• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

TOEFL , medicina na Columbiji u New York, GRE i jos kojesta

Started by ..., 19-10-2005, 20:31:33

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

...

Evo ovako: uprkos mom nagovaranju, drugarica koja jos uvek studira medicinu bi da nastavi karijeru u AMerici, koliko sam razumeo da tamo specijalizira. Da li medicinari imaju iole sanse? Da li je potrebna jaka preporuka ili besan prosek?

Kako sada izgleda TOEFL? Jel i dalje slusanje, citanje i sastav ili se i on promenio?

E, da, sokirao sam se kad sam cuo da su na GRE ukinuli logiku. Kako on sad izgleda?
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!

Ghoul

Toefl je pre 2 godine izgledao tako kako ga opisuješ: listening comprehension (sa kasetofona), reading comprehension, fill in the blanks. Nešto se ne sećam pisanja sastava, ali pošto je meni cela ta stvar bila puka dosadna formalnost, odradio sam ga s pola mozga. Mislim da bi svaki solidan student koji je imao OK ocene iz engleskog tokom studija mogao da ga prođe.

Za ovo ostalo – ne znam.
https://ljudska_splacina.com/

Lurd

Moja dobra drugarica je pred kraj medicine otišla u Ameriku, tamo sada živi i sprema diferencijalni ispit. Kaže da su joj izgledi daleko bolji nego ovde. Nije nikakvo čudo, niti je genije, ali nije ni štreber, normalna je devojka i lepo mi je izložila stavke za i protiv i za je daleko prevagnulo. Čisto ekonomski i poslovno.

Za TOEFL ne znam, nikada nismo pominjali. Valjda nekome ko ceo svesni život sluša kantri to nije potrebno.  :arrow:
My trees...They have withered and died just like me.

eric cartman

TOEFL nije problem , basics in english  , ja jos nisam nikog sreo ko ga nije polozio iz prve
Screw you guys I'm goin' home

eric cartman

Screw you guys I'm goin' home

arya

koliko ja znam ta kombinacija sa prelaskom na medicinu u americi ja moguca ali prilicno je komplikovana.  Koliko sam cuo ti diferencijalni ispiti nisu ni malo naivna stvar.  Negde sam cuo da je potrebno godinu dana rada da bi se spremili ti ispiti.  

jednu stvar koju sam cuo iz malo blizeg izvora, je da su diferencijalni ispiti za zubare mnogo intenzivniji nego bilo sta sto regularni studenti stomatologije dozive u americi.  

medicinska profesija u americi je jedna od najbolje placenih, samim tim, lekari su napravili masu restrikcija kako bi kontrolisali broj doktora na trzistu.  nasi doktori koji ovde zavrse obicno opsluzuju neka sela u teksasu ili nebraski, sto moze da se tolerise neko vreme ali ne previse dugo.

IM

Lično nemam baš ništa da kažem na tu temu, ali sam jednom slučajno naleteo na  ovo:

http://www.b92.net/invboard/index.php?showtopic=13869&st=0

Možda će ti koristiti.

Pavle

Da li planira da zavrsava fakultet ovde ili tamo?
Nostrifikacija diplome, da bi se eventualno radilo tamo ili nastavilo studiranje je jako dug i mucan proces.
Naravno, kao sto je pomenuto, grupa medicinskih nauka (medicina, stomatologija, farmacija) su rezervisan za malobrojnu elitu koja posle fenomenalno zaradjuje. Znam mnoge iseljenike iz Srije koji su svoju decu, rodjenu u Americi i Kanadi slali da sa ne bas sjajnim zanjem srpskog (mada na farmaciji i na stomatoligiji kod nas moze i na engleskom da se slusa) da studiraju ovde jer po par godina ne mogu da se upisu na fakultet u Americi. Onda se vrate, pa po tri godne nostrifikuju diplomu i opet im izadje krace i lakse nego da su se mucili da upisu u Americi.
Ako je nekom svejedno, mnogo je bolje nastaviti studiranje u Evropi (znam da cu ja sad pokusati) jer su u nekim zemljama vrlo otvoreni za nase fakultete i prizniju ih. Recimo, cak tri moje drugarice koje su se zaglavile na farmaciju su otisle i nastavile studiranje u Italiji na istoj godini gde su stale i ide im super. Cak ni italijanski jedna nije znala pa je sa 6 meseci intenzivnog ucenja polozila jezik i otisla.
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

...

Ona je pominjala neku pre med kombinaciju, mala plata i mnogo sljake i studije paralelno , ali sansa da zaradi MD diplomu u Americi i nadje posao.

Inace, znam za slucaj matorog doce pedijatra iz San Josea koji je rekao nesto tipa , sto nisam upisao ETF i nema ono lova do krova.
per-SONAAAAAAAAAAAAAA !!!