• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Bilo je to vreme PROPOVEDNIKA...

Started by DušMan, 27-09-2005, 03:56:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

DušMan

Izadje.

Ah! Ah! Ah!
Mojoj radosti nema kraja!
"The Preacher" se pretvorio u "Propovednika"!
Konacno...
Ako mi je Povratak Mracnog Viteza povratio zelju za stripovima, onda mi je serijal Propovednik definitivno ucvrstio temelje.
Konacno...
Matoro kopile Dzesi hoda Teksasom, bogohuli i konacno BRE prica nashki!
I dalje me odusevljava to sto kad postavim ovaj trejd pored americkog, dimenzije su im identicne!!! A taman sam mislio da sam savladao to odusevljenje.
Papir Belog Puta je, kao i svaki put do sad, 10 puta bolji od onog koristenog u USA sveskama. Boje su odlicne, jake, jarke i sjajne - bas onakve kakve treba da budu.
OVAKO TREBA DA IZGLEDA SVAKI IOLE ZANIMLJIV STRIP!

Mogu samo jos jednom da potvrdim da je Beli Put, pravi put. Ziveo Beli (Beo?) Put!
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

marlowe

koja je cena (u AF ili darkvudu)?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Ivan Bevc

Pridruzujem se Dusmanovim hvalospevima, upravo sam ga uzeo i drzim ga u (drhtavim) rukama.

Malko sam skeptican glede prevodioca ali kada procitam slede kompletne impresije  :twisted:

Ziveo Beli put!
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Draza

Gde ste kupili Propovednika?

dexa pantelejski

da, da... jedino izdanje belog puta koje NECU kupiti

kraken

Pridruzujem se pitanju- gde ste ga kupili ?

Meho Krljic

Da, 100 mu gromova, GDE STE GA KUPILI? Ajde, nema veze, ionako posle posla nemam sta pametnije da radim nego da jurcam po knjizarama...

Da vidimo i kako ce prevod da ispadne, ako je ovo prvo BP izdanje koje koristi usluge superherojskog lektora o kome je Boban pricao.

DušMan

Pohvale za prevod. Mnogo mi je simpatican. Sleng i dijalekti su skoro pa bezbolno odradjeni. Odlicno. Fantasticno.
Chmar-fejs mi je favorit kao najbolji prevod nekog imena ikada u domacim prevodima.

Znam da je Bevc nabavio Propovednika u Mamutu. Mozda tamo vredi traziti?

DušMan

Quote from: "Meho Krljic"Da vidimo i kako ce prevod da ispadne, ako je ovo prvo BP izdanje koje koristi usluge superherojskog lektora o kome je Boban pricao.
Lektor(ka) je radila i na Hellblazeru, kao sto se da primetiti ako se cita impresum svakog dosadasnjeg izdanja BP-a.

Meho Krljic

Ah, ispricavam se. I dalje ne posedujem Propovednika,  pa nemam komentar. Chmar-fejs zvuci prilicno uspelo. Sacuvan duh originala a opet razumno prevedeno.

Boban

Dusmanine, pa ja stvarno ne znam dokle ces ti da se preganjas sa gnjidolikim Markosom, ako su neke njegove primedbe i imale smisla povremeno, sada to postaje najobicnije zavidno palamudjenje.
Propovednik je uradjen daleko iznad ex-Yu proseka koji se sada radi kako u tehnickom smislu, tako i u prevodilackom. RRRatko je pre svega stvaralac sa pozitivnom otkacenoscu u glavi i gomila resenja unutra su sjajna.
Postoje i neresive situacije i nezgrapne stvari, ali to je neizbezno.
Lektorka je opicena skroz i pravo je zadovoljstvo raditi s takvom ekipom.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Ivan Bevc

Nisam se jos bacio na citanje, ali ono sto stoji je da je ovo tehnicki (stampa, boje) najbolje izdanje do sada. Ima na sajtu Vertiga pdf Propovednika da se skine pa sve neverne tome mogu da uporede...citao sam americki trade i ovo je isto, ako ne i bolje.
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

DušMan

Quote from: "Boban"Dusmanine, pa ja stvarno ne znam dokle ces ti da se preganjas sa gnjidolikim Markosom, ako su neke njegove primedbe i imale smisla povremeno, sada to postaje najobicnije zavidno.
Sa Markom sam uvek imao dobar odnos i vodio civilizovane razgovore.
Forumi sluze zato da bi ljudi diskutovali. :)

marlowe

more, koja je cena u af ili darkvudu?
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

Draza

Kada stigne (sutra ili prekosutra) u Alan Ford biće 795 din.  xsantacool

zakk

Pročitah ga neki dan i dopada mi se. Zanimljiv je, lud, ali jedno mi nije jasno:
ko je bre mogao da kupuje ovo u sveskama? Ceo trejd samo postavlja scenografiju i daje odnose među likovima - prava radnja i preganjanja tek treba da krenu. Sveska po sveska? Joj. Sad, moguće da ja nisam navikao na taj ritam i formu, al opet... hoću više.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

marlowe

procitao propovednika.
utisak - ODLICAN!
izdanje sa tehnicke tacke gledista odlicno, prevod odlican.
'ocemo jos!
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

drf

Obradovao sam se. Ovaj prevod mi je legao; izgled je za svaku pohvalu.

kraken

Ja sam vec nekoliko puta izneo svoje zadovoljstvo kvalitetom izdanja bp-a pa rekoh da se vise ne ponavljam :) Ali realno danas su kvalitetna izdanja retkost u ex-yu i cak kada se pojave najcesce su u pitanju neki rasparni brojevi koji su stampani u francuskoj, sloveniji... kao "kolaterarna steta" francuskog izdanja bilo bluberija, malog spirua, tornjeva boa mori ili cega vec. Vec sam poceo da mislim da u ex yu (izuzimajuci sloveniju) ni ne postoje dobre stamparije.

A vala mi se vise i smucilo sto izgleda da kod nas niko ni ne zna da izda bilo sta osim autora koji su kod nas desetinama puta objavljivani (mislim da recimo od hermana imam sigurno preko 50 albuma) tako da jedino sto mi sada prija da kupujem su izdanja bp-a (jer su fantasticno odradjena i jos pride je rec o necemu sto prakticno nikada u ex yu nije ni objavljivano, ako se izuzmu poneka izdanja kao npr. prva prica iz sandmana u emitoru br.2 i sl.) kao i bone i usagi koji su takodje pravo osvezenje kod nas.

Jos kada izadje sin city, pa jos da kazemo da se konacno prevazilazi zagor u srbiji :)

mcn

>ko je bre mogao da kupuje ovo u sveskama?

Pa. ne znam ... Meni su nastavci uvijek bili dio ccari stripa. Vidim da se to mijenja s godinama (barem u tolikojmjeri da ljudi ne zzele ni pocceti ccitati nessto ssto je ispod sto stranica po nastavku, a joss bolje ako je kompletna pricca), ali moje sretne uspomene su joss uvijek vezane uz čitanje albuma tri po tri strane svakoga tjedna u CAK-u ili ZOV-u, ponekad i napreskokce, slazzuchi stvari u glavi.

Elem, ja sam ga ccitao u sveskama i funkcionirao je odliccno. Jedini razlog zassto sa zzaljenjem odustajem od svezaka ovih dana je cijena: 3$ naraste do skoro 5$ kad stignu ovamo (jer sveske kao časopisi nisu oslobođeni PDV-a na carini) i to polako postaje neisplativo. Ali ih zapravo volim visse od trejdova. Kao ssto i ccasopise volim visse od albuma. Posve osobna perverzija, ne zamjerite.

mcn

...

E, kupi prvih pet svezaka, ostalo je sto Kurdi rece sequel uspesnog prvog tradea , sa odredjenim SJAJNIM, SJAJNIM momentima
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Alexdelarge

moj se postupak čitanja sastoji u visokoobdarenom prelistavanju.

srpski film je remek-delo koje treba da dobije sve prve nagrade.

DušMan

Bouže, kad vidim ovu ekstazu koja vrišti iz prve poruke na temi... stvarno me je blam.
Recimo da volim da mislim da sam danas mnogo umereniji (možda malo i pametniji) čovek nego onaj koji je napisao taj post.
Sa druge strane, stvarno sam bio toliko ushićen kad je izašao prvi Propovednik. A danas više ne bih mogao toliko da se obradujem ničemu.
Što, naravno, ne znači da neću nastaviti sa "kolekcijom" Propovednika, samo neću toliko skakati od sreće zbog mogućnosti da čitam stripove na srpskom. :)
Svaka čast Darkvudu što radi opasan posao.

kraken

Lepo sto su nastavili, steta sto je BP propao. Doduse, ostaje pitanje isplativosti izdavanja stripova koji su izvorno na jeziku koji zna ogroman deo srpske stripske populacije. Inace, da li ima li neko informaciju da li je BP predstavio nesto novo na sajmu ili samo rasprodaju lager?

kraken

Hvala na informaciji :) Valjda ce izdati nekada i trojku i dovrsiti gastona.

Raoul_Duke

Кажу Хогар 3 за месец-два. Примали су и уплате за њега (2 и 3 за 3.000 дин).

Остале Гаше, веле, за следећи Сајам.

SuperGoof

Jel primanje uplata zavrseno? Koliko kosta dvojka zasebno?
We ain't getting any younger, you know!

Raoul_Duke

Quote from: SuperGoof on 02-11-2013, 21:35:13
Jel primanje uplata zavrseno? Koliko kosta dvojka zasebno?

Ово прво не знам, а Хогар 2 (сајамска цена) - 1.800 дин.

Boban

Quote from: DušMan on 21-10-2013, 00:51:02
Bouže, kad vidim ovu ekstazu koja vrišti iz prve poruke na temi... stvarno me je blam.
Recimo da volim da mislim da sam danas mnogo umereniji (možda malo i pametniji) čovek nego onaj koji je napisao taj post.
Sa druge strane, stvarno sam bio toliko ushićen kad je izašao prvi Propovednik. A danas više ne bih mogao toliko da se obradujem ničemu.
Što, naravno, ne znači da neću nastaviti sa "kolekcijom" Propovednika, samo neću toliko skakati od sreće zbog mogućnosti da čitam stripove na srpskom. :)
Svaka čast Darkvudu što radi opasan posao.

Najbolji način da zamrziš ono što voliš jeste da počneš da se baviš time...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.