• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Luis Crandell, steel claw- čelična pandža

Started by sigismundus, 14-10-2005, 07:29:59

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sigismundus

evo nešto za nas nostalgike
ko ne poznaje čelične pandže?
crtao ju je fenomenalni jesus blasco, autor mnogih westerna i avanturističkih stripova
izlazila je u zenitu, stripoteci, panorami, extra stripu...
i onda i u ediciji super strip plavog vjesnika, fantastika, mada su je tada več crtali italijanski crtači
kod nas prva priča ni je izašla. crandell je tada bio lopov i htio je diči new york u vazduh. bio neki rani terorista. ta je priča malo editovana i reprintana u Fleetway ediciji. 4 sveske. u boji čak. no, prva priča, koja je izašla kod nas, bila je ona iz zenita. kad se neki doktor takodje pretvarao u čudovište, i ruku bojao nekom metalnom bojom, da bi izgledalo kao da je čelična. samo je pogrešio i obojio krivu ruku. jest, priznajem, naivne su bile to priče. ali gutao sam jih očima i ustima. odlično crtane. ko se ne seča odreda senki, pa braina, njegovog ljutog protivnika, pa čelične kuke, koji je pomoču elektrike takodje postajao nevidljhiv. Kao Crandell. Na kraju se borio protiv čudovišta iz svemira, pa kviz majstora. U slovenskom zvitorepcu je izašlo deset priča. samo one najbolje.
sad Titan sprema reprint:

THE STEEL CLAW: THE VANISHING MAN, Bulmer & Blasco

pisac je Kenneth Bulmer, poznati pisac znanstvene fantastike
U prvoj tvrdoukoričenoj knjigi sakupljeni su nastavci iz legendarne revije  Valiant #1-51. Novu naslovnu stranu nacrtao je Bolland. Knjižurina ima 112 strana, a cena tako oko 20 američkih dolara. Ma, ja to kupujem. Kao uspomenu na mladost.
onaj, koji sniva tudje snove

Meho Krljic

Ahhh, kakvo divno podsecanje na strip koji sam gutao u maldosti. Izlazio je u Denisu i, posto sam ja tada bio stvarno mali, uspevao da me toliko preplasi (pogotovo jedna epizoda gde se Crandell mota po nekoj mocvari a iz blata izlazi neko cudo(viste)) da su moji roditelji prestali da mi kupuju Denis... Odoh da trazim skenove po soulseeku...

sivka

naivne su bile to priče. ali gutao sam jih očima i ustima

Da, da... isto. Uživala sam u tom stripu.
A nedavno sam nabavila i Uranelu iz tog nekog vremena.
Naivne priče ali su za moju generaciju bile nešto.. ufff ... super.
Otišla sam. Ko hoće, zna gde će me naći.

zakk

super što to prave. ta kolekcija je stvarno nešto što bih rado imao. možda kupim tati za rođenadan :)
kad treba da izađe?
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

...

Hej Sigi, gde se seti Pandze! Ja sam se sad setio jednog stripa iz Giganta, Bob Morana i njegovog druga Billa ...
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

sigismundus

na topiku stripografije je kompletna bibliografija Boba Morana. Radio sam je zapravo po naručbi jednog francuskog kluba obozavaoca Boba Morana, gdje je takodje objavljena.

http://aproposdebobmorane.net/viewtopic.php?t=310&start=0
onaj, koji sniva tudje snove

...

Jos jedno prijatno iznenadjenje, hvala Sigi!
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Maximuss

Joj i ja sam se svojevremeno bio zakacio na Celicnu kandzu. Dobar strip!  :!:
UP, UP AND AWAY!