• Welcome to ZNAK SAGITE — više od fantastike — edicija, časopis, knjižara....

Beokon 2005 - OKO ZVEZDE

Started by zakk, 26-10-2005, 01:18:00

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Boban

Našao ga je, ali je Đavo onda uzvratio: "Pih..." i otišao da se baci sa litice.
Put ćemo naći ili ćemo ga napraviti.

varvarin

U, je...  Pa ovo je već motiv za priču!

Mica Milovanovic

Ovaj novi termin vam je krajnje nezgodan. Upada u raspust i zimovanja. Ima li tu nekih šansi da se pomeri?
Mica

taurus-jor

Moze i ne mora da bude nezgodan. Ja, na primer, bas mislim da se cinjenica godisnjih odmora moze fino iskoristiti. Doduse, ne znam za zaposlene i one sa decom, ali studentarija ce u to vreme biti u Beogradu, zbog januarskog ispitnog roka. A tu je i Srpska nova godina. Zurka. Feshta. Provedite se sa nama.
Teško je jesti govna a nemati iluzije.

http://godineumagli.blogspot.com

Nyarlathotep

uvek su me smarale isforsirane zurke za srpsku novu godinu, kad se ljudi jos oporavljaju od 01. jan...
ali, ove godine ce 100% biti super zezanje.  
sf/h/f zurka... mora se to dobro organizovati. :!:
Da nema vetra, pauci bi nebo premrezili.

Boban

Ja definitivno neću biti na licu mesta niti u blizini od 3. do 15. januara, pa praktično ne računajte na mene ni u kakvoj varijanti.
Baš trulo...
Nestvarno glup datum za konvenciju.

Ghoul

Quote from: "Boban"Nestvarno glup datum za konvenciju.

to i ja govorim od prvog sekunda kada sam video tu najavu, i mislim to i dalje - ali kako izgleda, organizatori su i dalje ubedjeni da je genijalna ideja da se to desi bas TADA, pred 6 ili 7 mamurnih posetilaca..

alo, IMA LI IKAKVE NADE DA SE BEOKON POMERI BAR 7 DANA KASNIJE U ODNOSU NA 13-TI?
https://ljudska_splacina.com/

Mica Milovanovic

Ja bih morao da se složim sa prethodnim diskutantima...
ako to ikoga zanima... U svakom slučaju, ni mene neće tada biti u Beogradu...
Mica

Aleksandar_B_Ned

Молим Варварина да својим ауторитетом (мачем? бојном кацигом?) коначно потврди или оспори ТЕРМИН за Беокон. Велики број људи је заинтересован да учествује или присуствује, па, није ОК да свима њима говоримо "биће то отприлике, можда, викенд око Српске нове године, 13-15. јануар, мада су многи још увек против . . . а ко зна, можда се одложи заааа . . . фебруар?" итд.

Понављам, људи се јављају са фантазија добрим новим предавањима, извештајима о путовањима у вези са СФ, или напросто желе да присуствују, итд, само, кажите конкретно и тотал-дефинитииииивно дане. Кд ћ буде?

С поштовањем,
дрАБН

Ghoul

Ovoliko ćutanje na ovom topiku (od strane 'nadležnih' za temu), ovoliko neodgovaranje na brojna vrlo razumna pitanja i primedbe – u spoju sa TOTALNIM MRTVILOM na forumu 'Laze' – meni UOPŠTE ne deluju obećavajuće.

Zovite me 'žalosnom sovom' ako hoćete, ali... meni ovo 'Oko zvezde' deluje nekako razroko, falično, možda i ćoravo?

zakk

osim ako vi znate nešto što ja ne znam, beokon će se održati 13-15 januara.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

smrklja

Posle jučerašnjeg razgovora sa Jorom reših da postavim par dobronamernih pitanja,predloga u vezi sa Beokonom.
1.Ukoliko se program nije promenio da li ste razgovarali sa svim budućim učesnicima Beokona i da li su vam oni potvrdili dolazak(Boban i Mića su već rekli da nisu u to vreme u Beogradu).
2.Pošto srpska nova godina pada u petak na otvaranje Beokona moraćete da program prilagodite tome.
3.Zašto u program niste uvrstili ABN-a.Mislim da ma koliko se on nama ne dopada ili nas nervira zaslužuje da održi predavanje ne samo na konto ranijih zasluga za klub i emitor već zato što je
izgurao jednu veoma zanimljivu stvar na akademskom nivou.
4.Šta bi sa specijalnim emitorom i fototipskim izdanjem jedne ugašene zvezde.
5.Da li ste prikupili sve filmove i prebacili ih na odgovarajući medij.
6.Gde je reklama za Beokon,trebali bi da budete medijski mnogo aktivniji jer mislim da petak može biti uspešan i jako dobro propraćen u medijima,što ne odštampate neke plakate.
5.Ako pravite žurku u petak kako ćete regulisti ulaz,piće,muziku.
6.Par predloga ako imate rupu u programu,predavanje na temu filma(okupite gula,kunca,jora,miloša,kripla,džindžera pa nek razglabaju o čemu god hoćete u svakom slučaju biće zanimljivo videti ih na gomili),slično predavanje na temu stripa okupite 5,6 ljudi pa nek diskutuju imate povod(izlazak svih ovih stripava za beli put),predavenje na temu kompjuterskih igara.
7.Ukoliko crni zmaj organizuje turnir u worhameru bilo bi dobro da se još organizuje turnir u nekoj kartičnoj igri(okupiće se više ljudi).Takođe mogli biste da predstavite i dve igre izašle na našem jeziku baš čelik i izvori magije(ova druga je kartična igra bazirana na slovenskoj mitologiji i izašla je pre par dana).
8.Da li ste kontaktirali izdavače u vezi sa novim terminom.
9.Jeste li pitali sve ljude u klubu na koji način bi oni mogli da doprinesu Beokonu.
Ovo sve je napisano u najboljoj nameri i nadam se da nećete biti ljuti kad ovo pročitate.U krajnjem slučaju uvek možemo da pozovemo brata hrvata izija da nam on organizuje Beokon.

varvarin

Neke stvari su se desile, neki ljudi su sprečeni, nešto smo menjali, ali...
Čast nam je da potvrdimo:

BEOKON  ĆE SE ODRŽATI !!!

Održaće se od 13. do 15. januara 2006. I pored najbolje volje nismo mogli da dobijemo druge termine, osim da sve odložimo za februar. Ako smatrate da je termin loš - zamerke idu predsedniku na dušu.
Možemo da ponudimo zanimljiv program - ali, taj program ističemo sutra!

taurus-jor

Svaka pomoć i sugestija je dobrodošla. I hvala svima koji su se, zabrinuti, javljali na ovaj topik, jer to znači da postoji želja da se konvencija održi. I ona će biti održana - bez obzira na okolnosti.

Jake Chambers

Ja vas samo molim da se program danas i okači, pošto ima ljudi (učesnika) koji ga hitno žele videti. Hvala.
Dopisi iz Diznilenda - Ponovo radi blog!

zakk

ovako, imate nešto modifikovan program i okvirnu satnicu ovde
e sad, nakon što sam to dodao stiglo mi je obaveštenje da nam je ponuđeno još predavanja (hvala ABNu, btw). u ponedeljak ćemo se dogovoriti oko toga.

smrki
1. sređenu // u toku
2. da :)
3. naravno. od početka smo računali na njega.
4. s ovim sam malo u frci, al biće
5. u toku. hehej, imamo GOMILU mladih autora i njihovih filmova. malo sam down jer nema puno SF-a :(
6. zelić uskoro kreće da obilazi televizije i čuda, plakati će da budu, al iskreno, najviše očekujem od foruma (množina)
:) 5.1  piće i ulaz su problem. moramo da se vidimo sa domom omladine oko toga. i obezbedjenja.
6.1 treba da se doda još predavanje o petku trinaestom, to će joca i miloš i valjda djordje, nisam siguran.
7. to smo ostavili zmaju na slobodu. nije problem da im se kaže da nabiflaju program.
8. ne znam
9. ne svakoga lično i ponaosob. aman.
Why shouldn't things be largely absurd, futile, and transitory? They are so, and we are so, and they and we go very well together.

Ghoul

ne sviđa mi se ideja da neki programi idu uporedo, tj da se preklapaju – a to posebno ne bi bilo fer prema autorima domaćih kratkih filmova, koji bi trebalo da budu prave *zvezde* manifestacije, umesto što se guraju kao nekakva 'dopuna' ili alternativa neznamčemu.

dakle, NIKAKO ne bi trebalo da se njihovi filmovi puštaju paralelno sa nečijim predavanjem (kao 'rezerva' za slučaj da je predavanje dosadno), već – naprotiv- treba da bude GLAVNI događaj, da se oni pozovu u goste, da se pozdrave lično, da se s njima napravi duži i ozbiljniji razgovor o uslovima domaće low budget produkcije itd.

ne dozvolite da pisana reč, pisci, kritičari i teoretičari 'pojedu' filmadžije – one koji usred ovih neuslova, bez ikakvog šićardžijstva, iz čiste ljubavi i fanatizma, prave neke vrlo zanimljive filmove!!!

zakk

WARLOCK

Slazem se sa Ghoulom.
Videcemo da pozovemo gosta Dejana Zecevica
da pustimo njegov studentski "nekrofilm",pusticemo  par filma Mladena Djordjevica" zivi mrtvaci" i "Glad" naravno bi voleli da nam gostuju..Kadi bi oni mogli predstaviti radove mladih autora..

Zakk! imamo par sf-a :lol:

Ghoul

Quote from: "zakk"nikad zadovoljan

Bolje tako, nego 'uvek zadovoljan', 'svime zadovoljan', 'samo-nek-se-nešto-radi, makar-kako zadovoljan', 'može-i-gore-od-ovoga zadovoljan', 'aj-da-ga-odradimo-dobro, a drugi-put-nek-bude-odlično zadovoljan' itsl.

Lurd

Quote from: "zakk"nikad zadovoljan

Velko slovo? Tačka? C, c, c...

Elem, koliko pomagača mogu da imam za pripremu kviza i koliko audio-vizuelnih pomagala može da se obezbedi? Čist SF kviz, or svega kao i dosad? Više književnost, manje igara? Više fandoma?

Pošto Mića, stari luzer, sigurno neće da se takmiči, je l' može da ga uhapsim za pripremu pitanja iz SFRJ fandoma?

Koliko smem zakka da maltretiram nevezano za kviz, klub i ostalo? Šta da ponudimo Ghoulu da pristane da izvede striptiz za pobednika kviza?
My trees...They have withered and died just like me.

Ghoul

Quote from: "Lurd"Šta da ponudimo Ghoulu da pristane da izvede striptiz za pobednika kviza?

svašta - kako da igram striptiz samom sebi?

prošli put sam se šalio, ali ovog puta dolazim da pobedim! 8)

Milosh

Quote from: "Ghoul"ne sviđa mi se ideja da neki programi idu uporedo, tj da se preklapaju – a to posebno ne bi bilo fer prema autorima domaćih kratkih filmova, koji bi trebalo da budu prave *zvezde* manifestacije, umesto što se guraju kao nekakva 'dopuna' ili alternativa neznamčemu.

dakle, NIKAKO ne bi trebalo da se njihovi filmovi puštaju paralelno sa nečijim predavanjem (kao 'rezerva' za slučaj da je predavanje dosadno), već – naprotiv- treba da bude GLAVNI događaj, da se oni pozovu u goste, da se pozdrave lično, da se s njima napravi duži i ozbiljniji razgovor o uslovima domaće low budget produkcije itd.

ne dozvolite da pisana reč, pisci, kritičari i teoretičari 'pojedu' filmadžije – one koji usred ovih neuslova, bez ikakvog šićardžijstva, iz čiste ljubavi i fanatizma, prave neke vrlo zanimljive filmove!!!

slazem se
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

Lurd

Quote from: "Milosh"slazem se

I ja, ali
Quote from: "Drmr. Lard ass salami"Velko slovo? Tačka? C, c, c...

Milosh

Quote from: "Drmr. Lard ass salami"Velko slovo? Tačka? C, c, c...

I s tim se slazem.  :arrow:
"Ernest Hemingway once wrote: "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part."

http://milosh.mojblog.rs/

zakk

Quote from: "Lurd"Elem, koliko pomagača mogu da imam za pripremu kviza i koliko audio-vizuelnih pomagala može da se obezbedi? Čist SF kviz, or svega kao i dosad? Više književnost, manje igara? Više fandoma?
ti praviš koncept kviza i pitanja. onda sam odlučuj.

Quote from: "Lurd"Pošto Mića, stari luzer, sigurno neće da se takmiči, je l' može da ga uhapsim za pripremu pitanja iz SFRJ fandoma?
mića neće ni biti tu, pa ga hvataj dok je tu

Quote from: "Lurd"Koliko smem zakka da maltretiram nevezano za kviz, klub i ostalo?
mnogo

Boban

pošto glavna atrakcija beokona neće biti prisutna (izitpajn) mislim da cela manifestacija gubi smisao i da svakako treba naći novi termin.

zakk

pomerili smo beokon za 20-22 januar.
ozbiljno.
dob je bez para, a pojavili se neki s kešom kojima su pasovali naši termini. a i bilo je neke zbrke.
e sad, ovo je zezanje s relativno bliskim planovima, tako da vas sve molim da izobaveštavate dalje.

Boban

Misliš da će taj termin odgovarati Iziju?

taurus-jor

Misliš da će taj termin odgovarati Mići?

Mica Milovanovic

Što se mene tiče, promena termina ništa ne menja, nažalost - nisam u Beogradu u to vreme... Ako nešto mogu da pomognem lurdu, ja sam u Beogradu do 13. januara, a posle nisam do 25.

Ajde, razmislite još jednom da se sve ovo pomeri za neki početak aprila, na primer...  Ovakva manifestacija ipak zahteva dužu organizaciju...
Mica

Jake Chambers

Mislis da ce nekima od ucesnika odgovarati stalno menjanje termina?

Ghoul

meni bolje odgovara pomeranje, pošto mi tog dana počinje raspust – a i cijenim da je pogodniji za običan svet, izuzev one koji tih dana imadu ispite...
samo još kad bi IKO mogao da garantuje da će i ovaj novi datum ostati fixiran...
:roll:

Jake Chambers

Quote from: "Ghoul":roll:

Aham.  8) Mada, ne treba kriviti ljude koji se TRUDE oko svega.

Ghoul

ne krivim ja njih, već dom prevrtljivih omladinki, jake.  8)

Jake Chambers

Ma sve to treba na astal i hebati  8)

blasphemer

Molim upucene da me upute – pocinje li BEOKON 13. ili ne?Hvala.
"Do what thou wilt shall be the whole of the Law." AL:I,40

Ghoul

Quote from: "blasphemer"Molim upucene da me upute – pocinje li BEOKON 13. ili ne?Hvala.

imajući u vidu ažurnost nadležnih, neka mi ne zamere što ću ti jakazati: poslednji put kad se o tome pričalo, govorilo se o 20. JANUARAU KAO DATUMU – ali ću biti ZABEZEKNUT ako se to tada desi.
ukratko, 13. sigurno neće, a za na dalje... možda ti neko i kaže ko zna više...
:(

Lurd

Pa sve piše BAŠ na ovoj temi, samo je trebalo da se pročita nekoliko poslednjih postova.

A da je marketing zakazao, jeste, ali o tome posle Beokona.

Pavle

Beokon se, kao sto malo ranije i pise, odrzava 20-22 januara u Domu Omladine. Trenutno smo u pregovorima oko cene manifestacije, doslo je do raznoraznih izmena, pa je moguce da cemo se tesko skrpiti sa lovom.
Nije zalba, samo konstatacija. Od sutra krece potraga za sponzorima. Ako iko ima neku iole sigurnu opciju neka javi, ali posto svi koji radimo Beokon sada radimo i poslove (ej de su divni studentski dani) jako bi znacilo da se jos neko iscima za takve stvari.
Dakle, ako vas sef, poznanik, prijatelj drzi firmu ili ima nekog interesa u svemu ovome, znacilo bi da se pita, da li bio raspolozen da podrzi ovakvu jednu manifestaciju. Naravno, sve firme koje ucestvuju kao sponzori ce biti sa svojim logoima predstavljene na svim propagandnim materijalima, posterima, flajerima, navedene u programu i usmeno na otvaranju i zatvaranju manifestacije.
Ovo jeste u zadnji minut, ali ponavljam, doslo je do velikog zaokreta po pitanju cene kod Doma Omladine, i sada moramo da igramo kako kazu, predaleko smo otisli da bi se opet vracali.
Jos vaznije, ako ne mogu da daju pare, a znam da je to i u principu najteze, sve vrste kompenzacija su dobrodosle. Trebaju nam: video-bimovi, stampa plakata i flajera, stampa za Emitor, ozvucenje, tehnicari i slicno. Ako neko to ima, odlicno.

Konacna opcija je pretpostavljate, krpljenje od samog clanstva, 30 ljudi po 10 evra bi verovatno bilo dovoljno tj. knap. To je poslednja opcija, i za to bih naravno morao da trazim i od Doma Omladine da se strpe za lovu, a posto oni sve iznajmljuju a sami nemaju para... Pretpostavljate da bi to tesko islo. Ali, postoji i ta opcija.

Ljudi, dajte entuzijama, jebig, drkaju, nema niko od nas iskustva u ovome, ali mislim da mozemo to da uradimo ako svi budemo slozni i pre svega aktivni. Ne ustrucavajte se da zovete mene, Jocu, Zarka za sve i jos manje se ustrucavajte da uradite nesto dobro na svoju ruku. Parametri su postavljeni, aj si na posao!
Sam Lowry: Yes... No... I don't know. I don't know what I want.

Nyarlathotep

Mala ispravka brate Lowry  :) - tehnicari nam ne trebaju. Dom Omladine nas uslovljava da tehnicari iz Velike sale budu njihovi, kao i sva oprema. Za ostalo mozemo da se skrpimo.

Nama bi najvise moglo da pomogne sledece:
- dva video bima
- bilo kakva pomoc oko stampe plakata, flajera, beokonskog Emitora
- jedan razglas + 2-3 mikrofona
+ odredjen broj iskrenih fanova (drugara) koji su spremni da se volonterski (kao i svi mi) pocimaju oko organizacije.

U slucaju da nekako ne nabavimo ovo - moracemo sami sve da platimo, sto je veoma tesko izvodljivo. Sav nas budzet ide na kesiranje Velike sale i propratnih zajebancija.  

Sto se tice Doma omladine Beograda - na kakva sve cimanja smo nas par spremni, samo da ovo izvucemo kako valja i trebuje.
Zato, hajde, drugari, malo konstruktivnih reakcija.  :!:

Ivan Bevc

Kome treba da dam 10 evra?
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

Lurd

Ne znam da li treba da se kaže, ali ja sam tu kad god ne radim. To jest, jedan dan ću biti pola dana, a druga dva planiram da budem ceo dan i radim šta treba.

Možemo i Bevca da organizujemo - ja ću da šarmiram starije, a on mladje dame.  8)

Nyarlathotep

Stari lovci....
a sta ostaje ostalima, mojne da ste cavulje?
:lol:

Ivan Bevc

Kakve bre mladje dame, 'si lud? Ustanovio sam da se protok godina najbolje meri time koja starosna grupa te primecuje. Od nedavno sam postao prakticno nevidljiv za one ispod 20 godina, a nekako u isto vreme su pocelo da me sa osmehom zagledaju one starije od 30...jos samo da prestanem da ih zovem "tetke" i sve ce biti u redu. :x
Teenage crime now fashion's dead
Shoot it up
There goes my love rocket red
Shoot it up

zakk

pare primam ja, prima pavle, prima joca, prima dušan.

dosta tehnike smo vec uspeli da kompenziramo licno i od prijatelja, ali dosta novca je i dalje potrebno, jer dom omladine uslovljava deo tehnickih zahteva i tu nema mogucnosti da mi dovodimo ljude i donosimo nasu opremu, imali je ili ne. treba nam keš  :(
e sad, nije smak sveta, mislim da nas 500 evra pokriva, a tridesetak ljudi moze bez problema da skupi i više. bar mislim.

shvatite ovo kao apel za pomoć.

Ghoul

smatrajte da imate 15 E više na raspolaganju, jer se ja odričem ponuđenih troškova puta, i sam ću da platim kartu, hranu i smeštaj za 3-4 dana u Bg

varvarin

SAZIVAM VANREDNI SASTANAK.
Zakk, druže,
hajde da ubrzamo stvar: češće viđaš svoju generaciju nego ja.
NAPIŠI OVDE datum i vreme (na primer, četvrtak, 21.00, kafana ta i ta - da se skupimo u naredna dva ili tri dana i damo te pare. Posle će stvari biti malo jasnije.
Elem, drugovi članovi, da pomognemo koliko se može!

zakk

Ghoule, hvala.

Predsedniče,
to je dobra ideja
ajde onda da se nadjemo u četvrtak uveče
može bridž pab?

bio bih tamo od pola osam - osam

varvarin

Onda, BRIDŽ - PAB, u četvrtak !!!