• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

DEVETI KONKURS ZNAK SAGITE ZA DOMAĆU SF&F PRIČU

Started by KulFejs, 10-10-2005, 02:16:17

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

KulFejs

DEVETI KONKURS ZNAK SAGITE ZA DOMAĆU SF&F PRIČU

Edicija ZNAK SAGITE raspisuje
DEVETI KONKURS
za domaće SF&F radove
radi objavljivanja u svojim izdanjima.

Konkurs se raspisuje u cetiri kategorije:

1. MINIJATURA - dužine do 7 kartica (12500 slovnih mesta u Wordu, računajuci i beline)
2. PRIPOVETKA - dužine od 8 do 19 kartica (od 12500 do 34000 slovnih mesta u Wordu)
3. NOVELETA - dužine od 20 do 39 kartica (od 34000 do 70000 slovnih mesta u Wordu)
4. NOVELA - dužine od 40 do 65 kartica (od 70000 do 122000 slovnih mesta u Wordu)

Da bi priča bila uvrštena u razmatranje žirija, mora ispuniti SVE propozicije konkursa:

1 . Pravo učestvovanja imaju svi koji to žele, pod uslovom da pošalju verziju na srpskom jeziku (ekavska ili ijekavska varijanta)

2. Jedan autor može učestvovati u svim kategorijama, s tim da postoje ograničenja u broju radova koje može poslati za svaku kategoriju, uključujući i kolaboracije: PET za MINIJATURU, TRI za PRIPOVETKU, DVE za NOVELETU i JEDAN za NOVELU

3. Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nigde nisu objavljeni, niti u celosti, niti u delovima u štampanom obliku (elektronska i internet izdanja se zasad ne računaju). Nisu dozvoljene ni prerade objavljenih priča.

4. Svi radovi treba da budu na standardnim autorskim karticama, sa najviše trideset redova na strani i šezdeset pet slovnih mesta u redu. Za nestandardno otkucane radove, organizatori konkursa će brojanjem redova i slovnih znakova odrediti kojim kategorijama zaista pripadaju. Radi lakše orijentacije, kod kucanja u Wordu jedna autorska kartica u proseku ima 1650 karaktera računajući i prazna mesta.

5. Radove slati u DVA primerka, NEPOTPISANE. U zatvorenoj koverti zajedno sa pricom poslati sve podatke o piscu: ime i prezime, adresu, broj telefona i broj žiro-računa.

6. Žiri ZNAK SAGITE, čiji će sastav naknadno biti saopšten, rangiraće sve pristigle radove po redosledu u svakoj kategoriji zasebno. Za objavljivanje biće otkupljeno po plasmanu deset minijatura, šest pripovedaka i po tri novele i novelete.

7. Krajnji rok za prispeće radova različit je za sve kategorije:

MINIJATURE se predaju do 10. februara 2006.
PRIPOVETKE se predaju do 10. aprila 2006.
NOVELETE se predaju do 10. juna 2006.
NOVELE se predaju do 10. septembra 2006.

8. Radove za konkurs slati na adresu: PARAMECIJUM, 11070 Novi Beograd, Poštanski fah 19.

9. Slanje e-mailom predviđeno je ISKLJUČIVO za one učesnike koji žive izvan Srbije.
Priča treba da bude u Wordu (u bilo kom kodnom rasporedu, ali sa našim slovima) priložena kao ATACHMENT mejlu; a u prostoru za poruku treba upisati sve gore tražene podatke o autoru (ime i prezime, adresu i broj telefona...)
Radove slati na mejl: paramecijum@yahoo.com a u subjektu navesti: "Priča za konkurs"

10. Konačni i kompletni rezultati biće objavljeni u časopisu Znak sagite, kao i na sajtu, a svi učesnici će biti pismeno obavešteni.

11. Sve priče poslate na konkurs su pod opcijom ZNAK SAGITE i kao takve ne bi trebalo da se, do objavljivanja rezultata, nude drugim izdavačima.

Boban

Na svašta čovek naleti kada prekopava po nečijem sajtu, a?
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

KulFejs

Istina. Bio sam vredan. A i forum nije hteo da mi radi, pa rekoh da vidim ima li ičeg novog na naslovnoj. Trebalo bi da postavljaš obaveštenja za osvežene linkove.

Boban

Zanimalo me da vidim ko će prvi otkriti da je stranica s konkursom osvežena.
Evo, kao znak pažnje, dobićeš besplatan primerak ZS 15.

KulFejs

To je baš lepo s tvoje strane, samo da ZS 15 konačno izađe (osim ako i to nije neka novost koju ne znam), pa da popunim izdanja brojevima koji mi nedostaju, a i Crnim cvetom i Slutnjom androida. Šta bi s potonjim? Je l' dostupan za naručivanje?

Truba

ne vjeruj Bobanu ni kad darove nosi  :arrow:

nego zar 15ka nije izašla već  :roll:  :idea:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

varvarin

Čekaj, bre, oca mu jebem,
koji to sajt treba da gledamo, pa da znamo da je konkurs obnovljen?
Do sada je Boban OVDE objavljivao ovakve informacije!! Pa OVO se zove sajt Znak Sagite - a sad se konkurs oglašava, jebem li ga gde! Na NASLOVNU do sada stvarno nisam imao razloga da idem...
Jel' sad treba da da tražim konkurse preko pretraživača? Ovo nije u redu!
Bar ne za nas koji držimo do tog konkursa i Znaka Sagite!!!

Boban

Pa i objavljeno je na sajtu pre nekoliko dana:
http://www.znaksagite.com/kontakt/konkurs_za_price/index.html
a papirna najava ide u ZS15.

Dok sam birao najpovoljniji trenutak da to obznanim, Trol me je pretekao.

Ivan Bevc

U kom Znaku Sagite br. 15?!!

aman vise, ka' ce da izadje?!
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Ghoul

ма тај ЗС 15 је мицко биће, још једна од урбаних леђенди које Бобан бесрамно пласира...
https://ljudska_splacina.com/

PTY

U redu je da svako ima mišljenje, i treba, ali nemojmo preterivati!xfrog

Truba

ljudi šta vam je ba  :shock:  :shock:  :shock:  upravo listam ZS br 15  :shock:  :shock:  pročitao sam drugi dio ghoulovog italijanskig horora  :shock:
Najjači forum na kojem se osjećam kao kod kuće i gdje uvijek mogu reći što mislim bez posljedica, mada ipak ne bih trebao mnogo pričati...

Ghoul

Quote from: "Truba"ljudi šta vam je ba  :shock:  :shock:  :shock:  upravo listam ZS br 15  :shock:  :shock:  pročitao sam drugi dio ghoulovog italijanskig horora  :shock:

Super, komi: ajd skeniraj taj text pa mi pošalji, da ne moram da pišem.

Takođe, da nemaš možda sutrašnje novine – ili prekosutrašnje?

Truba

:arrow:  imam tjednik od sljedeće nedjelje  :arrow:

Jake Chambers

Quote from: "Truba"ne vjeruj Bobanu ni kad darove nosi  :arrow:

nego zar 15ka nije izašla već  :roll:  :idea:

Evo ja odgovorno tvrdim da Boban dijeli darove koje obeca.  8)
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Ivan Bevc

Komi, srpske novine od sutra, sto pre, molim te, jos uvek ima vremena za uplatu lotoa... :lol:
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

PTY

Nego, sad kad smo već kod ovog konkursa, imam pitanje:

Ima li ikakve nade da se sistem bodovanja i žiriranja malkice unapredi?

Mislim, bilo bi i vreme, Bobane, majke mi. Inače ima da te optuže da zaostaješ za vremenom.  :twisted:

Ghoul

Quote from: "Trol Witchdoctor"9. Slanje e-mailom predviđeno je ISKLJUČIVO za one učesnike koji žive izvan Jugoslavije.

Zar ovo nije dovoljan dokaz da Bobi zaostaje za vremenom?
On poslednji na celom Balkanu govori o nekakvoj 'Jugoslaviji'!
:x  :x  :x

PTY

Talk about living in denial...  :arrow:

Al ajde, nemoj sad i ti so na ranu. Rađe daj kakav predlog along those jury lines.

Ghoul

Za žiri imam samo – osećaj sažaljenja

PTY

Dovoljno sažaljenja da ih poštediš mučenja svojom prozom?

Ghoul

Naprotiv!
Već više od godinu dana nisam napisao ni slovca od fictional horrora, i odavno me već svrbe prstići.

Pošto su rokovi dovoljno daleki, nije nemoguće da napišem, a možda čak i pošaljem neku dužu priču/novelu. Kad je bal, nek je bal!
:!:

dexa pantelejski

Ej Bobane, kad si vec tolko darezljiv daj posalji i meni jedan primerak ZS 15. Ja sam spreman cak i da platim za njega. Mada bi mogo da se isprsis i sa neko beloputo izdanje jer te lepo reklamiram.

Ja zauzvrat obecavam da cu na adresu Paramecijuma poslati par primeraka TRASH-a sa sve Tozovcem na naslovnici.

I jos nesto, obecavam da te sad, nakon sto sam konacno procito CRNI CVET, necu u nastupu zlobe i pakosti zvati MISTER AORIST. Ho, ho, ho... :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:  :!:

PS.
Ej, posto ja nisam iz Jugaslavije vec iz Srbije i Crne Gore da li to znaci da pricu za konkurs mogu poslati Mailom?

dexa pantelejski

LIBEAT
Dovoljno sažaljenja da ih poštediš mučenja svojom prozom?

:D Sta, zadovoljstvo mucenja drugih sopstvenom prozom prisavajas samo za sebe? Libeat, to nije fer!

PTY

Quote from: "Ghoul"Naprotiv!
Već više od godinu dana nisam napisao ni slovca od fictional horrora, i odavno me već svrbe prstići.  
:!:

Vidiš, Bobanu se što-šta može osporiti sem majstorstva po pitanju motivacije.

(A nije li ti upravo taj svrab u prstima dovoljan razlog da se pozabaviš komentarima po pitanju žiriranja i bodovanja?)

dexa pantelejski

libeat, sto se ti ne prijavis u tija ziri? cuo sam da se dobro placa.

Ghoul

ma ja ne priznajem nijedan žiri koji nisam sam sastavio, a nešto baš i sumnjam da bi se u Srbiji našlo dovoljno osoba za u isti, a da se isključe sve klike i klanovi i urote i nekompetentni i nasumični prolaznici s ulice i šta ne, i da ta grupa ima autoritet koji ti libe naivno očekuješ.

dexa pantelejski

Ma meni samo nije jasno odakle Mister Aoristu entuzijazam da se jos zamlacuje sa tim.

Na ovogodisnji konkurs Ulaznice stiglo je preko 3000 radova iz zemlje i inostranstva.

Ghoul

Quote from: "dexa pantelejski"preko 3000 radova iz zemlje i inostranstva.

iz koje zemlje? iz jugoslavije?

Boban

dexa pantelejski

O onoj o kojoj peva Lepa Brena.

O onoj zbog koje je Luks poginuo na Neretvi spasavajuci druga Titu.

O onoj zbog koje je Bata Zivojinovic pobio tri generacije Nemaca.

O onoj u kojoj je Boban Knezevic bio urednik Alefa i Emitora.

O onoj u kojoj je cak i Lidija Beatovic bila autor.

O onoj koju u srcu nosimo svi mi pioniri.

O Jugoslaviji! Nasoj domovini!

Ghoul

znaš ti, znaš!
onoj koju si sad, naknadno, tamo gde je stajalo 'jugoslavija' suzio samo na srbiju (bez crne gore)!

Boban

Quote from: "dexa pantelejski"Ma meni samo nije jasno odakle Mister Aoristu entuzijazam da se jos zamlacuje sa tim.

Budi covek od reci i nemoj poslati nikakvo svoje pisanije.

Ghoul

što, da nećeš možda ti da čitaš?

ti, kolko znam, ne čitaš ni ono što objavljuješ, a kamoli ovo na konkursu...

Boban

Ja procitah onomad dve strane dexovih pokusaja pisanja i bar narednih deset godina nemam nameru da privirim ni u sta sto on potpise.

dexa pantelejski

Bojim se da ces morati. Makar na ovom sajtu. Sto vidim i cinis.

Pazi, u praksi se pokazalo da najbolji nacin da nekog nateras da procita nesto tvoje jeste kritika toga sto je isti napiso/uradio. Libeat je dobar primer.

Dakle, da nisam opalio po Cvetu ti ne bi davao pisljiva boba da procitas ni te dve strane.

Sad, naravno, ti me nisi ispostovao ni da to sto sam piso procitas DO KRAJA. A ja sam se onako mucio s tvojim romanom. To dovoljno govori kakav si.

Ja cu jos biti toliko korektan da svoje misljenje okacim na sajt i potkrepim ga kostruktivnim ocenama i argumetnima. Ti nece uradis ni toliko.

dexa pantelejski

Ah, da...

Bicu covek od reci pa cu poslati nesto...

Sto drugi da maltretiraju ziri kad mogu i ja?

Boban

dex, ja sam tvoj pokusaj pisanja citao pre godinu dana.
Kada bih svaciji pokusaj pisanja, gomile balavih skribomana, čitao od početka do kraja, samo bih to radio u zivotu, a to, ipak, nije neka perspektiva.
Nećete mi zameriti zbog toga, a?

dexa pantelejski

Bobane, nisam ja bas tolko balav, znas... Bas kao sto ni ti nisi matorac, iako tako zvucis i pises. Sad dobro, ti kao pisac jesi generacijski blizi jednom Dobrici Cosicu nego meni, al ja ti za to nisam kriv.

I koji smo to MI?

Navijaci OFK Nisa?
Udruzenje lecenih alkoholicara?
Obozavaoci Trejsi Lodrz?

Zvucis ko spiker TV Dnevnika:
MI bismo bili i mogli da napredujemo, da nisu ONI koji podmecu klipove u tockove! A ONI su obavezno, balavi, nedojebani, ogorceni i pishu loshu prozu.

Kapiram. Jos te drma ona vasha smesna kriza u Lazi pa te paranoja ne pusta.

Moram da ti priznam, drago mi je sto smo MI stotinama kilometara daleko od VAS.

KulFejs

Quote from: "Boban"O kakvoj Jugoslaviji vi bulaznite?

A izmenio si tekst na linku za konkurs, a? Jao, bre... sad moram da promenim milion postova...Pazi na tekstove koje u buduće kačiš.

Izitpajn

Quote from: "dexa pantelejski"O onoj zbog koje je Luks poginuo na Neretvi spasavajuci druga Titu.
Na Sutjesci.

Jake Chambers

Quote from: "Izitpajn"
Quote from: "dexa pantelejski"O onoj zbog koje je Luks poginuo na Neretvi spasavajuci druga Titu.
Na Sutjesci.

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah.
A zar nije u Drvaru??  :lol:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

Lurd

Meni se čini da je na Drvaru Reks spasio tita i bio ranjen.

Inače, našao sam podatak da je u desantu na Drvar poginulo ni manje ni više nego sedam (7) Nemaca.
My trees...They have withered and died just like me.

Boban

Lurde, opet crpiš podatke iz četničko/monarhističkih izvora.
Ne bi me čudilo da se uskoro pojavi verzija da je tih sedam ubijenih Nemaca zapravo bila izletnička grupa na proputovanju za Jadran koje su partizani presreli i mučki dotukli na spavanju.

morbius

A zaista, zašto ne bi svi slali priče e-mailom? Lakše, brže i jednostavnije.
Why me?

varvarin

Padobranski bataljon 500, koji je upućen na Drvar, imao je oko 1000 pripadnika (dobrim delom kriminalci, ovo je bila kaznena jedinica).
Na  http://www.avalanchepress.com/AirPollution.php.  imate opis operacije.Evo odlomka:

The landing took place on the morning of 25 May 1944. Planning for the operation ran into a problem immediately: the Luftwaffe had lost hundreds of Ju52 transport planes in the attempt to re-supply Stalingrad by air during the winter of 1942-43, and the losses had never been made good. Only enough planes and gliders could be assembled to land part of the battalion, so the SS men would attack in two waves: one at 7 a.m., and the second at noon. Three hundred men would jump in the morning wave plus another 300 landing in gliders; the final 300 would jump in the second wave.
As soon as the paratroopers landed, Tito and his staff escaped. The remaining partisans resisted fiercely, shooting up the assault team detailed to seize Tito. Fierce fighting raged all morning, and though Rybka had not secured the drop zone he failed to abort the second landing. The partisans greeted the drifting troopers with intense machine-gun fire, killing most of them before they hit the ground. Rybka pulled his men back to the town cemetery, and the next day troops from 7th SS Mountain Division relieved them. Of the nearly 1,000 men who participated, over 800 were killed or wounded.
Prema priči čoveka koji se vratio u razoreni gradić pošto su ga Nemci napustili sledećeg dana, a ja sam ga slušao - zatekli su pobijene civile, od kojih su  "...neki bili zaklani makazama"  (citat).

Boban

Quote from: "morbius"A zaista, zašto ne bi svi slali priče e-mailom? Lakše, brže i jednostavnije.

Vama jeste lakše, ali zamisli mene kako dobijam stotine priča u svim mogućim formatima i kodnim rasporedima koje treba posle srediti i odštampati u 2-3 primerka za čitanje...

Lurd

What I meant to say is: 32 na Sutjesci.

Boban

Lurde, ti si savršen primerak neobaveštenog, samoživog, ograničenog mladunca koji misli da je CocaCola izmišljena šezdesetih i da je umetnost počela sredinom devedesetih, te da je jedna strana uvek u pravu a druga da nema pojma.
Bilo kako bilo, ja sam zaista zabrinut za budućnost ove zemlje kada su takvi površni šarlatani perjanice domaćeg novinarstva.

Lurd

HAHAHAHA!!!

Ma...Jeste, taj sam. Bravo, Bobane!