• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DEVIL`S REJECTS

Started by crippled_avenger, 28-09-2005, 04:41:09

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

crippled_avenger

DEVIL`S REJECTS je sve ono sto je HOUSE OF 1000 CORPSES trebalo da bude, brutalan omaz 70s violence flickovima, propusten kroz savremeni senzibilitet kako u scenaristickom (Quentin Tarantino) tako i u rediteljskom smislu (Tony Scott).

Iako Zombie nema toliko snazan rukopis da bi stao uz rame sa Tarantinom i Scottom, barem pokusava da napravi nesto sto lici na njih i da neku svoju viziju jedne filmske epohe. Exploitation filmovi sedamdesetih su svakako najsubjektivnije dozivljena epoha americkog filma u kojoj je svako video ponesto iza konkretne filmske supstance. Moglo bi se reci cak da u velikom broju slucajeva, izuzev odabranih Tobe Hooperovih i Wes Cravenovih filmova, omazi znatno prevazilaze originalnost a narocito efekat izvornika. To se vidi i u Zombiejevom filmu.

Njegov film je ocigledan melanz seventies B-premise i eighties B-kastinga (William Forsythe u briljantnoj roli) sa nekim resenjima kojih sigurno ne bi bilo da nije Tarantina. Presavsi sa koloseka 70s omaza na nivo snimanja `kako znam i umm` filma, Zombie je izgubio sve moguce zaklone. Medjutim, DEVIL`S REJECTS odlicno stoji na cistini, kao mindless fun, ubedjen da je opasniji i provokativniji nego sto jeste, ali vrl0o upotrebljiv ljubiteljima zanra.
Nema potrebe da zalis me, mene je vec sram
Nema potrebe da hvalis me, dobro ja to znam

Black Mamba

rekoh ja nedavno kakva filmcina 8)