• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Dosije X forum

Started by Jake Chambers, 06-10-2005, 04:24:30

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Jake Chambers

Nisam znao gde ovo da turim, ali eto, ko voli seriju ima sad odlican forum na srpskom:
http://forum.dosijex.com/
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Tex Murphy

Taj Dosije X nije loša serija (bar prva sezona). No, imala je taj peh da je njen kreator bio onaj užasni Kris Karter, koji je stalno pisao loše epizode.
Genetski četnik

Novi smakosvjetovni blog!

Jake Chambers

Dakle, bez ikakve zelje za daljom raspravom:

Quote from: "Lurd"
Harversteru, nestani.

Zemljace, odbij od tezge, nema germe.
Ako ne volis seriju, ko te sisa, ne moras ovde da budzis broj poruka  :evil:
I ne vuci me za jezik, ja jos uvijek vodim 2:0 (gerundiv + mladin otac)  :twisted:  :twisted:  :twisted:

Tex Murphy

So, basically, o nekom filmu, seriji ili nečem trećem mogu da raspravljaju samo oni kojima se dotična stvar sviđa? IS THAT WHAT YOU'RE SAYING? A? Pa ti ne shvataš suštinu egzistencije foruma na Internetu, a to je RAZMJENA MIŠLJENJA.  :twisted:  :P
Što se rezultata tiče, ne brini ništa. U potrazi za izjednačenjem stalkovaću te kao kakav stalker.

P.S. Chris Carter sucks ass!  :evil:
Genetski četnik

Jake Chambers

Sto sam stalno govorio kolegi na poslu, reci cu i tebi:
Pravi si bosanac, onaj iz vica. Gore lijepo pise da je forum za one koji vole seriju, a ko ne voli, moze da odjebe.
Dalje, CC je od svih napisao najmanje epizoda, a ne znam kako ti se moze svidjeti ista iz jedne serije ako mislis da joj je tvorac tupan.
Stoga ti jos jednom lijepo kazem da odjebes, inace ce poteci krv.  xtwak  xtwak  xuzi  xuzi  xuss  xuss  xchain  xhang  xgrim

drf

Gledajući samo one vezane epizode, utripovao sam da je CC smislio mega koncept. Novu religijsku postavku čak. To se sve survalo u zadnjem ciklusu. Možda je i imao neki naum a pokarabusile ga kadrovske promene.

Jake Chambers

Ja za to krivim Dejvida Dukovnija i njegovu sujetu, ali neka mu, on ce i pored svoje zelje da ne bude tako ostati do kraja zivota Molder. Ipak, ja sam od devetog serijala gledao samo poslednju epizodu, i mislim da je CC ipak izveo seriju dobro na kraj.

drf

Ipak, seti se da je za Skali pripremao besmrtnost (uspenje) i  tretirao je kao novu Bogorodicu. To se malo zaboravilo.

Jake Chambers

Pa to na neki nacin i jeste bila, ali za razliku od Marije, ona je svoju slobodnu volju iskoristila da tu ulogu odbije, time sto je dete dala na usvajanje, ali se ja ne bih dalje upustao u raspravu, jer nisam gledao te epizode jos. Cekaju me na divx.
A tu raspravu mozemo svakako tamo da nastavimo.  8)

Truba

jedva čekam da sve nabavim na divxu pa da krenem s gledanjem otpočetka ko zna koji put  :!:  :!:  :!:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Jake Chambers

Ja imam sve. Na 102 diska. Ali ova djevojka sto drzi forum sad prodaje i na dvd.  8)

Truba

ma problem je granica rijetko ko želi da se mijenja ili prodaje preko granice... a moji redovni distributeri nemaju fajlove...

pa koliko je 1 DVD kod te tvoje  8)
postoji verzija

1 sezona = 1 DVD

epizode od 129 MB

to ja tražim i to mi treba  :lol:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

DušMan

Ska ringispil - MOLDER

Radeci u FBI-ju, na dosijeu X
Jedan covek je pokusao nemoguce
Rasterace svu tu bagru, rekao je
Istina je tamo negde, viknuo je

Molderu, vrati se, sve ti verujemo
Molderu, vrati se, sve ti je oprosteno
Molderu, vrati se, sve ti verujemo
Ne mogu bez tebe one jajare iz Fbi-jajaja

Radeci u FBI-ju, na dosijeu X
Jedan covek je pokusao nemoguce
Rasterace svu tu bagru, rekao je
Istina je tamo negde, viknuo je

Verovao je, svi smo zrtve zavere
Nismo sami sakrili su tragove
Istina je tamo negde viknuo je
Ali borba sve je teza, predao se

Molderu, vrati se......
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Tex Murphy

Zemljače, nemoj sad da me razočaravaš  :x

QuoteGore lijepo pise da je forum za one koji vole seriju, a ko ne voli, moze da odjebe.

Mogu jedino da te uputim na svoj prethodni post. Jesi li IKAD vidio forum posvećen nekom filmu/seriji/muzičkoj grupi na kojem se skupljaju samo fanovi dotičnog? Ja nisam. To je (da upotrijebim aktuelan primjer) ko kad bi sad Boban rekao Ghoulu "Piss off, ova tema je samo za one koji voršipuju moju knjigu, a ovi ostali mogu da skoče u jezero!" To tako jednostavno ne funkcioniše.

QuoteStoga ti jos jednom lijepo kazem da odjebes, inace ce poteci krv

Sorry, no can do  :evil: Da parafraziram Trubu - osjećam da sam ovde nepoželjan, stoga ostajem.

Na kraju - GDJE SI TI DO ĐAVOLA UOPŠTE PROČITAO da se meni ne sviđa ta serija??????? U njoj ima mnoštvo lijepih i interesantnih epizoda, ali kad nešto traje toliko dugo (desetak sezona nije mala stvar, drugo je u onim sapunicama gdje se nikad ništa ne dešava, pa to može da se proteže do beskonačnosti) a pri tom crpi ideje iz jednog ipak ograničenog poola, normalno je da dođe do pada kvaliteta. Npr. u posljednjim sezonima oni sporedni likovi stalno ponavljaju Mulderu fraze tipa "Kad bi svijet znao ono što ja znam, sve bi otišlo do vraga" i koriste dotična patetična izvinjenja da se nikad ništa ne objasni. (Heck, čak je i legendarni Red Dwarf doživio značajan pad kvaliteta u svojoj osmoj sezoni).

Quotene znam kako ti se moze svidjeti ista iz jedne serije ako mislis da joj je tvorac tupan.

Pa na to pitanje si sam odgovorio - pisao je najmanje epizoda  :evil:
Zar postoji bolji kriterijum za ocjenu njegovog nemanja pojma od onog gnusnog filma koji je napisao? A?
Genetski četnik

Truba

ja kažem... ovdje nije pokazano nimalo respekta za moju ličnost stoga ostajem  :arrow:  :arrow:  :arrow:

nego koje su vam najgore epizode... meni ubjedljivo one dvodjelne tamo od 5 sezone pa do kraja... i ona obična sa onim pajdašom i sjenom - crna rupa  :arrow:

The_Dancing_Clown

"...and then we'll do it doggy style
so we can both watch X Files"  :shock:

Posle Homicide najbolja 'ozbiljna' serija.. One X Files knjizice su trash najgori  :arrow:

Jake Chambers

Quote from: "Truba"ma problem je granica rijetko ko želi da se mijenja ili prodaje preko granice... a moji redovni distributeri nemaju fajlove...

pa koliko je 1 DVD kod te tvoje  8)
postoji verzija

1 sezona = 1 DVD

epizode od 129 MB

to ja tražim i to mi treba  :lol:

Nenenene, ovo su po dvije ep na 700 Mb, odlican rip. Vidjecu ako hoces nekako da ti doturim kad budem dolazio dole.
Dusmane hvala za pjesmicu.
Harvo, danas nisam raspolozen za dugacke postove.
U svakom slucaju, nisi u pravu.  :evil:

Jake Chambers

Evo Harvo procitah tvoj post i i dalje lupas. Nema veze. Necu da se raspravljam - de gustibus non disputandum.

Nego, o kom filmu govoris?

Tex Murphy

Aaaaaaa, lopove! Opet pokušavaš da me nokautiraš onim gerundivom, a?  :wink:
Mislio sam na film "The X Files".
Genetski četnik

Jake Chambers

Taj film je odlican. U stvari, ja ga gledam jednostavno kao nastavak petog serijala, sto on i jeste. I ne mozes ga nikakoodvajati od serije... tako da dosta sa ovim ping pongom. Ok?

Lurd

Džejče, a koji je tebi nadimak na onom forumu?
My trees...They have withered and died just like me.

Truba

Mulder nije ateist

Lurd

Ma pitam, jer postoji tamo jedan lik sa 48,9 postova dnevno, pa me to podsetilo na našeg Džejka.  :arrow:

Truba

aaa :arrow:  jeste posting mašina  :arrow:  a i dogmatičan je  :arrow:  može biti  :arrow:

Truba

Alex Krycek  :arrow:  8)  :arrow:

Jake Chambers

Quote from: "Lurd"Ma pitam, jer postoji tamo jedan lik sa 48,9 postova dnevno, pa me to podsetilo na našeg Džejka.  :arrow:

Taj sam.  :lol:
A da barem pisem gluposti kao ovde, nego jos pisem i recenzije i ko zna sta.
A to, jer DX stvarno volim. Mozda vise i od Kinga jebote.
I Komi kad smo kod toga, hoces li ili neces diskove da ti nabavim i posaljem?  8)

A ovo za broj poruka:
Ima takmicenje za one iznad 202 poruka... ali ja im, pored Scully, vodim prakticno sve.  8)

Truba

dobar je forum a bit će mi još bolji kada počnem od prve epizode gledati i svaku epizodu komentarisati  :lol:  :lol:  :lol:

Jake Chambers

Hehe, ako budes dobar, pusticu te da pises u Recenzijama.  :wink:

Tex Murphy

A taman sam mislio da te uklonim iz svog potpisa.
Genetski četnik

Jake Chambers

A sto da me uklonis?
I sto sad neces?
Ne kapiram te nista.  :lol:

Lurd

Ja sam potpuno inpresioniran. Ej! 50 dnevno! Malo li je?

Jake Chambers

Ma... prvo, forum je nov i još živahan.
Drugo, ima igra sa nadovezivanjem reči.  8)

eric cartman

U Americi se izdaju kompleti The X Files mythology ,. epizode koje govore o invaziji vanzemaljaca, i do sad su izdata tri kompleta (imam ih) , pravo malo osvjezenje za dusu i oci , jer ovde  trenutno od 500 kanala postoji samo jedna serija koja nesto vrijedi a to je  "Desperate Housewives'
heheheh Eto dokle je doslo.
Screw you guys I'm goin' home

Jake Chambers

Video sam to na amazon.com.... izdaju vezane epizode po tematici. Hm... ok je to, ali je bolje lepo kupis celu seriju na dvd i imas sve. Vise volim te "mitoloske" epizode same po sebi vezane, bez obzira na konkretnu tematiku - Samantu, vanzemaljce, supersoldiers-e ili sta vec.
Gledao sam preksinoc prvi put (i ne mogu da verujem da sam propustio kad je bila na TV) "all things", koju je napisala i rezirala Gillian Anderson, i u kojoj se vidi da su njih dvoje spavali zajedno - ne direktno, ali preko tizera i kraja epizode se sve lepo moze zakljuciti. Milina.
Evo i moja recenzija:
http://www.dosijex.com/forum/viewtopic.php?t=111

Lurd

Posustaješ, Džejče. Samo 19,41 poruka na dan.

I ako nabaviš epizode na DVD-u, voleo bih da ih divxujem. A ako bi našao Milenijum, bio bih ti dužnik.

Jake Chambers

Lurde, za poruke sam ti rekao vec.
Drugo, ja imam celu seriju dvd-rip na divx. 102 diska. Ali cu dobiti uskoro od Scully taj isti rip na 18 dvd.
Millenium takodje kupujem od nje.
Ergo, dobices i ti. Samo odluci da li ces XF na divx obicnim 102 komada ili na dvd 18 komada.

Zaboravih reci da je to posebno izdavanje mitoloskih epizoda cisto pokusaj Foxa da mlate jos para. Bolje da snime novi film koji toliko dugo cekamo.

drf

Mogu li se kod nas naći veyane epizode na DVD? Pošto?

Jake Chambers

Ne mogu vezane, moze samo cela serija ili pojedini serijali. Da ti ja sad ne bih racunao, imas sve na www.dosijex.com i mislim da je gore pri vrhu link prodavnica ili tako. Nemas dvd, ali dvd-rip. Pogledaj.

drf

Hvala.
Nijo po PS, ali znaš li imal gde DVD prve epizode Crime Stories?

Jake Chambers

Hm za tu seriju i ne znam. Imas tamo na sajtu link i za neki sajt gde se mogu narucivati serije... pogledaj tamo.  :)

Lurd

E, hoću taj Milenijum na divixovanim dvdjevima. Dogovorićemo se da ti dam diskove da mi srežeš ili ti meni da daš da ja sebi srežem.