• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

BEBINA RASNA UČENJA

Started by drf, 08-10-2005, 15:32:04

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

drf

Prošli su meseci a nisam naišao na komentare oko jedne izjave Bebe Popovića. Nije u pitanju politika. Europa. Obračun s retrogradnim snagama. Radi se o onoj, iz Insajdera, da je Srbija genetska deponija.

Toliku mržnju dugo na svom jeziku nisam čuo.

Da mešanje gena vodi nazad, u deponiju, čulo se od malo severnijih, onih što se nazivaju arijevcima; smatrali su da čistota rase ne sme biti okrnjena genetskim materijalom ostalih, nižih, naroda.

To je jedna dimenzija, to učenje. Druga je da se radi o osobi koja je vodila Srbiju. Kud vodiš narod za koji misliš da je đubre? U svetlu budućnost? Kako i njegovi politički istomišljenici nisu uvređeni tom kvalifikacijom? Kako su pošovaoci Đinđića prešli preko tvrdnje da je pokojni premijer, Bog da mu dušu prosti, bio brzopleto kučence, koje ga je u svemu kopiralo? I da je Beba bio taj koji je znao mudro preseći?

Takve misli mržnje nailazio sam (nekad prikrivene, nekad ogoljene) od tudjina koji su imali moć nad našom sudbinom. Je li Beba njihov jezik, njihov bič nad narodom iz kog potiče i čiju je bedastoću svojim genijalnim bićem nadrastao?

Mica Milovanovic

Zar zaista misliš da takve izjave treba komentarisati?
Mica

Ghoul

Zar zaista misliš da takve izjave treba komentarisati?
https://ljudska_splacina.com/

drf

Quote from: "Mica Milovanovic"Zar zaista misliš da takve izjave treba komentarisati?

Mislim. Nekako se lako prelazi preko reči jednog političkog kruga;opet, reči ljudi iy nekih institucija se kasape i koriste kao krunski dokaz zla.
Ta gnjida, i još par, i dalje su nedodirljivi autoriteti. Čak i nekim mojim prijateljima.

Interesantno, omrznuti Tijanić ih je u seriji tekstova u NIN-u, uvredljivih, pobrojao i ogolio.

drf

Nije mi strašno tudje političko uverenje, pa ni neprijateljsko; bi politički cirkus, estrada.
Reagujem stomakom na izlive pomenutih na sve što miriše na srpsko, a žele da nas vode nekud.

Mica Milovanovic

QuoteTa gnjida, i još par, i dalje su nedodirljivi autoriteti. Čak i nekim mojim prijateljima.

Posveti veću pažnju izboru prijatelja.

Šalim se, naravno...

Mislim da tu nema pomoći. Odnosno, da ubeđivanje i poziv na razum ne pomažu.

Svako mora da sa sobom raščisti šta mu je činiti. Ako tvojim prijateljima ovo do sada nije bilo dovoljno, teško da im išta možeš dalje objašnjavati...
Mica

drf

Mićo, nisi li primetio da n i  k o  ni reč nije rekao? Novinari? Politički protivnici? Jebeni nevladići?

Znači li to da se slažu ili da ima nekoliko komada na koje se ne sme?

Zamisli da je to rekao ya Rome, Mađare... Jevreje?

sivka

Quote from: "drf"
Quote from: "Mica Milovanovic"Zar zaista misliš da takve izjave treba komentarisati?

Mislim. Nekako se lako prelazi preko reči jednog političkog kruga;opet, reči ljudi iy nekih institucija se kasape i koriste kao krunski dokaz zla.
Ta gnjida, i još par, i dalje su nedodirljivi autoriteti. Čak i nekim mojim prijateljima.

Interesantno, omrznuti Tijanić ih je u seriji tekstova u NIN-u, uvredljivih, pobrojao i ogolio.

Da, trebalo bi da se reaguje na takve izjave. Da se iskeze zubi i zarezi. Da se pljune. Bilo sta. Samo da se ne cuti. Da se ne pusti da prodje. Ne dozvoliti im da pomisle da mogu tako. Da se uplase. Mozda bi zastali i rrazmislili. Ili bar umukli.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

drf

Quote from: "greymalk"Mozda bi zastali i rrazmislili. Ili bar umukli.
Zaštićeni su. I ćutanjem.

PTY

Ja od juče razmišljam o ovom topiku i toj izjavi za genetsku deponiju. I mada sam čula i gore izjave sa daleko podlijim namerama, ono što naprosto ne mogu da shvatim jeste civilna reakcija. Ili bolje rečeno izostanak ma kakve reakcije.

Recimo, teško mi je shvatljivo da narod sa mentalitetom ispolitiziranim do te mere da maltene za svakog pojedinca treba zasebna partija nema nikakve ali baš nikakve političke svesti. Čak i zemlje koje su Srbiji inferiorne ne samo po političkoj svesti nego i državnosti kao takvoj reaguju masovnim demonstracijama, protestima i štrajkovima na daleko manje lapsuse političkih ličnosti.

U Srbiji kao da vlada neka civilna pasivnost.

dexa pantelejski

Sto te cudi taj izostanak rekacije Libeat? Pa mi smo na to navikli. Prvo su nas ovi Slobini nazivali janjicarima i fasisitima. A onda su oni koje smo 5. oktobra doveli na vlast cinili isto. Beba je jasan primer. Plus su tu oni nevladini za koje su Srbi najvece zlo na svetu itd. itd. itd.

Eto onomad citam intervju koji jednom akademskom listu dao SAVA DAMJANOV. Kaze kako ga je u Nemackoj neka profesorka ubedjivala da Nikola Tesla - Hrvat. Kad ju je pitao ko joj je to rekao, ona je rekla - Sonja Biserko.

DAMJANOV joj je, onako lud kao sto ga je Bog dao, ponudio bubreg kao donaciju ako nadje jednog Hrvata ciji je otac - pravoslavni svestenik.

Dakle, bulaznjenje likova ko sto je Beba je normalna pojava i toliko izlizana prica da vise nije ni stetna. Medjutim, sirenje lazi i dezinformacija koje cine Sonja Biserko i njoj slicni jednocelijski organizmi daleko je opasnija stvar.

Gulo, dacu ti taj intervju. Verujem da ce ti biti interesantnan. Zanimljiv ce ti biti Savin stav od Vladiki Nikolaju. Cisto sumnjam da bi imao muda da njemu kazes da je isti bio fasista.

David

Ne, nije to bila Sonja, sa'nula mi je to zaovaina svekrva, koja radi u bolnici gdje i profesoricina jetrva (Madjarica, ne Hrvatica): bila je to jos jedna iz ekipe "nevladinih za koje su Srbi najvece zlo na svetu itd. itd. itd." =>

http://groups.yahoo.com/group/balkanhr/message/7936

U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

dexa pantelejski

David

A ti?

Eto onomad citam intervju koji jednom akademskom listu dao SAVA DAMJANOV. Kaze kako ga je u Nemackoj neka profesorka ubedjivala da Nikola Tesla - Hrvat. Kad ju je pitao ko joj je to rekao, ona je rekla - Sonja Biserko.

Ovo ne bi povjerovala ni iole od prosjeka inteligentnija maloljetna osoba...
U mene u Bosni u dajdzinice u malog u bubregu kamen.

Jake Chambers

U njemackom Dudenu iz 1969. pise da je Tesla Hrvat... radi se naprosto o razlicitom poimanju pojma NACIONALNOST - dok je kod Balkanaca to u stvari ETNICKA PRIPADNOST, na zapadu je REGIONALNO-DRZAVNA. Ergo, samo bez veze palamudate, jebala vas Sonja Biserko. Kako mozete tim jadnim glupacama poklanjati toliko paznje? Mislim stvarno.

Drf je lepo postavio topic da skrene paznju na to koliko smo zastranili kao drustvo, kako su pojmovi poput camuga i crncuga i sta vec ne potpuno normalni, dok toboze padamo u nesvest i prevrcemo ocima kad cujemo rec picka i kurac ili koju vec ne onako u novinama ili gde vec... sve smo fini i kulturni, i stitimo manjine, dok nam one jebu mater, ali rasizam je ok.
Ma da, kaze meni drug, crnci su kao da su sisli s grane, ali ja nisam rasista, ja sam samo iskren. Nema veze kazem ja i tapsem ga po ramenu, i Hitler je samo bio iskren...  :roll:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

mac

Tesla je rođen u Habsburškoj monarhiji, znači on je "Habsburžanin".

dexa pantelejski

Davide, postoji izvestan paranuchni fenomen koji se zove CITAT. Verujem da si nekad, negde cuo za njega.

Dakle, ovo PISHE u intervjuu objavljenom u najnovijem broju casopisa STANJE STVARI (no10). I ja sam samo to CITIRAO.

Nisam ga ja izmislio.

A SAVA DAMJANOV je (za razliku od tebe i Sonje Biserko) ipak autoritet i vrhunski intelektualac pa njegove izjave ne treba primati zdravo za gotovo.

Dakle, ne lupetaj vishe, nego se malo informisi.