o krtica...
Mica

pokojni Steva

A jel to vaše počinje kad okraćaju ruke?
Jelte, jel' i kod vas petnaes' do pola dvanaes'?

Melkor

To sad licitiramo dioptrijama? 'oce'l neko i neke pare na stavi na sto  ;)

Inace, od onog posta gore potpuno sam batalio sociva, sto je dosta, dosta je, ova nova tanka fensi stakla za naocare su prava stvar  8-)

Mica Milovanovic

Ne, to je klasicna miopija. Sada pocinju i da kracaju ruke, pa imam dva para naocara, koje stalno gubim...
Nije problem sa kracanjem ruku, vec sa kracanjem mozga...  :(
Mica

lilit

potpis za melkora! ko i vazda.  :lol:

-2,5 na oba. btw, shvatim da imam cvike tek kad ih zalijem vodom prilikom tusiranja.  :mrgreen:
That's how it is with people. Nobody cares how it works as long as it works.

Agota

Quote from: lilit_depp on 19-09-2011, 12:37:56
potpis za melkora! ko i vazda.  :lol:

-2,5 na oba. btw, shvatim da imam cvike tek kad ih zalijem vodom prilikom tusiranja.  :mrgreen:

:lol:  i ja isto ,posto su prakticno bez rama i malo manji minus -2 i -2,25.
This is a gift, it comes with a price. Who is the lamb and who is the knife. Midas is king and he holds me so tight. And turns me to gold in the sunlight ...

Alexdelarge

-0.75. xnerd
naočare sam počeo da nosim isključivo da bih delovao ozbiljnije. iz nekog razloga, gde god da se pojavim ne uzimaju me za ozbiljno. :cry:
moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

pokojni Steva

@ Mića, to sa kraćanjem mozga i mene plaši. Ovo sa kraćanjem ruku sam samo registrovao, sačekaću da počnu i glavobolje :-)

zakk

Quote from: Alexdelarge on 19-09-2011, 12:57:57iz nekog razloga, gde god da se pojavim ne uzimaju me za ozbiljno. :cry:

:roll: kahm, nema to veze sa naočarima  :evil:
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

zakk

Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Father Jape

Ne bih li po svaku cenu izbegao naočare, ja sam počeo manje da čitam. -_-
Blijedi čovjek na tragu pervertita.
To je ta nezadrživa napaljenost mladosti.
Dušman u odsustvu Dušmana.

zakk

Počni i one vežbe za oči da radiš :)

Mark

Ja sam godinama mislio da su mi potrebne naocare. I onda sam negde na prolece otisao oftamologu koji mi je rekao - Ma kakvi, ne treba tebi nista... Mada, mozda je -videvsi me ovako poluraspadnutog -  on to mislio vise onako generalno, u smislu  - Ako si u ambulantu SAMO po naocare dosao, onda nisi morao ni da dolazis!
Dos'o Sveti Petar i kaze meni Djordje di je ovde put za Becej, ja mu kazem mani me se, on kaze: Pricaj ne's otici u raj!
E NES NI TI U BECEJ!

http://kovacica00-24.blogspot.com/

Mims

Ovde niko nema +!!! Ne znate kakvu zabavu propuštate.
sheep happens.

Savajat Erp

Имам ја мешовито...некад +-2.5 и +-1.5...сад +-2.5 и -1.7...или тако нешто :)

Mims

Sigurno vidiš neke druge svetove i dimenzije.  xrotaeye
sheep happens.

pokojni Steva

Джон Рейнольдс

Quote from: Alexdelarge on 19-09-2011, 12:57:57
-0.75. xnerd
naočare sam počeo da nosim isključivo da bih delovao ozbiljnije. iz nekog razloga, gde god da se pojavim ne uzimaju me za ozbiljno. :cry:

Kolega, samo mi vi možete parirati kao oko sokolovo, ali malo sam bolji od vas:

-0.75 ; -0.5  :lol:

Naočare nosim samo van kuće (a kod kuće kad retko gledam TV); uzeo sam ih najviše zbog vožnje i foto-grej stakala. I ako treba odraditi neki atentat, naravno.
America can't protect you, Allah can't protect you... And the KGB is everywhere.

#Τζούτσε

дејан

^пих каква аматерска диоптрија! oko-oko
...barcode never lies
FLA

Savajat Erp

Пацери...важно је да смо ми real deal.  :lol: