• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beokon 2005 - OKO ZVEZDE

Started by zakk, 26-10-2005, 01:18:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zakk

U toku su pripreme za novu konvenciju, pod nazivom OKO ZVEZDE. Održaće se 25-27.11.2005. u Domu omladine u Beogradu. Ono što je čini posebnom u odnosu na prethodne je naša namera da održimo manifestaciju nacionalnog karaktera. POZIVAMO SVA DRUŠTVA ČIJA INTERESOVANJA I AKTIVNOSTI SADRŽE ELEMENTE FANTASTIKE DA PRISUSTVUJU I UČESTVUJU.

PROGRAM
under construction

25. novembar:

• otvaranje manifestacije i retrospektivne izložbe BoBa Živkovića.
  • Predstavljanje fototipskog izdanja romana Jedna ugašena zvezda Lazara Komarčića
  • Koktel sa pratećim dešavanjima: Sukob titana (dva pisca. Jedan je u Domu Omladine drugi negde daleko, recimo tipa Južna Afrika. Povezani su linkom i webcamovi se pustaju na video bim. Pišu svaki svoju priču na zadate pojmove. Pojmove zadaju učesnici.)
26. novembar:

• okrugli sto: status fantastike u književnosti i ostalim medijima - učestvuju Ratko R. Radunović (pisac i prevodilac, Podgorica), Dragan R. Filipović (pisac, Užice), Ilija Bakić (kolumnista, pesnik, Vršac), Boban Knežević (izdavač, promoter i pisac, Beograd), Oto Oltvanji (pisac i prevodilac, Subotica), Darko Macan (pisac, strip autor, kolumnista i promoter, Zagreb, Hrvatska), Žiga Leskovček (kolekcionar i promoter Maribor, Slovenija), Goran Skrobonja (izdavač, promoter, scenarista i pisac, Beograd);
  • dr Zoran Živković će kao počasni gost manifestacije odgovoriti na tridesetak najzanimljivijih pitanja koja stignu na naš mail lazarkomarcic@yahoo.com
  • Klub (Crni) Zmaj - turnir u Warhammeru;
  • Radionica stripa Vlade Vesovića;
  • filmski program (eksperimentalni francuski SF filmovi iz šezdesetih, domaći autorski kratki filmovi žanrovske sadržine, ...);
  • gostovanje Šok koridora (osim radova Miroslava Lakobrije koji je poznat ponajviše po maskama i protetičkim efektima u domaćim filmovima, Radivojević i Bekvalac će predstaviti i deset najšokantnijih celuloidnih momenata u istoriji);
  • SF žurka!
27. novembar:

• Predstavljanje kluba Lazar Komarčić. Prikazivanje filma iz Plovdiva sa Eurocona. Istorijat kluba. Predstavljanje Emitora
  • Veliki nagradni kviz
  • Dejan Ognjanović: Putopis iz Providensa. Predstavljanje zbirke HP Lavkrafta, kao i njegovog lika i dela. Multimedijalno predavanje
  • Klub Crni Zmaj - turnir u Warhammeru;
  • Radionica stripa Vlade Vesovića;
  • filmski program
  • Dodela nagrada pobednicima kviza, kao i za najbolju priču sa otvaranja, nagrade Ljubomir Damjanović.
  • Zatvaranje i žurka
Još jednom pozivamo sva društva da prisustvuju i učestvuju u manifestaciji. Verovatno ćemo ubaciti i termin gde bi društva predstavila sebe i svoj rad. Pored toga, svako društvo će dobiti sto/štand odakle će moći da prezentuje svoje aktivnosti tokom cele manifestacije.

Vaša pitanja i predloge možete slati na naš mail (lazarkomarcic@yahoo.com)
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

DušMan

Ovo super zvuci.
Vec se radujem! URRRRAAA!  :lol:
Nekoć si bio punk, sad si Štefan Frank.

Lurd

Program je megabolesno dobar. Zamerke? Jedna jedina: subota je jedno tri hiljada miliona puta zanimljivija i sadržajnija od nedelje.

(Ja sam probao da se snadjem na onom forumu i stvarno nisam uspeo)
My trees...They have withered and died just like me.

Jake Chambers

Bravo ljudi, ovo zvuci fantasticno... e sad, da mi je samo vremena da bar pola toga vidim... o pomoci da ne govorim  :cry:
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

angel011

Quote from: "Lurd"Program je megabolesno dobar. Zamerke? Jedna jedina: subota je jedno tri hiljada miliona puta zanimljivija i sadržajnija od nedelje.

(Ja sam probao da se snadjem na onom forumu i stvarno nisam uspeo)

subota je najbolji dan za izlaske
We're all mad here.

Boban

Subotom u Beogradu izlaze dođoši i seljaci.
Najbolja događanja u gradu su ponedeljak-četvrtak uveče i nedelja posle ponoći...
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

Mixitron M. Storm

@Boban

</flame> @#%&^@#$#@ !!!!! :x

@Lurd> promeni stil foruma, onaj default je totalna halucinacija. U drugoj varijanti poprilično liči na ovaj.

Aleksandar_B_Ned

Програм лепо и добро изгледа. Све похвале организаторима, за то. Видим, предвиђена је трибина о статусу фантастике у медијима; али, ја се јављам да учествујем, ако постоји интересовање, на једној трибини, у оквиру таквог Беокона, која би се звала, рецимо, "Академски статус фантастике у Србији и екс-Ју републикама". Дакле, са сличном али ипак не истом темом. Претпостављам да би колега Огњановић могао говорити о академској прихваћености хорора, ја бих наравно говорио о жанру којим се бавим и који предајем (а то је СФ), а било би одлично ако би неко из других екс-Ју република (па рецимо тај исти Дарко Мацан, или, можда МаФ? ало, МаФ-е?) јавио шта се тамо дешава или бар потврдио да се ништа не дешава. Хм, надам се да не би био одбијен ни евентуални гост из Грчке?

Било је на овом форуму и недавно, и раније говора о (не)прихваћености ових жанрова на универзитету, па, претпостављам да би ова додатна трибина могла бити интересантна. Али она ранија жалба, "Чак нас ни не пуштају на терен..." (мислило се на универзитетске професоре) сада више, у светлу

http://www.geocities.com/srpsko_dnf3/slike_za_korisnike_i_sve_ostal/Kragujevac-SF-nastava-2005-crno-beli-sken-skraceni.jpg

није сасвим, није баш сто посто тачна.

Има још неких који би на таквој беоконској дискусионој трибини могли говорити... али би могли и одбити позив. Хајде да не прејудицирам ко би одбио; у овом случају, nomina sunt odiosa. Али, ево, ако ће бити те трибине, на једног добровољца, који предаје СФ на једном факултету, можете рачунати.

mcn

> Darko Macan (pisac, strip autor, kolumnista i promoter, Zagreb, Hrvatska)

A?

mcn

Mica Milovanovic

Macane, samo dovoljno dugo pratiš dešavanja na ovom forumu i svašta ćeš naučiti...  Čak i o sebi... Nama se to stalno dešava...
Mica

zakk

Izvinjavam se, postovao sam planirani, ali ne i potvrđeni program (čin poznat i kao istrčavanje pred rudu)
Gospodinu Darku Macanu posebno želim da se izvinim zbog eventualnih neugodnosti. I njemu i ostalim učesnicima će uskoro biti uručeni formalni pozivi.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Lurd

Quote from: "zakk"Gospodinu Darku Macanu

Ua poltron!

Pavle

Ok, svi su videli program, a pogledajte i detaljniju verziju sa satnicom na forumu lazarkomarcic.
Ajmo sad zapljuvavanje. Sta ko moze konkretno da doprinese i uradi?
Uglavnom znamo ko sve ovo radi, ali posto mnoge ljude i clanove kluba vidjam samo po forumima, ko je jos raspolozen da se ukljuci na bilo koji nacin?
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Jake Chambers

Ja bih rado pomogao, ali morao bih to nekako da uklopim u dva posla koja su 365/12. A smene za oba znam tek deset dana unapred.

zakk

ljudi iz doma omladine su ubacili neki koncert u naš termin u subotu, 24. nov, što bi značilo da klub i pogon moramo da ispraznimo oko 19.00. to nam nikako ne leži i rastura nam celu subotu. na kraju smo, posle dužeg mozganja i većanja, rešili da pomerimo sve.
novi termin je 13-15. januar 2006.

Ghoul

нисте довољно мозгали!

не знам колико вам је познато, али тзв. српска нова година је 14.01.

мислим да овај термин апсолутно не ваља, драстично ће да смањи посету, и треба га сместа променити.

што се мене тиче, дан ко и сваки други, али МНОГИ срби неће тако да размишљају, а НАРОЧИТО они неиницирани, које тек треба да навучете у Лазу!

тхинк агаин!
https://ljudska_splacina.com/

Morticia

Quote from: "Ghoul"мислим да овај термин апсолутно не ваља, драстично ће да смањи посету, и треба га сместа променити.

што се мене тиче, дан ко и сваки други, али МНОГИ срби неће тако да размишљају, а НАРОЧИТО они неиницирани, које тек треба да навучете у Лазу!

тхинк агаин!
Slazem se sa Ghoulom u potpunosti.
Ni meni taj dan ne znaci nista specijalno, al' vecini je to bitnije nego regularna Nova. Da ne pominjem tek opijanja koja se tada desavaju i prepricavaju do kraja meseca.
Ako ostanete*ostanemo pri ovom datumu automatski gubimo barem polovinu "neiniciranih" ljudi.

Da li su jos neki datumi ponudjeni? I da li je ovo vasa konacna odluka?
You're dead, son. Get yourself buried.

zakk

zakk

a uostalom, kad opet da nađem petak trinaesti za otvaranje.  :!:

Ghoul

неозбиљно.

мислим да ово није за зезање.

у ОВОМ термину НЕ МОЖЕТЕ да остварите максималан учинак коме, ВАЉДА, тежите.
ваљда није поента да се ово одради макар како, па и пред публиком од 6 мамурних пролазника...

сем тога, зар није била нека клаузула да ОНЕ ПАРЕ од Града треба да се потроше у ОВОЈ години?

zakk

Nije zezanje. Ovim smo rešili jedan veliki problem, pa sam bio :!:, a ti me odma' spuštaš.

Do pomeranja termina je došlo usled konflikta termina, naime, Dom Omladine nas je naknadno obavestio o koncertu koji treba da se održi u subotu, 26. novembra. To znači da bismo izgubili i klub i Pogon tog dana, što nismo mogli da kompenzujemo.
Jedino je ostalo da pomerimo termin. Kolko je ovo srećan izbor, ne znam, al ovo je jedan od retkih potpuno slobodnih vikenda u njihovom programu (frka je velika jer im uzimamo sve tri glavne sale. to im niko nije radio). Mislim da je srpska nova čak plus, možemo da napravimo doček/žurku/maskenbal. Neće valjda svi biti satrti, a i da budu, ionako je većina programa posle 13.00.
Što se tiče odrađivanja, tu te ne shvatam, sa više vremena možemo samo BOLJE da ga organizujemo i izreklamiramo.
I nema klauzule.

Boban

Posto ce svi praviti docek Srpske Nove godine, onda ce nasa ponuda biti ekskluzivna i jedinstvena. Ima ljudi da placaju da se sklone od opste halabuke i gungule...
Znate li da su u Nemackoj na posebnoj ceni kafane u kojima nema TV prenosa utakmica za vreme svetskog prvenstva.

sandman

Na stranu sto ce biti glupo zbog smanjene posecenosti, garant ima da vam 15 dana pred sam BEOCON dodje neko iz uprave DO i objasni da ne moz ni tad jer ce neko u jednoj od tih sala da organizuje nekakav koncert za srpsku novu.

I tako cete da zakazujete i otkazujete do iduce nove...

zakk

pit'o sam triput da l' su sigurni. kažu jesu. a doček ćemo mi da napravimo.

Lurd

Ne znam je l' možemo da pravimo doček. Mislim, stvarno ne znam, jer ne znam kakvi su zakoni. Da li smo dobili pare za konvenciju i spada li pod to noćno opijanje.

Bilo bi dobro da postoji neka mogućnost da se izvuče neki potpis iz DOB-a, da bi se sprečila iznenadjenja.

Draza

Quote from: "sandman"Na stranu sto ce biti glupo zbog smanjene posecenosti, garant ima da vam 15 dana pred sam BEOCON dodje neko iz uprave DO i objasni da ne moz ni tad jer ce neko u jednoj od tih sala da organizuje nekakav koncert za srpsku novu.

I tako cete da zakazujete i otkazujete do iduce nove...

Bojim se da će scenario biti upravo takav.  :(
Prokletstvo Beokona...

zakk

Quote from: "Lurd"Ne znam je l' možemo da pravimo doček. Mislim, stvarno ne znam, jer ne znam kakvi su zakoni. Da li smo dobili pare za konvenciju i spada li pod to noćno opijanje.
o da. tzv kulturna manifestacija :!:
Quote from: "Lurd"Bilo bi dobro da postoji neka mogućnost da se izvuče neki potpis iz DOB-a, da bi se sprečila iznenadjenja.
pametan savet. videćemo na sledećem sastanku s njima.

Izitpajn

Hehe, ja već neko vrijeme nagovaram ovdašnju ekipu da napravi neku konvenciju na Novu godinu, onu nominalnu, kalendarsku, da ne kažem katol... al nikako da uspijem. Ne znam jel to nešto govori. A vodio sam se mišlju da, ako Englezi mogu na Uskrs, onda valjda i nije toliki problem napravit konvenciju na neki drugi praznik. Pogotovo što je to vrijeme kad ljudi po defaultu nekamo izlaze, pa kad već nekamo idu, onda zašto ne bi na SF.

Doduše, ne znam kakav je običaj kod vas što se tiče tog praznika. Al bogami bi mi fino leglo da okolo pričam ekipi da idem u Beograd na doček Srpske Nove godine  :D

Nego, s obzirom na iskustvo s hrvatskoh konvencija, preporučam da najozbiljnije razmislite o najozbiljnijoj restrikciji alkohola (ne nužno prohibiciji, ali o vrlo, vrlo striktnoj kontroli). Da, znam što se time gubi, ali vjerujte mi, stvar može izazvati puno problema i živciranja.

Što se tiče šanka, ne znam kakvi su kod vas propisi. Kod nas službeno ne smijemo imati cjenik jer je to onda službena ugostiteljska ponuda što podrazumijeva dozvolu, porez, certificirani sanitarni čvor i slično. Zato smo stvar riješili šankom na kojemu dobiješ čašu ili konzervu i zauzvrat daš "dobrovoljni prilog". Caka je u tome što te, ako si škrt, šankerica ružno pogleda. Ako mislite da ovo ne funkcionira, niste upoznali sferakonske šankerice :lol: (Ne, nije riječ o Brunhildama, čak naprotiv. Riječ je o ženama s karakterom :lol:)

Varijacija na temu je da stavite "cjenik" ovog tipa:
mineralna - d4
Cola, Fanta, Sprite - d6
Ožujsko konzerva - d10
Stella, Heineken konzerva - d12
pa onda imate i dodatni zabavni element.

Boban

E, kad zrelo razmislim, stvarno ste gomila nesposonjakobica koje svako šutira kako mu odgovara.
Blamaža.

angel011

Quote from: "Izitpajn"
Ožujsko konzerva - d10

Karlovačko je bolje  :lol:
We're all mad here.

Izitpajn

Nisam neki stručnjak, ali kažu da Karlovačko previše varira, da zna bit dobrih, ali i jako loših dana, a da je Ožujsko onak', okej, nije nenadmašno, ali nikad nije loše.

Ja preferiram vrlo zaslađeni čaj s dodacima :!:

Boban

U vreme kada sam ja pokušavao da služim vojsku, tutkali su nam ožujsko pivo kao jedini izbor pa mi je valjda od tada ostao uslovni refleks da ga ne volim ni videti.
Ista stvar je i s Jelen pivom, koje je u neko vreme pre 30 godina bilo najniža vrsta piva na ex-Yu tržištu

Weifert je zakon.

Izitpajn

Nego, što se prostora tiče, pošto očito nitko ne bi bio iznendađen da se stvar opet otkaže zbog nekog drugog događanja u isto vrijeme na istom mjestu, jel mora to bit baš u tom Domu omladine? Znam da se Sferakon dosta seljakao, moj prvi je bio zadnji u jednom skučenom centru za kulturu na (recimo) užoj periferiji, nakon toga je bio u Studentskom centru (malo čudan raspored zgrada i prostorija za SF konvenciju), a svi nakon toga na jednom fakultetu koji smo najprije dobili preko veze (valjda, ne znam detalje), a onda je uprava skužila da im je okej imat takvu manifestaciju i primili nas za stalno. Uvjeti su daleko od idealnih, ali i daleko od loših.

Onda, RiKon se održavao najprije na fakultetu, onda u Domu željezničara, onda u Centru za odgoj retardiranih (ili tako nešto), zadnji Essekon je održan u prostorijama Liberalne stranke u Osijeku (tri sobe i WC bez struje taok da su palili svijeće i lampaše), a prije toga je bio u nekom starom napuš(t)enom kinu, a prije toga je bio negdje drugdje... Jedina hrvatska konvencija koja se održava u idealnom prostoru je Istrakon, ali to je mali grad (Pazin), svi se poznaju i malo je lakše dobiti prostor.

Što se ne razletite malo po gradu i raspitate? Ima vas koji radite po fakultetima (ako sam dobro shvatio), što njih ne pitate za prostor preko vikenda? Naravno, trebate prići zrelo, ozbiljno, s kravatom i metlom u guzici da gospoda akademici ne bi pomislili da ste neki šarlatani, ali malo ulizivanja je potrebno da se organizira bilo što. Ili valjda imate neki općinski dom kulture (ili centar za kulturu ili kako se već službeno zove) koji nije na toliko ekskluzivnoj lokaciji, ali su možda baš zato malo susretljiviji? Uzmite telefonski imenik, ne znam koliko Beograd ima općina, ali većina njih MORA imati neku takvu zgradu, pa telefonirajte: "Dobar dan, tražim informacije o mogućnosti organiziranja kulturne manifestacije u vašim prostorijama, s kim bih mogao razgovarati o tome?" Možda da ne kažete "SF konvencija" jer civilima to neće biti baš kristalno jasno, nego "festival" ili "dani naučne fantastike" ili opisno: "predavanja i izložbe" ili tako nešto.

Eto, my two cents.

Izitpajn

Evo, dežuram na poslu, ništa se ne događa pa imam vremena srat po internetu. Što se tiče programa, mogli bi, brate, malo više otić u širinu. Po stavkama koje sam vidio, čini mi se da ste taman pokrili teme o kojima raspravljate na ovom forumu i - točka. Recimo, na Sferakonu su neki ljudi rekli da bi htjeli više popularnoznanstvenih predavanja što nam kao uopće nije palo na pamet jer smo mislili da su ljudi prezasićeni time. No, pokazalo se da oni s kojima se ne družimo svaki tjedan imaju malo drugačije interese od nas nekolicine SFeraša koji organiziraju konvenciju. Onda malo stvari iz povijesti, hvala bogu, ima stvari iz mitologije i narodnih epova koje se mogu povezati s fantasyjem, pa da netko napravi predavanje o tome. Onda, kako privući klince: svi mi znamo da su Star Wars i Star Trek teška komercijala, ali klinci koji u tome uživaju će jednog dana odrasti i tražiti nešto više; ako im sada kažete da postoji nešto više, možda se za koju godinu i sjete toga. Naravno, najprije ih treba privući na konvenciju, a privući ćete ih i ponekim predavanjem vezanim uz Star Trek. Malo širine, ljudi moji!

Armagedda

Predlozi za Beocon:
- štand sa izdanjima domaćih autora, sa potpisivanjem knjiga (Boban Knežević - poseban akcenat na Crni Cvet i njegovo ino izdanje, Zoran Živković, DRF, Radmilo Anđelković, Ognjanović, RRR, Oto Oltvanji, Goran Skrobonja...) Premda, ne znam koliko bi bilo ljudi zainteresovanih za potpise...
- bilo bi dobro da uz radionicu stripa poznati strip crtači in vivo pokažu svoje umeće pred posetiocima
-  16:00 Mala sala. Predstavljanje kluba Lazar Komarčić. Prikazivanje filma iz Plovdiva sa Eurocona. Istorijat kluba. Predstavljanje Emitora - dodatak: spika o književnoj radionici, kako sve funkcioniše, koje pisce je iznedrila (Marko Pišev?), njihovi počeci, konkurs Znak Sagite;
-  Nakon kviza dodela nagrade Ljubomir Damjanović i ostalih nagrada. - pored priče o dodeli nagrada Lazar Komarčić, da se prikaže klip sa skorašnje dodele (postoji li duža verzija od one koja je puštana na televiziji?);

Što se tiče pomeranja termina za Srpsku Novu - :( . Pored toga što će znatno manji broj ljudi doći, ne znam kako stoji situacija sa ljudima koji treba da učestvuju u programu. Može se desiti da mnogi od njih neće moći. Veliki broj ljudi će se nećkati oko odlaska na beocon, oni koji treba da budu inicirani. Samim tim što je konvencija  u tom terminu, sumnjam da će doći (sve u duhu - ma, biće ih još. ima vremena).
Pretty Lisa took an axe
Gave her captor forty whacks
When she saw what she had done
She gave his partner... forty-one

Ghoul

Pajn in di as i armadeda su dali konstruktivne predloge, i ja se uglavnom slažem: nadam se da će ih powers that may be razmotriti s dužnom i treznom pažnjom.

Izitpajn

Quote from: "goul"Pajn in di as
Aj nevr hed a pajn in maj as, bat aj imedžn puling it aut mast hrt lajk hel.

Ghoul

Quote from: "Izitpajn"
Quote from: "goul"Pajn in di as
Aj nevr hed a pajn in maj as, bat aj imedžn puling it aut mast hrt lajk hel.
Jur srbian iz impruving: vir slouli bat šurli konverting ju, pajn!
Inader viktim ov d sagita melting pot sindroum.
Vejt til ju kam to Belgrejd! Aj min Bioukoun.

Jake Chambers

End ju rili tink enibadi is intrested in jor otograf? Or enibadis?
Aj min eskept as hu nou ju olredi.

Izitpajn

QuoteJur srbian iz impruving: vir slouli bat šurli konverting ju, pajn!
Sins ven iz dis srbian, ju junitarist plonker? Iz dis anadr manifestejšn of that "Spik bre serbian sou dat d houl vrld ken andrstend ju"? Bisajds, aj ken not bi konvrtd, ajm inkonvrtbl simpli bikoz maj velju dazn't depend on loukl karensiz. Aj em mi, oridžinl end junik.

End Džejk, vat d hell are ju toking abaut? Vat otogram? Hu nouz hu olredi? End hu iz d nju lidr of Čajna?

Mica Milovanovic

Mica

Armagedda

Quote from: "Ghoul"armadeda

Bez starca nema udarca.  :)
Pretty Lisa took an axe

Armagedda

Pretty Lisa took an axe

Jake Chambers

Izitpajn, aj vos toking abaut Armagedas propozal of rajtrs giving otografs on det konvensn. End hi menshnd aur Ghouliver hir. End Ghouliver sed it vos a gud ajdia. End aj askd him hu hi tinks is intrested in his otograf eksept sam fuls lajk as hir hu nou him olredi.
End jes, hu is d lidr of Cajna. Not sosidz. D pipls ripablik.
Jebo nas Vuk.

Izitpajn

A, sori, lajk ol gud narcisists aj tot det d vrld is spining araund mi and det ju vr riplajing tu mi. Az for Čajna, aj tink det Gavrilovićka iz stil d best, dis opinijon of majn not heving eniting tu du vit d fekt det it kamz from maj houmtaun. Az for biing fakt baj mr. Vulf, aj tink det aj'l pas dis tajm, tenkju, aj dont nou abaut ju, bat malo je predlakav za moj ukus.

End mejbi dis vud bi a gud tajm for as tu stop oftopiking end liiiiiv dis topik for d diskašn abaut d konvenšn.

Morticia

You're dead, son. Get yourself buried.

Ghoul

Dakle, je li ostao onaj termin za srpsku NG ?
Zacementiran?
To je to?
Definitivno?

PTY

Quote from: "zakk"
  • Koktel sa pratećim dešavanjima: Sukob titana (dva pisca. Jedan je u Domu Omladine drugi negde daleko, recimo tipa Južna Afrika. Povezani su linkom i webcamovi se pustaju na video bim. Pišu svaki svoju priču na zadate pojmove. Pojmove zadaju učesnici.)
Bez namere da trolujem ili, sačuvaj bože, ikome solim ganglije ali:

Do Libeat su doprle glasine kako ova (nesrećno izabrana i sasvim proizvoljna) insinuacija drži na odstojanju kojekakav peštać rad da bude big fiš u već spomenutoj tegli za kisele krastavce. Libeat stoga smatra kako bi jedan brižljivo sročen demanti imao krajnje blagotvoran učinak na vaše hvale vredne ogranizacione napore.

Uzdravlje, sve najbolje i tako već to...

Ghoul

Quote from: "libeat"... glasine ...  insinuacije ... kiseli krastavci...

so what else is new?

PTY

Neshvatljivo mi je kako to da čovek tvojih sklonosti još uvek nije našao đavola, ali, daj da te odmah ovde obradujem – na dobrom si putu.