• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

III Međunarodni salon stripa u SKC-u

Started by Pavle, 30-09-2005, 16:20:19

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pavle

Dakle, da pocnemo sa utiscima...
(cudi me da jos niko nije postavio topik, valjda je bio opasan after party...)
Nazalost, posto je na pozivnicama pisalo 20h a program poceo u 19, nisam video lemanje starih srpskih vitezova u baroknoj glavnoj sali SKC-a (nadam se da topuzima nisu razbili pod), mada sam cuo da je bilo sjajno. Glavni program sa predstavljanjem gostiju, dodeljivanjem plaketa i nagrada sam delimicno ispratio, lepo je videti sve te drage stripadzije na jednoj sceni pa jos u sakoima!
Simpaticne su bile i one zelene vile koje su dodeljivale nagrade, samo se sve zbog opsteg žamora i slabijeg ozvucenja lose culo. Nema veze, osecaj je sinoc bio toliko dobar da nemam reci. Kao u "Kafiću Uzdravlje" - dođite tamo gde svi znaju vaše ime.
Bio je to "who's who" domaćeg stripa i još više, domaćih ljubitelja stripa koji su pričali, dilovali stripove, diskove sa stripovima, slikali se ko na svadbi, grickali žu-žu i srkutali sokiće (više nego dobrodošlo posluženje) i uopšte, osećali se kao da strip ponovo ovde nešto znači.
Organizacije i sam Salon su na deset puta višem nivou nego lane, sada su to tri izložbe  - Bane Kerac u velikoj sali, Adrian Smith u Srećnoj galeriji i takmičari na spratu, (od kojih nijednu nisam video, prevelika je bila gužva, ej, gužva!), mini sajam strip izdavača - najšarmantnije su devojke na "Belom Putu", berza stripa, biće nekih ozbiljnih predavanja...
Ako niste bili sinoć, nemojte propustiti da odete bar u ponedeljak - veliko predavanje o modernom američkom stripu u 7, i da naravno pogledate izložbe i nova izdanja ovih par dana.
Ako ste bili sinoć, dajte bre utiske!
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

WARLOCK

konacno da se neko setio da postavi ovaj topik,izlozba je bila fenomenalna luda atmosfera,eh koliko ljudi da  sretnes i clanove druzine Sagite,uzivao sam u muzici Bane Kerca zatim posle nastupa slikajuci se sa njim ,uzeli autograme 8) i otisli kuci srecni :lol:

maccak

Ima li kakva fotka da se postavi, rezultati konkursa i sl.?

marlowe

ja sam bio drugog dana. propustio sam vitezove i otvaranje, ali mi je ipak bilo odlicno, atmosfera mi se jako svidja, bilo je i mase, predavanja zanimljiva, a. smith simpatican (konsekutivni prevod los). sve u svemu, iznad mojih ocekivanja, sto me cini zadovoljnim.
Fly like a butterfly,
Sting like a bee.

DušMan

A odakle svima ideja da su se vitezovi makljali?
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Pavle

Pa, meni je tako receno cim sam stigao.

PS: Sta ste napisali u anketi Belog Puta?
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

DušMan

Nedeljno izdanje strip magazina kao zelju.
Tek kasnije mi je palo na pamet da navedem Super Tosheta kao strip koji bih zeleo da se objavi.  :x
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Ghoul

Fino je bilo to otvaranje: pored ostalog, odlična prilika da vidim neke ljude koje godinama nisam uspevao da na'vatam. Nije bilo baš who's who ali tu je negde.

Najzad sam upoznao i neke frikove iz stripovskog dela ovog foruma (e, ljudi, aj' mi pošljite one slike!) a bilo je i mnogo onih koji nisu direktno povezani sa stripovanjem (npr. Žele Zeka, koji zapravo jeste strip-fan, ali teško da bih očekivao da ga baš ovde sretnem).

Raduje me što je moj prijatelj Nikola Vitković dobio super-sexy nagradu (besplatan ADSL net) za svoj strip iz serijala VISIJA. U njegovim ilustracijama ćete uživati kad se jednog dana Bobanov NEKRONOMIKON od urbane legende pretvori u groznu stvarnost (najnovija vest: mrka kapa do Sajma!)...

Inače, Super-Toše je nešto najsmešnije što sam video u zadnje vreme: za ONO bi morao da se nađe neki distributer. Ljubitelji TRASHA – po'itajte! Ono vredi svoje težine u zlatu!
https://ljudska_splacina.com/

Boban

Danas Propovednik u prodaji na štandiću Belog Puta po ceni od 745 dinara.
Od sutra i na ostalim mestima po gradu po istoj ceni kao Betmen.
Od srede u prodaji i "Zemlja snova".
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.